Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadasztoni
csendes tag
Hi nekem is egy x-trem fataly1ti kártyám van PCI slottba az én lapom még a régi rev 2-es nekem tökéletesen működik csak telepítés előtt kapcsold ki a biosban az alaplapi kártyát ,vagy nem ujj rendszernél szintén kapcsold ki és unistall minden hangkártya meghajtó így működnie kell üdv Toni.
Tudom hogy neked van igazad!! De mi van ha mégsem ???? :)
-
Lalaboy
őstag
Megkerdeznem, hogy mit kell kikapcsolni, hogy ne tegye standby-ba a monitoromat? Tele a hocipom azzal, hogy eger utann maszkaljak 15 percenkent...... (filmnezesrol lenne szo)
[ Szerkesztve ]
-
Lalaboy
őstag
A baj, hogy igen, telepitettem a gyari Samsung USB drivert, de eddig latta, most nemlatja a telcsimet es fingom nincs, hogy miert?? Kikell kerulni, Terjunk vissza az a forumhoz.....
Nekem eddig csak Abit es Asus lapjaim voltak, igy nekem sokminden uj...
De nekem is USB bajaim vannak, aminek nem eppen orulok......
Kell valakinek egy 6-os lap?? hazakuldom, visszaallok Asus-ra -
Lalaboy
őstag
Sot procival egyutt, amerikai aron, nempedig europain.....
-
ZolikaE46
senior tag
Sziasztok a véleményeteket szeretném kérni, mert hadilábon állok két alaplappal! Nagyon sok embert megkérdeztem ismerősök közül és itt a fórumon, de annyira különbözők a vélemények, hogy nem tudok dönteni a mai napig. Elnézést is kérnék azoktól akik eddig segítettek, de még mindig szükségem van egy két véleményre. Ezért megkérdezném itt is, ha nem haragszotok!?
A gépem további alkatrészei, amik már meg vannak: i7 2600K, hd 6950, 8Gb Kingston hyperx 1600Mhz, Thermaltake 1200wAz egyik lap az ASRock P67 Extreme 6 a másik az ASUS P8P67 EVO Az áruk ugyan annyi 1000Ft különbséggel az Asus javára. Garancia mind a 2-re úgy néz ki hogy 3év!
Leírom azt a különbséget amit én látok a kettő között:
Asrock p67 Extreme6:
-Aranyozott kondenzátorok és foglalatok 2,5 szer tartósabb a többinél.
-Jó rá más foglalatú hűtő az-az nekem még meg van a scythe mugen 2-es hűtőm és azt is használnám, de úgy tudom a 1156 foglalat jó a 1155-re is úgy, hogy mind1!
-Hátul 4db usb 3.0
-Digi Power: ez talán hasonló lehet az Asus-nál lévő Digi + Vrm-hez, de szóljatok ha tévedek!Asus p8p67 EVO:
-Digi + Vrm: Processzor stabilizátor, kiemelkedő stabilitás, pontos vezérlés, fokozza a túlhajtási hajlandóságot, kézileg aprólékosan paraméterezhető, kisebb hőtermelés, de ugye az is lehet hogy ez csak reklám fogás.
-BluetoothVálaszotokat várom és KÖSZÖNÖM!
[ Szerkesztve ]
-
SipiBcs
őstag
válasz ZolikaE46 #557 üzenetére
Csak egy vélemény:
Melyik szolgáltatástöbbletre van szükséged? 4 db usb3 vagy bluetooth?
Tudásában tényleg nagyjából azonos a két lap, de ha jól tudom, akkor az AsRock csak két év garanciát vállal. Viszont nincs miért megijedned a márkától, mert ha jól láttam, akkor az Asus és Giga lapokal szemben ezekkel van a legkevesebb probléma. Én a belépő Pro3-at használom. Volt már számtalan lap a kezem alatt. Semmi gondom nincs vele, maximálisan elégedett vagyok.
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
ZolikaE46
senior tag
Igen most + 1év gar. van rá! Szóval 4db usb3 vagy bluetooth...? hmm jó kérdés. Nem tudom a Bluetooth mire jó azon kívül, hogy mondjuk eszközökről mint pl. telefonról rá küldök egy képet, azon kívül mire lehet még használni?
Az ASRock-hoz kapok előlapi usb-t elméletileg. Az Asus-hoz nem tudom...talán ahhoz is?
Egyszerűen képtelen vagyok dönteni... Melyik éri meg jobban?
ASRock felé kicsit jobban húzok, mert aranyozott cuccok és mi egymás.
Az asusnál meg tetszik, hogy márkás és a Bluetooth-s móka, de ha nem lehet másra használni azon kívül, akkor teljesen felesleges, mert akkor használom tovább az usb-s bluetooth-at!Ami még kérdéses nálam, hogy az Asus-nál Digi + Vrm miben különbözik az Asrock Digi Power-től
[ Szerkesztve ]
-
SipiBcs
őstag
Egerem, webcamom és a fényképezőgépem fut az usb2-ről. A hármat nem használom, mert nincs hozzá eszközöm.
Winnie: jogos a pont. Alapból úgy értelmeztem, hogy csak a B2 - B3 csere esetén van +1év. De így nekem ok!
ZolikaE46: A bluetoot rengeteg mindenre használható. Feltéve hogy a továbbiakban ha cuccok beszerzésén gondolkozol, akkor olyat veszel ami tudja. De ha jelenleg van 42 db usb-s kiegészítőd, akkor szvsz teljesen egyértelmű, hogy mire is van szükséged. (egyébként én is usb-s blue-toothot használok.)
Ami a márkás dolgokat illeti: kérdezd meg Winnie-t mennyire van megelégedve a Giga lapjával és elcserélné e egy AsRockra!![ Szerkesztve ]
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
ZolikaE46
senior tag
Usb-s dolgom csak a telóm amiről max képet küldök, úgy hogy ezért kár az energia az asusba. (Azt hittem tud olyat hogy kapok egy kis távirányítót az usb-s részhez és mondjuk be tudom kapcsolni vele a gépet meg hasonlók )
Félre téve a viccet ha így nézem tök felesleges nekem, ha kell használom az usb-s bluetooth-t.
Akkor ezek szerint te az ASRock-ra szavaznál?Winnie:Mennyire vagy megelégedve a giga lappal? Elcserélnéd a Giga lapod egy ASRockra?
Vagy vegyek egy Extreme 4-et? Azt is ugyan úgy lehet tuningolni csak nincs benne 4db usb3, ha nem csak 2 és nincs benne 2 lan, ha nem csak egy. Áh ezt kilövőm, mert azért egy jó tuning-hoz nem árt egy jó lap...
[ Szerkesztve ]
-
-
Winne
nagyúr
válasz ZolikaE46 #567 üzenetére
Igen, B3 volt. Azt nem csinálják meg, visszautalták az árát. A 3-as és 4-es memóriafoglalat nem működött benne. Igazából most meg vagyok lőve a választással, mert az Asrock a 775-ös Zalman hűtőmhöz lenne fontos, hiába van egy a Zalman gyártói oldalán az én lefogatóm írva a 1155-höz és a 1156-hoz is, ugyanúgy a 775-höz is azt írják, ami lássuk be nem lehet helytálló... Nem tudom tényleg...
Extreme4-et vennék újra legszívesebben, de nincs sehol, ami nekem jó lenne.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
ZolikaE46
senior tag
óh de jó... Akkor igazából még nem tudod mi lesz a megoldás mi?
Ezek szerint te az én helyembe az asrockot vennéd... vagy az asust?
Egyb. úgy tudom a 1155 és a 1156 megegyezik ugye? Csak azért kérdezem, mert nekem meg scythe mugen 2-es hűtőm van 1156 foglalattal!
[ Szerkesztve ]
-
mekex
tag
válasz ZolikaE46 #557 üzenetére
Részemről egyértelműen Asus.
Az Asus-ban működik az USB 3.0 port. Az Asrockban nem mindig működik, illetve kompatibilitási és stabilitási gondok vannak az USB 3.0 porttal.
Az Asus -ban Intel hálózati meghajtó is van. Az Asrockban csak az olcsó Realtek van.
Az Asus -ban jó minőségű alkatrészek vannak, az Asrockban ócskák.A garanciát pedig nem jól tudod. Az Asus -ra 3 év, az Asrock -ra csak kettő, kivéve, ha volt B2-es Asrock hibás lapod, amit cseréltetsz.
Az első PCI-E 1x foglalatba nem lehet bármilyen hosszú kártyát tenni, mert a hütőborda megakadályozza. De ez a mindkettőnél igaz.
Az aranyozott kondenzátor reklámfogás. Vannak olyan gyártók akik meg sem említik, hogy aranyozott kondenzátorokat használnak, ez csak az Asrocknak volt annyira fontos. Kiszámították, hogy kb. 1 dolláral többe kerül a lap legyártása az aranyozott kondenzátorok miatt (ennyivel kerülnek többe az aranyozott kondenzátorok).[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Azért több nem, vagy nem teljesen helytálló kijelentésed is volt ebben a hsz-ben.
"Az Asus -ban Intel hálózati meghajtó is van. Az Asrockban csak az olcsó Realtek van."
A te autódban zsír Bosh aksi van, az enyémben olcsó Varta. (Kár, hogy uaz gyártja mindkettőt.)
"Az Asus -ban jó minőségű alkatrészek vannak, az Asrockban ócskák."
Ezt azért te sem gondolhatod komolyan.
"A garanciát pedig nem jól tudod. Az Asus -ra 3 év, az Asrock -ra csak kettő, kivéve, ha volt B2-es Asrock hibás lapod, amit cseréltetsz."
Te nem tudod jól.
"Kiszámították, hogy kb. 1 dolláral többe kerül a lap legyártása az aranyozott kondenzátorok miatt (ennyivel kerülnek többe az aranyozott kondenzátorok)."
és akkor ettől szarabb?
No off.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
mekex
tag
"Azt azért te sem gondolhatod komolyan." De komolyan gondoltam.
Az P67 Asrockba általában 2000 órát 105 fokon kibiró kondenzátorokat tesznek, az Asusba ugyancsak 105 fokon 5000 órát bírnak. (Azért 105 fok mert ezzel akarják szimulálni az elhasználódást és alkatrész öregedést).
Az Etron chip 2 dollár, a NEC 4 dollárba kerül (az előbbi az Asrockban van, az utóbbi az Asusban)Az Intel hálózati meghajtója nem egyszerűen egy PCI-E codec mint a Realtek.
"Te nem tudod jól." Itt már más is leírta, hogy 2 év garancia van. Illene pár hozzászólást visszaolvasni.
"és akkor ettől szarabb?" Nem szarabb, de nem kellene annyira kihangsúlyozni, hogy ARANY, mert más gyártó is használ aranyozott kondit és nem veri a mellét.
Én is Asrock- ot vettem, mert itt a prohardveren nagyon dicsérték más topikokban (nem itt).
Az a helyzet, hogy az Asrock a low cost piaci szegmenst fedi le, míg az Asus a prémium piaci szegmenst. Nem kellene egy Suzukit egy Mercedes -hez hasonlítani. Egy Asrock -ot sem egy Asus -hoz.
-
ZolikaE46
senior tag
Helló köszi a választ. Látom neked pont olyan lapod van amit én szeretnék... meg vagy vele elégedve? Jó minden?
mekex: Köszönöm a válaszod. Ezek elég kemény szempontok amiket leírtál, ha ez igaz! Így már könnyebb lenne dönteni, ha ezt alá is tudja valaki támasztani vagy valami... azt megköszönném.
[ Szerkesztve ]
-
mekex
tag
válasz ZolikaE46 #578 üzenetére
Csak akkor, ha volt egy hibás B2-es alaplapod, akkor adnak 3 év garanciát.
"A vásárlók bizalmának visszanyerése érdekében az ASRock egy évre szóló ingyenes garancia-meghosszabbítást kínál a cserétől számítva, ha a cserére 2011. június 30. előtt kerül sor. Az érintett vásárlóknak a cserével és garancia-meghosszabbítással kapcsolatban azzal az üzlettel kell felvenniük a kapcsolatot, ahol a terméket eredetileg megvásárolták."
Tehát csak akik lecserélik a hibásat, lásd a linket alul.
-
ZolikaE46
senior tag
Értem köszi! Előző kérdésemre még nem válaszoltál. Evo vagy Pro? Fenébe most jól bekavartál már nagyon kezdtem az Asrock felé húzni, de most megingottam. Az a baj asrocknál jobb dolgok voltak amik tetszenek, de úgy látszik fele nem igaz!
Meg az is tetszett, hogy az alaplaphoz kapsz egy előlapi usb3-at amire rá tudsz rakni akár egy ssd-t is. Meg hátul is 4db usb3 akkor abba az egeret meg a billentyűt be lehetett volna rakni, de gondolom az úgy se ér semmit...?Meg néztem egyszer egy Asrock usb 3 tesztet gigával szemben és 10mpel előbb végzet az asrock...
[ Szerkesztve ]
-
mekex
tag
Én a múlt héten vettem az ipon-ból egy Asrock P67 Extreme4 -et és az ipon által kiállított garancia papíron 2 év szerepel.
ZolikaE46 (#571):
Az zavar az EVo -ban, hogy az első PCI-E foglalatba nem helyezhető normál hosszúságú PCI-E kártya, csak rövid, mert a hütőborda nem teszi lehetővé.
A Pro -ban viszont az a hütőborda hiányzik.Az EVO -ban van POWER meg RESET gomb a nyákon.
Én nem tudok ebben állástfoglalni.
Én nem akarlak lebeszélni az Asrockról és sem rábeszélni az Asus -ra.
-
ZolikaE46
senior tag
Jah értem! az legyen a legnagyobb gond! Csak az baj, hogy Asrock ezt ígéri:
Premium Gold Caps are luxury capacitors. These 100% Japan-made solid capacitors are sleek, high gloss caps with a premium gold coating representing long life and stable performance.
Akkor ebből semmi nem igaz?Ha ez reklám fogás ennyi erővel lehet az asusnál meg ez:
DIGI+ VRM
Köszöntsük az új, digitális tápellátás korát
A VRM-ek (voltage regulator modules, feszültségszabályozó modulok) az alaplapok egyik legfontosabb alkatrészei. Ezek biztosítják a CPU által igényelt feszültséget, és egy jó VRM-nek képesnek kell lennie intelligens módon megállapítania a CPU tényleges fogyasztását, hogy pontosan a szükséges mennyiségű áramot szolgáltassa. Az ASUS DIGI+ VRM egy innovatív, iparágvezető technológia, amely az Intel® VRD12 specifikációit natív szinten valósítja meg, és messze az analóg rendszerek korlátai fölé emeli a tápellátás szabályozását.[ Szerkesztve ]
-
mekex
tag
válasz ZolikaE46 #587 üzenetére
Az Asus alaplapok jobb performanciát is nyújtanak. Ugyanazon a processzor órajelen jobbak mint az Asrock alaplapok.
Ha legalább 10 ezer forinttal olcsóbb lenne az Asrock akkor azt mondanám, hogy az Asrockot vegyed. De ha csak 1-2 ezer forint a különbség akkor egyértelműen az Asust választanám.
-
AirBooms
addikt
Mi van???
Mi ez a butasag, h jobb performanciat nyujt az Asus? Magyararazd már el ezt!
Az Asrock pedig mar nem leanyvallalata az Asusnak! Nezz utana, mielött ilyet irkalsz!En eletemben csak Asust hasznaltam, de most fordult a kocka: megbizhatobb, jobb minöseg olcsobban. Ez az Asrock.
-
ZolikaE46
senior tag
válasz AirBooms #590 üzenetére
Nem véletlen hogy képtelen vagyok dönteni... Ahányan vagytok annyiféle variáció van. Ezek szerint Te azt mondod, hogy jobb az Asrock p67 extreme 6, mint az Asus p8p67 Evo?
D1Rect: Látod így képtelenség dönteni. Hiába kérdezek egyre több embert annál bizonytalanabb vagyok!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz ZolikaE46 #592 üzenetére
Az ASUS tök jó lapokat csinál. De nem ér annyit.
Sztem.
M4A79T Deluxe és CrossHair III után vettem Pro3-at.A víz még nincs rajta, de eddig teljesen elégedett vagyok vele.
Sztem a userek jelentős részének bőven kielégíti minden igényét.
2+1 év garival lehet most vinni. Sztem igen jó bolt."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
XaraX
addikt
Szerintem gyorsan cseréld ki a lapodat Asusra.
Habár némely információd a másik gyártóról hiányos, több esetben téves is, a premium az mégiscsak premium kategória.
Ha már autó példát hoztál fel, meg leányvállalatot( ami a két cég között már egy ideje nem helytálló), akkor megjegyezném, nekem van VW-em is meg Skodám is, az egyikkel valóban több baj van, mint a másikkal....... -
ZolikaE46
senior tag
Ez a kérdésem, mi a szempont? Mi szól az Asus mellett és mi az Asrockén? Itt elég komoly érveket hozott fel (mekex) és ha ezek igazak akkor érdemesebb az asus mellett maradni, de ezek szerint ti nem értetek vele egyet már 3-an! Úgy, hogy megint nem tudom mi legyen, mert már az Asrock felé hajlottam, mert több a jó dolog benne, de ha igazak ezek az állítások:
"Azt azért te sem gondolhatod komolyan." De komolyan gondoltam.
Az P67 Asrockba általában 2000 órát 105 fokon kibiró kondenzátorokat tesznek, az Asusba ugyancsak 105 fokon 5000 órát bírnak. (Azért 105 fok mert ezzel akarják szimulálni az elhasználódást és alkatrész öregedést).
Az Etron chip 2 dollár, a NEC 4 dollárba kerül (az előbbi az Asrockban van, az utóbbi az Asusban)"Akkor nem tudom mi legyen...?
XaraX: Neked akkor mi az álláspontod? Asrock p67 extreme 6 vagy Asus p8p67 evo? Gondolom ez a hozzá állás alapján ASUS!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz ZolikaE46 #597 üzenetére
Mi a fontos neked egy alaplapnál?
Mit kell tudnia, mit nem kell tudnia?
Ha a kondikra gerjedsz akkor megnézem neked melyikben mi van.
Azon kívül, hogy az egyik chip 2$-al drágább, mi a különbség?
Gyakorlatban ez hogy jelentkezik?"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lexus, Toyota topik
- Star Citizen
- Dell notebook topic
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- iPad topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest