Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Elvileg igen... De ez viszont akkor már az optware-es vsftpd, tehát ezt nem tudod a webes felületen konfigurálni. Mi több, a webes ftp-t szerintem kapcsold is ki, mert kiütik egymást. Ennek a beállításait, a vsftpd.conf file szerkesztésével tudod módosítani.
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16599 üzenetére
Nézz már bele a konfigurációs fájlokba...hátha neked szembeötlik valami.
/opt-al sem jön be
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16601 üzenetére
Ha nem raktam volna fel vsftpd-t akkor működne a webes felületű ftp-vel? Mert akkor inkább levakarom ha megmondod hogyan kell.
Webest most kikapcsoltam, még mindig nem tudom elérni.
A telneten kerersztül megadott nevet/jelszót használom.
169.168.1.1
21 és 22-es proton is próbáltam passiv modban meg az nélkül is.vdftpd parancsra ezt dobja:
[admin@WL root]$ vsftpd
500 OOPS: unrecognised variable in config file: connect_from_port_21 -
MODERÁTOR
Hát, én már jó régen használtam ilyen optware-s vsftpd-t, de hol van ebben megadva pl. a root mappa? Amúgy ha kézzel indítod, akkor
/opt/sbin/vsftpd /opt/etc/vsftpd.conf
valami ilyesmi parancs kell neki. OLEG-et meg nem vágom már, szóval nem én vagyok a legmegfelelőbb ember, a webes ftp-s kérdésed megválaszolására. Tomato-ban bekapcsolom, és megy...
[ Szerkesztve ]
-
petir
senior tag
Udv.
Minap Nekem is gondom akadt az rtorrentel, eltunt az osszes torrent, webszerver futott be is hozta magat a klienst de teljesen uresen az usb drivon ott voltak a torrent fileok es a hozza tartozo allomanyok is. Ujrainditottam semmi javulas. Tapelvetel 5percre kb majd ujra bekapcs es rendbejott... Volt amugy nekem is valami csunya hibauzi a naplo ful alatt de mivel megoldodott nem irtam.
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16604 üzenetére
Mennyibe tart feldobni egy tomatot-? Az asszony már így is zsörtölődik néha, hogy mit klimpírozok itt azon a fekete izén meg amazon meg miez...
Hogyan lehet levakarni ezt sok sok vackot amit felraktam? Szerintem azok akadnak már tényleg össze...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Tomato-t a Firmware Restoration Tool-al tudod feltenni, lemezt meg célszerű formázni, vagy akár fdisk-elni is. Maga az optware telepítés, ha a scripttel csinálod, akkor közelítőleg ~20 perc szokott lenni, de csak el kell indítani, aztán mehetsz az asszonyhoz, ez elvan egyedül.
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16607 üzenetére
Amit korábban adtál leírást, ott lehet ezt megtalálni?
Megnyugvás ként nézek egy filmet utána lehet átpártolok Tomatora...egy kicsit komolyabbnak látszik az Olegnél...ezzel úgyis csak a baj volt mindig.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
MIPSR1-es routerre (WL-500G Premium v1 & v2 és WL-500W) javaslom EZT feltenni... Vagy pedig a teddy_bear féle változatból EZT.
Azért nem a legújabbat, mert abban van egy olyan bug, hogy nem rutorrentben nem tudsz torrentet hozzáadni. Kiírja, hogy passed, meg minden, de mégsem adja hozzá a letöltési listához. Ezért az eggyel régebbi.
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16610 üzenetére
Asus WL-500G Premium szerintem v1-es mert nem találtam az alján v2-re utaló jelzést. Elég régóta megvan, tápot is kellett cserélnem.
Én lehet megmaradok a dctcs féle torrent kliensnél, nekem nagyon bejött. Nem szokott semmi hiba lenni.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Nem tudom, hogy ezen a téren mi lehet a különbség a kettő közt, de amúgy teljesen ugyanazt az optware rendszert használja a Tomato is, amit az OLEG. Ugyanaz a repo is... Tehát lehetséges, hogy működik az OLEG-es verzió, de én ezt sosem próbáltam, így nem tudok benne segíteni.
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16612 üzenetére
Te melyiket használod? Én csak windows alól ftp, nyomtatót rákötni, torrent, dyndns...minél felhasználóbarátabb annál jobb.
-
MODERÁTOR
Végülis mindegy... Ilyen szempontból tök ua. a kettő. Tedd fel mondjuk a teddy_bear félét.
szerk.:
Nagyon sokáig én is azt használtam, semmi baj sincsen vele... Most kíváncsiságképpen váltottam a Victek modra, de ez is rendben van. Igaz, hogy nekem már RT-N16-om van, de ennek sincs sok jelentősége.[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16614 üzenetére
Akkor inkább felrakom amiket ajánlottál korábban a stabil verziót. (Úgy láttam a bear az beta3as)
Na elkezdem...maradj kérlek még online...biztosan lesznek kérdéseim.
Ha nem gond, akkor a blogomon keresztül tudnék veled kommunikálni és nem offolnám szét teljesen a topicot...csodálkozom is, hogy eddig még senki nem szólt..írd be a neved a meebo-ba, hogy tudjam te vagy az.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Semmi jelentősége a beta feliratnak... Mindkettőnek teljesen ugyanaz az alapja..
Kisebb-nagyobb kihagyásokkal (zuhany, borotválkozás, stb...) itt leszek kb. éjfélig. Ha nem akarsz ide írkálni, akkor jó a privi is... Bár mivel még mindig WL-500GP routerről van szó, nem értem, hogy miért lenne ez off?!
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16616 üzenetére
Ok, zuhany meg beretva szintén zenész...
Ok, ha nem off akkor lehet írok ide is, az online-ra azért gondoltam mert egyszerűbb...nem kell frissítgetni az oldalt meg ilyenek. De nem gond akkor írok ide.
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16616 üzenetére
gebasz van...eloszor megtalalta a restoration tool a routert, feltoltotte a fw-t majd kiirta fail...most az istennek se akar restore modba kapcsolni nem villan Ki a power led... otlet??
-
MODERÁTOR
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16619 üzenetére
tap bedug restore gomb nyom de Ez nem nagyon indul ujra....gondolom a fenyen lehetne latni...Mi van most?nezzek uj router utan?
Hard restore Megvan, tap ki, gomb nyom tap be....de Ez nem villog...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16621 üzenetére
semmi se tortenik...nem lehet elerni a router a bongeszon keresztul es en nem ertem mit csinalok rosszul...
Talan Megvan az ip cimhez a router cimet adtam meg....most proba...Remelem Ez lesz az...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16623 üzenetére
nem villog a power, nem megy restore modba...hard reset utan Sem...az ip most mar jo...power vilagit meg a lan 1 led....ennyi...
-
MODERÁTOR
-
TomyLeeBoy
tag
válasz Intruder2k5 #16598 üzenetére
Kipróbáltam a ruTorrent cserét.. Még mindig a "rutorrent nem adja hozzá rTorrenthez a torrentet" című probléma miatt.. Nem lett jobb.
Most restartoltam az egész routert és jó lettszerk: bocs hogy belepofáztam.
[ Szerkesztve ]
Az idő sebessége: 1s/s
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16625 üzenetére
nem lehet elerni a 192.168.1.1 cimen...hard reset megvolt csak IP van beirva most mar jol atjaro, dns nincs, lan 1ben van wan-t dugtam be utolag...hdd es pendrive nincs rajta...semmi valtozas.
-
MODERÁTOR
Átjáró, és DNS nem is feltétele annak, hogy elérd a webes felületet... Ehhez csak egy IP cím kell (192.168.1.x) és az alhálózati maszk (255.255.255.0). Ha Vista / Win7-et használsz, akkor a Restoration Tool csak Rendszergazdai módban indítva tud megfelelően működni. Ezt most így távolról, látatlanban nehéz megmondani, hogy mi van vele, de abban teljesen biztos vagyok, hogy a router nem halt meg! Szerencsére ennél nem megy ez olyan egyszerűen, mint mondjuk egy TP-LINK-en.
szerk.:
Bocs a hülye kérdésért, de ugye nem az EZ-SETUP gombot nyomkodod? Csak mert volt már rá példa...szerk2:
És milyen IP-t kapott a géped?szerk3:
TomyLeeBoy A lényeg, hogy mostmár jó...[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16625 üzenetére
Na ez érdekes...átraktam automatikus IP kiosztásra és most van net bár a 192.168.1.1-en nem érem el a routert..hömm...
A 254en a másik router van amit a szolgáltatótól kaptam...
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16628 üzenetére
Nem nem a piros gombot nyomom, win7 64bit-et használok és a UAC ki van kapcsolva
Az érdekes az, hogy elsőre flottul ment minden amíg a végén nem írta ki, hogy fail...most meg nem tudom mi van...de a router ezek szerint működik mint átjáró vagy mifene szóval nem halt meg, csak valamiért nem reagál a hard resetre meg a restore gombra... Még az eredeti tápot is visszacseréltem, hátha az fáj neki de nem.
Igen az a másik router, arra mennék rá csak így nem enged ugye...az a thomson gateway...
[ Szerkesztve ]
-
TomyLeeBoy
tag
Én a szolgáltatói routert kiiktatnám a flash-elés ereéig... A Restoration Tool megtalálja úgy is ha routert ha nem tudjuk az ip-jét... fw csere aztán kész.
Mert mostmár aztán végképp nem tudjuk mi a router ip-je.. De miért is vagyunk rá annyira kíváncsiak??Az idő sebessége: 1s/s
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16634 üzenetére
A router megy, csak nem lehet elérni...
Most komolyan szét kéne csavarozni a routert és csavarhúzóval piszkálgatnom a lábait??Azt nem értem, hogy néha csak úgy beadja a dns kiszolgáló címeknek javítás után:
216.146.35.35
216.146.36.36Nem lehet, hogy az kavar be, hogy nekem van már ipv6-os TCP/IP beállítási lehetőség?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz TomyLeeBoy #16636 üzenetére
Nem, nem lenne hülyeség... Ezt így is kellene.
Sőt, akkor legalább kiderülne utána, hogy ad IP címet, vagy se, illetve, hogy fix IP beállítással lehet-e pingelni a routert?!vbbb
Nem, ha az IPv4 jól van beállítva, akkor az nem kavar be szerintem... Bár nekem sosem volt még olyanom telepítve, mert nincs rá szükségem.[ Szerkesztve ]
-
TomyLeeBoy
tag
válasz Intruder2k5 #16637 üzenetére
Igen. Mert akkor flash-elés után az ip-je tuti hogy 192.168.1.1 lenne, mert így most azt sem tudjuk hogy mi.. Mert ahogy látom meg van kavarva a szolgáltatói router miatt...
-
vbbb
addikt
válasz TomyLeeBoy #16636 üzenetére
Igen én is ezt próbálom már jó ideje, de hogyan flashelsz ha nem megy restore -ba??
192.168.1.10 az IP
255:255:255:0 a netmask
Nincs rajta a szolgáltató routereDe cseszhetem, ha nem találja meg az eszközt a program...ez a baj.
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16637 üzenetére
A 192.168.1.1-es címet nem lehet pingelni...szerintem az tett be neki, hogy ugyan azt az IP-t adtam meg a gép címének mint a router címe...de nem értem miért nem működik a hard reset...hmmm...már lilul az újjam annyit nyomkodom ezt a hulladékot...
-
TomyLeeBoy
tag
Hát ha se elérni nem lehet, se restore módban indítani, akkor :
"De ekkor sem hal meg, a PIN9-es láb molesztálásával el lehet indítani."
Mondjuk ha elérni el lehetne, akkor restore-ban is indulna szerintem... ergo ha restore-ban nem indul, elérni sem fogod sehogy. SZVSZ
Más ötletem nincsen. De majd Intruder2k5 mondja még ha van ötlete...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16642 üzenetére
Igen. Táp kihúz, várok némi időt, gomb megnyom és tart majd táp visszadug..vár fél percet, egy percet, 2percet, semmi...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Nekem csak az a furcsa, hogy ha nem megy a firmware, akkor WAN <-> LAN irányba hogyan mennek át az adatok. Még egyet megnézhetnél... Kösd le a másik routerről az egészet, tehát csak az ASUS és a géped legyen összekötve egy kábellel. Most az ASUS WAN portja legyen üres! A gépet tedd automatikus IP cím beállításra. Ha bekapcsolod az ASUS-t, akkor...
1. Kiírja-e a gép, hogy "Csatlakoztatva"? Magyarul, él-e a LAN port?
2. Ad-e neki valamilyen IP címet az ASUS? -
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16644 üzenetére
Flash megtörtént, de mikor indul újra a router? Programot lekapcsoltam, és most várok...flash után már rá kéne tudom menni az eszközre nem? Egyelőre power világít, lan világít de még nem érem el az IP-n...
-
MODERÁTOR
-
vbbb
addikt
válasz Intruder2k5 #16648 üzenetére
Most PIN9eletem 2. alkalommal...szerintem nem tetszik neki a firmware amit adtál...de a bear-el is úgy látom ez a helyzet, azt se szereti...WAN nélkül adott nekem egy 169.254.170.12-es IP címet...érdekes...rádugtam a WAN-t erre adott 192.168.1.68-as IP-t a thomson gateway miatt úgy hiszem...bár LAN továbbra sincs pingelni és elérni nem tudom a routert...megpróbálom újra az Oleget...
[ Szerkesztve ]
-
TomyLeeBoy
tag
169.254.170.12 -> Ez egy automatikus magáncím lehet. Valószínű nem a router adta.
192.168.1.68 -> ezt meg ha a szolgáltatóé adta, akkor nem értem itt mi van. Hogy meg át az adat a wan és a lan között ha nem működik az fw?!szerk: mondjuk... egy switch az egész, nem?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 3500U 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- Pimax Crystal VR Headset - DMAS hangszóróval - Újszerű állapot
- MSI GF63 Magyar gamer laptop i5 9300H 16Gb ram 512Gb ssd Gtx1650 120Hz
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest