Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz lala666 #11801 üzenetére
Szerintem nagyon durván kávétól is függ és a vastag crema nem egyenlő a minőséggel, inkább fordítva. Próbáld ki pl. a Covim Orocremát, 100% arabica sötétre pörkölve, keserű, mint a franc, de az egész kávé full cremából áll .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
lala666
senior tag
válasz jjeahh #11802 üzenetére
Szerencsére jó crema itt, finom ízzel is párosul.
Amúgy kedvenc kávémat használom, Lavazza Espresso Crema E Gusto Forte ízre nekünk nagyon bejön egy ideje. Akárhogy állítom mindig kellemes csak kicsit másképp.
Amúgy köszi, de 21.éve használok automatákat tudom mi a dörgés.[ Szerkesztve ]
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
z123456z
őstag
válasz lala666 #11804 üzenetére
Az nekünk is bejött, bár először az expert forte és Pieno után picit talán gyengének tűnt, később nagyon megkedveltük. De a három közül az arany közép út számom a Pieno. Most az új rendelést követően ismét az expert forteval kezdtük. Pont ma reggel kávéztunk együtt, amúgy mindenki külön, és most éreztem igazán, hogy ez is nagyon jó kávé. Annyi volt más, hogy az enyém volt a második, talán magasabb hőfokkal jött le? Ezt hogy lehetne elérni, nyomatok előbb egy kis forró vizet, vagy mindenképp kell egy másik kávét előtte?
21 éve is volt jó? Mi akkor vittük vissza az elsőt, és 20 évre lemondtunk róla.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz lala666 #11804 üzenetére
Nem sértésnek szántam, csak pont a múltkor volt téma. Azt a lavazzát én is ki akarom próbálni egy ideje, csak amikor rendelek, mindíg mást találok jó árban. Egyszer sorra kerül, az biztos.
#11803 fecke78: félrement úgy látom, nem érte el a hsz a célját, bocs, ha félreérthetőnek vagy nagyképűnek tűntem, nem volt szándékos
#11805 z123456z: Pieno nálunk is a kedvenc olcsó kávé, annyiért még nem ittam jobbat.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
lala666
senior tag
válasz z123456z #11805 üzenetére
Akkoriban jó kávét csináltak a saeco gépek, áttértem párszor jurára de maradt inkább a saeco mánia.
21 csak kb. ahogy belegondolok van az 25 is
Repülnek az évek.Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
lala666
senior tag
-
nagyúr
válasz fecke78 #11803 üzenetére
" a vastag crema nem egyenlő a minőséggel, inkább fordítva"
pl. a Covim Orocremát, 100% arabica sötétre pörkölve, keserű, mint a franc, de az egész kávé full cremából áll
Konklúzió: hiába vastag a crema, ha ihatatlanul szar a kávé, erre elrettentő példa a Covim Orocrema kávé"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Jenne
őstag
Aki szereti a Segafredo kávékat..
ALDI üzletekben 04.21.-én vasárnaptól a készlet erejéig... [kép]A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
törölt tag
válasz kchris78 #11816 üzenetére
A Delonghihoz találtam reparálós videót, jó gépnek tűnik még mindig. És ne csináld, hogy külön bojlere van a gőzhöz!!!
-
DrDobos
őstag
A Gaggia automatákról mi az általános vélemény?
Samsung Galaxy A55 5G
-
viktorhu
veterán
válasz #85578752 #11823 üzenetére
Ugyanannyiba kerül, mint a hasonló kategóriájú Philips gépek, nyilván ugyanazok az alkatrészek is vannak benne. Én inkább arra tippelek, hogy az új tulaj meg akarja lovagolni a Gaggia népszerűségét, és "átmatricáztak" pár Philips gépet. Mint amikor a Dacia autókat más piacokon Renault-ként adják el, vagy a Renault-kat Nissanként.
-
leslieearth
tag
sziasztok!
próbáltam keresni, de konkrét választ nem találtam, jelesül, hogy egy delonghi ecam 290.21-es gépbe a wessper vízszűrő mennyire alternatíva a gyári dlsc002 kiváltására? a masina másfél éves, teszi a dolgát rendesen, eddig gyári cuccokat használtam bele, de most elfogyott a gyári vízszűrő, fel kellene tankolni a készletet, így merült fel a wessper. -
mazsi70
senior tag
válasz leslieearth #11828 üzenetére
Én csak utángyártottat használok .Gyárit csak azt használtam ,amit adtak hozzá .
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
HThomas
senior tag
Mi a technikai oka annak, hogy az automata gépekben az őrlőt csak menet közben lehet állítani?
-
z123456z
őstag
Lattego másodszorra melegebb vizet nyom, vagy mindegy neki, mert stabil hőfokon dolgozik?
-
HThomas
senior tag
válasz Dr. Szilikát #11833 üzenetére
Jaa, mert hogy folyamatosan van kávé az örlőkövek között, így már valóban logikus.
-
gallimi
tag
Sziasztok. Kérdésem lenne, van egy philips 2200 gépem, amit vízszűrővel használok kezdetek óta, és időközönként folyadékkal is átmosatom, hétvégén is megtettem ezt, viszont azóta ha kávét főzünk kisebb adagokat adagol. Ha más programot valasztok ott is? Ilyenkor mi a tapasztalat?
-
törölt tag
Vett már valaki DeLonghi Rivelia-t? Hogy lehet a top 1 az Árukeresőn? Hirtelen mindenki azt vett? Csak reklám lehet, de amúgy érdekes gép, van benne pár okosság a csepptálcával és az őrölt kávé csúszkával, könnyebb karbantartani, egész pici és cserélhető a babtartály.
-
HThomas
senior tag
válasz #85578752 #11841 üzenetére
Nekem Rivelia van. Azt nem tudom valójában mennyire népszerű, de én elégedett vagyok vele.
A kávétartály csere úgy működik, hogy amikor kitekered a régit, akkor rákérdez, hogy lefőzze-e az őrlőben lévő maradékot (ilyenkor ki tudod választani, hogy milyen kávét akarsz), vagy csak darálja bele a zacctartóba.
Egy érdekes adalék, hogy pár hete megjelent a géphez egy külön megvehető LatteCrema Cool kiegészítő, amivel már elvileg tud hideg tejhabot is csinálni (alapból van jeges kávé, espresso és americano, viszont csak a LatteCrema Hot kancsót adják).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fecke78 #11842 üzenetére
Az első kávé a csere után kicsit vegyes lesz az eredmény, de még mindig jobb mint kikanalazni a fix tartályból, szoktam ilyet csinálni mikor szét kell szedni a Philipset. A fix kéttartályosoknál is ilyen, van egy kis átmenet. Kivéve ha két őrlő is van benne (Pl. Jura J8 twin).
LatteCrema Cool 40e, tyííí...
[ Szerkesztve ]
-
Berecka
csendes tag
Jó estét az Uraknak!
Szétbombáztam a viseltes Saeco Talea Touch Plus gépünket és a "visszacsapó szelep ház"-at avagy "blowdown valve"-t. Mivel öreg, vak és balfék vagyok, kipottyant egy pici műanyag golyó, meg egy másik alkatrész, egy kicsi lyukas műanyag csődarab, aminek két eltérő átmérője van és a nagyobbik átmérős végén két "pöcök". A teljes internetet átkutattam órákon keresztül, de csak komplett alkatrészek képeit találtam, és nem tudom miként kéne összeraknom. Ha valakinek lenne ilyen kéznél és megnézné, netán fejből tudja és leírná vagy dobna egy skiccet, nagy segítség lenne! Akkor maradna esélyem, hogy esetleg össze is rakjam a gépet. Egy komplett cuccot venni nagyon fájna.
Köszönöm szépen! -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- PlayStation 5
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen NAS-t vegyek?
- Ukrajnai háború