Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
vargalex
félisten
-
sixtybi
tag
igaz. akkor lehet tényleg ez volt az oka.
-
MODERÁTOR
-
r0by
addikt
válasz Balage85 #14994 üzenetére
Nézd meg, hogy honnan tölti be a php.ini-t, illetve hol keresi.
Ez a legelső táblázatban lesz benne.
Nekem ez most így fest:
Configuration File (php.ini) Path /opt/etc
Loaded Configuration File /opt/etc/php.ini
Scan this dir for additional .ini files /opt/etc/php.d
additional .ini files parsed /opt/etc/php.d/gd.ini, /opt/etc/php.d/mbstring.ini, /opt/etc/php.d/mysql.ini -
Balage85
tag
Nekem is ilyen, benne van:
Configuration File (php.ini) Path /opt/etc
Loaded Configuration File /opt/etc/php.ini
Scan this dir for additional .ini files /opt/etc/php.d
additional .ini files parsed /opt/etc/php.d/mbstring.ini, /opt/etc/php.d/mysql.iniA php.ini-ben így vannak, betettem ide is a mysql-t:
extension=mysql.so
extension=mysqli.so
extension=bcmath.so
extension=bz2.so
extension=calendar.so
extension=dba.so
extension=dom.so
extension=exif.so
extension=ftp.so
extension=openssl.so
extension=shmop.so
extension=sockets.so
extension=sysvmsg.so
extension=sysvsem.so
extension=sysvshm.so
extension=xml.so
extension=xsl.so
extension=zlib.soCsak hogy példát említsek a phpinfo-ból, a zlib, bz2 se szerepel sehol.
-
cementelek
csendes tag
Sziasztok!
Most tettem fel a V1 wl500gp-m re a http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/brcm47xx/openwrt-brcm47xx-squashfs.trx backfire firmware-t, viszont nem hajtja meg a wifit, csak 2 villan a wifi led bootoláskor, de nem működik a wifi. Valaki, tudna segíteni, hogy mi lehet a hiba? Esetleg nem megfelelő firmware-t tettem fel a vasra? (backfire- ből melyik a jó verzió a V1-es routerre?)
Köszönettel: CE
-
vargalex
félisten
válasz cementelek #15007 üzenetére
Hi!
Jó verziót tettél fel. De alapból szerintem ki van kapcsolva a WiFi. LuCi-ban, vagy a config file-ban engedélyezd!
Alex
-
tibismart
csendes tag
Sziasztok!
Van egy wl500gpv2-es routerem oleg firmware-el (1.9.2.7-d-r1825). A DSL kapcsolatom 16Mb letöltést tud, viszont az rtorrent még a 10Mb-ot sem éri el. PC-ről utorrentel simán megy 15-16-al.
Lehetséges, hogy ez a maximum ezen a hardveren? -
MODERÁTOR
-
tibismart
csendes tag
válasz Intruder2k5 #15011 üzenetére
sejtettem, de gondoltam hátha
köszi a gyors választ -
DeusHun
őstag
Üdv!
Volna még egy kérdés.
Kaptam kölcsön egy vinyót amin NTFS volt a fájlrendszer, ezt rákötöttem a router-ra és kb 1017 kbyte/sec sebességgel tudtam írni viszont a processzort 68%-ban terhelte.
Olvastam, hogy ext3-ra gyorsabban ír meg kevésbé terheli a rendszert így áttettem ext3-asra a teljes vinyót. Felmountoltam, beállítottam, ftp is szépen megy csakhogy:
102 1 root RWN 0 0% 88% [jffs2_gcd_mtd4]88% terheltség? Meg mellé csak 5 kbyte/sec írási sebesség. Ez mitől lehet? Másoknak simán megy 2-3 Mbitet, nekem meg csak 5 kbyte/sec? Az ntfs nem épp linuxos fájlrendszer de még arra is gyorsabban másolt és kevésbé fogta a rendszert.
Rainforest Alliance Certified signature
-
ArchElf
addikt
T-Mobile web'n'walk usb modemet tudja valaki, hogy kell beüzemelni?
Sem közvetlenül (usb hosszabbító kábellel), sem usb-hub-on keresztül nem tudok csatlakozni (oleg fw, friss).
lsusb ezt mondja róla:
Bus 002 Device 006: ID 0af0:6971 Option
dmesg vége:
hub.c: new USB device 00:03.1-1.2, assigned address 5
scsi1 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
Vendor: ZCOPTION Model: HSDPA Modem Rev: 3.00
Type: CD-ROM ANSI SCSI revision: 02
WARNING: USB Mass Storage data integrity not assured
USB Mass Storage device found at 5. Host: 1
USB device disconnected from the SCSI subsystem
usbdevfs: process 151 (usb_modeswitch) did not claim interface 0 before use
usb.c: USB disconnect on device 00:03.1-1.2 address 5
hub.c: new USB device 00:03.1-1.2, assigned address 6
usb.c: USB device 6 (vend/prod 0xaf0/0x6971) is not claimed by any active driver.
usb.c: registered new driver acm
acm.c: v0.23SB Abstract Control Model driver for USB modems and ISDN adapters (patched)AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
MODERÁTOR
-
Oczu
senior tag
válasz Intruder2k5 #15016 üzenetére
Oh, köszönöm, sajna megint rettentően hullámzik a net, de még most sem tudom, mi az oka, létezik olyan menü, ahol látom a bejövő net sebességét? A szolgáltató azt állítja, náluk minden rendben van
-
MODERÁTOR
-
cementelek
csendes tag
válasz Intruder2k5 #15018 üzenetére
Kedves Intruder2k5!
Korábbi hozzászólásodban olvastam, hogy tervezed kipróbálni a backfire-t 2.6-os kernellel. Neked működött rajta a wifi, mert olvastam, hogy v1 és a 2.6-os kernel nem szereti egymást. Hogyan tudnám megoldani, hogy menjen rajta a wifi, szeretnék a backfire-nél maradni.
Köszönöm a válaszod. Üdv.: CE
-
MODERÁTOR
-
szicsu
őstag
Sziasztok!
Egy Asus wl700gE -re raktam fel az alábbi os -t: [link] . Minden nagyon jól megy rajta, de ma volt egy áramszünet, és nem akart újraindulni rajta a feltelepített os hanem csak az alap rendszer. Csak úgy sikerült életre keltenem, hogy újrainstalláltam mindent.
Van valami módja hogy a következőre el tudja indítani rendesen a rendszert, vagy valami automatizmust beállítani?
Köszi:
szicsu''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''
-
DeusHun
őstag
válasz Intruder2k5 #15018 üzenetére
Spire házban van eygy 3,5"-os 200 gigás.
Jól működik, pc-re kötve meg simán 20 MBit-et is.
Nem, openWRT van fenn.
Azt láttam mikor ftp-n próbáltam rá adatot másolni. A pureftpd futott 5% procterheltséggel az meg 88%-on.
50 kbyte/sec-ről indul amúgy és szépen visszacsorog 5-ig...Rainforest Alliance Certified signature
-
MODERÁTOR
válasz cementelek #15019 üzenetére
Üdv!
A válaszomat nagyon szívesen, de sajnos nem igazán tudok segíteni. Lehetséges, hogy valamikor terveztem, és írtam ilyet, de végül nem lett belőle semmi. Egy-két alkalommal próbáltam OpenWrt-t, de akkor is csak 2.4-es kernellel, és attól is gyorsan megszabadultam. Nem lett a szívem csücske az OpenWrt Napközben már váltottál pár hsz-t vargalex topiktárssal, szerintem továbbra is vele értekezz ez ügyben. Ha Ő nem tud segíteni OpenWrt-ben, akkor senki!
-
cementelek
csendes tag
válasz Intruder2k5 #15023 üzenetére
Rendben, köszi a gyors választ!
-
MODERÁTOR
-
DeusHun
őstag
válasz Intruder2k5 #15025 üzenetére
Amíg ntfs-en volt is tudott ugyanez többet. Akkor kb 1 megával ment.
A pendrive fat-os, arról is stabilan meg az 1 mega.
Lehet az a gond, hogy az Acronis által kreált partíciót nem szereti? Mert így jelenik meg:
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part2 2 24321 195350400 5 Extended
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part5 2 24321 195350368+ 83 LinuxMíg anno linux alatt egy eszköz jelent meg /dev/sdX alatt (itt meg kettő ugyan arra).
-
MODERÁTOR
válasz DeusHun #15026 üzenetére
Ez nem két eszköz, hanem két partició. Illetve egy kitarjesztett partició, és azon belül egy logikai meghajtó. Szerintem...!
szerk.:
De ez most legyen részletkérdés, itt más baj is van, ugyanis még az 1MB/sec is nagyon kevés. A 2,5-nek illene mindenképpen meglennie, de lehet akár 3-3,5 MB/sec is.[ Szerkesztve ]
-
DeusHun
őstag
válasz Intruder2k5 #15027 üzenetére
De akkor sem értem, hogy miért így hozta létre mikor én csak egy ext3-as partíciót akartam csinálni. Lehet az lesz megcsinálom openwrt alatt
Fat meg ntfs sosem volt túl gyors, mindkettőt max 1 mb-vel írta nekem. Ezért is akartam ext3-ra váltani.
-
MODERÁTOR
válasz DeusHun #15028 üzenetére
Elsődleges particiót csinálj, ne kiterjesztettet, akkor 1-nek fog látszani!
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# fdisk -l
Disk /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/disc: 320.0 GB, 320072933376 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 1 131 1052226 83 Linux
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part2 132 197 530145 82 Linux swap
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part3 198 38913 310986270 83 Linux3 partició, 3 sor...
-
nothin
tag
válasz Intruder2k5 #15029 üzenetére
Tényleg újraindulgat még a routered? Nekem is az 50 es van fent kb mióta megjelent és még nem bootolt eddig.
-
DeusHun
őstag
válasz Intruder2k5 #15029 üzenetére
Közben megtettem és most azzal fut.
Az eredmény:PID PPID USER STAT VSZ %MEM %CPU COMMAND
801 751 root R 1752 6% 99% pure-ftpd (UPLOAD)Még mindig csak 5 kbyte/sec :S
Van valami prog amivel a router-en lehet mérni az írás sebességét? Ftp-nél lehet a program a hibás.Rainforest Alliance Certified signature
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz DeusHun #15031 üzenetére
Én csak erről tudok...
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# /opt/sbin/hdparm -tT /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/disc
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/disc:
Timing buffer-cache reads: 46 MB in 0.51 seconds = 92098 kB/s
Timing buffered disk reads: 22 MB in 3.05 seconds = 7386 kB/s
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# -
DeusHun
őstag
válasz Intruder2k5 #15033 üzenetére
Úgy tűnik a pure-FTP nem szereti az ext3-at.
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part2:
Timing cached reads: 94 MB in 2.03 seconds = 46.31 MB/sec
Timing buffered disk reads: 38 MB in 3.07 seconds = 12.38 MB/secLehet áttérek valami másikra.
-
DeusHun
őstag
válasz DeusHun #15034 üzenetére
Óóó te ég, megvan a hiba.
Az asztal és a pc között volt, nem a vasban.
Hogy ftp-re tudjak írni root-ként kell bejelentkezni. Az meg a /root-ba van promptolva amit jól elfelejtettem... Úgyhogy a /root-ba próbáltam írni.
Rendesen működik, igaz csak 1 MB/s-kel (de ez lehet azért mert egy Thomson router-en keresztül megyek a WL500-ba).Rainforest Alliance Certified signature
-
MODERÁTOR
-
DeusHun
őstag
válasz Intruder2k5 #15036 üzenetére
Hát az is. PPoA modem+router és a tv is ezen keresztül megy.
Most direktbe a router-ra csatlakoztam és így 2 MB-vel "süvít" az ftp feltöltésem tehát sztem tényleg a Thomson a ludas.PistiSan: lehet azt kéne tényleg. Csak most próbálgatom, hogy mit tud és ha lesz saját vinyó akkor már élesben mehet. Ott meg nem az a lényeg, hogy én naponta több gigát tegyek rá hanem az, hogy a többiek is el tudják érni amit megosztok.
-
Oczu
senior tag
Üdv,
Ping tesztnél elég rendszeres az elveszett csomag
Packets: 5 transmitted, 3 received, 40% lost....
Néha ez 60% is lehet......jelen pillanatban, a ping nem rossz 15ms körüli, viszont a netem rohadt lassú, van összefüggés? Kicsit láma vagyok
-
nothin
tag
válasz Intruder2k5 #15032 üzenetére
Lehet a web monitorban van a bug, mert én azt kb 5 percig próbáltam aztán kikapcsoltam.
-
cementelek
csendes tag
Kedves Fórumozók!
Cserélt már valaki a V1-ben mini-pci-os Wifi kártyát, ha igen ,akkor mi a tapasztalat, mire érdemes figyelni a kiválasztásnál?
Üdv.: CE
-
MODERÁTOR
Már, hogyne lenne összefüggés.... Például nálunk a cégnél mikor 15-20% volt a csomagveszteség a bérelt vonalon, már gyakorlatilag használhatatlan volt a kapcsolat, mert semmilyen alkalmazás nem volt működőképes.
Próbáld meg a routerről is pingelni a célállomást, ha onnan sem jó, akkor traceroute-al nézd meg, hogy mi az első hop (állomás) a routered után, és próbáld azt pingelni, hogy ott is van-e veszteség?! Esetleg a biztonság kedvéért próbáld meg router nélkül is. Ha ezek is rossz eredményt adnak, akkor már mehetsz borítani az asztalt a szolgáltatóhoz!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Oczu
senior tag
válasz Intruder2k5 #15045 üzenetére
pont routerről pingeltem. Van egy másik routerem is, avval ugyanez volt a helyzet, mert elöször az Asus hibájára gyanakodtam.
Most reseteltem a modemet, megnéztem, 20% veszteség van, a net használható. Traceroute szerinti első címig 0% a veszteség, viszont a másodiknál már ott a 20%.Mindig tanulok valamit
Szerk:
AEGA-ra nincs véletlen egy script valakinek?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ezek szerint a szolgáltató kimenő vonalával lesz valami probléma, minden valószínűség szerint... Mehetsz sorba az állomásokon a pinggel, és akkor ki tudod deríteni, hogy melyik IP címnél lép fel a hiba, aztán egy ipwhois oldal segítségével 2 perc alatt kiderítheted, hogy azt ki üzemelteti.
AEGA-ra milyen scriptet szeretnél?
szerk.:
Figyelmetlen voltam, most látom, hogy már meg van a "bűnös"! A 2. állomás...[ Szerkesztve ]
-
Oczu
senior tag
válasz Intruder2k5 #15048 üzenetére
Amivel fel tudnám rakni, néha jó lenne, ha lenne. Az 1.csomagodban benne van, de már az új szerint pakoltam fel a dolgokat, így az AEGA kimaradt.
Épp derítgetem, kié a 2. szerver, sajna eddig konkrét infóm nincs, csak az, hogy Szolnok közelében van, de gyanítom, Rubicom bérelt vonal lehet
-
MODERÁTOR
Az AEGA-t nem kell telepíteni, csak simán másolni... Ha az én leírásom alapján tetted fel a rendszert, akkor az /mmc/www alá csinálsz egy mappát, mondjuk aega néven. Így tehát lesz egy /mmc/www/aega/ útvonalad, ahova kicsomagolhatod a letöltött aega-t. Ezután már csak írd be a böngészőbe, hogy https://192.168.1.1/aega/
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest