Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bulitt
addikt
válasz Intelligencs #8850 üzenetére
Legyen igazad, de eddig nem voltak valami meggyőzőek az se lapok
-
Locsi
senior tag
válasz banderasz77 #8852 üzenetére
Gianni-nál van elvileg P5Q, az ára meg 27500 pénz, 3év garóval.
[link] -
Sareth
senior tag
válasz Intelligencs #8850 üzenetére
Király kis zene =
-
Locsi
senior tag
válasz banderasz77 #8858 üzenetére
Nem rossz kis lap ez a p5q-se plus, a nyolc fázis már ezen is rajta van, ami sima p5q se-n nincs, de azt már dönts el te magad, hogy kell neked kb 5000ft-ért plusz 2db sata, e-sata, firewire, jobb chipset hűtés, meg még a back panelen található nyalánkságok.
-
geprombolo
őstag
Srácok, valaki segítsen, mert IDE CD-DVD meghajtóról (más nincs is ) nem akar települni az XP. A winyó SATA, mindegyik SATA módot kipróbáltam,( compatible, enhanced, IDE, RAID, AHCI). Az eredeti Biosszal nem volt gond, a deszkát tavaly vettem, akkor nem volt probléma a telepítéssel, a mostani bios verzióm az 1611-es.
Szóval az a tünet, hogy bejön a telepítő, hogy nyomjak egy gombot a cd-ről való futtatáshoz, megnyomom, kiírja, hogy hardverkonfiguráció felismerése (vagymi), aztán tovább semmi, a winyó-led ég, mintha csinálna valamit. Van valakinek 5lete?cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Locsi
senior tag
válasz banderasz77 #8860 üzenetére
A sima P5Q, mint említettem Gianni-nál 27500, ez meg az AQUA-ban durván 23000ft, ha webshopban rendeled.
-
Locsi
senior tag
-
geprombolo
őstag
Az aqua-nál ismerek valakit, név szerint blackvinyl kolléga, készséges, ráadásul rajta keresztül lehet, hogy olcsóbban kapod meg, mint a webshopban.
Előző kérdésemhez: A Mepis linux live cd-je se bootol be, elkezdi a dolgot, aztán kiírja, hogy can't startup filesystem, halting. Mi a bánat van? Jelenleg a SATA beállításom Compatible, IDE. A winyó beállításai mind AUTO.
A Knoppix se indul, Cannot find Knoppix file system, stb.[ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
geprombolo
őstag
válasz geprombolo #8864 üzenetére
További fejlemények: BIOS frissítés előtt gondoltam, hogy az EZ Flash progival, ami bele van építve a BIOS-ba, csinálok egy mentést a jelenlegi BIOS-ról, de azt írta ki, hogy a meghajtó (mindegy melyik, mert se a Satás, se az USB-s) nem írható. Nincs is ilyen beállítás a Biosban!
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Bulitt
addikt
válasz banderasz77 #8858 üzenetére
Amint látom már megválaszolták
-
japy
őstag
válasz banderasz77 #8867 üzenetére
A sallang néha elég sokat jelent!Jobb hűtés meg egyebek!
-
katt777
félisten
válasz geprombolo #8865 üzenetére
Vinyót nem látja, USB-t csak akkor, ha már úgy bootolsz be, hogy a gépben van. De a bios ASUS oldalán is fent van, illetve a CMOS-mentő utility meg nem ment semmit, csak egy üres fájlt, amit visszatöltve "no data" üzenetet kapsz.
Locsi: Mi ez a 27500-as ár P5Q-ra? Most vitték el az én lapomat 18500-ért (de pktg miatt még ennyit sem kapok), és 18-19k körül kapható szinte már minden P5Q változat.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
geprombolo
őstag
válasz katt777 #8869 üzenetére
A bioszt közben frissítettem, a fent említett utillal, a friss bioszfájl sata winyón volt, a régit végül nem mentettem. Sajnos semmi változás, a bootolás még mindig csak álom , pedig frissítés után a bios alapra áll vissza, szóval biztos nem én toltam el valamit.
Az alaplapomat tavaly vettem 20500 magyar forintért. A fentebb említett úriemberen keresztül, 3 év garral. (megjegyzem tényleg rendes a srác, volt ezelőtt egy P5K-m, nem tetszett, mert a hangkarit nem tudtam használhatóvá tenni, legarizta, azóta van ez a másik.) Aqua gari.[ Szerkesztve ]
-
Locsi
senior tag
válasz katt777 #8869 üzenetére
Nézd meg a Gianni-nál. Nála ennyi, és ő abszolút nem szokta drágán adni. Max használtan kapsz 18-19 ropiért. Az én P5Q Pro-m most volt kb 15 hónapos, anno vettem 26-27 ropiért, de az elmúlt egy évben láttam ezt a lapot 40000-ért is, míg most olyan 33-34 ezer körül mozog.
-
samu74
addikt
válasz geprombolo #8870 üzenetére
A dvd íród biztos hogy jó?Nekem a hulladék lg író produkált ilyen lemezeket. A biosban enhanced IDE beállítás legyen ha xp-t teszel fel.Hetessel próbáltad a bootolást?
-----------
-
banderasz77
addikt
Közben megkérdeztem, a P5Q, P5Q PRO, P5Q PRO TURBO megszűntek. A fullos lap mostantól a P5QD TURBO.
-
geprombolo
őstag
Enhanced IDE módban van, eredeti XP lemezzel sem megy a dolog, meg írott linuxszal se. Még IDE kábelt is cseréltem, az eredeti 80 erest lecseréltem egy másikra, majd egy 40 eresre. Az olvasó Master módban van. További ötlete valakinek? A Knoppix verbose módban azt írja ki, hogy keresi a lemezt (miután ugye sikeresen betöltötte már a kernelt, meg USB drivert, meg mittoménmégmit), aztán nem találja.
-
total90
veterán
Szasztok!
Van egy ASUS P5QL-E alaplapom és hozzá egy Genius 3600-as 5.1-es hangrendszer. Az integrált hangkártyát használom és ugye a zöld, sárga és fekete helyekre kell dugni az 5.1-es vezetékeit. Van egy fülhallgatóm is, de unom, hogy állandóan ki/be kell dugdosni, attól függően, hogy melyiket akarom használni. Az alaplapon még üresen marad a kék, rózsaszín (ez ugye a mikrofoné) és a szürke kivezetés. Meg lehet az oldani, hogy ezek valamelyikébe (kék, szürke) dugjam a fülhallgatót és működjön is? Ekkor csak lekapcsolnám az 5.1-est és szólna a fülhallgató.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Jockes
csendes tag
Hello!
most szereztem be egy Asus P5Q PRO TURBO alaplapot és van egy része (sokvanmég) ami nem tiszta!
Van 2csatlakozó rajta SATAE1 és E2 amiket valami Drive Xpert funkcióval lehet használni!
Ezzel kapcs. kellene egy kis segítség!Érdemes e használni?Csak 1 vinyóm van, egy Samsung 750GB HD753LJ!És a lényeg, hogy mire való, mert a gyártó angol szövegéből nem tudtam kivenni sok mindent!Köszi! -
Pepe78
őstag
Sziasztok!
memóriákkal küszködök.
P5Q.-E lapomban volt már OCZ Platinum 1066 2x2 CL5, Geil Ultra 1066 2x2 CL5, Kingmax 2x2 CL6 és egyiket se tudom stabilan 1080 felett járatni.
A G-skill még ami eszembe jutott.
Illetve többen írtátok hogy azok elég jól mennek ezekben a lapokban.Pontos tipust tud nekem valaki írni , hogy meg tudjam rendelni?
Valami tuti kéne, mert nem akarok már szenvedni vele.HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Martin2004
tag
válasz szaszabee #8639 üzenetére
lehet, hogy azóta már megoldódott, de nekem is volt ilyen az 500 RPM-et forduló Orochi hűtőm miatt. A hardware monitor részben Ignore-ra kellett állítani a fordulatszám-mérőt, mert a mért és pirossal megjelölt 500-at nagyon kevésnek találta a BIOS, ezért ugatott.
Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem, hogy ki mennyire tudja azt használni.
-
geprombolo
őstag
Azok külső e-sata eszközöknek vannak kitalálva, ha belső vinyód van, akkor azt a kettőt felejtsd el, a winyót a sata 1-be dugd be.
#8878 Pepe78: Nekem Kingmax van, KLED48F-B8KU6 (piaci megnevezését nem tudom), 2X1 G, duálban, biosban fixen 1066-ra beállítva, stabil.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
geprombolo
őstag
Korábbi kérdésemre valaki? Összesítem: A P5Q alaplapomon az IDE dvd meghajtó nem bootol be, bár elkezdi a bootolást, de valami miatt megakad. Az érdekes, hogy se XP, se linux lemezt nem tudok betölteni, az XP odáig jut el, hogy hardverkiépítés felismerése, a linuxok meg hibaüzenettel (a Knoppix pl. nem találja a lemezt, amire a Knoppix írva van ). Próbáltam a biosban túrkálni, feltettem a legfrissebbet is, semmi eredmény. Az egyetlen lehetőség, hogy működjön a dolog, ha kikapcsolom a SATA vezérlőt, vagy RAID-be teszem, de akkor természetesen nem látja a telepítő a winyót.
A gépem paraméterei az adatlapomon vannak.cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Jockes
csendes tag
válasz geprombolo #8881 üzenetére
Kösz! akkor azért nem sikerült semmi különöset kihozni belőle!
-
geprombolo
őstag
Olvastam egy másik fórumon, hogy esetleg a deszkád alapértelmezett memóriafeszültsége kisebb, mint amennyivel a memória menni akarna. Nézz utána, hogy mennyit kér a memó, meg hogy mennyit ad neki a deszka, lehet, hogy a korábbi memjeidnek sincs semmi bajuk, csak alul voltak feszelve.
-
Pepe78
őstag
válasz geprombolo #8884 üzenetére
Ez alap dolog. Természetesen megnéztem. Állítgattam, próbálgattam mindent lépésről lépésre.
De nem és nem akarnak még 1100 se menni.
A lapot én vettem vagy 1-1,5 hónapja. Hibátlan sértetlen.
lehett a Bios-t kéne frissíteni.
Hátha tud egy P5q-E tulaj tuti tippet adni.Az a baj, hogy pontos tipusszám nélkül nem tudom leadni a rendelést.
-
c2d
csendes tag
Van már valakinek tapasztalata az Asus P5Q SE2 lappal? Költséghatékony megoldást keresek P45-ös lapkakészlettel. Megbízható, stabil lapra van szükségem.
-
Pepe78
őstag
A P5Q-E-n a 1306 Bios van fenn.
Érdemes letölteni a legújabbat? Természetesen a memória kezelés miatt kérdezem.
Hátha jobban kezelné a ramokat.Ramokról: G.Skill vagy CSX ????????????????????????????????????????????
Eddig csak 1 tipusra kaptam ajánlatot.
Senki többet? -
geprombolo
őstag
válasz geprombolo #8882 üzenetére
Fejleményeim vannak: egy SATA-IDE átalakítóval feldugtam satára az IDE dvd meghajtót, compatible ide módba tettem biosban, erre már hajlandó volt a linux, meg a win7 bebootolni, de az xp még mindig makacskodik, pedig az volna most a legfontosabb, mert kell egy tiszta, friss xp, partícióformázással, meg minden, de ha win alól indítom el a telepítést, akkor nem tudom formázni. Még mindig nincs senkinek 5lete, hogy mi lehet a gond?
-
masterful87
senior tag
Sziasztok!
A Gigabyte P35-DS3 alaplapom másfél év után beadta a kulcsot, és most 3 hét múlva közölték velem, hogy egy sokkal jobb alaplapot fogok kapni, egy Asus P5QL Pro-t!
Egyáltalán nem is merem a márkát, még a chipkészletet se, tudnátok nekem segíteni?
Tényleg jobb valamivel, mint az előzző alaplapom? Azt nagyon, de nagyon szerettem!Ha jól tudom a P45-ös chip a P35-ös utódja, és talán az utolsó LGA775-ös tokozású mobo?
-
geprombolo
őstag
válasz masterful87 #8893 üzenetére
A Gigabyte nagyon jó, de azért az Asus se kutya. Jól tudod, a P45 tényleg jobb, mint a P35. Az Asus oldalán találsz infót az alaplapról. Ha a P35-DS3 nem valami extrém tuning mobo (sajnos nem ismerem), akkor az Asus biztos jobb lesz, mint elhalt elődje. Sok sikert vele! Én meg vagyok elégedve a saját, sima P5Q lapommal, leszámítva az éppen aktuális kis gondot, amiért tulajdonképpen itt vagyok a topicban.
-
masterful87
senior tag
válasz geprombolo #8894 üzenetére
Direkt úgy vettem, hogy tuningra is megfelelő lesz, de ezt sajnos soha nem tudhattam meg, mivel még semmi nem volt húzva, és mostmár nem is fogom megtudni, hogy az én procim és az alaplapom mit tudott volna!
Közben nézelődtem, és látom, hogy nagy tévedésben vagyok, nem is P45-ös ez a fránya ASUS, hanem P43!!! Az meg már alsó kategória!
Szerintem még lesz ebből kavarás, mivel ezen RAID sincsen, meg optikai kimenet sincs! Ebből a RAID-et épp készültem volna beüzemelni!!!
-
masterful87
senior tag
válasz masterful87 #8895 üzenetére
Meg a régi P35-DS3-as Gigám 6 fázisos volt, ez a low-end meg csak 4-et tud, mimás kéne a Q6600 tuninghoz!
Na ilyen lapom se lesz!
-
geprombolo
őstag
válasz masterful87 #8896 üzenetére
Bakker, akkor ez valami nagyon low... Az enyém 8 fázisos, ha jól tudom, meg raid is van rajta. Csak az XP-t nem tudom feltenni Sata winyóraaaa!!!!!!!!!
-
veterán
válasz geprombolo #8897 üzenetére
Aztán mé' nem? Alaplaphoz kapott floppyt bedugod kislemez meghajtóba, installkor F6, és csodák-csodájára fel fogja ismerni az XP telepítő a sata lemezt, vagy sata raidet.
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
samu74
addikt
válasz geprombolo #8892 üzenetére
Szerintem a Compatible IDE módban menne átalakító nélkül is... Figyelj már,ha a windows alatt nem tudod formázni,akkor ott más van.Nem dinamikus a kötet amire telepítenél?Meg formázd meg a win7 telepítőlemezzel,aztán kilépsz a telepítésből...Meg ott va a Hirens boot cd,azzal is nagyon szépen lehet formázni!
[ Szerkesztve ]
-----------
-
banderasz77
addikt
Melyik a jobb lap? P5Q SE2 v. P5Q SE PLUSZ???
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest