Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cblacksmithc
tag
Sziasztok.
Jelenleg 1 Gaggia Brera kávéfőzőm van, ami pár nap múlva ötéves. Szeretném váltani is meg nem is. Miért ? A presszókávé nagyon finom a mai napig is....
Szóval úgy 200k-ig szeretnék automata gépet, ami automatán csinálja a tejhabot is. Gép ajánlásokra lenne szükségem, mert amiket ki-ki nézek magamnak, azokra nagyon sok ***** s véleményt olvasok pld. amazonon.... Szándékosan nem írom milyen termékről van szó, de kicsit belefáradtam a keresgélésbe, meg abba, hogy jó pár terméken csalódnom kellett. Ja igen ilyen-olyan wifis készülék na nem....érdekel
Segítenétek ?
Esetleg szokott lenni novemberben BF-s üzlet, ahol olyankor valós akció lesz ?
[ Szerkesztve ]
Ne fogadd meg a tanácsomat. És bárki más tanácsát se. Bízz magadban! Jó vagy rossz, boldog vagy boldogtalan, de a te életed, és csak rajtad áll, hogy mihez kezdesz vele
-
Nagya21
addikt
válasz Cblacksmithc #12901 üzenetére
Hali!
Nekem DeLonghi 290.81 van, én ajánlom.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Till@
tag
válasz Cblacksmithc #12901 üzenetére
A presszókávé nagyon finom a mai napig is....
Ha ez igaz, akkor nem biztos érdemes lecserélni.
-
Cblacksmithc
tag
Igaz, nem is vagyok biztos a váltás kérdésében.
De: most egyetlen 4400-as sorozatú philips kávéfőző kapható a webshopjukban. (4449/70)ismeri valaki ezt a tipust, érdemes lehet bizalmat szavazni neki ? Árban ez nem túl jó ár ugye ?
válaszokat
Ne fogadd meg a tanácsomat. És bárki más tanácsát se. Bízz magadban! Jó vagy rossz, boldog vagy boldogtalan, de a te életed, és csak rajtad áll, hogy mihez kezdesz vele
-
mazsi70
senior tag
válasz Cblacksmithc #12904 üzenetére
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
No elszántam magam és vettem egy DeLonghi Rivelia-t... 80-90%-ban eszpresszó készül ezért nem a "tejes verziót" választottam. [link]
Kimbo Classic [link] az első tesztalany és a beállítást is egyelőre a gépre bíztam. (Bean Adapt Technology) Közepes hőmérsékletre állította a vizet és 4-s értékre (1-7) a darálót. A pogácsák eleinte vizesek voltak és szétestek, de most így 1 hét használat után mintha kezdene beállni, egyre többször marad egyben. Kb kisujj vastagságú crema réteg van az eszpresszó tetején, az ízvilág tetszik, de azért kérnék szépen tanácsot, hogy ehhez a 35% arabica 65% robusta keverékhez milyen beállításokat javasoltok az őrlési finomság, a víz hőfok és az intenzitás esetében!?
Tudom, hogy maga a típus új, de hátha a többi DeLonghi gépen is van olyan beállítás, hogy "Energy saving"... Magyar kézikönyv nincs hozzá, az angolban is csak ennyi van,
"Energy saving": use this function to enable or disable energy saving. When active, the function reduces energy consumption in compliance with current European regulations: the symbol appears on the homepage.
Számomra ebből sok nem derül ki... esetleg valaki képben van azzal, hogy ez a funkció konkrétan mit csinál? Az automata kikapcsolásra nincs hatással, annak az időtartama máshol állítható.Online honnan szoktatok rendelni? A korrekt ár mellett nyilván az is fontos lenne, hogy minél frissebb legyen a kávé amit küldenek. Most ennél a Kimbo vételnél nagy igyekezetemben beleszaladtam egy jó féléves adagba... ennél azért jó lenne frissebbet venni majd.
Végül szívesen fogadnék kávé tippeket is... az olasz eszpresszó világ áll hozzám a legközelebb, szóval ebbe az irányba milyen márkákat ajánlotok kipróbálásra?
Sok-sok év nespresso használatból jövök, szóval sok dologban vakon vagyok... a türelmet köszönöm előre is!
www.smart-bus.hu
-
Dr. Szilikát
őstag
-
-Solt-
veterán
válasz Dr. Szilikát #12907 üzenetére
Tehát ha kikapcsolom akkor melegen tartja, ha nem kapcsolom ki ezt a funkciót akkor engedi jobban kihűlni a bojlert? Jól értem?
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
-
MegalodonS
őstag
válasz -Solt- #12906 üzenetére
Nagyon jo kis gepnek tunik,nem is halottam rola.Amugy nekem is DeLonghi gepem van es nagyon meg vagyok vele elegedve.A ''Bean Adapt Technology''szerintem jo dolog.En csak a Ristretton szoktam finomitani,az aroma erossegen meg a vizmennyisegen.
A kave ajanlas az nehez dolog,mert mindenki mast szeret.En kiprobaltam az osszes Lavazza kinalatot, nekem ez jott be.Lavazza Espresso Maestro (szaraz gyumolcs es csokolade izvilag)
-
-Solt-
veterán
válasz MegalodonS #12911 üzenetére
Az aroma erősség állítás a kávé mennyiséggel babrál?
A kávéajánlás betalált, mert alapvetően a közepes pörkölés, intenzív íz, gyümölcsös / csokis ízvilág jön be. Köszi szépen, ezt biztos kipróbálom!
www.smart-bus.hu
-
Winnie The P
őstag
válasz -Solt- #12906 üzenetére
Szia!
Én ajánlanám a Pellini n9 és n82 kávékat is. Nálunk abszolut top kávék. Én egyébként [link] innen szoktam vásárolni.Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
-Solt-
veterán
válasz Winnie The P #12913 üzenetére
Köszi!
Gondolom innen nem fél éves kávékat küldenek!?
www.smart-bus.hu
-
-Solt-
veterán
válasz Winnie The P #12915 üzenetére
Nem sok az már? Mintha itt is azt olvastam, hogy 2-3 hónapnál legyen régebbi a pörkölés...
@Cyberbeni: Köszi!
www.smart-bus.hu
-
Till@
tag
Sziasztok !
Philips ep2200 sorozatnál hogyan lehet megállapítani hogy cserélni kell a kerámia korongot az őrlőben , egyáltalán lehet e cserélni ?
Múltkor kipucoltam, meg kalibráltam rajta picit -ha már szét szedtem
6 éves gép, napi minimum 6 kávé készül benne. -
z123456z
őstag
Azt hiszem, megtaláltam a legjobb olcsó kávét. Lidl-s Bellarom Caffé Rosso. Jó régen itt áll a szekrényben, tegnap töltöttem a gépbe, szerintem már az jön belőle. Nekem nagyon bejön. Ha sztenderd tudja hozni ezt az ízvilágot, dehogy veszek én drágábbat, annyira nem vagyok kávé rajongó.
[ Szerkesztve ]
-
Cblacksmithc
tag
nem lehet, hogy csak arról volt szó, a berakodott darált kávé miatt nem volt hajlandó darálni ? Ha kipucoltad és megy rendesen....semmi ok nincs bármilyen cserére
-
Till@
tag
válasz Cblacksmithc #12924 üzenetére
Nem írtam olyat, hogy nem őrölte a kávét.Igen kipucoltam ez talált.Tehát nem kopik, értem.
@Dr. Szilikát Pont ezért kérdeztem, hogy mennyi lehet az élettartama, mert mintha le lennének gömbölyödve a fogai.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz MegalodonS #12923 üzenetére
A vibrációs vízpumpákat nem szokták vezérelni ilyen értelemben, csak on / off.
A fojtás mértéke persze változhat, a finomság, mennyiség, minőség miatt.
Erősebb aromához több őrleményt adagol a gép, amihez a Saeco / Philips technika az őrlőmű fordulatait számolja pontosan egy Hall-szenzoros jeladóval, míg a Krups például csak az őrlési idővel játszik.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz z123456z #12920 üzenetére
Én alig vártam, hogy elfogyjon. Se füle se farka nem volt annak a kávénak. Semmi utó íz hatás egy semleges lötty volt.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
MegalodonS
őstag
válasz Dr. Szilikát #12927 üzenetére
Koszonom,a helyesbitest,tehat ma is tanultam valamit A DeLonghi az tobbet adagol?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz MegalodonS #12930 üzenetére
Olyan gépem még nem volt, közelebbről nem ismerem.
-
FőDudu
veterán
válasz z123456z #12934 üzenetére
Olyat en is idosebb rokonnak vittem es imadtak. Ok csak 'presszo' kavet isznak, es annak valoban jo. Utos.
Ez a rairt adatok szerint nem olyan eros. Az oldalan van, hogy velvety and creamy. Pont azt varjuk a latteba valo kavetol.
Melle jott a szokasos is.
A feketet hasonlonak varom a melle levohoz....
Sajnos meg van vagy 3/4 kilo Carraro, nagy uvegunk meg nincs tobb.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
movax
őstag
válasz z123456z #12920 üzenetére
A Lidl kávéival érdemes próbálkozni, mert érhetnek kellemes meglepetések, kevés pénzért. Munkahelyen valami aranyzacskós Bellarom Cremoso van az automata DeLonghiban, teljesen finom. Én végigkóstoltam a teljes polcukat, voltak jók meg rosszabbak is, de tapasztaltam brutál romlást is ugyanabban a márkában egyik zacskóról a másikra.
-
Pá
addikt
válasz z123456z #12938 üzenetére
Amúgy nagyon sokat számít, hogy épp mi után iszod.
Én először pont egy sötétre pörkölt keserű fajta után kóstoltam az egyik Lidl-s Bellaromot és akkor zavaróan savanykásnak tűnt. Aztán pár héttel később újra elővettem, de akkor előtte 1 hétig normál kávét ittam és úgy már egész ihatónak tűnt, már nem éreztem savanykásnak. (azért továbbra sem lesz kedvenc, de sokat javult érzetre).Persze ez minden fajtára igaz, nem csak a Bellaromra. Lényeg, hogy az érzékelés elég szubjektív és az agyad mindig hasonlítja valamihez.
Egyébként ezzel mókás játszani, pl ha iszod ugyanazt a kávét és minden korty előtt iszol valami extra savanyú/édes/keserű valamit, akkor teljesen másképp fogod érzékelni ugyanazt a csészét.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
FőDudu
veterán
válasz z123456z #12941 üzenetére
Arra figyelj, hogy van belole Espresso es az amit en linkeltem a Barista Crema (en is ugy valogattam ki).
Az Espresso az otbol negyes erossegu, ez meg (elvileg) otbol harom, azaz lagyabbnak kell erzodnie. Ezt kifejezetten latte-hoz ajanljak.
Holnap (vagy meg ma) valoszinuleg kinyitjuk. Elment a nejem uvegert
Itt ha jol tudom 7,5 euro volt - nem kaptam szamlat, mert elektronikusan jon a nejem Lidl appjaba. (majd megnezem). (szoval kb. ugyanannyi, csak AFA kulonbozet).Tedi-ben biztosan akad uveg, de ha ott nem akkor Jysk-ben tuti kap.
Kipucoltam a gepet, most nagyon durvan redvas volt. Jobban, mint szokott.A tobbit meglatjuk - mostanaban nem igazan hasznaljuk a Lattego-t, siman tele toltom a cseszet hideg tejjel es kesz. Annak meg barmilyen kav megfelel...
A csere Lattego kancsoert se jutottem meg el Ljubljanaba - pedig felre van teve a nevemre. Akad mas dolgom, nem jarok arra.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
vodrosjozsi
őstag
Van ez a Segafredo origini alá tartózó Peru kávé (van brazil is, az is fini), és nagyon érdekelne, hogy melyik kávéból csinálják? Mármint szemes változatban nincs és én nagyon szeretnék ehhez közeli ízvilágú szemes kávét venni.
Kicsit már unom a Tchibo milano-t az az igazság, viszont nem nagyon akarnék 2000 ft-ot kiadni negyed kg kávéért. (na jó, a tchibo győri üzletében 14 ezret hagytam ott 2 kg szemes, 12 dkg "különleges" kávéért, szal )[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A35/Samsung Watch 4
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Van egy Philips Series 2200 EP2221/40 -s kávéfőzőnk.
Milyen tisztítószereket ajánlotok hozzá? Vizkőoldó, ilyenekre gondolok.
Philips saját termékeit vagy vannak jobbak/olcsóbbak? -
Till@
tag
Vízkő eltávolítás : [Denkmit nature vízkőoldó]
Tisztításra, kávéolaj eltávolításra [ASPICO KP020 Kávéfőző tisztító tabletta]
Mindkettő nagyon jól teszi a dolgát, jó áron. -
Beni2360
félisten
válasz FőDudu #12943 üzenetére
Már másodszor olvasom az üveget, hogyan használjátok? Mivel sötét nem átlátszó tároló kell a kávénak.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Köszönöm a tárolásra jött a válaszokat.
Akkor 4 db dunsztos üveg is megteszi és csak kisebb adagokat kell nyitogatni?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook és Messenger
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Overwatch 2
- Automata kávégépek
- PlayStation 5
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest