Hirdetés
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol Ghostface
- PlayStation 5 Pro teszt
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- Bestbuy játékok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inhouse
őstag
válasz tknof1871 #27536 üzenetére
Mivel nem étel, szerintem simán. Nem valószínű, hogy fél év alatt használhatatlanra romlott. Manapság, amikor ételek állnak el évekig, és ott is van ráhagyás bőven... Nagyon komolyak a tartósítók és az eljárások, nem olyan vészes a helyzet, sajnos. Sok a MŰanyag. Egy egy ilyen lejárt cuccnak elsőre csak a színe, állaga változik, nem a használhatósága. Szerintem egy borotvahab nem az a veszélyes fajta. Szakállas vagyok, bár azt terveztem, hogy a gyermekem születése után megszabadulok tőle, de a csupasz látvány után arra jutottunk, hogy inkább maradjon. Később, ha fiatalodni akarok, majd lerántom, és hipp, hopp újra herceg leszek! Azóta már van másik gyerkőc is, de még hagyom. Van viszont egy a tiednél szerintem régebbi Gilette habom, néha használom, amikor nagyon szépen akarom megoldani, nem elég az elektromos borotva. Semmi baja.
Üdv Inhouse
-
Hosssszu
őstag
Olyasmi mosógép, mint itt a videóban?
Mert ha igen, akkor szerintem ott tuti nincs 1-3 fázis átalakítás.
Vagy ha az inverter szó kavart meg, akkor az inverter lehet elég sok dolog. Pl. a szivargyújtó-220 átalakítót is annak hívják, van inverteres hegesztő is, napelemnél is van ilyen alkatrész.
Külön frekiváltóban láttam ilyen átalakítót ami egy fázisból hármat csinált, egy mosógépben nem látnám értelmét.
A többi kérdésedre sajnos tippem sincs.
-
C. s.
addikt
válasz Cs1csó #27551 üzenetére
"Nem vagyok olyan gyönyörű mint egy hercegnő"
Na aggódj, ha nem is bírsz ennyire dús bajuszt növeszteni, attól még lehetsz gyönyörű!
"szép és szerény jó párosítás."
Ennek a déli szépségnek a kecsességével és bájával nem sokan versenyezhetnek! A lába nyomáig sem érek föl!
(#27553) Eastman:
Mi ez a negatív hozzáállás?
-
r.levente75
addikt
Sziasztok.
Foxposton ha kapok egy csomagot, és utánvéttel fizetem, mi a pontos menete. Még nem vettem át így soha semmit sem.
-
C. s.
addikt
válasz customer114 #27560 üzenetére
Nemáááár! éppen elmúltak a rémálmaim!
Másra gondoltam!r.levente75:
Akkor gondolom, személyes átvétel. Semmi különös tudtommal, csak kifizeted és megkapod. A személyid legyen nálad.
[ Szerkesztve ]
-
r.levente75
addikt
Igen személyes, lemegyek a pontra az Árkádba, és átveszem a csomagot? De kitől? Egy személytől, vagy egy automatától? Ha jól láttam a honlapjukon akkor bankkártyával lehet csak fizetni, kp-val nem. Lesz ott vajon egy terminál ahol lehet fizetni kártyával, kapok egy kódot előzőleg emailben vagy smsben, ami csak akkor aktiválódik, ha kiegyenlítettem a számlát, és ekkor kinyílik a box? Vagy hogy is megy ez?
-
C. s.
addikt
válasz r.levente75 #27561 üzenetére
Hopp, a köszönés lemaradt, bocsi! Szóval szia!
(#27563) r.levente75
Ja, azt hittem, házhozszállítás. Automatából még nem vettem át csomagot. Az tudtommal kártyás, de a menetét nem ismerem. Láttam már itt-ott azt a fémszekrényt, az teljesen önkiszolgáló.
[ Szerkesztve ]
-
C. s.
addikt
válasz r.levente75 #27565 üzenetére
Igazán nincs mit, nem sokat segítettem. Valaki hátha jobban tudja, és megírja.
-
Shingen
addikt
Hali!
Vettem sd kártyát elvileg gyárilag formázva van.
Érdemes átküldeni rajta egy gyors formását winen belül?Ha igen melyik partició javasolt? NTFS?
köszi風林火山
-
AndrewBlase
senior tag
válasz r.levente75 #27565 üzenetére
Odamész az automatához, csomagátvétel választva beírod a csomagszámot, amit majd sms-ben kapsz, kéri a bankkártyát, fizetsz vele mint a boltban, nyilik az ajtó. Tá-dááám!
Miért mindig én???
-
r.levente75
addikt
válasz AndrewBlase #27572 üzenetére
Nagyon köszönöm.
-
Cs1csó
félisten
válasz Shingen #27575 üzenetére
Arra az a legjobb
(megjegyzem alig ismertem az ExFAT-ot (de a leírás alapján egyértelműen jobb mint a FAT32 és ahova nem kell NTFS, oda a legjobb) mert nekem belső SSD-m HDD-m és külső HDD-m van ami ugye NTFS és pár kicsi régebbi pendrive amiket vagy FAT32-re vagy ha nagyobb fájlt kell mozgatni pl. játék telepítő, vagy HD film akkor szoktam NTFS-re formázni.)
-
philoxenia
MODERÁTOR
exFat hátránya. hogy a kocsi például nem ismeri föl....
-
Cs1csó
félisten
válasz philoxenia #27577 üzenetére
Zenék lejátszása? Arra jó a FAT32 is. (egy album vagy zeneszám sincs 4GB)
-
Borisz76
veterán
válasz philoxenia #27577 üzenetére
Nálam is az autós fejegység miatt ( KDC-BT92SD ) Fat32-re van formázva az SD kártya( 64 GB ) és a JetFlash®780 ( USB3.0 / 64 GB ) Pendrive is.
Bár a manualban az van, hogy max 32 GB-ig képes kezelni de ez nem igaz.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Tav-Csoves
őstag
SOS
Lehet e együtt beszedni algopirint és sarindont, nagyon erős idegbecsípődésre?
Köszönöm -
Tav-Csoves
őstag
válasz Tav-Csoves #27581 üzenetére
illetve, ha már...
idegbecsípődésre otthoni kezelésre mit ajánlotok?
- annyira fáj, hogy.... fhykfisndnksjfjdköszönöm szépen a segítséget!
-
donmackó
addikt
válasz Tav-Csoves #27582 üzenetére
Nekem annó Jorus fórumtárs ajánlotta a Salonpas tapaszt és bevált.
Szerk: Amikor nekem becsípődött a derekamnál, annyira fájt hogy se állni sem ülni nem tudtam. Még a székelés is kínszenvedés volt, de 1 hét tapaszolás után elmúlt.
[ Szerkesztve ]
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
pjen
félisten
Én Voltarent vennék be és valamilyen izom lazítót.Ha Algopirin akkor első nap 3x2.Ez nem tanács,nem tudom,hogy bírod a gyógyszereket.
-
Cs1csó
félisten
Nekem is ez van - konkrétan gerinc sérv - amiket meg lehet tenni:
- ezeket a "gyószereket" gyulladáscsökkentő, izomlazító stb. dolgokat hosszú távon el kell felejteni (kritikus esetben a Mydeton lenne az egyik legjobb komolyabb adagokban de csak receptre kapható)
- GYÓGYTORNA még akkor is ha fáj
- vigyázni kell magadra pl. reggeli kelésnél nem "kipattansz" az ágyból hanem oldalra gurulsz leereszted a lábaidat földre és a kezeddel feltolod magad - tehát nem csinálsz SEMMIT derékból -
- vigyázol a testsúlyodra a gerincedre, derekadra a túlsúly nagy veszélyt jelent
Hozzám egyszer ki kellett hívni az ügyeletet is mert rádőltem az ágyra és úgy maradtam megjött az orvos és azt mondta:
Fel kell állnom és ha már felálltam akkor megkért, hogy próbáljak lábujjhegyre állni ami sikerült utána mutatott pár gyakorlatot amiket azóta is csinálok - ha nem tudtam volna lábujjhegyre "emelkedni" akkor lehet már nagyobb a gond ő volt az orvos biztos tudja.Ezek a gyakorlatok egyszerűek magadtól is rá tudsz érezni - az egyszerűbbekre - de a legjobb lenn elmenni valakihez akim megtanít a mckenzie tornára.
Itt van pár tanács, videó:
[link], ez is nagyon jó és egyszerű, naponta többször is lehet csak pár perc: [link]A lényege az összes ilyen tornának ami a derék, gerinc stb. problémákra van:
1. a nyújtás
2. az ott lévő izmok erősítése -
MaxxDamage
félisten
válasz Cs1csó #27585 üzenetére
Én 3 fajta kezelést kaptam (3x10 alkalom) aztán majd kiderül használ vagy sem. Azt mondta a doki, hogy a megfelelő emelési technikát is meg fogják mutatni, amivel nem a gerinc/derék kapja majd a terhelést. Időpontot jól kaptam, mert mind3 fajta kezelés egymás után fog következni és nem kell közöttük várni.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Cs1csó
félisten
válasz MaxxDamage #27586 üzenetére
+ még fontos pl. mikor reggel megmosom az arcom és a csap fölé hajolok akkor - kicsit hülyén nézhet ki - "homorítok" és kicsit behajlítom a térdem tehát NEM derékból hajolok a csap fölél legalábbis nem a derekamon lesz a fő terhelés.
Ezek a praktikák is jók, de hosszú távon a technika mellett a TORNA az egyedüli megoldás.
Ember vagyok, volt, hogy elhanyagoltam a gyakorlatokat és meg is lett a böjtje 2 hét kihagyásnál már kezdtem érezni ekkor rákapcsoltam megint és 1 hét alatt el is múltak a fájdalmaim. Azóta is van, hogy kihagyom de MAXIMUM 1-2 napot.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Cs1csó #27587 üzenetére
Tegnap nap közben minden bajom volt. Késő DU és este felé meg semmi...ez ami érdekes. A frontokat is megérzem (fej, derék, gerinc) tájékon. Van olyan hasazó gépem ami a gerincet nem terheli, na az pl. hasznos kis eszköz.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Cs1csó
félisten
válasz MaxxDamage #27588 üzenetére
Ez egyértelműen 3 dologra vezethető vissza, mivel a porckorong nagy része víz egyfajta szivacsos izé:
1. időjárás páratartalom + légnyomás + hőmérséklet
2. a saját tested vízháztartása pl. ki vagy száradva vagy sem
3. az éjszaka folyamán megnyúlik kicsit a testünk - széthúzódnak a porcok is - ezért veszelyesebb a reggeli nagy terhelés + mivel kvázi nem volt mozgás - aludtál - ezért van egy kis elgémberedés is amit egy torna egy kis bemozgás megszűntet. -
MaxxDamage
félisten
válasz Cs1csó #27589 üzenetére
Igen, van benne igazság. Ennyire nem mélyültem még bele.
-
Cs1csó
félisten
válasz MaxxDamage #27590 üzenetére
Én igen
-
philoxenia
MODERÁTOR
Flector tapasz, vagy más helyileg ható tapasz+fájdalomcsillapító, azonban más hatóanyaggal.
-
C. s.
addikt
Szia!
Valószínűleg már nem aktuális (Az SOS-ből erre következtetek), de másnak még hasznos lehet. Amikor hasonló dilemmám volt, kiderítettem, melyik az ügyeletes gyógyszertár, és telefonon megkérdeztem. Az sem baj, ha az ország másik végében van, ha nem kell odamenned.
-
olloczky
senior tag
Sziasztok
Google search console, illetve sitemap témában hol tudok itt a fórumon kérdezni? Nem találtam megfelelő topikot. Vagy esetleg valaki fórumtárs ért hozzá? Lenne pár kérdésem..
üdv
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
Tav-Csoves
őstag
köszönöm szépen mindenkinek a segítséget
-
sanyi02
tag
Üdv!
Tudja esetleg valaki, hogy ezek mik és mennyit érnek?Stabilised Power Supply TR9181/DT102
Stabilised Power Supply TR9181/DT101 -
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Napóleon-ról vagy vele kapcsolatban keresek filmet / filmeket....pontosabban filmcímeket.
Háború, dráma, akció....Mint például ez a régi 1951-s Gregory Peck film : Őfelsége kapitánya
Másik nem igazán ugrik most be....
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Revolut
- További aktív témák...
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest