Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz tzsolesz #11400 üzenetére
Talán, egy picit gyorsabb lehet, bár ez sok mindentől függ, játéktól, felbontástól, élsimítástól, stb. Igazad van a 4850/5750/GTS250/GTS450 nagyjából egy csapat, a 730/1100-as 4830 egy kicsivel gyorsabb náluk, de ez játékban biztosan észrevehetetlen.
Mindezért az utódját érdemes az 5770 fölé lőni kicsivel... -
joysefke
veterán
Sziasztok!
Az a problémám, hogy Fallout 3 alatt és néha Prototype alatt egy pillanatra kikapcsol a TFT (elsötétül) és utánna visszakapcsol.
Más játékkal ez nem fordult még elő. (SC2, MW, MW2, R6V2, ME)Mi lehet ennek az oka?
J.
-
milbo
aktív tag
Eladtam a jófajta 4830-at kompletten a géppel együtt. Nem lesz több teszt. Sajnálom kicsit, jó kis kártya volt.
-
fagy53
nagyúr
válasz #19617792 #11407 üzenetére
Fura egy logikátok van fogyasztásilag annyi szent!
Ha ritkán használja az asztalit, akkor az a havi, negyedéves, éves villanyszámlában nem fog látszani, még akkor sem, ha GTX470 dohog benne. Viszont biztosan van, vagy lesz olyan játék amely a notin nem fog menni és akkor be lehet röffenteni az asztalit.
Ez persze a fogyasztás szemszögéből igaz, a "minek foglalja a helyet" és a "jól jön az a kevés pénz is ami érte kapunk" felkiáltásokra nem lehet mit mondani, az más kalács.
Kár azért a kártyáért, mert a benne rejlő érték parlagon fog heverni... -
zsole84
senior tag
Lenne egy-két kérdésem:
4830-nál mennyi a max. hőmérséklet furmark extrem burning módnál?
ATT-vel tuningolom, viszont újraindítás után ezt írja ki: cannot connect to low level driver. Ez miért van?A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Admin módban szvsz azért kell futtatni, mert az ATT-nek nem aláírt a drivere, ezt nem engedi a Windows. A Windowst véglegesen át kell kapcsolni test módba és rá kell erőltetni a nem aláírt ATT drivert. Driver Signature Enforcement Overrider 1.3b, ez nálam működött Windows 7 x64 alatt is, minden ATT verzióval.
-
törölt tag
válasz bolcsodal #11418 üzenetére
Mit ártott neked az a szegény UAC?
(#11419) zsole84: Ha játékok alatt 60 fok körül, vagy alatt marad, akkor nem olyan fontos foglalkozni vele, az még egészséges tartomány, persze akkor ha még ekkor is némán dolgozik. De ha gondolod, egyszer próbaképpen pasztázd át, lehet nyersz vele néhány fokot.
-
milbo
aktív tag
válasz fagy53 #11409 üzenetére
A notin jelenlegi játékok mind mennek, meglepő módon 1080p-ben is. Nyilván nem a legmagasabb minőségi beállítások mellett de szépen megy. Pl. Mass Effect 2, Borderlands. Az asztali pontosan ezért másfél hónap alatt egyszer lett bekapcsolva. Ezért felesleges hogy ott porosodjon a sarokban. Ráadásul i7-es rendszer volt, amit még normális árban el lehetett adni. A fogyasztásról csak pár szó. Az asztali gép úgy fogyasztott alapjáraton 110W-ot hogy a proci és a vga is amennyire lehetett alul volt feszelve. Játék közben 170W. Ha minden a gyári beállításon volt akkor 130/220W. Tuningolva mértem 320W-os fogyasztást is, ez persze nem a 24/7-es beállítás. A noti alapon 20W, játék közben 40-45W. Volt egy mérés, pusztán kíváncsiságból hogy max. mennyit fogyaszt. Furmark és LinX páros futtatásakor 72W. Minden fogyasztási adat a hálózatból felvett fogyasztás volt. Esetleg később ha valami nem megy, a megmaradt gépbe veszek valami normális kártyát. A jó öreg E5200 majd csak megbirkózik vele. Egyelőre erről szó nincs.
-
faranus
aktív tag
sziasztok egy nagyon fura tapasztalatot szeretnék veletek megosztani.
Lehet hogy hiba de nem hiszem. Ma vettem a gépembe 2 új ventit és be is szereltem.
Bekapcsoltam szétszedve a gépet hogy megnézzem tuti működnek e, nem is volt velük semmi gond hibátlanul mentek de nézem a 4830 ot és nem megy rajta a venti. Ez egy kicsit fura volt mert már kb 3 perce ment a gép a win is betöltött. Megnyitottam a drivert azt írta hogy a kártya 36 fokos a venti 0%. Megnyitottam egy játékot és elkezdett melegedni a kártya és akkor indult be a venti de már 50 fok fele járt és mint az álat elkezte pörgetni és lehűtötte 40 fokra. Bezártam a játékot lehült a kati 34-35 fokra és megállt a venti is. És maratt a 35 fok környékén. Gyárilak ilyen a kari vagy a sapphire energiatakarékossága vagy mi van? megvan már 2 éve de most vettem észre.
Valaki tud valami választ????üdv faranus
tisztelettel faranus :R
-
pohár
félisten
-
őstag
Nekem UT3 alatt volt ilyen,a monitor frissítési frekvenciáját levettem 75Hz-re,és a probléma megszűnt
Fura,a régi 7300GT-m simán vitte a 85hz-et(#11423) faranus: Nekem is Sapphire van,de a venti állandóan megy.
[ Szerkesztve ]
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
faranus
aktív tag
válasz Piloss #11425 üzenetére
aha hát azóta folyamatos megfigyelés alatt tartom és nagyon érdekes mert leáll időnként de ha elkezd melegedni egy kicsit is akkor egyből beindul amugy neked milyen az alap hőfok?
mert nekem álltalában attól függ hogy milyen hőmérséklet van a szobába de általába egy 10fokkal melegebb nyugalomban persze a elkezd dolgozni akkor befűt rendesen.tisztelettel faranus :R
-
pohár
félisten
-
őstag
válasz faranus #11426 üzenetére
Jelenleg 38°C és a venti 48%-on megy
De amúgy ha nem zavaró,vagy nincs egyéb baja akkor én nem foglalkoznék vele
(#11427) pohár :A játék alatt is be van állítva?
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
pohár
félisten
válasz Piloss #11429 üzenetére
Bordelands alatt nem néztem, de szerintem nem lehet beállítani, BC2-ben pedig nem találtam hol lehetne beállítani
furcsa, a 7600GT-vel nem csinálta eztGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
őstag
BC2-ben ahol a felbontást állítod ott szokott lenni ,pl 1280 x 1024 65hz,1280 x 1024 75hz, stb
(#11431) faranus Az a 35°C túl alacsonyak tűnik az 1-2%-hoz képest,biztos hogy annyin megy?
Már előttem is említették,de hány vezetékes a venti?We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
-
őstag
-
faranus
aktív tag
válasz Piloss #11432 üzenetére
hát tuti hogy annyin megy mongyuk van a ház oldalán egy ventim amit külön a VGA nak raktam fel vágnom is kellet a ház oldalából. sajnos nem tudom hogy hány vezetékes a ventim azt meglehet valahogy nézni? Mert készen kaptam a gépet és nem igen értek a VGA k hoz max annyit hogy berakom meg elindítom de sose szedtem szét meg semmi hasonló nem volt.
tisztelettel faranus :R
-
őstag
-
pohár
félisten
-
fagy53
nagyúr
Üdv!
Hátrébb soroltam a kicsikét, mostantól 1280x1024-es felbontásban dolgozik a másik gépben és kevesebbet lesz használva, de nem lesz elfelejtve, FPS és stratégia vár rá.
Az 1680x1050-es monitort holnaptól egy MSI GTX460 Cyclone 768MB fogja boldogítani, remélem...faranus: tulajdonképpen mindegy, a négyvezetékes PWM-esek később jöttek ki és 1300-1600 fordulatszámnál nem lehet kisebbet állítani még közvetlenül a biosban sem.
Nyáron a kétvezetékes sem áll le, most a hűvösebb szobában van ez a jelenség sűrűbben.[ Szerkesztve ]
-
faranus
aktív tag
válasz fagy53 #11441 üzenetére
köszi hát lefogom cserélni mert eleget dolgozott nagyon keményen ment és tökéletesen hibátlanúl teljesített télen nyáron hőségbe fagyba soha nem volt vele gond vagyis egyszer egy 5 napos LAN partin 750Mhz pörgött 5 napig megálás nélkül ténleg megállás nélkül de akkor is csak kikapcsolt a gép kiirta hogy directx error és leált pihent néhány órát és utána hibátlanul ment tovább nagyon jó kis kártya mindenkinek ajánlom ez az ATi nál egy nagyon gondosan megtervezett kártya volt ha erősebb lenne akkor most is tökéletes volna.
Azért ha belegondolunk nem egy mai kártya és nekem tökéletesen futott az SCII és a maffiaII
sajna kellet volna 1gb VRAM hogy max on mennyen de csak az volt visszavéve és szaggatás nélkül működött.
Egy kicsit sajnálom hogy cserélni kell de egy Gigabyte GTX40OC fogja felváltani mert haladni kell a korral és nem árt egy erősebb kártya. Hát mindenkinek nagyon nagyon ajánlom és sok sok szerencsét a kártyáitokkal.tisztelettel faranus :R
-
őstag
válasz faranus #11439 üzenetére
Nincs lényeges különbség köztük,csak annyi hogy a 4 vezetékest manuálisan is tudod szabályozni
(#11440) pohár:Elég finnyás egy kártya
(#11441) fagy53 Ahogy látom lassan mindenki megválik tőle,azért majd mond el a véleményed az új kariról,kíváncsi vagyok hogy mekkora különbséget fogsz érezni
-
fagy53
nagyúr
-
pohár
félisten
válasz Piloss #11443 üzenetére
hát nagyon úgy néz ki, de benéze a BFBC2 topicba is, hátha valakinek volt már ilyen baja
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
törölt tag
-
fagy53
nagyúr
válasz #19617792 #11446 üzenetére
Ma mentem egy kicsit a 9600GT-vel GT Legends-ben 20 körös menetet és tökéletes volt.
A legtöbb játékhoz bőven elég a 4830, de gondolva a jövőre és kihasználva egy jó alkalmat rávetettem magam erre a kártyára. Ha lesz valami értelme a DX11-nek, akkor ez kártya jelenti a minimumot és ezért nem várok az 5770 árcsökkentésre.
A tegnap megrendelt kártya ma 10k-val többe kerül, na ezért siettem...
Hónapok múlva elképzelhető, hogy 5k-val olcsóbb lesz mint amit fizetni fogok most, de nem lehet mindig a minimumon vásárolni![ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz fagy53 #11444 üzenetére
Helyes...
Nekem sem lenne szívem eladni,ez az első úgymond tudatosan választott kártyám
Meg hát most új konfig beszerzése van a terítéken
Az eredményekre kíváncsi leszek(#11445) pohár: Rendben
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest