Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
plaszy
őstag
Ja oké, de akkor ott meg még nem érezhető az olcsóság...2 GB ~ 44k.
Ez még nem az én pénztárcámnak való.[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
Lapkabarat
csendes tag
Hali. Van nekem egy ASUS P5QL-E lapom és benne egy E6550 proci. A procit szeretném húzni, a 800mhz ramokkal 3ghz-ig tudtam húzni, most vettem bele 2 új ramot ( 1066 ) és még azt sem tom beállítani hogy 3ghz-n mennyen. Szerintetek mit kellene állítani?? Mert szerintem azért olyan 3.3-3.5 ghz-ig mennie kellene simán. A válaszokat előre is köfi.
http://phtoplista.interact.hu/?scrs=41-80&cat1=227
-
vuk777
aktív tag
válasz Lapkabarat #7608 üzenetére
Szia!
MIlyen ramok pontosan az 1066 osak és a 800asok mellé raktad be vagy csere volt?? -
satomee
senior tag
Üdv! Sima, alap P5Q-hoz tudja valaki melyik a legfrissebb használható, bugmentes BIOS verzió...?
...villámcsapás keltette indukciós hatás...
-
vuk777
aktív tag
válasz Lapkabarat #7610 üzenetére
A pontos Tipus megadásával előrébb jutnánk.....
-
puttputt
őstag
Azt meg tudod esetleg mondani, hogy ebben a 1611-ben van-e 8gigát támogató mód is?
Sajnos úgy láttam, csak "2002"-től él a dolog...Amúgy, vannak még durva ramok...: Wintec Ampx CL5 2.1V 1066mhz 2x2Gb volt nálam...
El is indult CL6-ban 960-on, CL5-ben meg 830-on (Ja, és újak voltak, nem hibásak...)[ Szerkesztve ]
:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
puttputt
őstag
A lap fixen támogat, csak nincs rá BIOS, utánakérdeztem, külföldi fórumokon próbálták 16 gigával, nem ismeri még... a 2002 sem, viszont a 8-at már igen, a hivatalos oldal szerint.
Azért kíváncsi lennék a 8-ra, bár tény, a 4-et is épp kihasználja a win, pláne a programok...
Még 2-vel is eldöcög, egész szépen.[ Szerkesztve ]
:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
vuk777
aktív tag
-
puttputt
őstag
Persze, csak saját magam "tervezgetek"..., de nálam csak a nagyon távoli jövőben elképzelhető az I7-re váltás... (amikorra lemegy a procik és a lapok ára 20k-ra )
Addig érdekes lenne a 2x2x2 giga... boot-ot kéne gyorsítani főleg, meg mivel weblapokat is tervezek, a flash- és videók szerkesztéshez, Photoshophoz sem ártana.:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
krack
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, hogy a Asus P5Q-E és a P5Q3 között a ddr3-on kívűl van lényegi különbség? Az E megbízhatóbbnak mondható?
Esetleg gondolkodtam integrált VGA-s P5Q-n is, van ilyen ebben a kategóriában, ami megbízható a P5Q-EM-en kívűl, magasabb ddr órajellel? Egyenlőre játékok nem annyira, csak HD filmeket küldenék plazmára.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Bizony hogy jó ramok enyémek is 1410.MHz.et mentek van róla Valid is!
de mióta procit és lapot cseréltem nem mennek még 1066.on sem jobban mondva az uj lapban (Maximus-II) még mentek ugyan így 1400.on de mióta lecseréltem a procit egy E8500.re még 1066.ra sem tudom stabilra lőni őket!
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
Üdv.
Ma rávettem magam, hogy magamtól kisérletezem ki a tuning beállításokat, a P5Q-E-hez és a Q8200-höz.....
Megy is eddig minden, a proci 2800 MHz-en, a ramok 800-on (valamiért 801 MHz-et ír ki a BIOS, pedig 400 az FSB 7X-es szorzóval, de mindengy).......
Na most a gondom az az, hogy eddig, volt valami FSB Memory arány, amit lehetett 1:1, meg még nem tudom milyen arányokra beállítani, de most ez az opció eltűnt.... Ehelyett ő ajánlja fel, hogy mondjuk DDR2-801, vagy DDR2-963, meg ilyenek.... Mi történhetett ???
Nem frissítettem BIOS-t, a gyári 0803-as van rajta (vagy valami ilyesmi)......
Köszi, üdv.
-
nagyúr
-
imibogyo
veterán
válasz DroiDMester #7623 üzenetére
Igen én is gondolkozom rajta, de ez még nem magyarázza meg, hogy miért tűnt el egy opció, ami eddig megvolt.....
-
nagyúr
válasz imibogyo #7624 üzenetére
Nem kell gondolkozni a frissitéssel nem tudod elrontani a lapot még ha pont abban a 20.másodpercben menne el az áram sem pont ezért van benne még 1. bios chip ha nem sikerülne a frissítés a következő indításnál a másik biosról boot.ol és automatikusan vissza másolja magát a másik Chip.be! szóval nemkell megilyedni még ha akarod sem tudod elrontani fentebb már levolt írva a frissítési procedúra Win.alól és Bios-on belüli (ez ajánlom mert gyorsabb és egyszerűbb) frissitési módról is!
[ Szerkesztve ]
-
japy
őstag
válasz DroiDMester #7625 üzenetére
Szerintem te 1 kis tévedésben vagy ez nem giga dual bios-os lap! De javítsatok ki ha nem így van! Az áramszünettől azért óvakodnék mert volt már dual bios-os lap is ami ennek ellenére elhalálozott! Úgyhogy csak ésszel!
-
nagyúr
Sajnos te vagy TÉVEDÉSBEN mert dual bios.os a lap
íme a kép és bejelöltem a gyengébbek kedviért a 2.biost :
és nézzél utána a lap honlapján csak nem dual bios.nak hívják ASUS.éknál hanem DieHard BIOS nak és akár 1000000.Ft.ba merek veled fogadni hogy nem tudod tönkrevágni a bios.át áramszünettel sem! én már leteszteltem frissités kellős közepén húzd ki a gépet a konnektorból! simán idul a lap csak egy szöveget ir ki és kérdezni fogja hogy vissza-e szeretnéd állítani a backup biosból a main bios.t
-
plaszy
őstag
válasz DroiDMester #7628 üzenetére
Jujj...kicsit indulatos volt ez a HSZ...peace.
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
nagyúr
-
Symbio
senior tag
válasz DroiDMester #7630 üzenetére
Mások meg ezt a stílust nem csípik, hát ez van
Köszönjük a kimerítő információt, de nem oktatott senki. -
japy
őstag
válasz DroiDMester #7630 üzenetére
Én pontosan tudom milyen lap van a gépemben!
-
vuk777
aktív tag
A...a...asszem én is tudom mi van a dobozban ...valami nyállap teli bogarakkal,egy picit kellett bele rakni ami 2,4Petaherrces ,jah meg valami RATY-ot asszem 4db ot,ööö....ööö...ja megvan meg valami puska is van benne csak azt nem tudom melyik az ,CD hajtóm is van ,egységem is van az áramellátáshoz,Állítólag Turbós hőtőm van úgy hogy had szóljon a sufnituning....öö..ö.....izé jah DroiDMester Segítesz nekem !!!
... Rossz BIOS csippet keresek P5Q-E tipusba valót csak rossz érdekel 2db FOGADNI AKAROK!!!! ...
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz colin81 #7634 üzenetére
Mit akarsz ennél többet? a Q6xxx procikból csak ritka példányok mennek 500.FSB körül nekem is a Q6600.om 480.as FSB az ahol még nem hibázik! attól többet neked sem fog menni a 6700.esed ugyan aza 2.proci csak neked 10.es a szorzód a 6600.nak meg 9.es! aza 4,1.Giga teljessen jó érték egy Q6700.től! ha 500.FSB.re vágysz vegyél Q9650.et de azokis csak nehézkesen mennek 500.körül!
-
colin81
tag
válasz DroiDMester #7637 üzenetére
Köszi a válaszod ha cserélek csak i7-re az meg sok píz így marad Q6700 és próba
-
nagyúr
-
nagyúr
Vehetsz boltban is! nem kell rosz a Chip tipusát megtudod nézni elinditod a bios alóli Frissítést és felül az ablak tetején lesz hogy
Flash Type: ide van irva a chip tipus száma PL: SST 25VF016.
pár száz FT.ért lehet venni ilyen Chip.et ez egy sima 16 Mbit SPI Serial Flash Chip
-
nagyúr
-
nagyúr
-
japy
őstag
válasz DroiDMester #7641 üzenetére
Még jó hogy van itt topicban 1 szuperman aki mindenre ad nekünk felvilágosítást!
-
vuk777
aktív tag
válasz DroiDMester #7642 üzenetére
AZÉÉÉ,hogy akár 1.000.000.Ft. nyerjek tőled...
De úgy látom még mindíg nem esett le a dolog!!![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
-
japy
őstag
válasz DroiDMester #7646 üzenetére
Nem vágyom ilyen dolgokra!
-
sti10p
senior tag
Sziasztok!
Most akadtam a BIOS-ban erre a furcsaságra: Memory remap feature: Enabled, alatta: PCI MMIO Allocation: 4GB to 3328MB Mi a túró lehet ez?
4GB RAM-om van és x64 OS-em, úgyhogy remélem nem az, hogy 4GB-ból csak ennyit láttat a géppel...?!A másik kérdésem: Az USB-m HiSpeed-re (480Mbps) van beállítva FullSpeed (12Mbps) helyett, ez így ok? Csak mert néha akad az egerem.
[ Szerkesztve ]
XY
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Ingyenes parkolást!!!!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kupon kunyeráló
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest