Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
válasz jerry311 #11950 üzenetére
A CCC elég korlátozottan tudja változtatni az órajeleket. Van egy órajelplafon, ami fölé nem megy.
Nálam kb. 100 MHz-et engedett, viszont ATT-vel jelenleg is 750 MHz-en használom a kártyát, ami lényegében +175 MHz.
Nem érdemes a CCC-t ilyesmire használni....leginkább uninstall, amit megérdemel.
They drew first blood....
-
jerry311
nagyúr
válasz bolcsodal #11951 üzenetére
CCC-ben 700/1200 a max, 700/1100-on stabil a kártya. 1100 MHz felett már hibázik a RAM, a GPU valószínűleg bírná tovább, csak nem vettem a fáradságot egyéb eszközöket keresni és kitesztelni.
A CCC-nek vannak korlátai, de én megelégszem ezzel a túlhajtással is, már ha nem változna a stabilitás. Van amelyik driverrel megy, van amivel nem megy, mindezt úgy, hogy a túlhajtás mértéke nem változik.
-
drr
őstag
válasz #21346560 #11953 üzenetére
És ezeken az órajeleken biztonsággal üzemeltethető? Van rajta extra hűtés?
Más...
Nemrég írtam, hogy a friss driverrel nekem szemetelt a kép. Lehet azért, mert feltettem a RAGE drivert? Az kavart be valamit és utána már mindegy mit raktam fel, akkor is szemetelt? Egyáltalán érdemes frissebb drivert felrakni, ha úgymond újabb játékokkal nem játszik az ember? Nekem 10.11-es driver van fent, lassan egy éves. Mondjuk nincs is rá panaszom...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Úgy tűnik biztonsággal, bár nem sűrűn húzom, de most a BF3 indítása előtt nem árt neki.
Extra hűtés nincs rajta, esetleg átkapcsolok auto-ról manual-ra, és felteszem 100%-ra a hűtést.
65 fok így a maximum.
Volt egy idő, hogy a 9.6-ost használtam fél évig, nem volt vele probléma.
Mostanában már minden 2.-3. új drivert felteszem.
Mondjuk a szemetelés lehet memória hiba is... azon driver nem változtat. -
jerry311
nagyúr
-
wednesday
őstag
Sziasztok úgy néz ki meghalt a 4830-asom majdnem 3 év használat után.
2 év garis volt úgyhogy megy a levesbe szegény, bár akkor se mentem volna sokra, ha 3 év van, mert Bird PC-s. És nem is találom a cég nyomát meg közben 3x is átalakultak. Legalább így nem idegesít a dolog.
A problémája az, hogy bootolásnál vagy újraindul vagy betölt egy matt kék hátteret az ablakok helyén is a semmi látható. TV-re dugva betöltött a háttér, de ezen kívül semmi, csak üres ablakok, közbe ki be kapcsol a kép, szétesik stb. Gondolom ezen nem lehet segíteni, ami azért baj, mert nem lesz jó ideig új VGA még olcsó sem. Tényleg menthetetlen, semmi durva buhera sem segít?
Az egyetlen dolog, ami eszembe jutott, hogy eladom olyannak akik megvásárolják a hibás VGA-kat. A kari csak CCC-be volt húzva 700-ig a csúszkával, memória tuning nem volt, nem volt fesz emelés se bios csere.
-
Debilon
addikt
mivel nincs mediaplayerem, ezért gondoltam a filmnézés és mkv-k miatt összekötném a TV-met HDMI-n keresztóül, node az XFX 4830-amhoz nem járt DVI-HDMI átalakító.. a kérdésem az, hogy bármilyen DVI-HDMI átalakító jólenne, vagy vadásznom kell valami speckóra?
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
törölt tag
1 hónapja már hogy megvettem a 4830-am utódját egy 6870 személyében a BF3 miatt... azóta a 6870 szervízben/gyártónál/kitudjaholajóbüdösben van és a BF3 szépen elfutkorászik a szeretett 4830-on
Ha ezt tudom, megspórolhattam volna csomó pízt és idegeskedést.
Igazából annyira már nem is izgat hogy mikor kapom "vissza" az új kártyát. Kicsit talán a pénz hiányzik -
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Lassan 3 éve nyúzom ezt a remek kis kártyát (és tényleg viszi a BF3at ), azt hiszem lassan kezdi megadni magát...
Időnként összesik a kép, tele lesz szines kockákkal. Illetve amit még életben nem láttam Win7-nél - kék halál.
Mondjuk ebben lehet hogy a driver a hibás - de hogy miért azt passzolomMindenesetre azt szeretném kérdezni, hogy ebben a kártyában kell/lehet BIOSt frissíteni?
Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
kisza25
félisten
sziasztok úgy néz ki visszatérek a klubba, egy xfx HD4830-al, egyszer már volt most újra ez lesz, csak némiképp átalakítom, kap egy zalmant, meg ram süniket, most még egy HD4850 van nálam, csak nagyon antituningos és húzva gyengébben teljesít, mint HD4830 húzva
HD4850 690/1050 vs HD4830 750/1060[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
nekem ez most csak átmeneti kártya, mert eladtam a HD5850-em és csak tavasszal veszek helyette, ez 9eFt volt annyiért még bukni se nagyon lehet rajta, 2eFt rá a zalman vf830 meg 2,6eFt a 8réz ram süni+ 4alu süni azokat a mosfetre próbálom, majd feldobni
aztán megnézem mi a vége 24/7-re, ha jól szerepel meg is tartom tartalék kártyának,
az előző xfx-el is csak annyi bajom volt, hogy szörnyen hangos volt a gyári hűtéseEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz #21346560 #11988 üzenetére
lehet félreérthető voltam, most adtam el 39eFt-ért a HD5850-et(még hogy 20eFt-ot ér simán) amúgy a HD6870-n csak 5%-al gyorsabb, mint HD5850
és vettem egy HD4830-at 9eFt-értés ehhez vettem zalmant, meg süniket.
A HD5850-nek nagyon jó volt a hűtése ahhoz nem kellett nyúlni[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz #21346560 #11992 üzenetére
csak azért írtam, mert azt hitted 9eFt-ért vettem HD5850-et
milyen felbontásban játszol?
a HD6950-nek is inkább 2GB-al van értelme, mert amúgy olyan 15-20%-al gyorsabb csak, de az 1GB pár játéknál már elfogy magas felbontásnálEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
törölt tag
válasz kisza25 #11993 üzenetére
A 2 GB-os Sapphire-t nézegettem, de aztán anyagi okok miatt és mert egyenlőre 1280x1024-ben tolom, elég lesz a 6870 is 1GB-al. Na meg a 6960 10-el drágább, mint volt, ez meg "csak" 5-el.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest