Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Másnál is jelen van az a probléma hogy az újabb GPU-Z verziókkal nem lehet lementeni a VGA biost?
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
őstag
válasz 1hijjanhusz #10052 üzenetére
Már azt hittem hogy nálam van csak probléma.
Bár mondjuk nem akkora gond,a 0.4.2-nél még működik.
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
DeckardCain
senior tag
Most ment le a Furmark 690-en. Természetesen még mindig 1,006V mellett. Végén már meguntam..
Megyek nézzek egy BFBC2-t. Aztán kiderül
EarL 007 : A valós feszekre én is kíváncsi lennék.
[ Szerkesztve ]
-
DeckardCain
senior tag
690 felett nem néztem tovább még.
Viszont 575/900 stabil 0,930V-on
-
törölt tag
válasz DeckardCain #10055 üzenetére
Hoppá, az szép, jól megy a kari!
-
Debilon
addikt
hali!
az mitől lehet hogy XP alatt 10.5 (only driver) + ATT van fenn és idle is felkúszik a kártya 70 fok környékére, a venti alig pörög 2-300at, ellenben Win7 64bit + 10.3 + CCC nincs ATT 7-800at pörög a venti és nem melegebb idel 45 foknál..
XFX 4830
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
törölt tag
válasz DeckardCain #10057 üzenetére
Játék alatt is nézd meg, FurMark még nem minden.
-
törölt tag
válasz DeckardCain #10060 üzenetére
575 és 690-700 között szép különbség van, 700 felett már alig valami Húztam én 750-re is, de az alig +7% órajel, ami nem sok és nem nagyon lehetett érezni.
-
Chaser
legenda
válasz Debilon #10058 üzenetére
Azért annyi mert csak 2-300-at pörög a venti, att-ben elállíthattad. Anélkül 900 körül teker.
bolcsodal: Ha gpu-t nem is venné vissza az is mind1, idle 575-höz képest a 165mhz 1-2W minusz, ram jelentene többet, de azt meg ugye nem veszi vissza. A win7-es értékei jók, 2-30-as ventivel nem kell csodálkozni hogy 70 fok
szerk: jah nézegettem az S2-t, hát a rögzítőkeret kisebb mint kéne, de van hozzá egy nyaláb műanyag bizbasz, azokkal kéne ráhackelni?
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Debilon
addikt
válasz Chaser #10063 üzenetére
ATT-ben csináltam profilokat, de ventihez nem nyúltam hozzá... csak órajeleket állítottam 2D-ben kisebbekre, jelenelg egyéb okok miatt a ház oldala sincs fenn, így hozza ezeket az értékeket..
majd visszalépek XP alá, megnézem mi van, 7 alatt megnéztem lementett default bios-t, és ott a ventivezérlésnél ugyanazok a %-os értékek jelennek meg, mint amikre emlékszem ATT-ből XP alól.
@bolcsodal: XFX nem veszi vissza órajeleket, nem powerplay-es.. (2 slotos, 1 ventis van nekem) ilyen:
-
-
Debilon
addikt
válasz Chaser #10066 üzenetére
semmit nem vesz vissza, 575/900-on jár állandóan
csináltam 7 alatt most screent a def. vga biosról, összehasonlítom majd XP alatti ATT-s értékekkel amik így néznek ki az origi lementett bios-ban..
-
bolcsodal
addikt
Felbontásfüggő. FullHD-ban majdnem annyit használ kombinált shader-ekkel, mintha játszanál...gondolj bele. Mindkét esetben képjavító funkciókat használsz, ami pixeleken szűr...édesmindegy, hogy játék, vagy film... Sőt amíg játék alatt gyakran csak AA és AF működik, addig filmezés közben 8-9 féle szűrőt is bekapcsolhatsz....
(#10063) Chaser: Műanyag bizbaz?? Leírás alapján?
[ Szerkesztve ]
They drew first blood....
-
Chaser
legenda
válasz Debilon #10068 üzenetére
Az a szép, power play annak a dobozán is ott virít?
bolcsodal: Leírást még nem néztem, csak kivettem a kártyát mert őszig már nem kell, aztán úgy rápróbáltam és nem fedi át a lyuktávolságot mindenféle műanyag vacak meg van még a dobozban, gondolom azzal kell mahinálni.
szerk: nem tudok írni...
[ Szerkesztve ]
-
Debilon
addikt
ATT-vel nekem is szépen váltogatott
-
Chaser
legenda
válasz Debilon #10076 üzenetére
Na majd kipróbálom, visszavétellel nincs gond bios-ban se, csak egy idő után anomáliák jönnek elő, amik rögtön megszűnnek ha visszaírom fix 900-ra a ramot.
szerk: és profilban megadhatod, hogy fixen olyan órajelen menjen a kártya amit beállítasz neki? engem még az zavar nagyon, hogy fox alatt is képes 3D-s órajelre váltani
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
őstag
válasz Chaser #10079 üzenetére
Nah hátha működik......
Jobbkatt valamilyen flash elemen,settings,majd ott az első képernyő ikonnál vedd ki a pipát az "enable hardware acceleration" rész elöl.
[ Szerkesztve ]
-
Tubi2
senior tag
Felpakoltam az új hűtőt. Jobbnak láttam, ha jobb szélről kitámasztom az egészet egy WC papír guriga darabkával.Nagyon jó, mérföldekkel jobb a réginél. Tetszett, hogy a GPU tükörre van polírozva. Így már mehetne valami jó kis tuning, ebben kérnék segítséget.
Mennyi a kártya alapfesze, vagy honnan tudom azt meg?
Mennyi a maximális feszültség amit még adhatok neki?
Átlagosan meddig mennek el a 800 shaderes példányok?[ Szerkesztve ]
- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
Tubi2
senior tag
Azért kérdeztem átlagot.
1hijjanhusz: Akkor én jó vagyok, mert mindig 700mhz-en volt eddig.
bolcsodal: Áh, pedig esküszöm, még sosem láttam.
Gabr: Szabad, az nem baj.
Itt látható beépített állapotában, az már nem ez a topic.
[ Szerkesztve ]
- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Amikor megkaptam a kártyát feltettem a legújabb Catalyst drivert, amely tökéletesen működik, semmilyen hiba nem volt még vele (legalábbis én nem tudok mit visszavezetni a driverre)
játékok sem akadnak stb stb, mégis megkérdezem:4830-hoz melyik a legjobb (leggyorsabb és legproblémamentesebb) hivatalos ATI driver?
Miért írkálja mindenki, hogy az Atinál sok a baj a driverekkel, amikor nekem semmi problémám?
üdv
J. -
törölt tag
válasz joysefke #10087 üzenetére
"Miért írkálja mindenki, hogy az Atinál sok a baj a driverekkel, amikor nekem semmi problémám?"
Ezt gyakran az ATI 5000 szériára értik, főkéne azok, akik BC2-vel játszanak, mert hosszú töltési idő, meg micro stuttering, jáááj... Ezekhez jönnek a hotfixek. Akik a komoly Linux támogatás hiányával érvelnek, azokat meg lehet érteni, hiszen NV-nek remekek a Linuxos driverei, ATI-nál sajnos nem.
"4830-hoz melyik a legjobb (leggyorsabb és legproblémamentesebb) hivatalos ATI driver?"
Általában minél frissebb egy driver annál jobb (de van néha, hogy új driverbe véletlen bekerült egy bug, ami vagy előjön, vagy nem), én a mindenkori legfrissebbet használom, semmilyen driverre visszavezethető hibával nem találkoztam.
-
törölt tag
válasz funk648 #10089 üzenetére
Az XFX 512MB-s és jobb a hűtője, ha valóban a 2 slotos verzió az, de nem igazán tud Power Playt, a topikban mostanság van szó arról, hogy XFX-nél nem jól működik a Power Play, GPU-t vissza lehet venni, de VRAM-nál anomáliák fordulhatnak elő. A Sapphire viszont 1GB-s, ami ennél a felbontásnál kb felesleges (kivéve GTA4), viszont jobb a Power Play, úgy működik, ahogy kell, GPU-t és VRAM-ot egyaránt visszaveszi alapból. Szerintem majd 12k különbséget nem ér meg az 1GB VRAM és a jobb Power Play, hiszen teljesítményben ugyanaz a két kari.
-
törölt tag
válasz funk648 #10096 üzenetére
A procival együtt a memóriát is húzod, de ha vissza van osztva (pl 1:1 FSB:RAM arány), akkor a memória nem túlhúzva, nem lesz instabil. Tuning, kezdőknek, szájbarágósan
-
DeckardCain
senior tag
Na tegnap befejeztem a tesztelést, több időm szombatig nem lesz.
1,5 óra BFBC illetve fél óra Blur és 50 perc furmark után még stabil volt 575/900-on 0,892V-on.
Hosszabb játék teszt csak hétvégén lesz. Illetve szeretnék fogyasztás mérni azonos órajelen, de különböző feszen.
Megnéztem RBE-vel a kártyát, az összes órajelhez 1,044V van rendelve. Érdekes egy darab.
Ha nem lesz ilyen meleg egyszer megkeresem a végét alapfeszen -
Chaser
legenda
válasz Piloss #10080 üzenetére
Huh köszi, ha ez működik az nagyon jó lenne
funk648: Az xfx-et vedd, ahogy előttem elmondták, a zafírnak jobb a power playe, sőt mondhatni tökéletes, az xfx-nek tré, a hűtője is rosszabb, de jóval olcsóbb. Azt ha úgy adódik kis buktával el tudod majd adni, a zafírt csak szép naggyal. 1280-ra meg igazából fölösleges 1GB vram. Amúgy sztem az 1 slotost fogod kapni, bár képeken legtöbb helyen a 2 slotos van.
-
milbo
aktív tag
válasz DeckardCain #10098 üzenetére
Ha van rá lehetőséged, mérd meg légyszi hogy mennyi a valós fesz az aktuális beállításoknál. Én annó megmértem, a valós minden beállításnál több volt kicsivel. Sajnos az a papír amire írtam már rég a kukában landolt. Most csak a valósat tudom mérni, így nincs viszonyítási alapom.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest