Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz szaboi6512 #10275 üzenetére
Köszi mindenkinek! Megvárom a DIGI átkötést, utána majd meglátom mi lesz, de ha nem javul a feltöltés, akkor visszaviszem.
-
TeeJay
félisten
válasz pinnacle #10304 üzenetére
Mi köze a 160MHz wifinek a feltöltéshez?
DIGI FTTH 1000/300 mellett nyúzom az AC65P-t 2éve lassan és tökéletesen bírja
160MHz nem is kell mert nincs olyan telefonom
Redmi Note 9s MU-MIMO-s 2antennás így 866mbit link megvan és 600-630megabitet mérek rajta. Ez mindenre IS elég
PC-k meg gigabit LAN-on amiből a torrentes gép 24/7-ben megy, a melós gép napi 8-10órát kéri a netet közben meg a gyerek még wifiről játszik. Sosem éreztem hogy lomha lenneMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
gahor72
aktív tag
Igazad van,ha az intranetet letiltom,hiába az ip rögzítés tök más ip-t kap,és nem megy a net tiltása.
De a szülői felügyeletnél úgy néztem,hogy lehet tiltást/ütemezést csinálni a vendég hálóra csatlakozott klienseknek ,mert azt MAC címhez köti a router.
AX92u 3.0.0.4.386_41712 -
nagyúr
válasz gahor72 #10312 üzenetére
Köszi. Akkor szülői felügyeletben próbálom meg tiltani.
Ez az időbeli ütemezés túl macerás. Én valami olyan megoldást keresek, hogy prompt le tudjam kapcsolni a netet nekik . Tudom szép szó, nevelés, stb. Csak amikor online meetingen vagyok és ők már nem bírnak magukkal játék közben, akkor egyszerűbb lenne telefonról kilőni a netet alóluk .
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
Köszönöm Akkor nálam van a gond.
Nekem a szobámban a router, ezért nem megy a világítás rajta. Viszont ha gebasz van a szolgáltató felől, akkor pirosan kellene világítania és gyorsabb így megnézni, mint akár a webfelületre belépni. Persze csak ha működne, de resetelem és reménykedek megjavul.
[ Szerkesztve ]
-
dkess
őstag
Akár a mobilapp -ban a klienslistában az érintett 1-2 kliensre ráböksz. A megjelenő részletekben lesz két lehetőség az adott klienssel kapcsolatban:
- internet elérés blokkolása,
- sávszélesség beállítása (OK, nekünk az előbbi kell igazából).Átkapcsolod és az adott kliensen megáll az élet. Mondjuk távoli eléréskor (ha nem a helyi hálózaton van a mobilod), akkor elég "kínkeservesen" jön be a klienslista (várni kell a betöltésre - ebben a TP-Link mobilapp -ja sokkal jobb).
A Parental Control menüben pedig, ha a gyerekeknek van külön profil beállítva, akkor az egyes gyerekhez kötött példának okáért 4 hozzákötött eszközt egy gombnyomással tudod teljesen letiltani a jobb felső sarokban található pause gombbal (és egy gombnyomással indítani).
Ahogy írták, white list kell. Ami eszközt nem használsz - avagy egy megadott interface -t azt ne rögzítsd a white list -be. Pl. PC/laptop/TV stb. -nek van RJ45 és WiFi csatlakozása külön MAC címmel - itt ez olyan mintha két eszköz lenne ... Értelemszerűen gyerek oldalon viszont minden interface legyen rögzítve - nehogy egyszerűen dugjon egy UTP kábelt és mehet a játék ezerrel tovább.
Az olyan eszközeidnél, ahol könnyen ki tudja nézni a MAC címet (pl. TV - RJ45/WiFi külön) azokat egy külön csoportba is berakhatod (parental control) és alapból tiltod teljesen. Aztán, ha otthon szeretnél Netflix -et nézni, akkor előtte visszakapcsolod magadnak. IP ütközés miatt egyszerre nem tudod használni a gyerekkel ...
Értelemszerűen router stb. web es konfigurálási felületéhez nem engeded a gyerekeket. A mobiltelóknál csak telefon MAC -el jöhetnek fel LAN -ra (véletlenszerű esetén tiltva). Windows -nál akár adhatsz Nekik "sima" felhasználót, akkor nem tudnak MAC -et módosítani, de igazából egy jól karbantartott white list -el ennek a méregfogát is ki lehet húzni ...
-
dkess
őstag
Szívesen.
Akkor az 'Eszközök' menüben a kliensalapú blokkolás nem, de a parental control (profilhoz tartozó eszközök alapján) viszont működik, ha jól értem.
A 'Beállítások'/'Wi-Fi'/'Wi-Fi feketelista' az működik a mobilapp -ban? Értem ez alatt, ha csak egy kliest akarsz blokkolni és nem a gyerek összes kliensét, akkor gyorsan bedobod oda az érintett eszközt. Aztán kiveszed, de már "jó lesz" a gyerek.
-
gahor72
aktív tag
Mondjuk én a telót google family linkkel is szabályozom. Alap 2 óra teló idő, ha jó jegy jön az +15perc,ha rosszabb akkor - sok perc..
A FL-el egy kattintás és le is van zárolva a teló. Se wifi, se játék. És még viszonylag realtime tracking is van benne.
Tiszta Spárta. -
Dragon3000
veterán
-
-
TeeJay
félisten
válasz Dragon3000 #10330 üzenetére
Hát de az nem 80 vs 160MHz mód miatt van
simán lehet annyit bír a DIGI felfelé FTTB-nMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MODERÁTOR
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #10334 üzenetére
Végleges gyári FW-nél nem megy a HW NAT?
-
MODERÁTOR
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #10337 üzenetére
Ez a wan beállításoknál van, ugye?
Ott próbáltam, sajnos semmi változás.
Legfeljebb wps gombos reset, aztan egy óra alatt mindent visszaállítok. -
pinnacle
nagyúr
válasz Dragon3000 #10327 üzenetére
Korábban beírtam ezt a problémát, hogy wifin a kábeles letöltési sebességének csak a fele, miközben a feltöltési ugyanaz. Régebben nem volt ilyen gond, de valamitől elromlott. Viszont az a furcsa, hogy PC-ről, wifin laptopra letöltés, meg tökéletes. Tehát az furcsa helyzet, hogy valamiért nem megy. Még nem derült ki, mi lehet az oka.
TeeJay, persze, te ajánlottad.
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
Egy gyengébb pillanatomban megvettem az ax58at
Érdemes merlint rakni vagy felesleges?
Mivel ad többet?A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Topikgazda
válasz enginev3.0 #10340 üzenetére
Ha nincsen igényed a plusz tudására akkor maradhat a gyári.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
mpo
veterán
Arra kíváncsi vagyok, hogy a nálad kapott terheléstől kifekszik-e.
Nem figyeltem eléggé, nem AC65P lett, de törölni már nem tudom.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
Dragon3000
veterán
Jó teszt alany leszel TeeJay kérdéseire
-
gabro0
őstag
Jó pár hibajavítás van benne és rengeteg plusz tudást ad, már csak az entware miatt is.
-
enginev3.0
félisten
NAT Type fullcone vagy symmetric?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
gabro0
őstag
válasz enginev3.0 #10345 üzenetére
Mehet, én is ezt használom. Egy resetet viszont nyomj a felrakás után, biztos ami biztos.
De tényleg, amelyik routerre van Merlin arra érdemes felrakni. Semmit olyat nem tudok mondani miért ne tegye fel valaki. Az egész projekt célja épp az, hogy a gyári rendszer hülyeségeit irtsa ki és egészítse ki azt az életet megkönnyítő funkciókkal. Jó pár esetben innen került át funkció a gyáriba, mert az Asus mérnökeinek is megtetszett. Részletesebben itt.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Dragon3000 #10343 üzenetére
Mivel ő még tőlem is vadabb torrentező, hamarabb fogja írni ha nem bírja a router a terhelést minthogy én kérdaezzem Telekom 1/1 gigabit van neki ha jól tudom
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- BestBuy topik
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest