Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
Úgy, hogy bemész szépen az irodájukba és eljátszod a következő színdarabot:
- Jónapot kívánok!
- Jónapot kívánok!
- Már több mint egy hónapja megrendeltem telefonon a netet (... és a többi szolgáltatást ami szeretnél...), de azóta semmi sem történt. Utána tudna nézni hol tart az ügyem?
Igazolványokat elkérik.
- Egy pillanat... Sajnos ön nem szerepel a rendszerükben.
- Neeeeem? Hát az hogy lehet? Na mindegy, akkor most megrendelhetem végre a szolgáltatásokat?
- Persze.
- De ugye nem kell megint egy hónapot várnom?
- Nem, dehogyis, megnézem mikor tudnak menni a szerelők... Holnap du. 3 megfelel?
- IIIIIIIIIIIIGEEEEEEEEEEEEEEEN! -
Gery Skywalk
csendes tag
Szervusztok,
Digi 80/25 ös netem most kötötték be közvetlen a a gépre, csatlakozási ikonnal. Rendszer ujratelpít, router beiktat wifi miatt.. Megy anet, de vírusirtót nem tudok frissíteni, windowst se, a microsoft.com weboldal nem jön be. Szerintem valmi router beállítás vagy nme tom mi lehet a gond.
Légszíves aki tud valamit írjon!
Kösz
G"The force be with U"
-
Brutális eb
addikt
válasz Gery Skywalk #8506 üzenetére
Kicsit több info kellenep rendszer, router tipusa esetleg hálókártya.
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
Gery Skywalk
csendes tag
router e-tech WGRT04
Lan: Realtek PCie gb lan
Társasházban vagyok, földszintetn van elosztószekrény"The force be with U"
-
Zsolteaa
csendes tag
most jó a net
-
zoli62
addikt
Van egy Hp 6730s laptopom Vista Business Sp2 minden frissítés feltelepítve. Amikor az ethernet portba bedugom az utp kábelt, a feladatkezelőn a processzorterhelés hirtelen felugrik 50 %-ra. Ahogy kihúzom a kábelt, visszaugrik a normális 10 % alá. Digilant használok, és még amikor nem is indítom el PPOE kapcsolódást, már akkor is ezt tapasztalom. Már beszéltem a HP ügyfélszolgálttal, küldtek egy fw frissítést a erre a Yukon-Marwell kártyára, feltelepítettem, de a helyzet változatlan maradt. "Üresben" (azaz internetkapcsolat elindítása előtt) némileg (10%-kal) csökkent a processzorterhelés, de még mindig 40 %. Milyen ötletetek van még erre a problémára? Esetleg köze lehet ehhez a Digi hálózatának is?
-
Brutális eb
addikt
válasz Gery Skywalk #8508 üzenetére
Azt a routert azonnal kukásznám a helyedben.Nem mai darab +igen kevés a 80/25-ös nethez.(örülj neki ha 20 mega lesz wifin)
Oda már egy gigabites cucc kell.Ajánlom ebben a topikban sokak álltal használt TP-LINK TL-WR1043ND-t.+Hozzá valami jó kis usb-s N-es wifi kártyát.
Amúgy először is router nélkűl próbáld meg létrehozni a kapcsolatot simán kábel használatával.
Ha így sem jó keress valami havert akinek van nootbookja azzal is tegyetek egy próbát hátha a te géped a ludas(beállítás,virus,stb.+Jó kis alap géped van felejteném az xp-t dobj fel win 7-et kulturáltabb a hálózatkezelése is.)
Ha ezután sem megy telefon a szolgáltatónak.[ Szerkesztve ]
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
Gery Skywalk
csendes tag
válasz Brutális eb #8514 üzenetére
Persze ok, router csere lesz... Ám hugom laptopján se gurul a microsoft, ill egyéb más.
Szal a digi a ludas.. probaltam direktbe is kötni, ugyse, minden egyéb oldal bejön. A diginél meg azt mondják hívjak egy speciáalistát.. "mert hülye azért nem vagyok"."The force be with U"
-
Atapi
senior tag
válasz Gery Skywalk #8515 üzenetére
azért ez a "nem megy" egy elég megfoghatatlan probléma. legalább valami ping és/vagy tracerout kimenetet dobhatnál arról, hogy mi nem megy, hogy látszódjon, hogy dns, routolási, vagy egyéb szarakodás van.
-
Gery Skywalk
csendes tag
Ugylátszik megvan a ldas... VAlaki mondta "Conficker".. HOgyan győzöm le??
"The force be with U"
-
Atapi
senior tag
válasz Gery Skywalk #8517 üzenetére
katt. egy próbát megér, google talál neked mást is, ha keresel. mindenesetre ahol egy virus van, ott több is lehet, ugyhogy valami normális viruskergetőt keríthetnél magadnak. van nekik topicjuk valahol, ahol biztos ajánlani is tudnak valamit.
-
Gery Skywalk
csendes tag
Mission completed! Ajánlm mindenkinek. Conficker removal tool.
"The force be with U"
-
mycso
veterán
Megint valami teszt van a diginél, 40/20-as csomagom van, de közben 6-7mega között tölt felfele folyamatosan....
[ Szerkesztve ]
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
Márton
nagyúr
Azért nézd meg más mérőprogival is.
Csak nálam nem tesztelnek soha
(nálam érdekes mód mindig korrekt a speedtest.net)[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
radi8tor
MODERÁTOR
Felejtsétek már el a speedtest.net és társait. Nem ilyen gyors internet sebességekre lett kitalálva, hanem ADSL mérésére. NEM MÉR PONTOSAN! Már abból is látható, hogy 2 egymás utáni mérés nem egyezik meg.
Keressetek egy ingyenes FTP oldalt és ott nézzetek letöltési sebességet.
⭐ Stella
-
Márton
nagyúr
válasz radi8tor #8524 üzenetére
Én is ezt mondom, de:
"NEM MÉR PONTOSAN"
Van ahol igen."2 egymás utáni mérés nem egyezik meg."
Nálam jó régóta mindig ezt a 22/11-et méri, ami igaz is!Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
forrest85
senior tag
Vagy pedig a datanet speedtest, onnét másoljatok be képeket.
A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!
-
trec12
addikt
ez jó szerintem.próbáljátok ezzel is....
[link][ Szerkesztve ]
-
Brutális eb
addikt
Itt mérjetek.
-
polonic
félisten
Mióta bekábelezték a házat, azóta kábeleket is lefektették a földben, a házban is szereltek újból valamit. Ez gyors munkavégzésnek minősül? Ebből lehet következtetést levonni arra, hogy mikor indulhat a szolgáltatás? Csak azért, mert ezeket mind gyorsan megcsinálták.
-
zoli62
addikt
Elő szokott fordulni, hogy PPPOE csatlakozásnál többször egymás után nem fogadja el a felhasználónevet és jelszót? Tegnapi nap folyamán többször volt ilyen, és a sebesség is felére csökkent.
-
McLaca
őstag
válasz x123456 #8482 üzenetére
Nem, mert én szépen artikulálok (az a munkám jelentős része), meg nem nyírnak ki.
mycso#8485: szűk családunkban a "hó vége" és a kinullázott bankszámla ismeretlen dolog, és nem azért, mert milliókat keresnénk, nagyon nem. Egyszerűen megtanultuk a pénzt felelősen kezelni és felesleges dolgokra nem költeni. Van, amit nálunk sokkal rosszabb anyagi helyzetben élők megengedhetnek maguknak, mi mégsem, de ez a téma erősen flame-generátor.
ToBeY#8486: mondom, 30 éve... limit nélkül (azzal csak a baj van). Soha nem volt gond. Amióta netbank is van, azóta meg bármikor ellenőrizhetők a terhelések, mindig van 5-6 napod, hogy eldöntsd, engeded-e teljesíteni.
zoli62: a hibakódra nem emlékszel?
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
dethroner
veterán
Hát nem tudom hogy az előbb említett sebességmérő oldalak kinél hogy működnek, de nálam a 80/25-ös csomagra ilyen értékek jönnek
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Zsolteaa
csendes tag
Nah ma már másodszor áll meg az adatorgalom a vonalon és aztán reconnect kell különben nem indul meg semmi. Fagy.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Brutális eb #8529 üzenetére
Na végre egy hely, ahol a 40/20-as netem letöltése felment 5.1-5.2 MByte/s-ra, speedtest-en marhára nem akar kijönni ez az érték. Bár most a nemrég belinkelt mini speedtest-tel kijött, és a feltöltés is stimmel. Már kezdtem azt hinni, hogy kimaradtam a sávszélesség emeléséből.
-
Kecskoss
csendes tag
Az alábbi problémában kérném a segítségeteket:
WIn XP volt a gépemen 80/25 Digi netem van. Föl volt téve még a régi UPC időkből származó Fiber Power Optimizer programocska. Így jött a net 9-10 MB/mp, torrent oldalakon is meg volt ez a sebesség, data.hu-n is, meg a speedtest.digikabel.hu-n lévő mérő file letöltése is a fenti sebességgel jött.
Most lecseréltem az oprendszert Win7-re, semmi mást nem csináltam, ugyanaz a hálókártya van a gépben. A net letöltési sebesség nem hajlandó 4-5MB/mp fölé menni. A UPC progija nem megy Win7 alatt, de elvileg nem is kéne, mert a Win7-nek alapból kellene tudni a nagysebességű netet.
Valami ötletek van? Valami beállítási lehetőség, egyebek?
Ha visszateszem az XP-t, akkor újra meg van a megfelelő senesség, de Win7 alatt nincs, és ez alapból jobban tetszene...
-
McLaca
őstag
válasz dethroner #8536 üzenetére
Hülyeséget mér mind. Nincs az a HTTP szerver, ami ekkora sebességet pontosan ki tudna szolgálni, és lemérni...
Kecskoss: tűzfal beállítások...? Pl. első körben teljes kikapcsolás, és ha úgy oké, akkor nyomozás, hogy mi fogja.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
dethroner
veterán
Az biztos hogy hülyeséget mér mind, de hogy most figyelem torrenten a feltöltésem, és bizony az sem megy 2,1MB vagyis 16,8Mbit fölé, az is hétszentség.
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
McLaca
őstag
válasz dethroner #8544 üzenetére
Na, az már mérési eredmény. Főleg, ha 50-100 leecher van.
Kivéve, ha g-s wifin, routerrel netezel, mert akkor teljesen normális.Üdv!
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy ide kapcsolódik a kérdés, de:
Jövő héten kell mennem egy ismerőshöz gépet szerelni, ahol egy routert is be kéne lőnöm.
Telefonon megpróbáltam kiszedni pár infót, de nem sokat kaptam
Digi netük van (újpalota, nem panel, hanem társasház) viszont nem a szokásos csomagok, hanem, valami 4-5 megabites cucc. Kérdésemre azt mondta, hogy nem kell csatlakozni külön a nethez.
Az lenne a kérdésem, hogy szolgáltat -e a digi olyan kábelnetet, kis sebességűt, ami nem felhasználónév/jelszó alapján azonosít? (tehát nem PPPoE)Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
dethroner
veterán
Router nélkül is ez volt a helyzet. Helyre állt a világ rendje, legalábbis feltöltés szintjén. Már néha belekarcol a 3MB/s-be, az meg már ott van a 25Mbit környékén. De nem stabil, leecherek száma nem változik, mégis állandóan mozog 2,2-3MB/s között. Nincs valami olyan szerver, vagy bármilyen mérő oldal, ami van olyan gyors hogy bírja a 80/25-öt normálisan mérni? Volt idő amikor a speedtest.digikabel.hu normálisan mért, de manapság már az is csak a feltöltési sebességet méri normálisan, a letöltés meg 1,8MB/s.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest