Új hozzászólás Aktív témák

  • FNZ

    őstag

    válasz enginev3.0 #10340 üzenetére

    hali!

    én szombaton vettem és felraktam, de nem csináltam resetet, mert előtte nem használtam a gyárival.
    elszórakoztam a merlinnel jópár órát, mert nem volt egy normális pendrive a swap fájlnak és hibát írt, amikor az putty-on keresztül telepíteni akartam, valamint hiányolta a netet is hozzá.
    beüzemeltem a router a végleges helyére, beáldoztam egy 8 GB-os usb3-at.és rögtön ment minden telepítés. bár a merlin oldalán azt írták, hogy töröljük az nvram-ot, mert vannak ott nem használt, felesleges konfig állományok is, na nekem utána rögtön eltűnt az összes dhcp rezerválásom és a portforwardom (nem tudom ettől lehetett e, de én erre gyanakszok).
    telepítettem a reklám blokkolót és a statisztika szerint elég sokat blokkol. kipróbáltam a telefonon a fészbúkban, ahol pár helyen a reklámnak csak a webcímét írta ki, de a tartalmat nem (előtte mindig reklám volt ott). úgy néz ki, valamit blokkolgat, működik a dolog.

    sajnos a gépem nem bírja a gigás netet, mindig max 500-at mért, így nem tudtam, hogy csak ennyit ad a digi és korlátozva van 500-ra vagy miért csak ennyi a sebesség.. volt egy menü a routerben, ahonnan lehetett speedtestet futtatni, de telepítgettem, állítgattam a merlit és eltűnt a menü. ott láttam először, hogy 900-at tud a netem abban a pillanatban.
    hova tűnt - nem Damon Hill - a menü? nem találom sehol! bár van kiegészítő, ami pl. 12 óránként csinál automatikusan egy speedtestet és abból vissza lehetne nézni a sebességeket.

    A mobilom az N-es routerrel max, 150-et tudott, ezzel ki tudtam hajtani a 900-at az 5gzh-es wifin.
    bár nem tudom mire tudom ezt a nagy sebességet kihasználni, de elmondhatom, hogy lobog a hajam a sebességtől. :DD

    kíváncsi leszek, hogy a NAS-on a "fel - le töltést" hogy bírja majd hosszú távon.

Új hozzászólás Aktív témák