Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
AX56U vagy AX58U esetén tapasztalt valaki instabilitást vagy bármilyen problémát?
Árukeresős vélemények között találtam olyat hogy régebbi eszközökkel kompatibilitási prblémák, de nem fejtette ki mire gondol.Gippazoid Novelties Inc.
-
gippazoid
senior tag
Valahol olvastam hogy ezek az AX-es routerek már nem 2 db hálózatként kezelik a 2,4 és 5 GHz-et hanem 1 db SSID van és a többit intézik. Ez így van?
Gippazoid Novelties Inc.
-
gippazoid
senior tag
Ja ezek az AX-es routerek már támogatnak SMB2.0-t? Az AC66U nem. Win10-et kellett átállítani - mert az meg már alapból tiltja ezt.
Gippazoid Novelties Inc.
-
gippazoid
senior tag
DIGI 1000-es netnél mondjuk AX58U esetén az AC-s wifi mit tud maximum? Nekem 300 mbit-nél többet soha nem produkál se a laptop se a teló (utóbbi elméletben 867 mbit-et tud). A router mellett állva sem (AC66U).
[ Szerkesztve ]
Gippazoid Novelties Inc.
-
Alex91
félisten
válasz gippazoid #9809 üzenetére
802.11a : max. 54 Mbps
802.11b : max. 11 Mbps
802.11g : max. 54 Mbps
802.11n : 433 Mbps-ig
802.11ac : max. 867 Mbps
802.11ax (2,4 GHz) : 2402 Mbps-ig
802.11ax (5 GHz) : 2402 Mbps-igDicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz gippazoid #9811 üzenetére
Ja, vannak erdekes dolgok, en 500 korul merek a 867 Mbites csatornan, de pl. a telo max. 350-et nyomott ugyanarrol a helyrol, ahonnan a tablet 500-at. Szoval...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
blakey
titán
A 4 antenna miatt van a 4804Mbps. AX58U-n is van 160MHz.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz woodworm #9820 üzenetére
Nem tudom, hogy mikor és mit használ de az AX58U AC-n csak 867 Mbps-t tud, az AX82U meg 1733Mbps, tehát nem egyeznek. Utóbbi jobb lefedettséggel bír és a Wifi sebesség is jobb. AX-en is ugyanaz a szitu.az USB sebesség sem egyezik, tehát mégis jobb az AX82U hiába a sok egyezés.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
woodworm
veterán
Az eltérő design ellenére majdnem ugyanaz a helyzet, mint az ac65p/ac85p esetén, csak itt a szoftverhez is hozzányúltak. Mindenesetre ugyanaz a deszka van mindkét routerben. Az eltérő lefedettség meg adódhat a szoftveres korlátozásból vagy egyszerűen összehasonlító teszt hiányában így adta tovább a szájhagyomány.
Az usb sebessége szerintem minimális eltérést mutat, 10% ingadozás bármikor van azonos hardveren is.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz woodworm #9823 üzenetére
Az AC65P és AC85P sokkal közelebb állnak egymáshoz mint az AX58U és az AX82U. Nem szeretnék semmit sem feltételezni de itt sokkal jobban érzem az AX82U előnyét mint AC85P esetében. Addig amíg több, pontosabb, részletesebb infót nem kapunk addig kár azonos termékekről beszélni, mert az AX82U előnye egyértelmű, főleg ha 10e Ft különbségről beszélünk. Nem véletlenül tartottam meg az AX82U-t az AX58U ellenében, még akkor is ha az utóbbira Merlin fw is van.
-
woodworm
veterán
-
blakey
titán
válasz woodworm #9825 üzenetére
Sőt, az AX92U AX vezérlője megegyezik az AX58U, AX82U-éval.
Tisztában vagyok azzal, hogy az AX82U az AX58U "turbosított" változata, sőt, még az elején írtam is, viszont addig amíg az AX58U-t egy CFW-vel nem tudja "AX82U-sitani" valamint az árkülönbözet is minimális, addig az AX82U a jobb router. Ettől eltekíntve egy AX58U+AX56U párosban gondolkodtam amikor az AX92U helyére szerettem volna venni valamit, mert úgy éreztem, hogy az jobb lenne. "Szembe jött" egy olcsóbb AX82U így kipróbáltam, az AX92U-hoz képest egy picit jobb lefedettséggel bírt és a sebesség is jobb volt így annál maradtam. Persze tudom, hogy egy Mesh hálózattal jobb lenne, de most elégedett vagyok. Ha olyan helyzetben lennék, hogy az AX58U lefedettsége is megfelelő lenne akkor számomra nem érné meg az AX82U-t venni, viszont pont azon a határon mozog a lefedettség kérdése, hogy megéri megvenni, mert jelen pillanatban többet tud.
AX58U, AX82U, AX92UELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz mSchumi87 #9828 üzenetére
Mindig jön valami új. Árban hol helyezkedik el azt csak a gyártó és a forgalamzó fogja tudni. Most is van olyan ami jobb választás egy másik azonos áruhoz képest. Nem tudom mit vársz, milyen újdonságot, de ha mindig arra fogsz várni akkor inkább ne vegyél semmit, mert most veszel valamit, fél év múlva jön egy újabb ami lehet, hogy jobb, aztán megint fél év és megint jobb. Ez ilyen. Vedd meg ami most tetszik és használd, ha úgy alakul akkor 1 év múlva eladod és veszel egy újabbat.
-
mSchumi87
senior tag
Konkretan nem varok semmit csak az a kerdes erdemes e most megvenni az ax58u-t vagy varni par honapot es lesz valami jobb valasztas abban az ar kategoriaban. Mindenki az ax82u-t ajalja itt de en nem vagyok kibekulve a kinezetevel. Lehet valami gyerek megorul neki hogy mennyire urhajos kinezet meg vilagit mint egy karacsonyfa meg ha ki is lehet kapcsolgatni mindent rajta. Szamomra a legjobb kombo egy ax82u belso ax58u kulsoben lenne.
Ja es egy rt n66u valtana
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
blakey
titán
válasz mSchumi87 #9832 üzenetére
Egyrészt nem világít, mint a karácsonyfa, diszkrétebb, mint pl. az AC57U ledjei amik bevilágítják a szobát, ez meg egyáltalán nem, másrészt kikapcsolható. Élőben sokkal kellemesebb látvány, mint képen. Nyilván az ízléssel kár vitatkozni viszont egyáltalán nem olyan mint ahogy leírod.
-
dkess
őstag
Az AX82U ebben a pillanatban nincs jó árban - 70K HUF a legolcsóbb helyen is. Ugyanakkor most 58K HUF volt jó ideig és sokszor szokott lenni 60K HUF -ért vagy alatta is. Annyiért már jobb vétel, mint az AX58U ...
Most hülyén fog hangzani, de egyfelől LED -eket kikapcsolod (az elején középen van hardveres gomb is erre a célra) - másfelől "diszkrét helyre" rakod. Nem feltétlenül kell egy router -nek a "nappali díszének" lennie avagy a hálózati eszköz feladatkörön túl a "Fengshui egyensúlyáért" is felelnie ...
-
mrmft
senior tag
En jelenleg az AX58U-nal ar/ertek aranyban, Asus+AX vonalon, jobbat nem tudok. Normal aran eseti akciok nelkul. A 82U nekem sem tetszik, de egy specialal arzet megbaratkoznek belole. Az AX92U merete, formara is jo, ha nem akarsz urhajot az meg alternetiva lehet, kb a 82U val van egy arban.
-
vacs
veterán
válasz gippazoid #9811 üzenetére
Én a Blue Cave ac2600-al AC wifin 500-600 Mbit-et mérek telefonnal, közvetlen a router mellett!
Mondjuk most épp 200/660 Mbit, több szerverre is rámértem, de a letöltés 100-200 között volt, a feltöltés viszont 600 Mbit felett!
(^)(>.<)(^)
-
mpo
veterán
Az Asus RT-AC65P firmware frissítésre vonatkozik a kérdésem.
Melyik a helyes módszer?
A letöltött kézikönyvben, csak annyi van, hogy firmware frissítés után várjak egy kicsit , amíg újraindul. (Ezt megcsináltam).Ezzel szemben, a weboldalon, ahova nem kötelező elmenni, ha elég a kézikönyv:
ASUS Támogatás GYIK
A router belső vezérlőprogramjának frissítése
6. A frissítés elvégzése után jelentkezzen be ismét a webes felhasználói felületre, majd lépjen ide: [Adminisztráció] > [Helyreállítás/Mentés/Feltöltési beállítások] > [Gyári alapállapot] > Kattintson ide: [Helyreállítás].
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
Topikgazda
-
mpo
veterán
válasz Gubek-Einste #9838 üzenetére
Köszönöm, holnap megcsinálom.
A kézikönyv egy szót sem ír a gyári állapot visszaállításról firmware frissítés után.Ha érted, akkor már elavult.
-
TeeJay
félisten
Nem ír de ajánlott lévén hogy évente jön rá FW nem annyira sűrűn mint egy Merlin
Én is webes menüben frissítettem, újraindította magát aztán nyomtam egy jó hosszú reset-et és újra beállítottam
Stabilabbnak tűnik azóta és a log sincs tele full hülyeségekkel mint az előző FW-ben
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
blakey
titán
Nem kell minden FW után nyomni egy gyári visszaállítást viszont előfordul, hogy némelyik frissítés után ajánlott, de ez a weboldalon is szerepel a megjegyzések között.
-
mSchumi87
senior tag
Mennyire melegszik am a ax58u es a ax82u? Ti amugy ki-be kapcsolgatjatok a routert vagy megy egyhuzamban?
Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
félisten
válasz mSchumi87 #9845 üzenetére
Amint a többiek is mondták, a router folyamatos üzemre termett eszköz.
Melegedés alatt mit értesz, illetve szerinted mi a jelentősége?
A broadcomos Ausoknál szoktak panaszkodni a 70-80 C körüli hőmérsékletekre, csak az nem teljesen tiszta, hogy miért. Ennyi a tervezési érték, ennyin működik, teszi a dolgát, nem sül meg.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest