Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
Rick4
félisten
válasz Intruder2k5 #16751 üzenetére
Akkor már ketten vagyunk, mert nekem még tudásom sincsen a témakörben...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
MODERÁTOR
Keresek, keresek, de sajnos tuti biztos infót nem találok... Minden esetre, ha ezen az oldalon megnézed a ködrészlet ablakot, abban van egy kis biztató jel...
Ha az ebben az ablakban lévő szabályok közül kiveszem mondjuk a 6900-as portra vonatkozókat, akkor ez marad... Kissé módosítva persze (fix interface nevek a változók helyett)
iptables -A FORWARD -i ppp0 -p tcp --dport 6900 --destination 192.168.1.100 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i ppp0 -p tcp --dport 6900 -j DNAT --to-destination 192.168.1.100Ebből a második (PREROUTING), megvan az én iptables scriptemben is, viszont az első (FORWARD) nincs... Helyette nekem csak egy ilyen van...
iptables -I INPUT -p tcp --dport 6900 -j ACCEPT
Ez így a routeren futó szerver alkalmazásokra (pl. lighttpd) jó is, de lehet, hogy neked pont a FORWARD hiányzik a működéshez.... De persze ez is csak egy tipp!
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz Intruder2k5 #16743 üzenetére
Pl. erről mi a véleményed: [link]
(Oleg féle firmware átirat, Huawei E220-as modemhez.)
Csak ugye ez egy már több mint 2 éves (2008. nov.) leírás (egy lehet hogy annál még akár jó pár hónappal régebbi FW-el), nem lehet hogy létezik ennél jobb ?
Illetve ez nem tudom, hogy csak Huawei E220-al használható-e, mert asszem nem az van (csak annyit tudok, hogy Web"n Walk stick - Huawei nincs ráírva). -
MODERÁTOR
válasz atesss #16754 üzenetére
Ahogy mondod is, ez a régi, eredeti OLEG egy átirata, és ezer éves... A neve Koppel, a honlapját megtalálod a listámban is. (nincs belőle újabb verzió) Van az OLEG-ből új, jelenleg is folyamatosan fejlesztett verzió, szerintem az is tud 3G-t, és ezen kívül az összes többi is tud.... Illetve a Talisman-t sosem próbáltam, így azt nem tudom. Minden esetre van választék bőven, ne a legrégebbit tedd fel szerintem. Bár, ahogy gondolod...
-
atesss
addikt
válasz Intruder2k5 #16755 üzenetére
Ok, akkor keresek valami újabbat.
Meg megnézem, hogy melyik támogatja az eredeti hsz-emben: #16729 linkelt HSDPA adapterek közül valamelyiket.
Ha a DD-WRT-t ismerem valamennyire, akkor melyikre lenne a legkönnyebb "áttérni", melyik van a legközelebb hozzá felületben, logikában ?
A "teljes" Oleg-ben nem "veszik el a lényeg", vagyis nem túl nehéz megtalálni azt, ami nekem kell ehhez a HSDPA megosztáshoz ?
És ha lehet inkább most nem kezdenék bele parancssoros megoldásokba (ugyan érdekel majd, de most nem nagyon van erre időm, most a HSDPA-t szeretném minél könnyebben beállítani), szóval olyan kellene, ahol lehetőleg GUI-ról megoldható minden ami ehhez fog kelleni (persze a FW telepítésén kívül). -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Van neki egy "Linux-os BOX"-a (részleteket nem tudok), amin fut egy valamilyen szerverszolgáltatás... Ezt szeretné távolról elérni. Ha OLEG-en beteszi a "Virtual Server" menü alatt az IP címét, akkor működik, de a Tomato-ban ilyen menü nincs, és a Port Forward alatt nem működik neki... Szeretne Tomato-ra váltani, de pillanatnyilag ez az egy dolog gátolja meg benne.
Tehát valami módon reprodukálni kellene az OLEG Virtual Server funkcióját, iptables scripttel, amit be lehet illeszteni a Tomato Firewall Script menüjébe.
[ Szerkesztve ]
-
sekli
addikt
válasz Intruder2k5 #16759 üzenetére
Érdekes, mert nálam a Port Forwarding alatt működik egy csomó ilyen. Több gépre forwardolok különböző portokat (web szerverek, web ui-k, VNC...). Nálam a T-home-os routeren a virtual servers-be be van állítva, hogy az adott portot forwardolja a Wl500gP-nek, az utóbbin meg Tomatoban remekül működik a Port Forwarding. Sőt, még a "külső" router webes felületét is elérem távolról a 8080-as portot az Asus-on "visszaforwardolva" ( ) a másik router 80-asára.
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz Intruder2k5 #16758 üzenetére
Ja, akkor ok ha az is tudja.
Gondolom a V24 SP1 helyett (az van most rajta) rakjam fel a legújabbat (persze csak ha a Wl-500gP V1-et tökéletesen támogatja a legújabb verzió is).
És gondolom a mega verziót.
És a DD-WRT ilyen jellegű beállításáról nem tudsz valami tutorialt ?
(Ha csak angol van, az is elmegy.) -
TomyLeeBoy
tag
válasz Intruder2k5 #16753 üzenetére
Mivel csinálod ezeket a szép nagy zöld nyilakat a kimentett képekre?
Az idő sebessége: 1s/s
-
MODERÁTOR
válasz atesss #16761 üzenetére
Itt vannak a letölthető verziók, az éppen aktuális karácsonykor jött ki...
ftp://ftp.dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/ -
MODERÁTOR
-
PistiSan
addikt
Megvettem a külső usb-s 2.5"-os vinyót, vettem hozzá egy külső tápos hubot is, rendesen fel is ismeri a router!
Viszont lenne egy kérdésem, ext3 partícióra szeretném formázni, de mekkora blokk méretben érdemes formáznom? Nagyrészt filmeket fogok tárolni rajta, tehát nagy fájlok lesznek rajta! Legutóbb ext3 volt 2kb-es szektorokkal, volt 80gb adat rajta és 96gb volt a foglalt területem, ezt okozgatja a blokkméret?
Windows alatt az ntfs 4kb-os szektorokra van formázva, szerintetek mekkora blokk méretet lenne érdemes használni?
200GB lenne a routernek szánt hely! -
Rick4
félisten
válasz Intruder2k5 #16753 üzenetére
Na de pont az az érdekes, hogy a portforward most nincsen beállítva, hanem a boxom egy virtual server részben ip alapján be van írva és ennyi. Ennek a vitrual server résznek pont az a lényege, hogy nem kérdez, minden magától beérkező kérés megy a serverre. Egyébként most az oleg 1.9.2.7.-d-2381-es van fent, és ott van a 3G rész benne.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Most az mindegy, hogy minek nevezed, és hogyan magyarázod, ez akkor is egy fajta port nyitás, átirányítás... Csak azt nem tudom, hogy ez pontosan milyen parancsokkal van megvalósítva. Esetleg látni kellene az OLEG "iptables -L" kimenetét. Ha gondolod, akkor dobd be ide azt is - persze külső IP címeket, és egyebeket kimaszkolva, ha van ilyen -, hátha valakinek lesz konkrét ötlete.
-
Rick4
félisten
válasz Intruder2k5 #16768 üzenetére
Nem port nyitás, mondom, ott volt a wikiben is, ide olyan dolog is átirányításra kerül, ami nem kérésre jön. Tehát porttól függetlenül akármilyen portszámmal jöhet be kérés. Persze ha a szerver csak egy bizonyos porton kommunikál, az más kérdés.
-
MODERÁTOR
-
TomyLeeBoy
tag
Van egy kis gond. :S
Egyszer csak megállt a routerem úgy 5 óra körül. Nem értem el távolról, torrent nem megy, stb...
Most értem haza. Felcsatlakozni nem lehet, net nincs. Router ujraindít.
Fel lehet csatlakozni, nem van, router elérhtő, usb support-nál partíciók mountolva, de nem indulnak az alkalmazások.
Az asus theme eltűnt, ssh-van mc nem megy, rutorrent nem elérhető, ssh-val rc.unslung nem indítható, nem létezik (not found).Valami ötlet??
-
MODERÁTOR
válasz TomyLeeBoy #16771 üzenetére
Ez így kicsit kevés... Nézzük ezeket:
fdisk -l
df -h
free -t
ls -l /opt/etc/init.d
cat /etc/fstab
ps -afxVagy ha az utolsó nem megy, akkor simán
ps
Hallottam már olyanról, mikor valami oknál fogva reboot-olt a router, és a /jffs (flashfs) tartalma is megsérült, eltűnt... Nem tudom mitől lehet, talán egy hálózati zavar válthatja ki, vagy fogalmam sincs.
[ Szerkesztve ]
-
TomyLeeBoy
tag
válasz Intruder2k5 #16772 üzenetére
root@unknown:/tmp/home/root# fdisk -l
Disk /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/disc: 500.1 GB, 500107862016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 60801 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytesDevice Boot Start End Blocks Id System
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 1 125 1004031 83 Linux
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part2 126 188 506047+ 82 Linux swap
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part3 189 60801 486873922+ 83 Linux
root@unknown:/tmp/home/root#-----------------------------------------------------------------------------------------------------
root@unknown:/tmp/home/root# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 3.1M 3.1M 0 100% /
tmpfs 14.9M 284.0K 14.7M 2% /tmp
/dev/mtdblock/3 4.3M 112.0K 4.1M 3% /jffs
/dev/discs/disc0/part1
965.1M 151.4M 764.6M 17% /tmp/mnt/disc0_1
/dev/discs/disc0/part3
457.0G 270.2G 163.6G 62% /tmp/mnt/disc0_3
root@unknown:/tmp/home/root#----------------------------------------------------------------------------------------------------
root@unknown:/tmp/home/root# free -t
total used free shared buffers
Mem: 30588 29508 1080 0 3684
Swap: 0 0 0
Total: 30588 29508 1080
root@unknown:/tmp/home/root#---------------------------------------------------------------------------------------------------
root@unknown:/tmp/home/root# ls -l /opt/etc/init.d
ls: /opt/etc/init.d: No such file or directory---------------------------------------------------------------------------------------------------
root@unknown:/tmp/home/root# cat /etc/fstab
ĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐroot@unknown:/tmp/home/root#---------------------------------------------------------------------------------------------------
root@unknown:/tmp/home/root# ps -afx
ps: invalid option -- a
BusyBox v1.17.4 (2010-11-30 18:09:17 EST) multi-call binary.Usage: ps
root@unknown:/tmp/home/root# ps
PID USER VSZ STAT COMMAND
1 root 1056 S /sbin/init noinitrd
2 root 0 SW [keventd]
3 root 0 RWN [ksoftirqd_CPU0]
4 root 0 SW [kswapd]
5 root 0 SW [bdflush]
6 root 0 SW [kupdated]
7 root 0 SW [mtdblockd]
25 root 1012 S buttons
26 root 980 S console
27 root 1408 S /bin/sh
29 root 0 SW [jffs_gcd]
31 root 1400 S syslogd -L -s 50
33 root 1396 S klogd
45 root 0 SW [khubd]
98 root 920 S dropbear -p 22
99 root 1028 S nas /etc/nas.conf /var/run/nas.pid lan
106 root 1416 S crond -l 9
110 root 780 S rstats
124 root 0 SW [usb-storage-0]
126 root 0 SW [scsi_eh_0]
127 root 1096 S httpd
140 root 0 SW [kjournald]
162 root 1416 S /bin/sh /opt/bin/mysqld_safe --datadir=/opt/var/lib/
250 root 7360 S /opt/libexec/mysqld --basedir=/opt --datadir=/opt/va
268 root 7360 S /opt/libexec/mysqld --basedir=/opt --datadir=/opt/va
269 root 7360 S /opt/libexec/mysqld --basedir=/opt --datadir=/opt/va
271 root 0 SW [kjournald]
291 root 1416 S /bin/sh /opt/bin/mysqld_safe --datadir=/opt/var/lib/
382 root 7360 S /opt/libexec/mysqld --basedir=/opt --datadir=/opt/va
384 root 7360 S /opt/libexec/mysqld --basedir=/opt --datadir=/opt/va
385 root 7360 S /opt/libexec/mysqld --basedir=/opt --datadir=/opt/va
387 root 5112 S /opt/sbin/lighttpd -f /opt/etc/lighttpd/lighttpd.con
391 root 19728 S /opt/bin/php-fcgi
429 root 19756 S /opt/bin/php-fcgi
443 root 720 S pppoecd vlan1 -u XXXXXXXXXXXXXXX -p XXXXXXXX -r 1492
444 root 1016 S redial
451 nobody 788 S dnsmasq -c 1500 --log-async
716 root 1600 S nmbd -D
717 root 1568 S nmbd -D
721 root 856 S vsftpd
935 root 976 S dropbear -p 22
936 root 1416 S -sh
1015 root 1404 R ps
root@unknown:/tmp/home/root#[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz TomyLeeBoy #16773 üzenetére
Igen... Nincs fstab, ezért nincsenek felcsatolva a partíciók. Szerintem formázd meg a JFFS-t, gyártsd le újra az fstab-ot, másold be az ASUS Theme file-okat, mindent ahogy kell, mappastruktúrára ügyelve, majd reboot, és már megy is.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Intruder2k5 #16770 üzenetére
Na de ha van egy szervered, összedugod a ruterrel, és a routerben a szerver belső ip-jét beírod egy virtual server menüpontba, akkor hol van bármiléyen port forwardolva?
-
TomyLeeBoy
tag
válasz Intruder2k5 #16774 üzenetére
Hát ez tök jó, de most akkor ezt hogyan is? Ebből nem sokat értettem.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz TomyLeeBoy #16776 üzenetére
fstab leírás itt...
http://asusrouterforum.fw.hu/index.php?topic=13.0
A JFFS-t akkor is formázd meg, ha netán azt írja most, hogy Loaded...ASUS Theme itt...
http://asusrouterforum.fw.hu/index.php?topic=23.0Ha ezeken túl vagy, akkor elvileg rendben kell mennie.
szerk.:
Ha 2.4-es Tomato-t használsz, akkor természetesen ne "/dev/sda"-t használj az fstab-ban, hanem "/dev/discs/disc0/part"-ot.[ Szerkesztve ]
-
TomyLeeBoy
tag
válasz Intruder2k5 #16779 üzenetére
Megcsináltam fstab-ot újra, jffs-t leformáztam..
Nemmegy semmi, és swap is not active azt írja.szerk.: ja, valami gáz van mert a másik két partíció sem jó helyre van mountolva.
pedig nem találok hibát...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz TomyLeeBoy #16780 üzenetére
cat /etc/fstab
ls -l /etc/fstab
df -h -
TomyLeeBoy
tag
válasz Intruder2k5 #16781 üzenetére
root@unknown:/tmp/home/root# cat /etc/fstab
#Devicece Mountpoint FStype Options Dump Pass#
/dev/sda1 /opt ext3 rw,noatime 1 1
/dev/sda2 none swap sw 0 0
/dev/sda3 /mmc ext3 rw,noatime 1 1root@unknown:/tmp/home/root# ls -l /etc/fstab
-rwxr-xr-x 1 root root 268 Feb 9 11:03 /etc/fstabroot@unknown:/tmp/home/root# df -h
tmpfs 14.9M 216.0K 14.7M 1% /tmp
/dev/mtdblock/3 4.3M 68.0K 4.2M 2% /jffs
/dev/discs/disc0/part1
/dev/discs/disc0/part3
457.0G 270.2G 163.6G 62% /tmp/mnt/disc0_3[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz TomyLeeBoy #16782 üzenetére
"USB And NAS -> USB Support -> Automount" be van kapcsolva?
Esetleg kézzel fel tudod mountolni a partíciókat? Első körben így...
mount -a
Ha nem történik semmi, akkor pedig...
swapon /dev/sda2
mount -t ext3 /dev/sda1 /opt -o rw,noatime
mount -t ext3 /dev/sda3 /mmc -o rw,noatime -
TomyLeeBoy
tag
válasz Intruder2k5 #16783 üzenetére
Automount be van kapcsolva.
root@unknown:/tmp/home/root# mount -a
mount: mounting /dev/sda1 on /opt failed: No such file or directory
mount: mounting /dev/sda3 on /mmc failed: No such file or directory
root@unknown:/tmp/home/root# swapon /dev/sda2
swapon: warning: can't stat '/dev/sda2': No such file or directory
root@unknown:/tmp/home/root# mount -t ext3 /dev/sda1 /opt -o rw,noatime
mount: mounting /dev/sda1 on /opt failed: No such file or directory
root@unknown:/tmp/home/root# mount -t ext3 /dev/sda3 /mmc -o rw,noatime
mount: mounting /dev/sda3 on /mmc failed: No such file or directory
root@unknown:/tmp/home/root#Az idő sebessége: 1s/s
-
MODERÁTOR
válasz TomyLeeBoy #16784 üzenetére
Nem 2.4-es Tomato-d van?
mount -t ext3 /dev/discs/disc0/part1 /opt -o rw,noatime
mount -t ext3 /dev/discs/disc0/part3 /mmc -o rw,noatime -
TomyLeeBoy
tag
válasz Intruder2k5 #16785 üzenetére
Nem:
Tomato v1.28.8754 ND USB Ext
Ez baj?ez lefutott:
mount -t ext3 /dev/discs/disc0/part1 /opt -o rw,noatime
mount -t ext3 /dev/discs/disc0/part3 /mmc -o rw,noatimeroot@unknown:/tmp/home/root# df -h
tmpfs 14.9M 216.0K 14.7M 1% /tmp
/dev/mtdblock/3 4.3M 68.0K 4.2M 2% /jffs
/dev/discs/disc0/part1
/dev/discs/disc0/part3
457.0G 270.2G 163.6G 62% /tmp/mnt/disc0_3
/dev/discs/disc0/part1
965.1M 151.4M 764.6M 17% /opt
/dev/discs/disc0/part3
457.0G 270.2G 163.6G 62% /mmc[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz TomyLeeBoy #16786 üzenetére
Az 2.4-es Tomato... Akkor írd át az fstab-ot, és jó lesz.
-
TomyLeeBoy
tag
-
Rick4
félisten
válasz Intruder2k5 #16778 üzenetére
De megadok, ennek ellenére ha innen kiveszem, és csak port forwarddal csinálom meg, nem működik. Tehát ehhez maga a port forward kevés.
-
MODERÁTOR
válasz TomyLeeBoy #16788 üzenetére
Minden sorban cserélni kell a /dev/sda részt, /dev/discs/disc0/part -ra... Tehát a kész fstab így fog kinézni.
#Devicece Mountpoint FStype Options Dump Pass#
/dev/discs/disc0/part1 /opt ext3 rw,noatime 1 1
/dev/discs/disc0/part2 none swap sw 0 0
/dev/discs/disc0/part3 /mmc ext3 rw,noatime 1 1 -
MODERÁTOR
-
TomyLeeBoy
tag
válasz Intruder2k5 #16790 üzenetére
Köszönöm, közben rájöttem.
Működik minden. THX!
Azt lehet tudni hogy ez miért történhetett?
[ Szerkesztve ]
-
TomyLeeBoy
tag
válasz Intruder2k5 #16791 üzenetére
Én is így gondolom. Attól még hogy automatikus és nem kézzel írogatjuk a portszámokat, a lényeg ugyanaz.
-
MODERÁTOR
válasz TomyLeeBoy #16792 üzenetére
Igazán nincsmit...
-
mgrincs
tag
Idézet a DMZ wiki bejegyzéséből:
DMZ host
Some home routers refer to a DMZ host. A home router DMZ host is a host on the internal network that has all ports exposed, except those ports otherwise forwarded. By definition this is not a true DMZ (Demilitarized Zone), since it alone does not separate the host from the internal network. That is, the DMZ host is able to connect to hosts on the internal network, whereas hosts within a real DMZ are prevented from connecting with the internal network by a firewall that separates them, unless the firewall permits the connection. A firewall may allow this if a host on the internal network first requests a connection to the host within the DMZ. The DMZ host provides none of the security advantages that a subnet provides and is often used as an easy method of forwarding all ports to another firewall / NAT device.
Attól eltekintve, hogy itt DMZ hostnak hívja, ez a virtual szerverrel egyenértékű.
Azt írja a megvalósítás egyszerűen annyi, hogy az egyébként máshova nem forwardolt összes portot erre a hostra irányítja. Vagyis port forward.
Iptables megvalósításként el tudom képzelni, hogy ez lesz az utolsó sor a PREROUTING táblában, vagyis minden forgalom, ami előtte nem "irányítódott" át, az őneki jut.
Persze a legegyszerűbb tényleg az lenne, hogy Olegen letiltod a virtual servert, iptable-save kimenetét elmented, majd ugyanez az engedélyezett virtual szerverrel.
Egyből kiderül a két szkriptet összehasonlítva, hogy mi a helyes megvalósítás.http://www.youtube.com/watch?v=HkTa3-ZZbD8
-
Rick4
félisten
válasz mgrincs #16795 üzenetére
tudok róla, és úgy emlékszem próbáltam itt is, de sajna nem működött nálam, pedig minden vágyam lenne egy jó kis tomato a motani oleg helyett.
De holnap földobom gyorsan, és rápróbálok.
[ Szerkesztve ]
-
Tutu7030
veterán
Sziasztok!
Régi téma,hátha van új fejlemény...Jutott valaki előrébb a webcam+wl500gp témában?
A firm mindegy mi,feldobok rá bármit,amivel működne a dolog. Igazából más dolga nem is lenne a routernek,csak a webcam képét kellene továbbítania. És a webcam minimum 800x600 felbontású(de az 1024x768 lenne a tuti) legyen.LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
mgrincs
tag
válasz Tutu7030 #16798 üzenetére
Szia,
egyszer reges regen nekem 2.6-os kerneles OpenWRT-vel sikerult.
Nekem sem volt igazan tamogatott a kamera az oleghez rendelkezesre allo modulokkal.
Lehet azota volt fejlodes, szoval Oleget probald az extra modulokkal megtamogatva, ha nem megy, marad az OpenWRT.http://www.youtube.com/watch?v=HkTa3-ZZbD8
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest