Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
szn0rbi
csendes tag
sziasztok!
segitséget szeretnék kérni! 1 éve van diginetem tökéletesen meg vagyok vele elégedve viszont most vettem egy routert és egyszerűen szar az egész.. pontosabban működik tökéletesen de a router kb óránként bontja a kapcsolatot kb 10 másodpercre majd újra tárcsáz és megy tovább kb 1 óráig és bontja megint... mi lehet a gáz? ha a gépbe dugom a netet közvetlenül akkor semmi baj nincs tökéletesen megy. a router beállítások tuti hogy jó.. a router TP-Link TL-R402M... olcsó volt 3000 ft... szerintem ez itt a gáz.. szerintetek? ha a router a szar márpedig kajak arra tippelek mert még a net is lassú kb 2 mb-al lassabban töltök le mint ha közvetlenül a gépbe dugnám a kábelt milyen routert ajánlotok? nemérdekel mennyibe kerül csak mondjatok már egy olyan routert amivel működik tökéletesen a diginet... köszönöm előre is
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz szn0rbi #7503 üzenetére
80/25M röccenés mentesen megy vele, okositható kis kütyü NAS-ra, torrentre, akarmire. Iponban 12,5e, gigabites LAN/WAN illetve N-es wifi.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
User error.... ráadásul az ajanlott router egy 10e-rel több píz.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
IgnisFatuus
aktív tag
Nos nekem éppen múlt héten szállt el egy ilyen routerem (folyamatosan újraindult) úgyhogy hozzáraktam egy kicsit, és D-link DIR-825-ös lett helyette.
Ryzen 9 5950x @4,4T5,1GHz, Aorus X570 Master, 32GB Patriot 4400MHz, 500GB Samsung 980 Pro M2, 2TB Intel M2, 2TB Adata M2, 2TB Kingston SATA, XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310, SB AE-5 plus, Asus VG279QM, Ozone Strike Pro, HP Pavilion 14
-
IgnisFatuus
aktív tag
Lenne egy kérdésem is a Digi használókhoz:
Az igényléstől számítva mennyi idő alatt kötik be kb. a netet? (próbálom csökkenteni a dupla szolgáltatás igénybevételét váltáskor )Ryzen 9 5950x @4,4T5,1GHz, Aorus X570 Master, 32GB Patriot 4400MHz, 500GB Samsung 980 Pro M2, 2TB Intel M2, 2TB Adata M2, 2TB Kingston SATA, XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310, SB AE-5 plus, Asus VG279QM, Ozone Strike Pro, HP Pavilion 14
-
k.soma
senior tag
válasz IgnisFatuus #7510 üzenetére
Nekünk a megkötéstkor 1 hetet mondtak. A szerződésben 1 hónap van írva. 2 héten belül kijöttek. De ez változó amúgy.
Azt mondják a munka éltet.. de a pihenésbe sem halt még bele senki.
-
szabjan
tag
válasz IgnisFatuus #7510 üzenetére
Pénteken volt kötés, rákövetkező péntek hívtak, hogy kedden jönnek bekötni.Másfél hét durván. /Százhalombatta/
a vizesember
-
McLaca
őstag
válasz IgnisFatuus #7509 üzenetére
Nade meghibásodni bármely router képes... Itt arról van szó, hogy van olyan router, ami műszakilag hibátlan létére sem bír el a digivel.
A bekötéshez: addig ne mondd fel a meglévő szolgáltatást, amíg nem kötötték be a digit. Legtöbb szolgáltatónál 8-30 nap közötti a felmondás, azt a max. egy hónapot megéri ráhagyni.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
IgnisFatuus
aktív tag
Köszi az infót mindenkinek!
Az UPC-nél 8 nap a felmondási idő, 31.-én lejár a hűség, így asszem jövőhét közepe magasságában megigénylem a Digit.
Fura, hogy van router ami nem bír el 30-50Mbittel, eleddig én ezt nem tapasztaltam, maximum azt, hogy a wlan nem bírja a sokszálú letöltést.Ryzen 9 5950x @4,4T5,1GHz, Aorus X570 Master, 32GB Patriot 4400MHz, 500GB Samsung 980 Pro M2, 2TB Intel M2, 2TB Adata M2, 2TB Kingston SATA, XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310, SB AE-5 plus, Asus VG279QM, Ozone Strike Pro, HP Pavilion 14
-
McLaca
őstag
válasz IgnisFatuus #7514 üzenetére
Alapvetően a problémát az okozza, hogy ezt a sebességet PPPoE-n kell produkálni, és ez lényegesen erőforrásigényesebb, mint egy mezei kábelnet.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
IgnisFatuus
aktív tag
Hmmm..
Remélem a DIR-825 elbírja...Ryzen 9 5950x @4,4T5,1GHz, Aorus X570 Master, 32GB Patriot 4400MHz, 500GB Samsung 980 Pro M2, 2TB Intel M2, 2TB Adata M2, 2TB Kingston SATA, XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310, SB AE-5 plus, Asus VG279QM, Ozone Strike Pro, HP Pavilion 14
-
legenda
-
LeGo89
csendes tag
Hali all!!Nekem is belett kötve végül a 30/20 BASENet,,,nemrossz,,bár torrenteknél ha nncs elég peer akkor bizony nem seedel nagyon,,bár ez más netnél is igy van sokszor....mivel attól is függ h milyen nettel kapcsolódnak rá stb...nahmost a gondom az hogy nemtom milyen routert vegyek,,mert már belett kábelezve,,deh a kis pocket routerem nem birja a terhelést,,,ez azt takarja hogy jóesetben 20-23 megát enged át,,feltöltése még gyatrább,,,ismerősöm D-Link DIR300at ajánlja,,neki T_Homeon pöccre átviszi a 25/12es netet,,,meg olvastam már másnál is hogy ez a router birja még a 60mbitet is,,ti mit gondoltok,,nincs sok lém,,és a az asus wl530g-v2őt cserélném le,,,ez sajna már feladja neki a leckét!!
-
szvl
tag
Nagy örömömre bekötötték a Digit hozzánk is:
Megszenvedtek a srácok, 3 órán át szívtak. Második voltam a házban és kiderült, hogy az előző csapat, aki a hálózatot építette elszúrta a feljövő kábelt (összekeverte a szálakat). Ezen kívűl a házban elhelyezett 4 switch közül 3 hibás volt (amelyek egyébként használtan érkeztek a frissen kiépítendő Digi hálózathoz).
-
KTTech
veterán
Én is csatlakozok a Digis előfizetők táborához Mától él elvileg a net, de csak vasárnap fogom tudni kipróbálni (akkor költözök át az új lakásba), 80/25-öst választottam, remélem a Mikrotik RB450G elbír vele (a kis 680MHz-es procijával és 256MB RAM-jával, 512MB flash-el, természetesen minden portja gigabit)...
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
likeaRAINBOW
senior tag
Sziasztok!
Tegnap bekötötték hozzánk is a Digi 20/10-es netet, speedtest.net szerint meg is van a sebesség, viszont ha indítok egy FTP servert, akkor ha a másik fél total commanderrel tölt le tőlem, akkor 150kb/s-el húzza tőlem a cuccot, vagy ha én töltök fel ftp re akkor is max 200körül megy!Több ftp server és kliens is ki van próbálva!
Ez mitől lehet? -
Kyr0s
csendes tag
válasz likeaRAINBOW #7522 üzenetére
A múlt héten ezt hittem, hogy agybajt kapok... Kecskemét, belváros: az utca egyik fele bekábelezve, 80 megás net símán megy, a másik fele(ahol lakunk) természetesen NYÁR VÉGÉRE lett beígérve...
Hol itt az ésszerűség?
Most ki kellene valamit találni arra a 3 hónapra, amíg bekábelezik a házakat... Május 31-én jár le a Fibernetes szerződésem és többé soha nem akarok velük üzletet kötni...
Valami ötlet?
-
killbull
aktív tag
Azt beszélik a Digi megveszi vagy megvette a Fibernetet, nem tudom biztosra.Pr Telecomnál már ez megvolt.Mi automatikusan Digisek lettünk, üzletkötő is volt.Csak azt nem értem hogy ha semmi kábel nincs házban akkor hogy fogják 1 hónap alatt bekábelezni meg még be is indítani a hálózatot mikor ez pl: T Homenál min 4 hét.
Kecskeméten lakok én is!
[ Szerkesztve ]
-
-
szvl
tag
válasz killbull #7524 üzenetére
Nálunk 64 lakásos panelben ez egy hónap alatt lezajlott:
1. hét: fúrás-faragás a lépcsőházban. Csütörtökre a kábelcsatorna ott volt minden bejáratnál.
2. hét: magának a kábeleknek a bezúzása a kábelcsatornákba, a hét vége fele bekerültek a dobozokba is az erősítők, switch-ek
3. hét: megjelent az üzletötő, lehetett szerződni
4. hét: bekötés a lakásokbanSzóval feszített tempóban megvalósítható ez 2 hét alatt is, nálunk 4 hétig tartott.
-
szvl
tag
válasz killbull #7527 üzenetére
Pedig pont úgy megy. Nuku tesztelés.
Ahogy ma már megírtam nálunk pl. én voltam a második akinek bekötték a netet. Miután elvileg megtörtént a bekötés a lakásban 3 órán keresztül szívtak a szerelők, hogy miért nem csatlakozik a gép a digi hálózatára. Ezalatt derült ki, hogy a házba beszerelt 4 switch-ből 3 nem működött!!!! és egy olyan UTP kábel toldásakor cseréltők össze a szálakat, amely 16 lakás net kapcsolatát kellett volna kiszolgálja!!!Hát, ha lett volna bármilyen tesztelés ezek a hibák csak kiderültek volna...
-
Kyr0s
csendes tag
Van egy rendszergizda barátom, egy kecskeméti pici wireless netszolgáltatónál dolgozott.
A szerelőket sokszor kellett instruálni, hogy mikor melyik gombot nyomják meg...Persze ha valami nem megy, akkor az nem csak a szerelők hibája.. nagyrészt inkább a hardver adja be a kulcsot.
Ez a négy hetes dolog érdekes, köszi a tájékoztatást. Nem tudtam, hogy ez hogyan megy...
-
g0dl
addikt
Sziasztok!
Rubicom budapesti átvétele révén leszek digis. Megmondanátok, hogy a digi számláján a TV díja , elkülöníthető-e a NET díjától? (vagy az internet utalványos játékot kell játszani) Azért érdekes, mert így ki tudom fizettetni a munkáltatóval.
-
LeGo89
csendes tag
ELméletileg igen,,,mivel énis igy kértem..és azt mondták különitve jön!
-
ProdyG
őstag
sziasztok, ma kötötték be a Digi-sek a netemet. 80mbit, elég durva
meg tudnátok mondani, hogy kell az Outlook-ot beállítani a levelezésre?
köszi -
szvl
tag
A bohózat tovább folytatódott. Mire hazaértem elment a net. Bejelentettem, kiderült, hogy kicserélték azt a hibás switch-et, amibe engem kell bedugjanak egy működőre. De ez sem működött olyan nagyon jól, hiszen nem volt net. Szerencsére csak a konfigurálása volt hibás, azt megoldották távolról pár óra alatt.
Most van net és remélem, hogy a hibákat letudtam pár évre...
-
szvl
tag
Segítsetek kérlek. Melyiket érdemes a routeren választanom:
Connect on Demand: Max Idle Time ??? Minute
vagy
Keep Alive: Redial Period ??? Second ? -
TIT
veterán
Ilyet ad a digi a nethez mindenképp?
http://www.kekvill.hu/images/320X240/Cat5velos.jpg -
szabjan
tag
Beruháztam ma egy 1043-ra. Kíváncsi leszek mit tud a digivel.
[ Szerkesztve ]
a vizesember
-
petrusz82
aktív tag
Sziasztok!
Hozzánk elvileg heteken belül bekötik a digit. 80/25-ös net lesz. Szeretném megkérdezni, hogy mennyire stabilan tudják tartani azt a 80/25-öt. Másik kérdésem, hogy hány kábel jön a lakásba? Mert lesz kábeltévé és telefon is. Illetve igaz -e az, hogy a társasház tetejére szerelnek fel egy parabolát.
A választ előre is köszönöm!
-
szvl
tag
válasz petrusz82 #7545 üzenetére
Ha visszaolvasol egy keveset láthatod, hogy általában tudja a megrendelt sebességet, feltéve, hogy a modemed és hálókártyád is gigabites és UTP kábellel használod, nem wifi-n keresztül.
Egy UTP kábel jön be a lakásba a net-nek. Ha rendelsz telefont is, akkor abból ágaztatnak le 2 szálat a telefonhoz.
Ha rendelsz tv-t, akkor bekön még egy koax kábel is.
Parabolát nem tesznek a ház tetejére, hiszen nálatok elérhető a kábeles Digi, minek akkor parabolával szórakozni? Parabolát oda tesznek, ahol tányéros tévét kötnek be, mert nem ért el odáig a Digi kábele.
-
TIT
veterán
Ha sima kábeltv-t kérek akkor is kell set top box?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Óra topik
- VMware
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- alza vélemények - tapasztalatok
- nVidia tulajok OFF topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest