Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mister_X
nagyúr
válasz Synthwave #20900 üzenetére
Nem ajánlom, azok a gépek már 7 évesek is elmúltak. Nem tudni, hogy hány órát mentek, milyen előélettel bírnak, hiába van nagyon jó hűtésrendszere, de gyártástechnológiailag a legelavultabb PS3. Az alkatrészek is elöregednek egy idővel, sajna ezek már nem olyan primitív hardverek, mint anno az előző előtti generációban meg azelőtte volt... Érdemesebb venni külön PS2-t erre a célra, ha nem akar az ember bosszúságot magának. Ha ki is fogsz egy nem javított, nem túlhajtott, rendszeresen karbantartott 60-ast, akkor is megvan az esélye, hogy meg fog hibásodni előbb vagy utóbb.
Lehetséges hibafaktorok (valószínűségi sorrendben):
- "elkoptatott" olvasófej
- több alaplapi alkatrész meghibásodása, kezdve az egyszerű kondenzátoroktól a WiFi modulig
- ha nem volt megfelelően karban tartva, akkor a processzorokat megviselhette a hét év erőltetett menet, gyakran fagyhat a rendszer
- YLOD, ez már a legvégső stádium. Általános hibakód működést befolyásoló alaplapi problémára, a "klasszikus" YLOD az, amikor intenzív hőváltozások miatt a processzor vagy (valószínűbb) grafikus vezérlő elválása a tokozástól, kontakt hiba.Ezek egy Slim gépnél arányaiban kevesebbszer fordulhatnak elő, mivel ezek nem 7-8, hanem 3-4 évesek "csak". A gyártástechnológia is fejlettebb, nem futhattak annyit, mint egy Fat futhatott, stb. A PS3-ak műszerek. Alapvetően jól vannak összerakva, de az idő és a felhasználó a legnagyobb ellenségük. Ha egy ilyen műszer tönkre megy, akkor nagy eséllyel javíthatóak. De gondolom te nem akarsz kiadni 30k-t egy gépért, hogy majd fél év múlva újragolyóztasd vagy olvasófejet cseréltess benne...
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
válasz Mister_X #20901 üzenetére
Lehet még szép állapotú FAT-okat kapni néhány hó garival, csak jó helyen kell őket keresni.
"Ha ki is fogsz egy nem javított, nem túlhajtott, rendszeresen karbantartott 60-ast, akkor is megvan az esélye, hogy meg fog hibásodni előbb vagy utóbb."
Mint mindennek, ami technikai eszköz - még akkor is, ha vadonat újonan veszed, hivatalos disztribútortól.
"nem futhattak annyit, mint egy Fat futhatott"
Ez csak a felhasználótól függ; lehet, hogy egy 6 éves FAT hetente ment max. 1-2 órát, szépen karbantartva, vigyáztak rá, mint a hímestojásra, a fólia is rajta van még, míg az a másik, 2 éves Slim napi 6-8 órát ment, miközben bográcsoztak a tetején és a port sem törölték le róla, de néha legalább véletlenül felrúgták.
Persze statisztikailag jobb esélyek vannak egy újabb gyártású valamin, de egy kis szerencse is kell ehhez. (Mondjuk nekem külsőre is jobban tetszik a FAT.)
"De gondolom te nem akarsz kiadni 30k-t egy gépért"
30k? Hol? Ilyen 40-45-ökért láttam szépeket.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Nova96
őstag
Legyen egy kis ON is, animéztem:
True Tears
Kiemelném, hogy egy nézést bőven megér mivel mindenen kinek más az ízlése. Ezt azért mondom mivel nekem nem tetszett, de az ismerősömnek aki ajánlotta nagyon. De, ami nem tetszett nem is írnám le még a végén valakinek elvenném a kedvét tőle, ami jó OST nagyon tetszett, a karakterek nagy része kidolgozott és értelmesen felépítve…khm…nagy része. A történet jól felvan építve, nincs felesleges momentum, mindenre kapunk választ.
Ami negatívum ezt már spoiler alatt írom szóval:az egyik karakter nagyon bénán van felépítve, nem csinál benne semmit, de mindent elvár. És minden elvisel, minden sz*rt csak, hogy nehogy boldog legyen. Itt nem az ef szintű elviselést kell gondolni.
És ezt tudnám fejtegetni vagy 10-15 soron keresztül, meg persze nem tökéletes darab, de még 1-2x nézhetőnek nevezném
6,5/10Girls und Panzer+ 2 recap ova
Igaz, én nem voltam úgy elájulva tőle, mint mások, de nekem is tetszett.
Egy anime ami arról szól, hogy a lányok a legjobbak tank vezetésbe és el se tudják képzelni, hogy férfi tankba üljön. Ki nem élvezné ezt?
A humor helyén volt, nem egyszer hangosan felnevettem. A kis drámák „kelletek”, de szerencsére nem volt félre drámázás. A OST tetszett, és ez, hogy japánok más nyelven beszéltek/énekeltek egy nagy plusz nagyot dobot a hangulaton. Nem mint az animék nagy részébe, hogy bármilyen nemzetiségű is volt japánul beszél mindenki. OP nem jött be ED jobb volt.
Én ajánlom mindenkinek.
7/10To Aru Kagaku no Railgun
Az Index-nél az eleinte nem tetszett a végére megszerettem, itt meg kicsit fordítva itt magára a cselekményre gondoltam. Mivel minden más ugyan olyan jó mint az Index-be igaz szerintem hasonlítanak, de mégse mivel ez slice of life inkább…mivel az is.
Én még mindig a Touma&Misaka részeket szerettem a legjobban, az Index-be is meg itt is, csak itt még kevesebb volt. De, legalább ebből kiderült az index-be ugrálunk napok/hetek/hónapok között.
A humor szokásos lány slice of life, van ami jó, van ami nem. A történet maga jól fel van építve, a karakterek is nagyon pontoson hozzá van írva, nincs felesleges mozzanata az animének. Grafika jó, OST, jó, OP/ED jó. És kedved kaptam az S2-höz, + a Railgun S2-hőz, igaz abból a br-t talán megvárom.
Már nem tudom mennyire pontoztam régebben túl, vagy le(?) De, teljesen megéri az időt az ember rá szán.
8/10Yumekui Merry
Kicsit sokat láttam bele ebbe az animébe, így csalódtam. Én egy komoly hangulatú, felesleges drámázást kihagyó animét vártam tőle nem ezt kaptam.
Egy nézést megér mert eteti, az alap történet is jó. Szeretem ezt az álom témát, de az animébe egyszer komoly, után teljesen elfelejti a vonalat amit addig vezetet…így a vége felé már csak komolytalan. A többi átlagos még Mery-t kiemelném jó karakter lett. OP tetszet csak kár, hogy többet láttam bele.
6,5/10Kara no Kyoukai (9 film)
Láttad az első filmet? És így van egy ötleted miről szól az anime, elkell mondanom nem láttál semmit.
Aki ezt úgy értékeli/húzza le, hogy végig se nézte annak kijár egy taps, míg végig nem nézted, nem értheted/ csak próbálod érteni, de mivel nem kapsz meg minden infót így csak nézed,nézd amíg el nem fogy. A történetről nem írnék egy szót se, egybe van jól felvan építve. A történet vezetése bárki is gondolta ki jár egy pacsi, olyan hangulatot teremtet nálam, hogy csak faltam az részeket. A grafika nem lehet panasz a kiadóhoz híven. OST EPIC, karakterek kidolgozottak, fejlődnek. Jó, azért azt megemlíteném nem gyenge anime, van benne vér is…bőven. De, szerintem nem durva, igaz mostanában egy animére nem tudtam rá mondani, hogy durva…csak azt, hogy uhh…de lehet csak hozzá szoktam. Na majd Elfen Lied-nél kiderül mennyire is vagyok kemény.
A befejezés tetszet az a 7. film nem az ova…itt direkt kiemelnék két dolgot:Remix csak annak ajánlott akinek van 1 órája a recap-ra epic OST-vel alatta.
OVA érdekes lett, valaki ezt befejezésnek veszi én közel sem… ez kb. 10 percbe le rendezhették e két dolog után olyan érzésem volt jó volt, de kérem vissza a más fél órát az életemből.
Ez a kettőt nem veszem a pontozásba, mivel csak lehúzná. Az animét végig nézni, több idő mint 26 részes animét. Szerintem
Szóval mindenki úgy vágjon bele, hogy van benne 2 órás film is, de az átlag másfél óra elmondható.
10/10 -
Telda
addikt
-
bandiras2
senior tag
válasz Nova96 #20906 üzenetére
Railgun S2 nagyon jó! Van benne Saten san, meg Shirai san bőven! Meg vér is nem kevés! A naaaagy Tomua Vs Accelerator csata most ultra grafikával nagyon odavág! Misaka és a hugicái kapcsolatát sokkal jobban kifejtik. Aki tud angolul, essen neki!
A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
-
Hintalow
senior tag
Bár a Railgun S2-ből még csak pár képet láttam, már az alapján borítékolható, hogy nem lesz olyan slice of life jellegű mint az S1.
Nekem még ennek ellenére is jobban tetszik a railgun, mint az index.
Az egyetlen bajom, hogy nehezen összeilleszthető, hogy mi mikor történil az időrendben.
Azt hiszem el kellene kezdenem a mangát is olvasni.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
bandiras2
senior tag
válasz Hintalow #20910 üzenetére
[Raildex idővonal]
A railgun S2 eleje és az Accel fight utáni rész kiváló minőségű slice of life! A hugicák viszont tényleg véres és megrázó, de ilyen az élet.A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
Telda
addikt
válasz Hintalow #20910 üzenetére
Azt olvastam, hogy a railgun az index előtt játszódik, de a sorozatot megnézve ez nyilván nem igaz.
Pl rögtön az index első részében Misaka megpróbálja Touma-mát "kilőni", tehát itt még nem ismérték egymást. Márpedig, ha railgun az előzmény akkor illene ismerniük egymást. Valahogy egy időben játszódhat, de már nem is próbálok időösszefüggést kereseni, inkább csak élvezem magát a sorozatot .bandiras2: Köszönjük!
[ Szerkesztve ]
-
bandiras2
senior tag
A [bekamuzott] (kedvenc jelenetem) vereség, és az azt követő végigkergetés után nemsokkal játszódik az Index S1 nyitójelenete. Akkor már régóta marták egymást. Touma gyakorlatilag megpróbálta megmenteni a "bikákat" a villámistennő haragjától, mert pontosan tudta mi lenne az összecsapás vége. És persze MEGINT felbosszaantotta Mikoto-t
A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Friedman
-
Mister_X
nagyúr
Pff, végre van megint PS-em, le is szedtem gyorsan a Most Wantedet, Spec Ops: The Line-t, Ico HD-t és a Mafia 2-t, továbbá itt van lemezesen a Killzone 3, GRID 2 és a The Last of Us. Erre mit csinálok? Elkezdek játszani és az van bennem, hogy be kéne fejezni a Chuunibyou-t - az elgondolást meg tett követte Még csak az első évadon vagyok túl.
MAL pontozási rendszer meg elmehet a sunyiba, fél pontok kellenének, hogy számomra is reálisak legyenek a pontozások. Most speciel egálban (7) van a Devil Survivor és a Kodomo no Jikan is - persze a DS nem érne 7 pontot, de 6 az már kevés, KnJ pedig nem simán 7, de a 8-tól messze van. Azaz az OVA-kkal és a Ni Gakkival együtt meglenne, de ugye külön pontoztam mindegyiket. Chuunibyou is megkapta a nyolc pontot, de az is inkább 7,5 lenne - bár a KnJ alapjánál meg jobban tetszett, de mindkettő lehetne 7,5...
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Totheground
addikt
Megoldás: nem pontozgat az ember. Végtére is semmi értelme.
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
Mister_X
nagyúr
válasz Totheground #20919 üzenetére
Ha valaki arra kíváncsi, hogy mit néztem meg, az nem nézi a pontokat. Ellenben én szeretném pontozni őket, hogy én is lássam a listát, hogy honnan indultam és hogy mi van az élen. Meg most "gyűjtöm a tízpontosokat". De ugye a rangsor csak tíz lépcsős, hússzal könnyebb lenne gazdálkodni.
-
Ijk
nagyúr
válasz Mister_X #20920 üzenetére
Én soha nem tudtam egzakt módon pontozni, ha komoly hatással volt rám akkor 10/10, hiába voltak hibái. Talán pár hónappal később könnyebb lenne jól pontozni.
Másfelől már maga a pontozás is spoileres, persze elég nehezen működne a topik véleménynyilvánítás nélkül. Azért vannak sokszor emlegetett címek, amelyekkel már előre "felkészítjük" az ide tévedőket, mint a Clannad, és már ez is sokban befolyásolja egy sorozat hatását. Ugyanakkor valószínűleg az életben nem találna rá az ember, nem egy túlreklámozott műfaj az anime.Crystalheart: Miért, milyen a tökéletes?
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Crystalheart
őstag
A pontozás maga elmehet a sunyiba, ha úgy vesszük, lehetetlen mérvadóan pontozni. Én aszerint végzem, hogy kb. mely animék vannak egy szinten számomra, és aztán azokat egy pontra teszem - így nyer valami értelmet a dolog. Ja, és max pontot sosem adok - legalábbis eddig nem adtam -, mert olybá tűnik, egy anime sem tökéletes. Még a Clannad sem.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Mister_X #20918 üzenetére
"KnJ pedig nem simán 7, de a 8-tól messze van."
Milyen igaz, hiszen felülről verdesi a 10-et.
:>
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
unclefucka
senior tag
válasz Crystalheart #20925 üzenetére
A pontozás nálam 2bit -en történik:
00 (0): Nem nézem meg még egyszer
01 (1): Talán megnézem még egyszer
10 (2): Biztos, hogy megnézem még egyszer
11 (3): Többször is megnézem (megnéztem)Természetesen, attól függően, hogy mennyi a megnézési ráta pozicionálódik az adott anime.
Így szubjektív is, de dinamikusan változhat, anélkül, hogy folyton felül kelljen vizsgálnom önmagamat.3-as anime nálam a teljesség igénye nélkül: K-On!, Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan, Zero no Tsukaima, Rosario to Vampire
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
Crystalheart
őstag
válasz unclefucka #20926 üzenetére
Ami azt illeti, ez valóban egészen másra irányul, mert egy komédiát jobb eséllyel néz meg az ember többször. Bár én még soha egy animét nem néztem meg kétszer, legföljebb részletet belőle. Nincs annyi időm.
-
unclefucka
senior tag
válasz Crystalheart #20927 üzenetére
Időm nekem sincs
De muszájAkkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
Crystalheart
őstag
válasz unclefucka #20928 üzenetére
-
Mister_X
nagyúr
válasz Synthwave #20924 üzenetére
Nálad. Nálam ennyi. MAL-on is 7.akármennyi. De mondom, OVA-kkal és Ni Gakkival bőven nyolc fölött van, mert ezekkel lehet teljes képet alkotni a szereprőkről. Például, gondoltam volna az alap KnJ után, hogy szánni fogom Kuro-chant? Lószart. Mimi-chan detto.
-
válasz Mister_X #20930 üzenetére
"mert ezekkel lehet teljes képet alkotni a szereprőkről"
Közel sem. Ahhoz kell a 13 kötet manga.
-
válasz Mister_X #20932 üzenetére
Anélkül is 10, azzal együtt 20, ne bánd.
Legegyszerűbb a bakabt.me.
Az első 5 kötet csak ráhangolódás (ez nem azt jelenti, hogy kihagyható), utána indul be igazán.
-
válasz Totheground #20934 üzenetére
Nem lel, hanem 二十.
-
Mister_X
nagyúr
válasz Synthwave #20935 üzenetére
De ez nem reveláns, mert te fan vagy Persze mindenkinek a TOP1-e tíz pontos. Hm... nekem most nem is tudom, hogy mi a kedvencem.
Következő hétvégén már végleg visszaköltözünk (hurrá!). PS3 már beizzítva. Szomszéd szívesen ír DVD-ket, üresek és újraírhatók vannak dögivel. Meg is van a következő négy anime, amit egymás után fogok megnézni (ahogy ezt leírtam, már kirázott a hideg - vagy csak tényleg hideg van itt, a tetves éjszakaira várva...).
[ Szerkesztve ]
-
-
Archanon
őstag
Na most nézd meg nálam mennyi 10 pontos cím van... Tessék figyelni, hogy a MAL különvesz minden évadot, OVA-t, speckót, szóval 1 sorozat akár 4x is szerepelhet... (bár ezt talán észre lehet venni, csak néha úgy érzem már a való világban is, hogy fogyatékosok vesznek körül - bocsi, ne vedd magadra! )
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
Mister_X
nagyúr
Én meg a naplómat írom ugyan így, semmi ördögi nincs benne
@Archanon: hát ezeket se egy hétvégébe telt végignézni Én csak 12-nél járok (jó pár dolgot egybe veszek, amit a MAL külön).
@Crystalheart: eee? Kizárt, egy kedvencet csak ki tudnál jelölni, ha fegyvert tartanának a fejedhez
[ Szerkesztve ]
-
válasz Mister_X #20941 üzenetére
"egy kedvencet csak ki tudnál jelölni, ha fegyvert tartanának a fejedhez"
Petőfi Sándor: Anyám tyúkja
-
Crystalheart
őstag
válasz Mister_X #20941 üzenetére
Nem tudnék. (Na jó, ha fegyverrel fenyegetnének, mondanék valamit. ) Épp nemrég volt erről szó itt. Nincs sem kedvenc filmem, sem kedvenc zeném, sem kedvenc együttesem, sem kedvenc irodalmi művem, sem kedvenc rajzfilmem. (És bár roppantul szeretem és csodálom a neobarokkot, azt sem állítanám, hogy a neogótika vagy a neoklasszicizmus építészete kevésbé tetszik.) Nem is lehet igazán, hiszen filmművészettel akarok foglalkozni, meg amúgy is túl fáradt vagyok ilyenen gondolkodni.
[oWn]f4te: Na az érdekes anime lehet.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Crystalheart #20943 üzenetére
Nagyon. Slice of puszta, egy kis posztbemapói sírvavigadással, amolyan igazi, labackurafis köntösben. A háztájéki anyatyúkok ipari feldolgozása különösen könnyfakasztó.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Vááá ezért már érdemes volt felkelni, benézni ide. De utóbbi már a hóhért akasztják kiadás: az üst-tikos Harsányitól.
[ Szerkesztve ]
-
evilskati
aktív tag
Sziasztok, csak most sikerült felfedeznem ezt a topikot
Még annak idején a Dragon Ballal kezdtem, majd jött a Bleach, Elfen Lied, Fairy Tail, One Piece, Hellsing. A DB óta kedvelem azokat a történeteket, ahol a főszereplőnek és barátainak a barátság a legfontosabb, és a történet előrehaladtával különböző fejlődési szinteken mennek keresztül, mind a jellemük, mind az erejük terén.
Tudtok nekem esetleg ilyeneket ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Ikarus 435 embléma logo felirat szám típusjelzés
- Corsair VX450W 450W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Adattábla szett IKarus 435 alu logo felirat embléma busz bus
- ASUS U-65GA 650W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Asus B85M-E, Intel i7-4790 + rézmagos gyári hűtő, Hynix 4x8GB (32GB) 1600MHz RAM
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest