Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hawk1979
őstag
-
Bulitt
addikt
-
InVino86
aktív tag
a valos az annyi amennyit a BIOS-ban adok meg ?
egyelore 450*8.5 1.3825V ~ 3825Mhz :S:S[ Szerkesztve ]
-
Hawk1979
őstag
Ha a 4ghz a cél,minek tököljön 3ghz-el?
Előbb picit nagyobb fesz kell amin biztos stabil,és onnan lépésenként lejjebb menni.
Ennyi.És mindig tesztelni.
Egyébként ja,1.35 valós fölé sima léghűtéssel nem érdemes menni.Inkább legyen 3.8 de kevesebb fesszel.
Lehet nem is neked kéne írnom? Mindegy,akit érdekel elolvassa....[ Szerkesztve ]
-
Symbio
senior tag
válasz Teasüti #8112 üzenetére
Valamit nem értek. A Q-Fan izé neked hol van? az nem BIOS? Mert a Win alatt van az AI-Suite nevü program és abban a Fan Xpert. Ha ezt nézegeted, talán érthetővé válik.
Itt van a CPU venti és a Chassis venti. A CPU szabályzásnál választhatod:
- kikapcsolva
-Turbo
-Silent
-Inteligent
-Stabel
-User
Mindenhol hőmérséklet-fordulatszám (%-osan) függvényében állítja a ventit.
A Chassis-ban csak gyári beállítások vannak (ki, standart, silent, turbo), ahol fix hőmérsékleti értékekhez rendel ventilátor %-ot . standart: 60, silent:70, turbo:50 fokig 60%, majd lineárisan emelkedik 100%-ig
Az, hogy a lap nem melegszik ezen hőfokok fölé, az miért baj, örülj neki! A gyártó biztosan tudja, hogy ez így elég. Igen, ez nem annyira finom, részletes, mint a proci hűtésszabályzás. -
vuk777
aktív tag
sziasztok !
másnak lenne és most elbiz.!
Asus P5B lapba 1 x PCI-E x16 sotba megy a
PCI Express 2.0 videó kari
erről lenne szó: SAPPHIRE HD 4670 1G DDR3 PCI-E
köszi előre is -
Limonade Joe
csendes tag
Hali!
Nemrégóta van egy P5Q Pro deszka a fiam gépében. Vettem bele egy + házventit (12 cm), de a mostani nagy melegben az alaplap 48 fokos. A proci viszont csak 36. Hova, milyen hűtést lenne érdemes még betenni? Nem szeretném hogy a magas hőmérséklet miatt idő előtt lerongyolódjon a deszka. A ház egy Chieftec BH02BBB400, hely lenne benne bőven további ventiknek.
Csak megjegyezném, hogy a múlt heti hűvösebb időkben is az alaplap volt a legmelegebb.Még szerencse, hogy ilyen lassan futok. Ha eltévednék, kevesebbet kell visszamennem!
-
Teasüti
nagyúr
Kb nekem is ez volt az elgondolásom. De azért a házhűtők had ne a chipsettől függjenek, h most felpörögnek-e 50 fok alatt, vagy soha nem éri el az 50 fokot se a lap. Kell nekem a szellőzés terhelés alatt.
De az nem fura, h fan xpertben chassis-nél semmi visszacsatolás nincs a grafikonon?
-
vuk777
aktív tag
válasz Limonade Joe #8164 üzenetére
üdv!
ilyen extrém hűfokok melett a a legjobb ha a le van véve a gépház mindkét oldala!-de ez egyéni dolog kinek lehet ezt megoldani pl kisgyerek a közelében ne nyúkálhatjon bele vagy apró háziállat
Másfelől pedig a gépház belső elrendezésétől is függ a dolog!
Ha autón van minden beállítás BIOS ban és pl magas hőtermelésű Videókártya is okozhat ilyen hőértéket zárt házban!
ha több ház venti van akor egyik oldalon pl elől be hátul pedig ki de lehet fordítva is vezetni a levegőt[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
De ez 3 pines... Viszont legalább tudom, mit keressek (no meg hol, ha itt 3 pines van?). Vagy csak elírták?
DZs: Na, akkor Nyugdíjas lesz, asszem. Köszi neked is.
Alien Jenő: Első hozáűszólás. 1066MHz-es is lehet CL6-os (késleltetés). A RAM-okra rá van írva, vagy a kódjukat megnézed a honlapjukon, ill. persze az 1. hsz-ben is ott a táblázat.
InVino86: Szintén 1. hsz: RAM-beállítások. Ha valakinek van pont ilyen, esetleg megmondja, ha erre jár.
Hawk1979: E8400-am 1.275V-on tudja (9x450) Prime/Orthos/IBT stabilan.
Limonade Joe: Balról érdemes betolni hideget a lapra, a régi modolt házamban is így működött (cikk a honlapomon/logout-on). Amióta a mostani házam van, nincs hűtés-problémán, most, a kánikulában 2-3°C-kal lett csak melegebb minden a gépben, mint anno 18°C-os szobában.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
tekilla1975
csendes tag
SZIASZTOK!
Olyan problémám van,hogy kaptan egy asus m2npv-mx am2-es alaplapot!Amit ki akartam próbálni,AMD Athlon 64 3200+ 939 procit raktam bele,és egy 512 ddr2 800mhz ramot.A következőt csinálta bekepcsolt csippant egyet elindította egy pillanatra a monitort elindult a ventilátor is és utána leállította magát,kb 4ms után!Mi lehet a gond?Van valakinek velami ötlete?Vagy rossz az alaplap!
Köszönöm a segítséget! -
defiant9
tag
válasz katt777 #8171 üzenetére
Amióta a mostani házam van, nincs hűtés-problémán, most, a kánikulában 2-3°C-kal lett csak melegebb minden a gépben, mint anno 18°C-os szobában
Ott valami másnak is meg keleltt változnia, 10 fokkal melegebb környezet felé csak úgy tartható az alacsony hőmérséklet ha feljavul a rendszer hőleadó képessége (a deltaT állandó).
-
Bulitt
addikt
válasz tekilla1975 #8172 üzenetére
Próbálj meg egy full resetet csinálni.
Jumper át
elem ki
rövidre zár az érintkező
elem vissza
jumper vissza -
JColee
őstag
válasz tekilla1975 #8175 üzenetére
nem
-
Bulitt
addikt
válasz tekilla1975 #8175 üzenetére
Akkor ez a hiba Nem véletlenül AM2-es az a lap
-
Bulitt
addikt
válasz tekilla1975 #8178 üzenetére
asus oldaláról, a suport részben
-
Teasüti
nagyúr
Hh mit értek? Vmi alapján szabályozni kell... És fan xpert nem jelez semmilyen hőmérsékletet a chassis-nél. Konkrétan arra a kis piros pontra gondolok, ami mutatja, h mi az ábra a grafikonon (CPU).
Chassis-nél ez hiányzik. Fene tudja miért.MÁS: speedfan talált vmi kiegészítő sensort a lapon, amit a gyári progik nem jeleznek.
Azon a winbond csipen van mégvmi, aminek ez a neve (speedfan szerint): AUX.
Többnyire 25-27 körül mozog. Először azt hittem a ház belső hőjét méri, de elég ellentmondásosan alakul akkor a visszajelzés, mert kevesebbet mutat, mint a szoba hőmérséklete!! (most 25-öt mutat, de 27 van a szobában) -
tekilla1975
csendes tag
Sziasztok!
Ma kipróbáltam a asus m2npv-mx am2 alaplapot,és baindul 3ms után leáll,valószinű kukába való az egész! -
tekilla1975
csendes tag
Valamint még az lenne a kérdésem,hogy miben különbözik az AM2-es alaplap az AM2+ os alaplaptól?Érdemasebb a +-ost venni?
Köszönöm a válaszokat! -
tekilla1975
csendes tag
Ja!Az Am2+-os proci működik az AM2-es alaplabban is?
-
Teasüti
nagyúr
válasz tekilla1975 #8182 üzenetére
Szerintem más foglalatú processzorok mennek bele, de csak találgatok...
[ Szerkesztve ]
-
samu74
addikt
válasz tekilla1975 #8181 üzenetére
Valószínűleg egy cmos reset (jumper az elem mellett) segítene rajta...
Amd lapok topikjaiban előbbre jutsz lehet,ez itten inteles részleg.-----------
-
blllc
csendes tag
válasz tekilla1975 #8183 üzenetére
a proci lábkiosztás ugyanaz, csak a chipsetnek kell ismernie az AM2+ -t.
Tehát:
AM2+ -os proci csak AM2+ -os alaplapban megy, viszont AM2-es proci megy a +-os lapban is.
Sokszor AM2-ből egy Biosfrissítéssel AM2+ lehet.
-
tekilla1975
csendes tag
-
tekilla1975
csendes tag
Találtam valamit!(1-2:default,2-3clear cmos)mostmár csak az a kérdés a ,hogy a jamper érintkezők jó helyre vannak e téve)
-
Dubuka
csendes tag
Sziasztok, valaki segítene nekem, akinek ASUS P5Q-E lapja van, és E8500-as procija?
Nem tudom 3,8 felé tornázni a CPU sebességét :S
valami jó BIOS beállítás kellene!
Előre is köszi!Nem a magasságtól kell félni, hanem a mélységtől!
-
Hawk1979
őstag
válasz tekilla1975 #8188 üzenetére
Kikapcsolt állapotban tedd át a jumpert clear-re,hagyd rajta pár másodpercig,majd tedd vissza default állásra.
Ennyi egy BIOS reset.(Amúgy meg nem jó topicban érdeklődsz,talán itt [link] )
[ Szerkesztve ]
-
tekilla1975
csendes tag
Reset állapotban is ugyan azt csinálja,3ms indítja a rendszert!Pedig úgy tudom,hogy ilyenkor nem lenne neki szabad semmit sem indítani!
-
Bulitt
addikt
válasz tekilla1975 #8191 üzenetére
Az is lehet, hogy biost akartak frissíteni, de elrontották
-
stamy
csendes tag
Lenne egy problémám:
Van egy ASUS P5Q alaplapom , egy E8400-as cpu-m, 2x1gb ram (dual channel-be).
Minden ventillátor felpörög , de képet egy VGA-val (HD4890 , HD4850 és ati radeon X300) sem ad a rendszer . Olyan mintha nem ismerné fel a PCI-E foglalatot illetve azt amit bele rakok.
Akkor keletkezett a hiba amikor ma reggel bekapcsoltam a gépet , ésészrevettem hogy a HD4890 ventillátora csapágyas lett és elég csúnya hangokat adott ki, gondoltam oké csak pár hetes visszamegy gariba, eddig jó is volt minden , de miután kiszedtem a 4890-et és beraktam a 4850-et (ami hibátlanul működik [ki probáltam más rendszerben]) a rendszer nem indult , csak felpörögtek a ventillátorok , se kép se hang . És ugyan ez a probléma minden videókártyával.
Márt teljesen szétszedtem , összeraktam , CMOS reset-et is toltam , sőt még a BIOS elemet is kivettem visszaraktam hátha visszaáll gyári beállításra és életrekel.
Tehát nem ismeri fel a 16X-os PCI-E slot-ot valamiért.
Mielőtt kivettem a 4890-et addig teljesen jól működött semmiféle probléma nem volt vele.
Emiatt szeretnék segítségetkérni hogy van-e valami ötletetek , mi lehet a gond és hogy megoldható-e itthon, vagy esetleg vissza kell küldenem/le kell cserélnem!
Köszönöm a segítséget!
(ha valakinek van konkrét ötlete esetleg tapasztalt márt iylen és tudja a megoldást , kérem vegyen fel MSN-en, címem: stamy1@msn.com) -
zoral1043
csendes tag
Sziasztok
Nagy dilemmaba vagyok és szeretnem ha segitenetek!
A gépemet most akarom összerakni és nem tok dönteni ezert kérlek benneteket hogy segitsetek mivel ti tapasztaltabbak vagytok mint en!
gépem:
-Q9650 proc
-OCZ 4GB 800Mhz RAM
-650W tap
-asus 8800GT
-sam500GB vinyoNAh és a lényeg alaplapot akarok venni de nem tom melyiket!Qrva sokat olvastam a forumot de nem tok dönteni!
-ASUS P5Q Deluxe
-ASUS P5Q3 Deluxe
- Vagy Gigabyte??vagy ha van ezeknel jobb akkor melyiket ajanljatok?
Kérlek segitsetek a valasztasban nem nagyon akarok tuningolni de azert ezt több évre vennem.
Privátot írj, hamarabb észreveszem!
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest