Új hozzászólás Aktív témák

  • Crystalheart

    senior tag

    válasz Nova96 #20612 üzenetére

    Halljátok, többiek, én fogalmazok nyakatekerten! :DDD

    "Hogymi?" - Tehát lehet az embernek több kedvence egyszerre, persze. Nekem például egyik kedvenc filmem A jó, a rossz és a csúf, a másik kedvencem a Híd Terabithia földjére, a harmadik kedvencem A gyűrűk ura trilógia, a negyedik a Hideghegy, az ötödik... És így tovább. Szóval érted.

    Vélhetően ott csúsztunk el egymás mellett, hogy te bizonygatod, hogy márpedig lehet listát és rangsort állítani, hiszen te is azt tetted - ergo lehetséges. Persze, hogy lehetséges. Én azt mondom, hogy nem érdemes, hogy nem jó, hogy nem igazságos, és hogy nem jó kritikushoz méltó. Azaz hogy nem lehet releváns listát állítani. Ha te magadnak rangsorolsz, az nem mérvadó másoknak, és csak azt bizonyítja, hogy nincs objektív mércéd, hanem az érzelmeid és benyomásaid alapján döntesz azok bírálata nélkül.

    "Történet->megvalósítás, karakterek->karakterfejődés, zene, a történeti szál felvezetése, érthetősége, mennyire kötött le , mennyire lehet átérezni a karaktert, mennyire valósághű ééés stb... fáradt vagyok tovább nem sorolom." - Atyám, ne is próbáld nekem megmagyarázni, hogyan kell filmet elemezni. :) Mindezek a szempontok ahhoz segítenek hozzá, hogy egy nagyjábóli skálán elhelyezzük az alkotást, vagy hogy bizonyos pontok alapján más művekhez hasonlíthassuk. És épp mert ilyen összetett és ennyi szempont szerint kell vizsgálni, nem mindig lehet egyik vagy másik műalkotásra rásütni, hogy az jobb, mint a másik. (Ha valami olyan rossz, mint a H2O, és más valami meg olyan jó, mint a Clannad, akkor persze lehet.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák