Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Na, megint fent van a tomato, most próbálkozom beállítani, hogy a kis a kis szerveremet más gépek is lássák kintről.. Port forward kevés.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz mgrincs #16795 üzenetére
Dmz-nél a szervergép ip-je beállítva, természetesen a mac alapján fix belső ip adva neki. Természetesen mint eddig sem, most sem látják a kívülről a szervert...
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
MODERÁTOR
OLEG-ben megcsináltad az
iptables -L
kimenetek összehasonlítását, amit mgrincs javasolt? Tudod, a bekapcsolt, és a kikapcsolt Virtual Server-rel... Ha igen, akkor most azt a különbözetet kellene betenni a Firewall Script-be.
Mondjuk azért érdekes, mert fentebb már írták, hogy használják a Tomato-t szerverüzemeltetés mellett is, valamint gondolom, hogy ha ekkora bug lenne benne, hogy nem lehetne kintről elérni egy LAN-on lévő szervert, akkor pl. a tomatousb.org bugreport topikja már régen tele lenne ezzel....
-
Rick4
félisten
válasz Intruder2k5 #16805 üzenetére
Nem, nem csináltam meg, most feltettem, és csak a dmz-t állítottam be. Pont úgy, mint az olegnél egy nagyon alapszinten hozzáértő. Ott megy, itt meg nem.
-
sekli
addikt
Nekem ugyan működik port forwarddal, de kipróbáltam ezt is, és így is jó:
lighttpd.conf -ban engedélyezd a mod_proxy-t, majd kicsit lejjebb ezt módosítsd úgy, ahogy neked kell:
proxy.server = ( "/masikwebszerver/" =>
(
( "host" => "192.168.1.10",
"port" => 80
)
)
)így a http://sajatdns.com/masikwebszerver/ -en keresztül el kell érned...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Rick4
félisten
válasz Intruder2k5 #16808 üzenetére
dmz-nél nél nem kell tudtommal semmiféle portot írni, virtual servernél be van írva.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Mármint úgy értve én nem akarom kívülről elérni..
Mondjuk szerintem a vitrual server és a dmz nem lehet ugyanaz, mert az olegben ez két külön menüpont...
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
-
MODERÁTOR
Igen, az is, meg amennyit én is értek hozzá, a Default Policy sem az igazi, ACCEPT állapotban, ugyanis így mindent beenged, ami nincs külön tiltva... Mármint, ez az OLEG esetében van így nálad. Nekem ez egy kicsit magas, de ha minden igaz, akkor ezzel a paranccsal lehet törölni minden eddigi szabályt, láncot, vagy mit...
iptables --flush
iptables -t nat --flush
iptables -t mangle --flushAztán még tedd be mögé ezt is...
iptables --policy INPUT ACCEPT
iptables --policy OUTPUT ACCEPT
iptables --policy FORWARD ACCEPTItt nyomj egy reboot-ot, és próbálkozz meg vele... Persze ez így nem az igazi, mert így az nem jön be, aki nem akar, csak egy próbát csinálj vele így...
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
Hi!
Ahogy a többieknek, nekem is az a véleményem, hogy az Olegben a Virtual Server menüpont egy sima Port Forward (szerintem nincs is külön Port Forward menüpont, bár nem igazán ismerem az Oleg-et).
Ami a kimenetben látszik, az az, hogy míg az Oleg-ben a Loncimanci-PC-re van forward-olva a 61551-es UDP és a 15920-as TCP és UDP port, addig a Tomato-ban a 49288-as UDP port forward-olása van.
Alex
-
Rick4
félisten
válasz vargalex #16813 üzenetére
Az olegben nem látszik, de a tomato-ban ott van a dreambox, ha nekem olda kellene küldnie a dolgokat. Lehet, hogy az olegben a portforward a virtual server, az se lenne baj, ha az oleg iptables tartalma (vagy legalább lényegi része) a tomato-ba kerülhetne, és működne vele.
Plusz a tomato-val volt vagy 10 perc mire rendesen magához tért, eldobálta a netet, a feltöltés meg 0.2Mbit volt... Visszarakva az oleget, megint ment rendesen...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
atesss
addikt
válasz Intruder2k5 #16763 üzenetére
De ez ugyanaz, amit a DD-WRT honlapjáról találok, nem ?
[link] és ide beírom az "Asus WL-500gP"-t.
És itt két verzió közt lehet választani:
v24 preSP2 [Beta] Build 14896
v24 preSP2 [Beta] Build 14311
És itt ugye van micro, mini, standard, mega, stb:
Special ASUS Firmware (required for web flashing): *.trx dd-wrt.v24_mini_asus.trx 2010-08-09 2,89 MB
Mega Generic dd-wrt.v24_mega_generic.bin 2010-08-09 7,10 MB
Micro Generic dd-wrt.v24_micro_generic.bin 2010-08-09 1,69 MB
Micro_OLSRD Generic dd-wrt.v24_micro_olsrd_generic.bin 2010-08-09 1,66 MB
Micro_OLSRD Generic dd-wrt.v24_mega_generic.bin 2010-08-09 7,10 MB
Mini Generic dd-wrt.v24_mini_generic.bin 2010-08-09 2,89 MB
Standard Generic dd-wrt.v24_std_generic.bin 2010-08-09 3,58 MB
VPN Generic dd-wrt.v24_vpn_generic.bin 2010-08-09 3,63 MB
VoIP Generic dd-wrt.v24_voip_generic.bin 2010-08-09 3,61 MBVagy a Buid 14311-hez is hasonlóan, csak azok 2010-04-23 dátummal vannak - fájlnév ugye ugyanaz.
De amit te linkeltél FTP oldalt, ott pl. nincs is külön WL-500gP, legalábbis a legújabbak (2010. decemberiek) közt.
Lehet itt is a 2010-08-09-eset kéne néznem, úgy tűnik az a legújabb ehhez a routerhez.
(Ja itt nem is ugyanaz a dátum), akkor ugyanazt a Build 14896-ot. De abban sincs a WL-500gP.
És az FTP oldalon Build 14311 meg egyáltalán nincs. -
MODERÁTOR
válasz atesss #16817 üzenetére
A weboldalra nem mindig linkelik a legújabb verziókat... Az ftp-n a BroadCom mappa tartalma kell neked, ott megtalálod pl. a dd-wrt.v24_mega_generic.bin-t is, meg a többit is, amit írtál...
[ Szerkesztve ]
-
mgrincs
tag
Rick4,
lécci azt próbáld meg, amit kértem.
iptables-save kimenet Olegen, beállítva a virtual server, és mégegyszer kikapcsolva.Ha megvan, akkor a kettő különbözete gyakorlatilag megadja a Tomato-ban a firewall szkripthez beirando sorokat(csak majdnem, mivel mindkettő másfajta saját láncokat is definiál, de ezt szerintem ezt megoldjuk).
Az iptables -L nem fogja megmondani, hogy pl. milyen PREROUTING szabályaid vannak, pedig ez például szükséges lehet.
Ahogy fent említettem, mivel a kettő kép amit beszúrtál, más rendszer, ebből nem derül ki, hogy miért nem megy.
Az biztosan látszik, hogy Olegen 2 UDP portod + 1 TCP is forwardolva van, ezzel szemben Tomato-nál csak 1 UDP port látszik. Ez már lehet a hiba forrása.
http://www.youtube.com/watch?v=HkTa3-ZZbD8
-
MODERÁTOR
-
atesss
addikt
válasz Intruder2k5 #16818 üzenetére
Ja, így akkor már értem miért írtad az FTP oldalt, köszi.
Így akkor ok, ha a Broadcom megfelel hozzá.
Csak holnap este lesz időm megnézni részletesebben, amit most küldtél - Illetve telepíteni a routerre ezt a DD-WRT-t.A HSDPA megosztás beállításáról nem tudsz akkor esetleg egy tutorialt a DD-WRT-hez ?
(Vagy esetleg más FW-hez lévő is jó lehet egy kicsit, ha valamennyi információt le tudok belőle szűrni.) -
MODERÁTOR
válasz atesss #16824 üzenetére
"Csak holnap este lesz időm megnézni részletesebben, amit most küldtél"
Nem probléma, de mit is küldtem én, amit részletesen meg kellene nézni?Tutorial-t nem tudok, de szerintem nem is kell... Beállítod a WAN kapcsolatnál a 3G-t, megadod amit ahhoz kell (név, jelszó, pin kód, tudom is én... sosem használtam 3G-t), csatlakozol, és már meg is van osztva. Ez a jó a routerben, hogy tutorial nélkül megossza a netet, legyen kábel, ADSL, vagy akár 3G!
[ Szerkesztve ]
-
mgrincs
tag
Szia,
szerintem egyenlőre próbáld meg a következő portokat beállítani a port-forward-ban:
61587 UDP
15920 TCP
15920 UDPAmit látok az ez a különbség, ha a 192.168.1.100(loncimanci-pc) a szervered, amit el akarsz érni.
Egyébként meg a régebbi képedhez nézve a 15920 a fix port a másik változik. De azt úgy látom a tomato upnp része le tudta kezelni, szóval lehet, elég a 15920 forwardolása tomato alatt.
TCP + UDP is.A lényegi különbség lehet, hogy mivel oleg alatt a forward chain policy-je accept, ez a két átirányítás alapértelmezetten átmegy, míg tomato-ban el lesz utasítva.
Ha meg a szervered ip címe 192.168.1.104, akkor forwardold a 12000-es TCP+UDP portot tomato alatt. Bár ez az előző képeden nem szerepelt.
http://www.youtube.com/watch?v=HkTa3-ZZbD8
-
törölt tag
Szüleimnél wl500gp router teljesít szolgálatot már jó ideje.
Oleg firmware volt rajta, de tegnap elkezdett szórakozni, jó-apám megpróbálta újraindítani, most már csak a LAN, meg a WAN ledek világítanak folyamatosan, a többi nem, és értelemszerűen semmi sincs beledugva...
Pingelni nem tudom (ha kézzel adok magamnak ip-t akkor sem)
Ez most brick? Vagy merre induljak el, hogy megjavuljon? -
jotyuka
csendes tag
sziasztok. Linuxos routeren szeretném futtatni a cccamot ehez kelene Segítség ha valaki járatos benne segithetne elore is köszönöm Asus WL-500GP V2 routerem
-
törölt tag
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #16832 üzenetére
Köszi. Találtam egy univerzális adaptert, 4,5V-on elindult, és tökéletes.
-
Rick4
félisten
válasz mgrincs #16826 üzenetére
Nem, a loncimanci a gép, amiről írok. Ide max a skype, msn kér portot, meg a szokásos, de beállítani nem kell és nem is szoktam semmit. a 104-es végű fix belső ip-t kapja a box, ide forwardoltam eddig guiból is, iptables-ből is, de nem vezetett eredményre. Ez már a sokadik próbálkozás eredmény nélkül sajnos.
-
caterman
csendes tag
Sziasztok!Légyszi segítsetek wl-500w-re most sikerült tomatot föltenni de nem találom,hogy adsl kapcsolatot melyik menüpont alatt kell konfigolni.Routert elérem firm fölment hibátlanul de ez még egy kicsit uj nekem átlag felhasználonak
-
MODERÁTOR
-
caterman
csendes tag
válasz Intruder2k5 #16836 üzenetére
hála neked most már routeren keresztül irom az üzit.
-
caterman
csendes tag
wl-500w-re tettem föl 1.28 tomatot tegnap most ismerkedem vele.Segítséget kérnék tőletek.
Reggelre a 2 lan-on keresztül kapcsolódó gépeknek ip-t kellett kiosztani,hogy a net menjen viszont a wi-fi-n kapcsolódók mennek aut ip. beállítással.DHCP elől kivettem a pipát. -
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Az Indavideon néznék valamit, erre azt üzeni, hogy én valószínűleg külföldön tartózkodom, vagy azon keresztül van internet kapcsolatom és sajna a filmek csak Magyaro.-ról érhetőek el. Gondoltam, biztos a guglis DNS címek miatt van, ki is javítottam a megfelelő helyen a T-Home sajátjára, de semmi változás, ugyanaz az üzenet és ez már több órája történt.
Nincs valami ötletetek?Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
MODERÁTOR
válasz mobilizmo #16839 üzenetére
Szia!
Hmm... Konkrét ötletem nincs, de ez nem DNS hiba... Lehet a "T" külföldi Gateway-t használ?! Max tudsz keresni egy magyar proxy, csak ezekkel meg az a baj, hogy ami free, az lassú, mint a csiga, a gyors az meg fizetős... Nézd meg itt az IP címedet,
majd másold be ide,
http://www.ip-adress.com/whois/
és nézd meg, hogy hol jelenít meg a térképen... Esetleg tudsz reklamálni a T-nél, hogy miért raknak téged azerbajdzsáni IP-re?
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz Intruder2k5 #16825 üzenetére
Ja csak hogy melyik pontosan milyen verzió - és mennyivel újabb ami az FTP-n van.
Meg a mega felrakásához kell először a mini, meg talán még előtte valami "törlő" is. Bár lehet a "törlő" csak a gyári lecserélésekor kellett - régen csináltam már.
MOD:
Asszem talán ez alapján csináltam anno: [link]
Ez alapján "clear", "recover", és a kívánt verziót kell egymás után feltölteni tftp-vel.
Vagy mégsem tudom rögtön a mega verziót, előbb még a mini kell ? :
Amennyiben VPN verziót szeretnénk használni, akkor az Administration / Firmware Upgrade menüpont alatt feltölthetjük a VPN firware-t.Tutorial-t nem tudok, de szerintem nem is kell... Beállítod a WAN kapcsolatnál a 3G-t, megadod amit ahhoz kell (név, jelszó, pin kód, tudom is én... sosem használtam 3G-t), csatlakozol, és már meg is van osztva.
Így legyen.
Akkor bízom benne, hogy tényleg ilyen könnyű lesz.
A mostaniban nem rémlik, hogy lenne a WAN-nál 3G opció. De ez jó régi ami most fent van.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz atesss #16841 üzenetére
DD-WRT mostanában nem használtam, régebben egyszer kipróbáltam, de én csak simán feltoltam, és kész... Ezek a leírások egy kicsit túlzóak, szerintem nyomsz egy hard reset-et, és már lehet is flash-elni... Max, ha valami baj van utána, akkor mehetnek ezek a clear meg recover cuccok, de szerintem ez nem jellemző. Persze ha van időd, és úgy gondolod, végigcsinálhatod, ártani nem fogsz vele.
A sima TomatoUSB-nél nincs 3G, csak a DANtes MOD-ban, ezért nem láttad eddig...
-
vargalex
félisten
válasz atesss #16841 üzenetére
Hi!
A mini felrakása anno bizonyos hardware verziójú Linksys WRT54G-knél szükséges, ugyanis a FLASH mérete (gondolom valamilyen NVRAM paraméterben) korlátozva van gyárilag 3 MB-ra, holott fizikailag 4 MB-os chip benne. Ezt a korlátozást egy DD-Wrt mini feloldotta, majd ezután mehetett rá a standard verzió. Ez a lépés egy WL-500gP esetében teljesen felesleges.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
mobilizmo
addikt
válasz Intruder2k5 #16840 üzenetére
Mára megjavult. Egyébként köszi a tanácsadást.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
Gyurka6
őstag
Szevasztok!
Az AEGA1.1 programmal kapcsolatban volna kérdésem: OpenWrt, 8401net (x86),
beindítottam, az első menüpontot kivéve működni látszik. Ott a következő üzenet
fogad: Deprecated: Function split() is deprecated in /www/aega2/class/class_aega.php on line 95A táblázatban a két idő jó, maga a táblázat(ok) is. A felhasználónál : average: felhasználó
kiírás látható. Esetleg tudna valaki segíteni? (A 0-hoz nagyon közeli programozói tudásomat is figyelembe véve...)
Köszi.Gyurka
-
atesss
addikt
válasz vargalex #16843 üzenetére
Akkor most ha egy régi "mega" van fent, akkor mit kell csinálnom ?
Ha tftp-vel töltöm fel, az ok ?
Ez alapján a leírás alapján raktam fel régen ezt a "mega"-t, a gyári helyett: [link]
Itt a sorrend: "clear", "recover", "mini", és a végén ha más kell, akkor még az is.
Nekem most akkor melyik kell ?
De ha biztosabb, akkor megcsinálom akár az egészet - a lényeg az, hogy ne legyen vele gond.Ja és itt azt írták, hogy a "mini"-t kell csak tftp-vel felrakni, utána a "VPN"-t (itt csak azt írták) pedig már a menüből, az Administration / Firmware Upgrade menüpontban.
-
avion
csendes tag
sziasztok,
Sikerült telepítenem intruder oldala alapján a tomato fw-t az asus routeremre.
Minden működik kivéve az rtorrent-et. Hibát nem ír, a torrent file hozzá tudom adni, de nem kezdi el a letöltést. A torren file-t ide tölti fel:
/mmc/www/rtorrent/share/users/root/torrents
Ez így ok? Van valami ötlet? Log-ot merre találom?Köszi a segítséget!
-
MODERÁTOR
-
vargalex
félisten
válasz Gyurka6 #16845 üzenetére
Hi!
A split függvényt a php 5.3.0 verziójánál kivezették. Az oldalon találsz tippeket a helyettesítésre.
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest