Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz Kendek #1294 üzenetére

    Ezzel nem lehet nem egyetérteni -- pláne olyan eseteken, mint amit pl. a T csinál a netgyorsítós akciójával, amikor olyan esetben is elveszik a publikus IP-címet, amikor az ügyfél eredeti igényéből eleve kiderül, hogy az ügyfélnek kifejezetten szüksége van arra.

    Emellett viszont valahol meg tudom érteni a szolgáltatókat, mert vagy többet kérnek a publikus IP-címért, vagy trükkösen oldják meg, mert ha ugyanannyiba kerül a kettő, akkor kérdésre mindenki kérni fogja.
    Az, hogy elveszik, aztán majd panaszkodik az, akinek hiányzik, akár célravezető is lehetne, csakhogy akár károkat okozhat. Erre persze mondhatják, hogy ha az alapszerződésben nem szerepel a publikus IP-cam, akkor arra a felhasználónak igazán nem is lehet szüksége, meg amúgy sem illik az ajándék ló fogsorát vizslatni...

    A minap egyébként pont erről diskuráltam az egyik nagy szolgáltató egyik vezető mérnökével, aki szerint most már féllábon állva is kibírjuk az IPv6-ig.

    Egyébként nem létezik valami porttovábbítási megoldás, amivel a szolgáltatók elérhetővé tennék a belső IP-címeiket? Ehhez persze globális, többszintű technika kellene, csak furcsállom, hogy nemigen hallottam még ilyenről.
    Meg hogy egy csomó, IP-re kritikus szolgáltatás miért nem tud belülről kinézni és így felépíteni a szükséges kapcsolatot.

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák