Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Madmax81 #4153 üzenetére

    Írd már le pontosabban, kérlek, mit is csináltál, mi is történt, h így történt?

    Én soha nem szorítom le a fát. Mindig csak a muszlimmal. És érzem is, h pl amikor a 50-es köranyagot szeletelem keréknek, és már közel jár a kezem a koronghoz... Nna, ha akkor kikapja a kezemből az anyagot, hát lerepülhet az ujjam is egy villanás alatt.
    Eddig soha nem volt galiba. Sokezer kereket jelent ez. De van, hogy már csak öt-hat centire szorítom a (ráadásul rudat) fát a pörgő vídiától.

    Hogy a szarba tudnám ezt biztonságosabban szeletelni, már sokat törtem a fejem rajta. Nem megoldás sem az h tartó vályút szerkesztek neki, mert a rudam átmérője hol 51 mm, hol 49, hol pedig 45. A csavarszorítóval vágásonként bajolni pedig? Képzeld már el, h évente 5-10 ezerszer csavard be, csavard ki minden egyes vágásnál a szorítót. Míg egyet beszorítok úgy, ahogy a tankönyvek írják, addig hármat levágok úgy, h csak kézzel szorítom le.

    És gondolkodtam az eseteden:
    A nagyobbik szerencsed nem biztos, hogy az volt, h hamar ingyen kijavították a gépet, hanem az, h nem kellett szirénáznod a sebészetre. Mert egy ekkora erővel és ekkora sebességgel forgó korong, ami a szerszámacélban ilyen károkat képes tenni, hát mit számít annak egy pár virsli?

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák