Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Bestbuy játékok
- Automobilista 2
- Nintendo Switch
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- PlayStation 5 Pro teszt
-
GAMEPOD.hu
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Semplar #11400 üzenetére
Sajnos mintha más is változna náluk.
Én a kis privát szemétdombomon is egyre kevésbé vagyok elégedett a Comodóval, és a minap tudtam meg, hogy egy ügyfelem magánál és az ügyfeleinél kivezette, illetve ellenjavallja.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
mpierre
veterán
válasz MaCS_70 #11401 üzenetére
Mintha beakadt volna a fejlesztés. 2021.03.28-a óta nincs új verzsön (free vonalon legalább is). Amúgy mibe futott bele, hogy ellenjavallttá lett?
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Victorio
aktív tag
Most, hogy a CIS fejlesztése így földbe állt, ki-milyen tűzfalra tér át?
A Win sajátját konfigurálni kész szenvedés.Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
félisten
válasz Johnny Cage #11404 üzenetére
És erről a TinyWallról tudni is lehet valamit?
Mitől lehet ez megbízható, jó?
MaCS
-
Johnny Cage
addikt
válasz MaCS_70 #11406 üzenetére
Egy ötlet volt a win tűzfal anti-felhasználóbarát felületének kiváltására. Amúgy egy kő egyszerűségű UI, nem csinál mást, mint a win tűzfalát konfigurálja a felhasználó beállításai alapján. Lehet, hogy a kolléga ennél fullosabb megoldásra gondolt, biztos van olyan is, ez mindenesetre megoldás lehet azoknak, akik nem akarnak többé standalone tűzfalakkal vacakolni + elég nekik néhány alkalmazást kézzel engedélyezni a program UI-jából és kész. A többi (kimenő, bejövő kapcsolatok) alapból blokkolva lesz (leszámítva a rendszer normál működéséhez tartozó folyamatokat, hálózatfelderítés, time sync stb.).
-
félisten
válasz Johnny Cage #11407 üzenetére
Ja, hogy ez egy vezérlőpult a Windows tűzfala fölé!
Így viszont nagyszerű megoldás. Maga a Windows tűzfala egyáltalán nem rossz, egy felhasználóbarátabb kezelés nagyon jót tesz neki.
MaCS
-
Krystal_s
addikt
válasz Johnny Cage #11407 üzenetére
Azért bízom benne, hogy nem szűnik meg a Comodo tűzfala.....
Én nem tartom megbízhatónak a Win sajátját az MS működési elvei miatt sem, de azért még bármi lehet.Ez a TinyWall nem tudod véletlenül miben különbözik a Windows Firewall Controltól? Vagy melyik jobb? Utóbbit használtam már, a Tiny-t még nem ismerem.
-
Victorio
aktív tag
Ezek a Win tűzfal GUI-k jónak tűnnek, köszönöm az ötleteket mindenkinek.
Teszek egy próbát a Tinyvel - támogasd a hazaitHiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
válasz Johnny Cage #11404 üzenetére
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Krystal_s
addikt
Már egy nagyon régi problémába ütköztem, de eddig ennyire nem volt durva.
A napló megtekintése ablakot megnyitva, ha méretezni akarom a Dátum & Idő, Alkalmazás, Művelet, Cél oszlopok szélességét, akkor egérrel lehet megfogni és közelebb húzni, de amint elengedem egyre távolabb és távolabb ugrik az adott oszlop és a végén akkor távolságok lesznek, hogy átláthatatlan lesz. Most mérges voltam és sokszor rányomtam, mert nem hittem el, hogy nem lehet visszaállítani. Tényleg nem tudom sehogy. Sőt már megnyitni is alig, mert kifagy, annyira nem tudja beölteni nálam a Tűzfal részt pedig töröltem a naplót is. Hatalmas oszlop távolságok vannak.
Mit lehetne tenni? 😃 Én ilyen buggal még soha nem találkoztam.
Valahogy így kellene kinéznie, de már ez is egyre rosszabb, ha állítani próbálom.[ Szerkesztve ]
-
Semplar
őstag
válasz Krystal_s #11414 üzenetére
Hi all,
FYI: These are the steps to be followed:
1. When CIS/CAV/CFW doesn't uninstalled properly.
2. if you cannot uninstall CIS/CFW/CAV from Add/Remove or Uninstall section of Windows.
Follow these steps:
1. Boot your pc in safe mode.
2. go to this location C:\Windows\System32\drivers\ and delete the file cmdguard.sys.
(Note 1: If the file cmdguard.sys doesn't located at the above location, go to this location C:\Program Files\COMODO\COMODO Internet Security and delete the file cmdguard.sys.)
(Note 2: IF the file cmdguard.sys doesn't located at above both location, then follow from below step.)
3. now boot your pc in normal mode
4. open task manager and kill the cmdagent.exe process.
(Note: make sure cmdagent.exe process should not run in task manager.)
5. now download and run the below ciscleanuptool provided in the below link.
https://drive.google.com/drive/folders/1jonL43QxzWa1Foo89HLovTFasw2ZctxF?usp=sharing
7. This cleanuptool will ask to restart the pc two times, kindly follow it.
8. once the ciscleanuptool completed, go to location C:\Program Files\ check whether the COMODO folder is deleted or not if not delete it.
9. Also go to location C:\ProgramData check whether the COMODO folder is deleted or not if not delete it.
9. delete all the temp files.
10. restart your pc.
FYI: Follow the above steps until the latest ciscleanuptool issue fixes..
The team is working on it.
We will keep you posted.
Thanks
C.O.M.O.D.O RTMegérett az "AI" a pusztulásra.
-
Krystal_s
addikt
Igen, de utána sem lehetne az oszlopokat állítani, méretezni, mert újra szétmenne. Alapból főleg az alkalmazások alatt túl szűk az oszlop és nem olyan átlátható. Átállítom és a többi oszlop szétcsúszik. A legelső verzió óta ilyen, nem akarom elhinni, hogy ez másokat nem zavar.
-
Krystal_s
addikt
válasz Semplar #11418 üzenetére
Nem jobb... Hibásan van megírva a program. Amint hozzáérsz egérrel és húzod, elengeded és a többi oszlop még távolabb ugrik. 2-3 ilyen művelet után szétcsúszik az egész. Próbáltam lassan, vagy hátulról kezdve, de nem jó.
A második képemen jól látszik, hogy mennyire aránytalan és nem lehet elolvasni a szöveget. De, ha megigazítom a többi oszlop még jobban szétmegy.
Soha nem találkoztam ilyennel. -
Roxkex
senior tag
Lehet Én vagyok bal ..... de a cis megszünt létezni mint ingyenes comodo szoftver ? Vagy honnan a ..... lehet letölteni ? Mert mindenhol csak ez a cis pro van és erre meg már rinyál hogy aktiváljam a licenszemet ... De há ......
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
Dévacsen
senior tag
válasz Roxkex #11422 üzenetére
Jelen állapotában el kell engedni ezt a programot, kb 2 éve nem frissítették,(semmilyen programnál, de egy biztonsági programnál meg végképp megengedhetetlen dolog hogy ilyen hosszú ideig nem frissítik)a win 11 el sem kompatibilis, pl: az avast vagy avg, havonta frissül.Olvasgattam sokáig a diskurzust a comodo fórumán, hogy él e még vagy nem, mentek a viták rendesen, a vége az lett hogy válasz helyett bezárták a topikokat ahol zúgolódtak a felhasználók.Valami vállalati, Xcitium nevű cuccot hoztak létre, azzal foglalkoznak,bár konkrétan nem írták le hogy halott a CIS, nem kell rá várni, ha lesz valami más majd megtudjuk időben, addig sem javasolt használni már a CIS-t.Avg , Avast free,Bitdefender free, személy szerint ezek közül szoktam használni valamelyiket, az első 2 programot ellátták egy jól konfigurálható tűzfal résszel is, amit telepítésnél kell kijelölni.
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
Roxkex
senior tag
válasz Dévacsen #11423 üzenetére
Még jó, hogy évek óta használom, ugyanúgy Mondjuk az adatbázisa az ugyanúgy frissülgetett nekem.
De akkor váltok mint a huzat AVG-re Akkor most a friss windows-om (3 hetes) lehet teli van vírussal XD - Nem hiszem, mert azért fogott meg szépen dolgokatRedmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
Roxkex
senior tag
válasz Roxkex #11424 üzenetére
De viszont ahogy nézem ez nem tartalmaz az ingyenes csomagban firewallt.
Így mit javasolsz / javasoltok firewallnak ? Lehetőleg ami free.
ZoneAlarm esetleg ?[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
Dévacsen
senior tag
válasz Roxkex #11425 üzenetére
Az AVG Free ben és az Avast Free ben is van frankó tűzfal, csak telepítéskor jelöld ki,ugyanakkor meg a sok fölös dolog elől meg vedd ki a pipát, nem hiszem hogy a CIS mellett bement valami, még így sem hogy elhanyagolták.A Zone Alarmot épp az előbb próbáltam ki, nem jött be le is vettem, a régi szimpatikusabb volt, beállítások tekintetében.
-
Roxkex
senior tag
válasz Dévacsen #11427 üzenetére
Igen azóta megtaláltam de köszi !
Esetleg azt nem tudod, hogy az AVG az automatikus "alapos vizsgálat" során hogyan tudná a hálózati meghajtókat is vizsgálni ?[ Szerkesztve ]
-
Roxkex
senior tag
Okés köszi az infókat ! Nem követtem egyátalán Elvoltam a comodo-val ... De ezek szerint "kár" volt ?
Megpróbálom megkeresni Bár egyelőre nem találtam, sőt amikor futattam az alapos vizsgálatot és ilyen full paranoid módon mindenből a legszigorúbbat, a telepítők / archivumoknál pedig minden telepítőt és archivumot vizsgáljon ne csak az ismereteket. Még úgy se nézte át a hálózati meghajtókat.Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
Krystal_s
addikt
válasz Dévacsen #11423 üzenetére
Ne írj már ilyen hülyeséget!
Tegnap telepítettem Win11-re. Az adatbázis pedig naponta többször frissül. Egy jól megirt programot hova fejlesszenek még? Mit kéne még beletenni, amit nem tud? Havonta írják át a kinézetét, hogy azt hidd vmit újítottak?
De még azt sem kell, mert alapból többféle skin választható. -
Roxkex
senior tag
válasz Krystal_s #11432 üzenetére
Tehát Te azt mondod, hogy a CIS az még ugyanúgy él és virul ? Mert a DB mögötte frissül.
Szerintem egyébként Dévacsen arra gondolt, hogy ha valami probléma a programmal (biztonsági rés) akkor arra nem biztos, hogy olyan gyorsan reagálnak mint fénykorában.Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
Krystal_s
addikt
válasz Roxkex #11433 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy fejlesztik, ha szükséges és nincs hanyagolva. Évekig régebbi verziót használtam és nem a legújabbat, mert jobban működött, kevesebb hibával. Attól még naprakész volt az adatbázis és a felismerése stb. Egy ideje divat lett, hogy állandóan ész nélkül frissítik a programokat, még ha igazán nincs is mögötte semmi hasznos, technikai fejlődés. Változtatják a külsőt, beletesznek valami kéretlen funkciót, aztán kiveszik és így tovább. Pl Firefox. engem idegesít, hogy már hetente frissít, de közben nemhogy jobb lenne, hanem bizonyos dolgokban visszafejlődik. Egyre jobban butítják le. Régebben x havonta frissítették mégis jó volt. De a Chrome-nál ez a megszokott, akkor nekik is követni kell ész nélkül....
A Comodo sosem a látszat lefizetett reklámozott teszteknek akart megfelelni.
De ezt mindenkinek a saját döntése.
Szerintem itt érdemes olvasgatni és saját érzésed szerint dönts. news: Comodo Creating Trust Online
Van olyan téma, hogy ki és miért törli le a CIS-t. Sokan, azt hiszik mivel nincs új verzió, akkor már nem is lehet hatékony. Van, akik szerint Win11-el nem kompatibilis, mert a weboldal nem írja. De a topikban Topic: win 11 azt írják, hogy az.
pl. új zsarolóvírusok téma.
Valaki ezt írta és emiatt törölte a CIS-t:
"Ransomware operators have come up with a new encryption method that makes locking files faster, and less likely to be noticed by antivirus (opens in new tab) and other cybersecurity solutions, researchers have found.
According to experts from SentinelLabs, a rising number of ransomware (opens in new tab) operators (including Black Basta, BlackCat, PLAY, and others) have started adopting a process called “intermittent encryption”, encrypting files partially, instead of completely."erre válaszolt egyik Comodo moderátor:
"Despite lack of updates and bug fixes, Comodo Containment still blocks all ransomware including the recent Magniber https://www.youtube.com/watch?v=Wl4roQH7UxI. Devs recently indicated that a bug fix update is coming "soon" but no indication as to when. A lot of people use CF rather than full CIS but use whichever solution you prefer. I'm just highlighting Comodo's containment/sanbox is still very effective."Van, aki szerint W11 alatt gondok vannak. Másoknál meg jó.
"Thank you for reporting.
CIS v12.2.2.8012 is not released to be compatible with Win 11, but still for some users it works fine without any issue. Anyways we have reported this consequence to the team and we will keep you posted."Én még nem vettem észre Win11 alatt problémát CIS és külön csak a CFirewall esetén sem. Aztán majd kiderül pár hónapon belül, hogy mi lesz.
Amíg frissítik az adatbázist, addig használni szeretném, mert jelenleg nem tudok számomra megfelelőbb IS-t. Itt is hangsúlyoznám, hogy ez az én saját véleményem. Másoknak pedig más.[ Szerkesztve ]
-
Roxkex
senior tag
válasz Krystal_s #11434 üzenetére
Tehát Te továbbra is használod ?
Egyébként most kipróbálom az AVG-t megnézem de egyébként a fentiek fényében lehet, hogy vissza térek a CIS-re, mert részben igazad van. Maximum a safety frissítések (esetleges?) hiánya ami aggaszthat egy kicsit. De az tény, hogy a fő fő fő lényeg a DB frissítés az meg tényleg szépen jött mindig is !
Te a free CIS-t használod ? (CIS Premium amit a fórumon raktak ki ? [link] )Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
Thowra123
tag
Üdv!
Az ingyenes verzió megszűnése után ki mire váltott (ha váltott)? -
Dévacsen
senior tag
Végre valami megindult. New CIS 2024 is coming!
-
mpierre
veterán
válasz Dévacsen #11438 üzenetére
Helyes. Van még gép, amire elférne, ha marad a megbízhatóság. (...vagy csak nekem nem tűnt fel, hogy botnetté lett a gépem...)
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Dévacsen
senior tag
válasz mpierre #11440 üzenetére
Amint az jól látszik a képen,a vállalati verziót szépen csiszolgatták/csiszolgatják.Majd lefolyik ez az otthoni Comodo verzióhoz is,gondolom. Írták a fórumon,lehet olvastad is, Xcitium néven fog futni a vállalati verzió, az otthoni felhasználóknak továbbra is Comodo néven fog futni a program, a motor alatta és az adatbázis azonos lesz, azt írta a főnök bácsi hogy nem éri meg külön új motort fejleszteni. A Comodo pro verzióhoz jött egy update, talán majd közzé teszik az ingyenes verzióhoz is valamikor.
-
buhera73
csendes tag
-
Dévacsen
senior tag
Avlab márciusi teszt eredmények.https://avlab.pl/en/recent-results/
-
sike!
tag
Hogy lehet eltávolítani véglegesen? Ez rosszabb, mint bármi. Windows 8.1-en ment egy uninstall aztán frissítettem 10-re és a CIS ott van a futó -ek között.
-
flesh
aktív tag
Commodo Uninstall Tool
[https://en.vessoft.com/software/windows/download/comodouninstall]Nokia 5110 > Nokia 3510 > Sonyericsson K700i > ETEN Glofish M700 WinCE 5.0 > Samsung Champ DUO WiFi > Samsung C6112 Dualsim > LG Connect 4G metroPCS (Cayman) > LG Optimus F6 (D505) > Nokia Lumia 930 WP8.1 & LeTV Max Pro x900 Snapdragon 810 octacore 4GB/128GB > P8 Lite+Samsung Note 3+iPhone 7 128Gb
-
Dévacsen
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Mesterséges intelligencia topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Amatőr csillagászat
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Iqos cigaretta
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hobby elektronika
- E-roller topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest