Új hozzászólás Aktív témák

  • Laby

    senior tag

    Nem akarom osztani az észd vagy ilyesmi, de baráti körben is, és sok más esetben tapasztalom, hogy többen reklamálnak, hogy mindig kilökik őket. Aztán szoktam kérni replay-t és az esetek nagy részében saját helyezkedéssel teljesen elkerülhető lett volna (mégha nem is a mi hibánk, muszáj alkalmazkodni az agresszívekhez/hülyékhez, ahogy a valós versenyzésben is.
    Tükröt aktívan kell használni, és észre venni ha valaki hülye, és elengedni ha elfékezte, nem a saját ívben kanyarodni…stb. Persze néha elkerülhetetlen, de abszolút nem radikális a helyzet szerintem. Nyilván minél magasabb split-be kerülsz, annál kevesebb a hülye.

    Rajt utáni tömeg első féktávra egy tipp…mindig úgy megyek bele az első féktávba, hogy mielőtt fékeznék 50-100 méterre felvillantom a féklámpát és vitorlázva megyek el a féktávig. Így csak nagyon nagyon ritkán szállnak belém hátulról. Ez jó ellenszer azok ellen, akik nem gondolnak bele hogy tömegbe megnyúlik az első féktáv, és sokkal hamarabb kellene fékezni. Így a lámpa villanásra már tudnak reagálni.
    (Nem, nem szoktak megijedni és hirtelen a fékre taposni, ezzel tömeg balesetet okozni. Mielőtt valaki ezzel jönne.)

Új hozzászólás Aktív témák