Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS RT-AC87U
Kétsávos, Wireless-AC2400 gigabites útválasztó
Kereskedelmi forgalomba hozatal kezdete: 2014
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrTwister
őstag
válasz MrTwister #550 üzenetére
A hibás kép linkje, egy moderátort megkérnék, hogy illessze be az előző hozzászólás hibásan linkelt kép helyére(5-ös pont alá ), mert nekem már lejárt a szerkesztési időm. Ez a hsz. természetesen utána törölhető! Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
MODERÁTOR
Mint írtam, a DD-WRT feltevése és beállítása után megszűnt. Ez annak kapcsán érdekes, hogy ezek szerint a gyári beállítások visszaállítása még a gombokkal sem töröl 100%-ig mindent. Én azt feltételezem, hogy a zárt kód miatt (FCC szabályozás) előre beállítják különböző régiókra a routereket, csak éppen sok nem ott landol ahová eredetileg tervezték.
(#551) MrTwister: Hát, ez tényleg nem túl acélos, végül is csak az internetezők java irigykedhet ezekre az értékekre. De böngészni tényleg elég.
-
MODERÁTOR
Na ezt jó volt olvasni, Hugo Gomes status.txt fájlja:
- FIXED: Wrong translation in HU dictionary "Zenekar" <-> "Frekvencia".
Emiatt használom inkább angolul a felületet, mert az ilyenek azért elég zavaróak. -
MODERÁTOR
Ha valakit érdekel, akkor a HGG 380.62-es végleges verziója fel lett töltve. Innen szedhető.
Nekem most szándékomban áll megnézni, mert jó lenne átszelni egy olyan távolságot ahol a Merlin elvérzik. -
MODERÁTOR
válasz Pocok256 #557 üzenetére
Jól kiteszteltem már, de eddig teljesen jónak tűnik (számomra). Van pár extra a Merlinhez képest is, úgy mint:
- Facebook Wi-Fi a Guest Network alatt (nem tudom mire jó).
- LED-eknél be lehet állítani, hogy csak a power legyen kikapcsolva.
- A TCP/IP Settingsnél pár érték alapértelmezetten növelve van.
- Az összes Wi-Fi csatorna szabad, így az első bekapcsnál problémás lehet a kapcsolat (14-eset állította be 2,4 GHz-re, meg talán 161-et 5 GHz-re, de se a telóm, se a tabletem nem látott semmit).
Viszont! Az 5 GHz-es csatornát be lehet kézzel állítani! Merlin alatt hiába próbálkoztam, teljesen figyelmen kívül hagyta a beállításomat. Itt viszont jó, amit beállítok, az lesz.
A jelerősség szabályozása jól működik. Már az alapértelmezett 70%-nál is jelentősen javult a teljesítmény amit a szomszédban mértem. Konkréten 55-65%-os jel volt azelőtt, de semmi nem jött be neten, itt pedig 80-85, 100%-os erősséggel 90-95%-os a jel, és normálisan lehet netezni.
- Bonding / Link Aggregation beállítás a Lan -> Switch Control alatt.
- Plusz extra TTL value állítás a Wan -> Internet Connection alatt.
- VPN-nél az Auth Digest alatt be lehet állítani jó pár RSA- értéket, pl. RSA-SHA512. Ez gondolom erősebb lenne a sima SHA512-nél, de az Androidos kliens nem támogatja ezt a módszert, így használni nem tudom.
- A syslog JFFS-re történő mentése kikapcsolható (ez az alapértelmezett).
- A HTTP Lan Port átállítható az alapértelmezett 80-ról.Ennyit vettem észre egyelőre azokból amiket használtam.
(#558) Klara_: A changelogba bele van írva:
IN ORDER TO FLASH NEWER ASUS STOCK/RMERLIN FW VERSIONS, A DOWNGRADE TO 380.59.1 OR LOWER VERSION IS REQUIRED.
Ha ezt nem teszed meg, akkor pedig marad a Restoration Tool, én is azzal oldottam meg. Nem is ez a leginkább macerás, hanem az utána történő bekonfigurálás (gyári visszaállítás erősen ajánlott). Sajnos nincsen Save gomb (mint DD-WRT-ben) csak Apply, viszont több beállításnál is újraindítás kell, ami elég hosszadalmas (főleg ha 5 GHz-re vár az ember). -
MODERÁTOR
válasz Pocok256 #557 üzenetére
A changelogban figyelmes lettem a TODO listánál erre a sorra:
- WEBUI overclocking support.
És besz@rás, de SSH-val beállítva működik a túlhajtás! Nincs lezárva és nem kell különböző szkriptekkel bohóckodni, hogy menyjen.
/proc/cpuinfo:Processor : ARMv7 Processor rev 0 (v7l)
processor : 0
BogoMIPS : 2798.38
processor : 1
BogoMIPS : 2798.38[ Szerkesztve ]
-
Manka76
senior tag
Abban segítsetek hogy a http://192.168.1.1:8200 címen elérhető mindlna miért nem elérhető.
Esetleg hogyan tudom beállítani hogy lássamLG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.
-
MODERÁTOR
Nekem a legbonyolultabb a Restoration Tool, tekintve, hogy nem használok Windowst. De mégis megoldottam, mondjuk azért mert a tftp-s módszer nem működött. Ehhez képest akinek alapból wines gépe fut (gondolom), nem értem, hogy mi lehet olyan nehéz rajta.
A hőmérséklet egyelőre oké, 73 °C-ot mutat a CPU így 1400 MHz-en. Nyáron alapból 78-81 volt. Majd torrentezéssel megpróbálom jól leterhelni, de sajnos ma eléggé sz@rakodik a net, az 50-es letöltésből 12-16 van meg max és alig csurdogálnak a cuccok. Így nem lehet megizzasztani. Talán holnap már oké lesz, mert amúgy nem szokott ilyen lenni, 53-54 mega mindig meg van. -
Manka76
senior tag
Ha a Restoration Tool-al teszed fel akkor sem kell újra csinálni a beállításokat mert megmarad minden.
Bár én mindig resetelek a biztonság kedvéért.LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.
-
Klara_
őstag
Jelenleg szuksegem van a folyamatos net kapcsolatra, nem fer bele a reset/ujrakonfig miatti leallas.
Nalam ez 100 fok minimum, es csak routerkent mukodik. Megprobaltam volna utolso eselyekent meg a HGG-t, ha olyan konnyen felmegy mint a Merlin, de igy lehet kuldom vissza holnap. 5GHz-en rettenetesen instabil, Elitebook / Latitude gepeken is. Csalodas. -
Manka76
senior tag
A média szerver ebben is egy batyu szar. Ugyan úgy ki-be kell kapcsolgatni ha használni akarom WIFI alatt.
LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.
-
MODERÁTOR
SSH-val beállítottam:
nvram set clkfreq=1400,800
nvram commit
majd újraindítás. Csak éppen eddig a bootloader visszaállította ezt az alapértelmezettre, most viszont megmarad.(#569) Klara_: 100 fok az rengeteg, nyáron akkor mennyi lehet?
Egyébként én most már ahol csak tehetem (noti, tablet, PS4) 5 GHz-es AC kapcsolatot használok, de úgy tűnik, hogy teljesen jó. Maximálisan stabilnak tűnik. Még a mini TP-LINK T1U adapter is tökre jól szuperál, pedig ~25 MB/s-os max sebességgel jól leterheltem anno ellenőrzésképp.(#570) Ano: Hát, van vagy 21 fok most itt a szobában, nyáron nálam is magasabbat mutatott. De egyébként én szétszedtem és a hővezető lapokat kicseréltem szilikon pasztára. Mondjuk ez túl sokat nem jelentett, tekintve, hogy szellőzés az nem nagyon van benne.
(#571) Manka76: Merlinre épül, és nem mindent piszkált HGG. Gondolom ebbe beletartozott a média szerver is, főleg, hogy a Merlinben így is elég jól meg van már hackelve a gyári ASUS kódhoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ano
senior tag
Nálunk sincs lényegesen melegebb szerintem, de akkor is furi, hogy idle járatban és alap órajellel nálam melegebb mint terhelve és 40% tuninggal nálad ...
(#573) Klara_
Majd a falon (gipsz válaszfal) lesz a tervezett végleges helye ... gondolom ott jobb lesz a szellőzése.
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
MODERÁTOR
1000,800 az alap. Az utóbbi a memória (RAM) órajele amit nem érdemes piszkálni. Ráadásul nem is lehet akármilyen értékeket beállítani, csak meghatározottakat fogad el (különben automatikusan beáll egy alacsony értékre).
Természetesen nem mindegyik bírja ugyanúgy a túlhajtást, de azért az 1200-at vinni szokta a legtöbb. Esetleg érdemes lehet azt még lecsekkolni ha érdekel.[ Szerkesztve ]
-
Klara_
őstag
Nalam a nyitott ablak zart szarnya alatt van, kulon erre hasznalt allvanyon, igy ennyi. Ha falra rakod es a hasa a fal fele van, ugyanugy nem szellozik mintha asztalon all. Ezert vannak a radirok nalam alatta tavtartokent, hogy jobban jarjon a szellozonyilasainal a levego, de nem nagyon hasznal ez sem.
-
Manka76
senior tag
Az volna a kérdésem hogy nálatok is az UTP csatlakozókból mindegyi azonnal müködik az 1 port kivételével?
Az csak akkor éled fel amikor a teljes bootolás a végére ért.LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.
-
Manka76
senior tag
Más Youtube videon is láttam hogy ott sem indul azonnal.
Valamint itt is ezt írja a port mellett. Ha be van kapcsolva (most nincs) akkor is csak a másik portba dugva írja ki a gép nevét.[ Szerkesztve ]
LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.
-
MODERÁTOR
Pusztán az órajel növelésével (szóval a feszültség az ugyanaz) nem melegszik annyival jobban, sőt, fogyasztásmérővel ki sem nagyon tudom mutatni a különbséget.
Hazaérve csináltam egy kis torrentes terhelést, ami olyan 20 GB letöltését jelentette, 11 igen népszerű torrentre bontva, egyszerre 4 aktív letöltést futtatva. Plusz nekiálltam sorban ellenőriztetni a már letöltötteket. Ezzel már elég jól megmozgattam a procit (de így is full sebességgel töltött), a végén pedig ezt mutatta.
Most 20°C körül van idebent. De arra gondoltam, hogy a pasztázás mégis csak jelent azért némi előnyt, mert hűvösebb környezetben mégis csak jobban le tudja adni a meleget, hiszen jobban át tudja vezetni a bordákra. A terhelés csökkenésével pedig egész gyorsan visszaállt 73 fokra. -
MODERÁTOR
Szerintem ez az oka neki. Mint látható, a LAN 1 egy külön chippel csatlakozik, a Quantenna után. Ez utóbbi viszont később indul, hiszen gyakorlatilag egy különálló mini router a routerben. Vagyis ezek szerint érdemes lehet az eszközöket a második számú porttól indulva dugdozgatni, az első maradhat tartalékban. Az ábrából kiindulva igazából pont fordítva kellett volna számozniuk (Port 1 -> LAN 1, Port 2 -> LAN 2) és nem visszafele.
-
MODERÁTOR
Hát, én teljesen szétszedtem, de még az árnyékoló lemezeket is ki kellett pattintanom egy kis vizes probléma miatt (ugyanis először kicsit sok lett a paszta és a végén már le kellett mosni). Ugye alapból így néz ki, látható, hogy ilyen hővezető lapok vannak a lemezek és a bordák között (de amúgy a chipek és a lemez között is). A végén úgy csináltam, hogy közvetlen a chipek feletti részre (amelyeknél volt kontakt) nyomtam egy-egy méretesebb pötty pasztát, onnan kiindulva tudott így szétterülni anélkül, hogy levegő szorult volna alá. De még nem annyit, hogy összenyomva ki tudjon sok felesleget nyomni (azt nehéz lepucolni és összemaszatolja a NYÁK-ot).
Mindenesetre annyira nem ajánlott művelet ez, mert a 3 év garanciát nem feltétlenül érdemes kidobni az ablakon egy ilyen értékű routernél. És azért nincs arra sem garancia, hogy tényleg javul a hőmérsékleti kérdés.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ettől függetlenül én most meglepődtem azon, hogy ennyire bírja az 1400 MHz-et. Korábban próbálkoztam már a szkript módszeres túlhajtással, de arra jutottam, hogy nem 100%-os megoldás (1400-at beállítva hol jól mutatta rá a bogomipset, hol alacsonyabb értéket hozott ki). Ennél jobban nem akarom felpiszkálni, meg igazából jó lenne tudni, hogy pontosan mely értékeket lehet beállítani neki (fix értékek vannak kódolva, ha nem azok közül választasz, akkor a legalacsonyabbak közül állít be automatikusan, amitől inkább belassul).
-
félisten
Feltettem a 380.62-es HGG-t -- és eléggé pofára estem.
A wifi rettenetes, különösen az 5 GHz. 50%-os teljesítmény fölött gyakorlatilag eltűnik, mintha belül túlvezérelné magát, alatta meg a gyári jelerősséget sem hozza, sőt, mintha a csúszkának a működő tartományban nem is lenne érdemi hatása a teljesítményre.MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
MODERÁTOR
Az elképzelhető, hogy a Quantenna miatt nem lehet olyan jól szabályozni, de nekem 100%-ra állítva is kiűnően működik. Ráadásul az alapértelmezett érték az 70, vagyis nálad egyáltalán nem volt jó?
Az alapértelmezetten automatikus csatornaválasztás miatt tűnhet el a jel egyes kliensek szeme elől. Érdemes olyat beállítani (pl. 100) ami idehaza engedélyezett.
Majd ma délután teszek ezzel is egy próbát, hogy mennyire működik nálam ez a csúszka (a 2,4 GHz-es az tuti jó). -
Manka76
senior tag
Eddíg soha nem nézegettem a Rendszernaplót, csak tegnap kezdtem el. Azt vettem észre hogy gyakorlatilag szinte óránként megpróbál valaki bejutni a Routerba a világ bármely pontjáról.
-
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs