Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZolikaE46
senior tag
Minden tökéletes. Jobb nem is lehetne! Felhúzva is kipróbáltam már a dolgokat, úgy is faszán ment minden! Aztán vissza állítottam, mert egyenlőre felesleges felhúzni a dolgokat, de a lényeg teljesen meg vagyok vele elégedve! Tökéletes és örülök ennek a confignak már csak az ssd hiányzik és még egy moddolható 6950!
-
ZolikaE46
senior tag
Igen ez valószínű, de ez volt olcsón! Meg azt mondták a tápból ne vegyünk kicsit soha, hát gondoltam magamban ennél nagyobb nem sok van ez csak elég lesz bármihez is!
Egyb. nem sok értelme van a cf-nek, de ha lehet miért ne..., de most a legfontosabb a ocz vertex 3 120gb aztán egy kis nyugi majd jöhet a másik kártya.
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
-
Winne
nagyúr
válasz ZolikaE46 #1205 üzenetére
Hogyne lenne értelme a cf-nek? Az új driverekkel nagyon jó eredményeket lehet elérni, az új programok közül is nagyon sok ismeri és használja. Tápból meg egy 600-as is bőven elég egy komolyabb cf-hez is.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
nakos
senior tag
probald a kovetkezoket kulon-kulon, vagy tobbet egyszerre:
- Probald meg az elemet kivenni (huzd ki a konnektort, es varj kb 2-3 percet)
- Reseteld a BIOSt (konyvben nezd meg a pontos menetet)
- Tedd at a VGAt a masik PCIe slotba
- Huzz le minden HDD-t a Sata-krol
- Bill, Eger is az USB porton okozhat problemat (hasznalj egyszeru, inkabb regi cuccokat)Menni fog elobb-utobb, csak sajnos ezek a lapok ugy tunik ilyen szorakozos fajtak!
Milyen VGA-d van?
Nalam egyebkent vannak fejlemenyek. Megoldodott a P67 SATA problemam. Az a nyomorult lap nem kezeli a "mar hasznalt" HDD-ket. Egyszeruen valamiert nem latja. Egy kanadai srac irta meg nekem, hogy o is kuzdott mire rajott. Es igen, kiuritettem egy HDD-t es leoltem meg a particiot is rola, es lass csodat, hirtelen mindent lat az alaplap.
Azota ki is teszteltem a P67-en milyen a Quad SLI. Hat kapaszkodj meg: semmi lassulas nincs az X58-hoz kepest a Frame Per Sec-ek ugyanolyan magasak voltak minden tesztben (Crysis2/Dirt2 -> 5760x1200 minden max) mint az X58 alatt. Kb a min/max/avg ertekek 2-5%-ban szortak plusz es minusz! Nem lehetett azt mondani egyaltalan hogy erezheto lenne barmilyen lassulas, hatrany a P67nel. Ugyhogy az egesz PCIe 8x/8x vs 16x/16x semmi kulonbseget nem mutat egy GTX590 Quad SLInel. Lehet az egesz egy nagy amitas?
Igy viszont marad a P67 megiscsak.
-
strebacom
senior tag
Sziasztok..lenne egy kérdésem(Extreme4lap-2600K) a linx alatt visszaveszi a szorzót 44*re van állítva és vissza veszi 40re....a TPD-n kellene állítani, no de ilyen nincs az UEFI-ben vagy más a neve..segitsetek már légyszi!!
Köszi!!
vagy mi a neve és hol, mire állítsam!!
-
-
jcvd
tag
Sziasztok!
Tipp / tanács kéne:
Asrock Extreme 6 lap + 2600K procihoz akarok valami korrekt hűtőt venni. Nem lesz széttuningolva, egy korrekt szintre akarom csak felhúzni (4,5 GHz), de egy jól hűtő, minőségi cuccot keresek hosszútávra.
Mit ajánlotok?
Egy Noctua NH-D14 túlzás lenne? Elég lenne olcsóbb is?
Egyébkét egy CM Elite 430 házam van, beférne?
Várom tanácsaitokat!
-
bpx
őstag
a józan ész szerint túlzás, mert baromi drága
persze nem mindig a józan ész dönt, nekem is ilyen van
4.5Ghz-en még avx-es linx + bekapcsolt HT mellett is csak 60-65 fokig megy a proci, szóval teszi a dolgátnekem a HAF 932-be befért, de az oldalsó házventi és a D14 között 0,5-1 cm hely van
ha a házventit leveszem, akkor mondjuk max. 3 centi az oldallaptól
az elite 430 a gyártó honlapja szerint több mint 5 centivel vékonyabb, szóval szerintem abba már nem férne be[ Szerkesztve ]
-
XIII Ramses
aktív tag
Az adata ramok már régebben megvoltak, akkor vettem, mikor 10500 volt egy pár. Corsair vengeance-t akkor még nem nagyon láttam. Az A70-es hűtőt meg ajánlották, de a prohardveren is van egy jó kis teszt róla.
[link]
1866-on egyébként szó nélkül mennek, 2133-an még nem próbáltam, de gyanítom hogy 4 modul miatt nem menne. -
XIII Ramses
aktív tag
válasz Robert1987 #1212 üzenetére
Valóban. köszi a tippet !!!
-
judek
tag
-
jcvd
tag
válasz boogie84 #1227 üzenetére
De ez ugyanolyan magas, mint a NH-D14, szóval ugyanott vagyok.
Ez még olyan, ami alacsonyabb, nem tudom mennyire jó:
Amúgy itt van pár kép, valaki már beletette a NH-D14-et CM Elite 430 házba, hát képek alapján nagyon necces, hogy befér:
Ha valaki picit tud németül, leírhatná mit írnak a hűtő elhelyezkedéséről.
Mit gondoltok?
-
boogie84
veterán
Nem értem ezt az OFFSET MOD-ot a CPU fesz belövésénél...
BIOS:
Alapból offset (+0.005V) belövésével 1,304 - 1,314V Vcore.OFFSET MOD -0.065V
Vcore: 1.256V (gondoltam ezt lövi be maxra... hát nem)Mégis a proci terhelés alatt 1,288V-ot kap... Tovább kell növelnem az offset feszt h 1,256-ot kapjon terhelés közben v hogy kell beállítani??
(#1228) jcvd: Magassága egy dolog. De szélességre, h elférnek e alatta a ramok...
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
Robert1987
tag
-
boogie84
veterán
Köszi, így már értem a dolgot! Viszont most linx alatt 1,232 - 1,256V -on ugrál.. Ha visszaállítom az LLC-t akk meg 1,3 körül..
Tulajdonképp kezdhettem volna ezzel az offset voltage növelésével is a cpu tuningot 1,3-ból mennyit faragjon le h még épp stabil maradjonKöszi!!
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
ZolikaE46
senior tag
Rájöttem tök felesleges írni bár mit is mostantól az Asrocknak, mert senki nem válaszol. Meg kérdeztem van e valami megoldásuk arra, hogy miért nem megy az Én rat 7-es egerem a Biosba. Tudnak esetleg valami megoldást erre. Persze azóta se jött válasz és ennek már több mint egy hete...
-
jcvd
tag
Én most az Extreme 6 hibája miatt amondó vagyok, hogy a Sandy chipsettel még mindig bajok vannak, de ez se véletlen:
-
XIII Ramses
aktív tag
Még egyszer mergkérdezem, hátha tud valaki válaszolni:
Tudjuk ugye, hogy az extreme4 alaplapban 2 sata3-as aljzat van marvell chippel, és 6db sata3/2 van az intel déli hídjával vezérelve. De a hátlapi esatat dugó akkor mi vezérli, mihez tartozik? A leírásban semmi sincs erről... -
*Ropi*
félisten
válasz XIII Ramses #1238 üzenetére
Nagyon egyszerűen kideríthető: nézd meg, melyik normál sata portot választja le, ha az esatát használod. Mindkettő ugyanahhoz a vezérlőhöz tartozik.
Mellesleg erről kell lennie szónak a leírásban is, legalábbis nálam volt, ahogyan emlékszem.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz XIII Ramses #1240 üzenetére
Csak egy valamit fog lelőni, mert a hátsó e-sata portok általában egy normál sata portról "lopják" a csatlakozást.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Viper26
nagyúr
Valaki emlékszik mennyi a gyári TDP beállítás (short - long)?
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
bpx
őstag
válasz XIII Ramses #1240 üzenetére
"4 dvd író"
ezen csak én akadtam fenn? -
Viper26
nagyúr
Házventik beszerelve, meglátjuk mennyit számít majd.
Chfan 1-2-re vannak kötve, a 2-es mégis csak 1-4-ig szabályozható, az 1-es meg 1-9-ig.Jó lesz ez így vagy kössem át a hármasra, mert ott szintén 1-9-ig skálázható...Ropi:
Köszi!
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Pala
veterán
Ez azért elgondolkodtató!
A cikkben azt írják, hogy a Gigabyte lényegében nem látja értelmét a P67-es lapok további gyártásának, mivel a hamarosan érkező Z68 alig lesz drágább, az alsóbb régiókba meg ott van a H67.
Másfelől viszont... ha most így végiggondolom a január óta eltelt időszakot, talán egyik platform indulása se volt ilyen problémás. Mert bizony sokaknak még most is gondjaik vannak, a B3-mas lapokkal is. Kár, mert maga a processzor igazi best buy!
-
Dtomka
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Mesterséges intelligencia topik
- Sorozatok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen mosógépet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Call of Duty: Black Ops 6
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- 64gb SK Hynix DDR4/2666mhz Laptop Memoria (2x32gb)
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs