Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz nemethati #7769 üzenetére

    Tápcsati és a lap között a forrasztás lehet hibás. Max. szervizben tudják ellenőrizni (ill. lapot cserélsz). Nem mozog a csatlakozó, esetleg a CPU-foglalat? Ha tényleg minden mást ellenőriztél (és persze a proci is rendesen illeszkedik a helyére, és nincs "lábhiány"), akkor csak a lapban lehet a hiba, persze nem feltétlenül a tápcsatinál, hiszen bárhol másutt keletkezhet egy zárlat vagy túlfesz, stb. pl. valamelyik kondi rossz.

    Más:

    EPU végett megnéztem pár dolgot.
    EPU-val az idle CPU-fogyasztás 4-5W, hivatalos CPU beállításokkal 7-8W, bios 3.6GHz (20%) tuninggal 14-15W, és persze akkor még nem számoltuk azt, hogy az EPU a RAM-ok és a lap feszültségeit is szabályozza, ergo EPU nélkül bő 3X villanyszámlát fizetünk ugyanarra. (Teljes terhelésre értelemszerűen nem térek ki, akkor úgyis hasonló a fogyasztás, viszont az EPU-nak ugye van még 2 közbülső, takarékosabb módja is.)
    +1 dolog kitűnt most: bios-tuninggal a procimagok 60°C fölé melegedtek Orthos alatt, szintén 3.6GHz, de EPU tuninggal 55°C alatt maradtak (ergo vsz. kisebb teljesítményt vesz fel a proci, csak ezt elmulasztottam megnézni :B ), tehát az EPU még max meghajtással is takarékoskodik, miközben a rendszer (tesztek szerint) nem veszít a teljesítményéből.

    jpwadkan: A régi házamban, extra hűtés nélkül, terhelés alatt 54°C-os volt a lap, gond nélkül ment hosszú távon. Extra (modolt ház 2 oldalsó 12cm ventivel) hűtéssel hűlt 7-8°C-ot, most szintén zárt házban max. 34°C-ra megy fel, ha izzik a VGA, és a proci is teljes kakaóval dolgozik. Szóval előtted a megoldás. ;)

    [ Szerkesztve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák