Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bulitt
addikt
válasz Xmodule #8000 üzenetére
Nem mindegyik P5Q kezeli le rendesen őket, az enyém pl: biztos hogy nem kezelné le, az ocz platinum(1066) és gold(1066) nem megy nálam, ezt írták is xs-en
Néztél ram tesztet, nem hibáznak e? meg ilyenek?
Teasüti: nekem kezeli a lapom, a 3tűs ventiket fesz szabályázásal, 2db ilyen venti csati van, a harmadik már nem ilyen
[ Szerkesztve ]
-
Xmodule
őstag
OCZ Gold XTC 4GB Kit 2x2048MB DDR2 PC2-6400 ilyen ramok vannak most bent nekem. Milyen tesztet futtathatnak? Marmint mi a program(teszt program neve). ? De ha valoban gond a OCZ akkor meg ez lenne de ez meg csak 1066 os -> Corsair Dominator 4096MB 2x2048MB DDR2 XMS2-8500, DHX .
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
-
Bulitt
addikt
jaj felejtsük már az orthost kérem Kiváló CSAK! cpu tesztelésére, de a ramoknak ezt a MemTest programot ajánlom. Futtass belőle 2x1023-at és a maradékot Nah ettől fog megállni a gép
Én 3x1023-at használtam belőle tesztelésre, és olyan 300%-ig mehet nyugodtan
Azért mert nekem az a tapasztalatom, hogy nem visz minden ramot, és a külföldi tesztek alapján elég sokat nem kezelt rendesen, az nem azt jelenti hogy neked nem fogja Ősembertől kell vásárolni és korrektül megfogtok tudni oldani mindent, ha esetleg gond lenne a kezeléssel. Én is tőle vettem
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
azért gagyizza le mert a Gigabyte lapok képesek a proci venti szabályzását PWM és Voltage módban is szabályozni de az összes többi lap ugyan így működik ahogy az ASUS.ok a proci ventit csak PWM.szabályzással tudják kezelni! az csak a giga lapoknál van hogy lehet választani milyen ventit használsz a CPU.nál! ez 1 jópont a giga javára de annál több rossz tulajdonsága van a gigának szóval azért nem kell azt annyira dicsérni se!
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy P45-ös lapok közül melyiket érdemes venni, ami jó ár/teljesítmény arányban van? (Gigabyte UD3P v. UD3R van kinézve eddig, de ha jobb az ASUS, akkor az jön )
-
nagyúr
-
diegho
nagyúr
válasz DroiDMester #8009 üzenetére
na azt azért tedd hozzá, hogy Giga lapjai csak P-s szériától (tehát P35-DS3P, P45-DS3P, UD3P) felfelé képesek normális ventiszabályzásra, ami rettenetesen bosszantó dolog (ezért mondtam le a gigabyte-ról 4 lap után)
-
csucsu69
tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem ,hogy normális hőmérséklet-e egy p5q-nál alapon a 29 fok ?(A p35-ös gigánál mondjuk 8-9 fokkal hűvösebb.A 8500-ös procim viiszont ugyanabban a környezetben 25-26 fokos lett alapból , csökkentett fesszel ami +3 fok a gigához képest .)
-
csucsu69
tag
Ja és bocs,melyik bios-t javasoljátok? Most nekem az 1004 van.
-
Symbio
senior tag
válasz csucsu69 #8014 üzenetére
Ezek a hőfokok bőven jók (majdnem túl jók). Mert ha a proci maghője 25-26, az nagyon kevés csökkentett fesszel is (hacsak nem 12 fokos szobában van a gép ). Az alaplap 35 alatt idleben teljesen OK. Nálam pl. az alaplap 31-33, a proci (E8400 1,6GHz-en) 24 és 34 (mag, de a 24 egyértelműen fals érték).
-
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
válasz DroiDMester #8012 üzenetére
Aha... Itt ph tesztben nem így vélekedtek róla annó. Abban a tesztben, ami egy-két éve volt aktuális, ez volt a leghalkabb. Ezért vettem ilyet.
-
diegho
nagyúr
válasz DroiDMester #8017 üzenetére
de mondom volt egy rakás giga lapom P-s alatt hiába állítod át nem szabályozza a ventit sehogy
-
-
Limonade Joe
csendes tag
Hali!
A következő gondom van egy PQ5 Pro deszkával: WinXP SP2 alap telepítés után még van hang aztán a Win frissítések (SP3) során elmegy. (Realtek High Audio) Már végig próbáltam az összes drivert, az Asus honlapjáról, a Realtektől de kő süket. Még az a kevés hajam is kihullik és sík ideg vagyok.Még szerencse, hogy ilyen lassan futok. Ha eltévednék, kevesebbet kell visszamennem!
-
japy
őstag
válasz Limonade Joe #8021 üzenetére
Az eszközkezelőben minden rendben? Nincs felkiáltójel -kérdőjel?
-
Limonade Joe
csendes tag
Minden OK! Se sárgulás, se kérdőjel, semmi. Csatlakozók rádugva, ellenőrizve. Korábban elég sok probléma volt a különböző fórumokon, de frissek nem nagyon vannak. Attól félek, hogy valamelyik XP frissítés tesz be az egyébként jogtiszta vinfosomnak, ugyanis a kezdet kezdetén még működött. Mivel nem figyeltem rá, az SP3 feltevése utánra tippelem a bajok kezdetét.
Még szerencse, hogy ilyen lassan futok. Ha eltévednék, kevesebbet kell visszamennem!
-
nagyúr
válasz Limonade Joe #8023 üzenetére
nézd meg hogy fut-e a Windows Audio szolgáltatás!
startmenü / Futtatásba írd be services.msc a megnyílo ablakban keresd ki a Windows Audio sort és nézd meg hogy fut-e a szolgáltatás ha nem fut inditsd el és edd automatikus módba!
[ Szerkesztve ]
-
Limonade Joe
csendes tag
válasz DroiDMester #8024 üzenetére
Köszi, automatikus módba eszem .
Szerencsére közben megoldódott a gond, bár nem 100 %. A front panellel lehet valami gond, mert az alaplapi hátsó kimenetek szólnak, bár kellett ehhez némi beállítási varázslás. De legalább megy. A jövő héten már lesz időm kicsit hosszabban foglalkozni a lelkivilágával.Még szerencse, hogy ilyen lassan futok. Ha eltévednék, kevesebbet kell visszamennem!
-
kisPocok
csendes tag
Sziasztok, szeretnék vásárolni egyet a témába vágó alaplapból, mégpedig egy P5Q PRO-t.
Ehhez szeretnék memóriát is vásárolni, mit tudtok ajánlani? Nézegettem a hsz-eket, de töménytelen mennyiség miat nem tudom végigolvasni mindet, ezért elnézést kérek előre is ha már volt ilyen kérdés.Megnéztem a témainditó hsz -ben a memória tesztet is, de nekem nem sokat mondott
20 000 ft környékén szeretnék 4 giga ramot venni bele, játékra IS szeretném használni a gépet. (ha 25e-ért viszont klasszisokkal jobbat lehet kapni v ár/értékben megérihát legyen )
Remélem minden szükséges infót megírtam, ha mégsem kérlek szóljatok rám.
Nagyon várom válaszotokat, előre is köszönöm! -
vuk777
aktív tag
válasz kisPocok #8026 üzenetére
Ha nem akarsz sokat bajlódni a Ram-al akkor veszel KINGSTON HyperX 4096Mb DDR2 1066MHz CL5 QUADKIT és ezek atomstabilan mennek 5-5-5-15 ös időzítés mellett 1066Mhz-en
Nekem is ilyen van
Ha tuningőrült vagy akkor csakis a pénztárcád szab határt... -
kisPocok
csendes tag
Nem tunningra szeretném használni, de elképzelhető, hogy extrém körülmények között szeretném majd hasznát venni, ezért megérné nekem egy átlagnál jobb is. Nem mondom, hogy a legdrágább kell, mert nem így van. vannak határaim sajnos
Idáig Corsair memóriát használtam, most nézegettem GEIL és OCZ-t is, valakinek ezen alaplappal valamilyen talapsztalat?
-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Asus p5q pro alaplap tulajdonos vagyok és Geil Black Dragon PC2 8500 1066 Mhz 2*2 Gb memóriát használok vele. Everestel és Cpu-z-vel megnéztem a memóriákat és mint ha csak 800 Mhz-en ketyegnének. Hol tudom beállítani a biosban, hogy 1066 Mhz-en pörögjenek a memóriák? Dram frequencynél csak DDR 800 Mhz a max, nincs 1066! Mért?
Előre is köszi a segítséget! -
Bulitt
addikt
válasz kisPocok #8028 üzenetére
Geil ramok csak az alsó szegmensben éri meg 2x1Gb esetében
Nekem G.Skill ramjaim vannak és remekül mennek. Nem tuning ramok, de 2x2GB esetében erre már nem lehet alapozni. 4x1GB-ramot jobban lehet tuningolni. OCZ-ramok nagyon jók, ha keret engedi valamilyen 2x2GB kittet vennék 1150MHz-el megáldva. Ezek már igen jó kis ramok
-
Bulitt
addikt
Nem tudom mennyire vagy újonc ezen a téren, de akkor:
Első osztály (pontosabban mióta megjelentek az 1066-os ramok/lapok)-ban is kitárgyalták már, hogy a bios autón csak 800Mhz-et ismer fel, és ennyit is kezel le. Ha azt akarod hogy 1066-on mennyen a ram, meg kell emelned a cpu fsb-jét. Majd ram szorzóval tudod finomítani(pár hsz.-el feljebb a tuning tárgyalásánál van róla szó)
Egy adatlap kitöltés nem ártana, hogy milyen cumod van
-
GoZoL
senior tag
Nagyon újonc vagyok ebben a témában. Amit eddig csináltam:
dram voltage 2.2 állítottam és manualban amit autóban is tud a memóra beállítást: 5-5-5-15.
Cpu fsb-t hol állítsam? Ha megvan a jó beállítás milyen progival tudom megnézni, hogy 1066-ban megy a memória?
Adatlapomat kitöltöttem, a konfig ott van. -
GoZoL
senior tag
Kipróbáltam a beállításokat amit adtál. A két setup fedi egymást, valami máshogy van beállítva az egyiknél mint a másiknál. Beállítás után a monitorom nem akart bekapcsolni. Kikapcsoltam a gépet utána jó volt minden. Majd leállítás ismét bekapcsolás és overclocing hibaüzenet jött. A biost most defaultba raktam. A memóriám hogy 1066 Hz-en menjen ennyi mindent kell beállítani? Mivel tudom megnézni hogy tényleg 1066-ban megy?
-
Bulitt
addikt
Nem kell annyi mindent, az ami oda le van írva az opcionális lehetőség egy stabil tuningra.
Tanulság az én esetemből, akkor volt stabil a gép kis tuning esetén is (ram 1066-ra esetében pl Ha a javallott beállításokat megcsináltam, és nem hagytam a feszültségeket alap helyzetben. Persze én 2002-es biost használok.
A másik lehetőség, ha nem vagy biztos a bios tuningban, akkor csak állitsd át autóról manuálra, a cpu fsb-jét 200-ról emeld meg addig míg a ram freki fel nem pörög 1066-ra. Asszem olyan 266 környékén lehet ez, ha jól emlékszek. Minden mást hagy autón vagy defaulton
az utolsó linket pedig azért adtam, mert gondoltam érdekelhet, a két beállítás története hogy mire kellet De ezek szerint addig nem jutottál el
[ Szerkesztve ]
-
Th3Ac3
tag
Szevasztok!
Ősszel vásárolni szeretnék egy P45ös ASUS alaplapot. A kérdésem hogy melyiket válasszam a P5Q-k közül? Mert nagyon szeretnék tuningolni (4ghz minimum, 4magost léghűtéssel). Én úgy gondolom hogy vagy a P5Q-E lapot, vagy a P5Q Premiumot. Melyiket válasszam? Megéri a plusz költség a Premiumra?
Új hozzászólás Aktív témák
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest