Új hozzászólás Aktív témák

  • Aakos

    csendes tag

    válasz Vismajor01 #44240 üzenetére

    Csak egy gondolat: lehet, hogy nincs igazam, de az én ismereteim arról szólnak, hogy ahhoz kell a legalább 24fps, hogy az ember folyamatosnak lássa az állóképek sorozatát. Ez nem azt jelenti, hogy a 24 feletti mennyiséget kihagyja az agyad, hanem, hogy ennyi kell minimum. (és ennél többet nem is tudok, tehát lehet simán, hogy van felső határ... de biztos nem a 24 az, az én véleményem szerint)

    A Hz versus szem érzékelés dologban én sem hiszek, viszont egy dologban van/lehet igazság, mégpedig a szinkron. Ha 64ticken játszol 60Hz-en, minden ticknek szinte a megfelelő pillanatban kell megérkezni, viszont ha 120Hz fölött játszol, akkor a dupla mennyiségű képfrissítésbe nagyobb az esély, hogy beér a megkéső információ. És persze így tovább...

    Ha a hálózat és a számítógép ideális lenne és minden időben a helyén lenne, akkor én azt hiszem a 64hz 64fps, 64tick tökéletesen elég lenne, mert minden tökéletes szinkronba történne, de sajnos nem így van, így azt gondolom, és tényleg ez csak az egyéni véleményem, mert semmiféle tudományos alátámasztással nem rendelkezem, hogy attól jobb a nagyobb tick, nagyobb fps, nagyobb hz, hogy a nem ideális környezet hibáit, enyhíti. Tökéletes nem lesz sosem, de kevesebb az elveszett/nem megjelenített információ.

Új hozzászólás Aktív témák