Új hozzászólás Aktív témák

  • #29810560

    törölt tag

    válasz Soma01 #60013 üzenetére

    Amúgy én ezt az otthoni minden eszköz csatlakozzon WiFi-n mániát sem értem!? :F

    Persze ez nyilván az én véleményem/kérdésem. (Nálunk az okostelefonokon kívül minden dróttal csatlakozik. Azok is csak azért WiFi-n, mert alapból nincs bennük LAN port, de ha lenne bennük pl. az ágyban használva rákötném a LAN-ra. A notebookot pl. bekötöm dróttal, mert ott lóg a lengő Ethernet LAN csati az ágy végében kb. 2 méteres szabad dróttal az ágy alatt.)

    A nagyvilág rendben van. Szabadtér, természet, kávéház, bevásárló központ stb. mind drótnélküli kapcsolatért kiált. Hogy a mozgó járművön való kommunikációról ne is beszéljünk. Ott még mozog is használat közben az eszköz. Ergo ezekre a helyekre kell a drótnélküli kapcsolat.

    Node otthon, munkahelyen már nem ennyire egyértelmű a helyzet.

    Otthoni/munkahelyi használat esetén ezek az eszközök, mind egy adott ponton tartózkodnak használat közben. (Gondoljon bele mindenki a felhasználói szokásaiba és rájön, hogy szinte mindig ugyanabban a karosszékben, ágyban stb. használja a drótnélküli eszközt. Kevés olyat láttam, hogy valaki a lakásban fel-alá mászkálva Internetezik. Sokszor csak a kényelem miatt nem lóg ki belőlük drót. Pedig egy lengő - pár méteres - kábelvéggel ez is megoldható lenne és akkor a bennünket körülvevő elektromágneses sugárzást is jelentősen mérsékelhetnénk.

    Az okostelefonokba és tabletekbe ill. egyes notebookokba sajnos nem raknak már LAN csatlakozót. (Csak szólok! Lehetne már új szabványos lapos Ethernet csatlakozást is alkotni, ami illeszkedik ezeknek az eszközöknek a vastagságához.)

    Mégegyszer!!! Nem a WiFi ellen beszélek csak azt tartom túlzásnak, hogy minden egyhelyben heverő cucc is feltétlen WiFi-vel kapcsolódjon és erre sajnos számtalan példát látok a környezetemben.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák