Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
XaraX
addikt
Írok ide is szívesen, de nincs semmi titok szerintem a dologban.
Tuning még ily egyszerű nem volt egyetlen platform esetén sem, mivel gyakorlatilag csak a szorzóval lehet játszani, a BCLK emelés nem jelentős, a ramok meg fixálhatok adott sebességen.
Mivel minden cpu tuningpotenciálja más, így recept, hogy melyik mennyin megy X sebességen.
Legegyszerűbb, ha föltolja az ember 4000-re, 1.3 V-al, ezt tuti mindegyik tudja.
Ki mekkora tuningot igényel, innen érdemes elindulni.
Ha elég a 4 ghz, csökkenteni a feszt, ameddig engedi.Ha több kell, emelni a szorzót, ameddig lehet, ha szükséges, emelni a feszt.
4500 fölött eléggé megnő a fesz igénye a legtöbb SB-nek, stabil működéshez akár 0.3 V is kellhet 100 mhz-ként.
Célszerű előbb a cpu kívánt sebességét belőni stabilan, és csak utána a ramokhoz nyúlni, ha egyszerre próbálod, zavart okozhat, hogy melyik nem bírja éppen.
SB esetén nem feltétlenül a feszek emelése vezet eredményre, ez természetesen a cpu feszre nem vonatkozik.
LLC-t célszerű ésszerű feszültségek estén Level2 beállítással használni, így a legkisebb a droop.
Level1 esetén kissé a biosban állított érték fölé ad terhelés esetén.
Venti szabályzás is Level1 esetén veszi vissza legkisebb fordulatra a hűtőventilátort.
4500-ig nem nagyon kell máshoz nyúlni, csak a cpu és ram feszhez igény szerint.
A többi maradhat akár "auto" beállításon is, nem emeli a lap.
Fölötte kezdődhet a játék, összetevőktől függően.
Hát kb ennyi azt hiszem....
Ide raktam fel pár képet 4200-as beállításról.
Itt különböző mértékű tuningokhoz találhattok beállításokat, már akit érdekel.
Az "sb3" mappa egy tuningosabb 2500K, a jelenlegi cpu-m.
A másik egy kevésbé húzható ugyancsak 2500K, az előző.
Itt pedig az első SB-m, egy 2600K, átlagosnak mondható tuningképességekkel.
A lap az állandó minden esetben természetesen, egy Extreme 4.
Nem tudom, mit írhatnék még, ha valamit kihagytam, szívesen válaszolok, ha tudok. -
Kami11
őstag
Igenis!
Összeraktam, műxik, még a kábeleket kell rendeznem, aztán jöhet a tuning!
Egyenlőre alapon próbáltam, max 42 fokos a proci IBT-vel. Szerintem ha minden jól megy meglesz 24/7-re a 4.2GHz.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Winne
nagyúr
Na akkor hajrá mindenkinek.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
-
Winne
nagyúr
Hát én sajna nem legózok, mert FAIL van, nincs meg a hűtőmhöz egy darab... (pontosabban 4...)
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
-
bpx
őstag
itt is "fail" van, de kisebb
összeraktam, pöccre indult minden tökéletesen
de kihagytam a számításból, hogy nincs IDE csatlakozó a lapon (floppy bezzeg van, arra nagyobb szükség van biztos... ), szóval nem tudok wint telepíteni mert régi dvd-íróm van
most a notebookon próbálok valami pendrive-os telepítőt csinálniegyébként bekapcsolásnál azt hittem gond van, szokatlanul halk volt minden
ja és kibontottam a procit és megláttam ezt
mondom ez mi a rák, ez egy i7 gyári procihűtő? -
Dtomka
veterán
tudom, hogy nem ide illik de:
sandy konfigot veszek én is nemsokára cpu-ram-alaplap-hdd-odd
a kérdésem:a nyers vinyot hogyan formázzam meg, hogy ha nincs másik gép amivel felismertetem,(másodlagosként már 1xű lenne )
nincs boot cd, -kérjem meg a boltban dolgozo "szakembereket"
a kérdésem, a win7 telepitője alkalmas rá?( telepitettem már párszor win7-et de "szüz" vinyo+win kombo még nem adodott eddig
-
Kami11
őstag
Sőt a Win7-et telepítheted pendrive-ról is!
Itt egy leírás hozzá!
Én már pár éve így telepítek wint. 8 perc alatt fenn van a rendszer.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Viper26
nagyúr
Srácok Lambda mennyire korrekt, érdemes tőlük rendelni?Épp most láttam náluk van javított Pro 3.
SATA író nincs gondolom ennél is a pendrive-os megoldás a járható út akkor.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
AirBooms
addikt
-
SipiBcs
őstag
Van valamilyen automatikus lehetősége a BIOS frissítésnek vagy muszáj a pendrive-os formát választani? Esetleg Win alól?
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
fagy53
nagyúr
Megvan a B3-as P67 PRO3, működik... A B2-est 1.7-es bios-szal vittem vissza, ezen már helyből 1.8-as van. Változást csak a menűpontoknál láttam, egyébként úgy működik minden, mintha ki sem cseréltem volna.
A Win 7 és az XP sem vette észre a cserét, nem kell telepítgetni, aktíválni egyiket sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- BestBuy topik
- Ukrajnai háború
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lexus, Toyota topik
- Star Citizen
- Dell notebook topic
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- További aktív témák...
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs