Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz thyeby #25856 üzenetére

    "25-26 mm vastag bükköt vágva kb 15-20 m vágásig határozottan érzem, hogy új a lap. Aztán vágok még ezzel a lappal vagy ötször ennyit, mikor már rá kell kapcsolnom a legelső fokozatú lengetést. Ezután vághatok még további 150-200 métert."

    Az összesen kb. 320 méter! :Y A NASA által kifejlesztett fémötvözetből készült lapot használod? :D Ezek ívvágások, azért használsz dekupírt? Vagy helyszíni egyenesek? Ha egyenesek, miért kínlódtatod magad dekupírral, amikor lassabb és pontatlanabb, mint egy jó körfűrész? Ez a hossz nyilván nem bütüvágásokkal jön össze, hanem hosszában, úgyhogy kicsit értetlenül állok. Miért vágsz dekupírral ilyen hosszakat? Teljesen más szerintem a dekupír felhasználási köre.

    Oké, nekem más a tapasztalatom a dekupírokkal, mint neked. Meggyőződésem eddigi tapasztalataim alapján, hogy nem preciziós és pontos, hanem nagyoló, daraboló, meg ívvágásokva való a dekupír, ezért a vázolt probléma sem okozna alvászavarokat, de abszolút elképzelhető, hogy igazad van, talán alábecsülöm "a mai eltalált dekopírfűrészek képességét". Ha majd találkozok olyannal, amivel tudok többszáz méter colos bükköt gond nélkül, gyorsan és pontosan vágni, biztosan revideálom az álláspontomat. (Mondjuk erre vajmi kevés esély van, mert az ilyeneket a gyorsaság és pontosság miatt mindig körfűrésszel végzem.)

    Egyébként respect a kidolgozott, precíz, és kompetenciát sugalló válaszaidnak! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák