- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- BIOS frissítés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Apple asztali gépek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
sohajda90
aktív tag
válasz
kbyte1024 #95457 üzenetére
Játékhoz akkor viszont inkább a OnePlus, mert a két processzor közötti különbség kb csak ott jön ki, és azért hiába csak egy "s" betű a különbség a névben, a sima 8 Gen 3 sokkal erősebb, mint az 8s Gen 3, ami gyakorlatilag egy átcimkézett 8 Gen 2.
A legtöbb játék, ami tablet kompatibilis az fel van készítve az ehhez hasonló képarányokra, szóval az nem kellene probléma legyen.
Honor-t nem tudom, hogy van-e neki, de az OP-n van külön ilyen játék mód, ami felturbózza a GPU-t meg némítja az értesítéseket, hogy ne blokkolják a képernyőt a felügró kis értesítések, OP telefonon volt már, hogy jól jött nekem... -
sohajda90
aktív tag
válasz
BladePocok #95445 üzenetére
Ha "illegálisan" rámásolt fileokat akarsz rajta nézegetni akkor az Apple nem annyira barátod ebben, abban az ökoszisztémában ez azért elég nyögvenyelősen megy. Plusz az Apple, OnePlus és Xiaomi "négyzetesebb" képaránya nem a legmegfelelőbb a filmezéshez, mármint bármelyiken megteheted, de ezeken lesznek alul-felül vastag fekete sávok. Filmezéshez a Lenovo 16:10-es képaránya lenne a nyerő, de szoftveresen minden tekintetben (logikusság, támogatottság) egyértelműen az lesz a leggyengébb mind között...
-
sohajda90
aktív tag
válasz
kbyte1024 #95454 üzenetére
Igen, de akkor meg belenagyít a képbe, magyarul elveszted a széleket és még a minőség is rosszabb lesz...
Egy mondatban összefoglalva a OnePlus inkább ilyen általános tablet, ezen böngészhetsz, multitaskolhatsz, mert pont jó ahhoz a képarány, hogy két applikációt futass egymás mellett, mondjuk hallgathatsz egy YouTube podcastot, amire csak néha pillantasz rá a baloldalon és közben görgetheted az Instát a jobbon, plusz amúgy filmet is nézhetsz rajta, mert nem rossz a kijelző, sőt.
Viszont a Honor a képarány meg az OLED miatt jobb lesz filmezéshez, viszont a felsorolt multitaskinghoz és egyebekhez rosszabb lesz.
Szóval ezt neked kell tudnod, hogy mire akarod használni... -
sohajda90
aktív tag
válasz
kbyte1024 #95452 üzenetére
Szia.
Nekem van egy OnePlus Pad 2-m és pont az imént rendeltem meg egy Honor Magic Pad 2-t is.
Igazából a OnePad 2 nagyon jó tablet, szerintem kb. az egyik legjobb all-around ajánlat jelenleg az Android-os piacon, ha jól emlékszem 4 év szoftvertámogatást vállalt rá az OP, ami ugye tavaly ilyentájt kezdődött. Snadragon 8 Gen 3, erősebb, mint a Honor 8 Gen 3s-je, bár nem hinném, hogy a nagyon hardcore gamerek kívül ez bárkinek is számítana, mert mindkét SOC bőven elég mindenre most is, és bőven elég lesz 2-3 év múlva is...
Szoftveresen szerintem a OnePlus nagyon jó, jók a multi tasking megoldások is, minden, ami a OnePlus Open-ben megtalálható ugyanúgy működik a tabletjein is (open canvas, floating bar amin rajta vannak a recent dokumentumok gyors elérése, ami mondjuk tök hasznos, ha mondjuk lőttél pár képet és gyorsan át akarod dobni valakinek e-mailben vagy valami csevegő platformon, pl...) Honorról egyelőre még nem tudok nyilatkozni, de ahogy olvasom, szoftveresen ők gyengébbek kicsit...
Igazából az egyetlen lényeges különbség a kettő között a kijelző:
OP: IPS, 5:7-es képarány, ami leginkább a iPad-ek kijelzőarányához van közel, ez sokkal jobb webböngészéshez, dolgozni rajta, ha valaki használja ilyesmire: Excel file-ok, Word doksik megtekintésére és szerkesztésére, de nem túl szerencsés videózáshoz, mert alul-felül nagy fekete sávok lesznek, magyarul sok lesz a kihasználatlan képernyő felület médiafogyasztásnál, tehát olyan, mintha nem is egy 11"-os kijelzőn néznéd, hanem mondjuk egy 8-9"-on.Honor: OLED, 16:10-es képarány, ami sokkal jobb videózáshoz. És én épp ezért is rendeltem meg (Alzánál most akciós 189.000, amit sikerült még lejebb kuponoznom), mert én leginkább erre használom.
Akku kapacitás és töltés sebesség kb. ugyanakkor, mindkettő elég jó üzemidőben, bár gondolom a 8s Gen3 standby-ban erősebb lesz, mint a sima 8 Gen 3..
Ja és ami szerintem az OP mellett szól, hogy a hivatalos oldalról rendelhető hozzá jó tok is, amit a Honorhoz nehezebb itthon találni, jelenleg a billentyűzetes tokot se láttam sehol készleten, bár hozzáteszem OP-nél nagyon ritkán használom, bár az OP-nél nagyon jó megoldás, hogy a hátlap és a billentyűzetes fedlap külön vannak, így le is választhatod és messziről, mint távirányító is használható, ha pl. ágyban fekve nézed és kiteszed kicsit messzebb az éjeliszekrényre, nem kell felállni, ha léptetni akarsz vagy hangerő/fényerőt állítanád, mert a billentyűzetet magad mellett tarthatod és azzal tudod távirányítani. Plusz az OP billentyűzetes tokon van trackpad, a Honorén nincs... -
kbyte1024
veterán
Üdv mindenkinek,Hölgyek Urak cserélném a Xiaomi pad 5-öm. 2 választott van. A Honor magic pad 2 és a Oneplus pad 2. Esetleg valakinek van valamelyik amit használ?
-
nova001
senior tag
sziasztok
tabletet szeretnék venni:
Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8-9", 10-11" vagy 12"-nél nagyobb?
11
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? igen mind2
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Banggood, Aliexpress, stb.) is opció?
itthon
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés (Netflix), rajzolás, böngészés, stb.)
böngészes, film, netflix (nem 4k),messengerszóval multitaskingba legyen gyors
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
90k
ha konkrét típusokat tudtok mondani mit. érdemes keresni a hardverapro az lenne a legjobb.Köszi
-
danih
veterán
Sziasztok! Tabletet keresek az alábbi feltételekkel:
Cél: munka (nem lesz játék)
Képernyő: 11 vagy 12
UI: legyen benne Dex-szerű PC/Desktop/Productivity mode
Hardver: video out jó ha van valamilyen formában, illetve talán minimum 6 GB RAM - display-re nem vagyok háklis (nem kell prémium), GSM modul sem kell
Support: jöjjön hozzá legalább Google security update jó ideig
Gyártó: gondolom Lenovo, Xiaomi, Huawei ilyesmi vonalon kellene nézelődni (újonnan), Samsung most nem (max ha nincs más választás, de akkor sztem másodkézből néznék)Most egy Samu S6 Lite-ot nyúzok de több update valszeg nem jön rá, és amúgy is a hajamat tépem tőle már....
Köszi -
BladePocok
tag
válasz
BladePocok #95442 üzenetére
Időközben ráakadtam az új Apple iPad 2025-ös verzióra is, mint lehetséges opció (hasonló ára van mint ezeknek), ajaj...
-
varmi2
nagyúr
válasz
BladePocok #95442 üzenetére
Xiaomit vedd.6 év támogatás van hozzá.
-
BladePocok
tag
Sziasztok!
Ezt a három tabletet néztem ki, jellemzően kb egy árban vannak, de nem tudok dönteni és szeretném a segítségeteket kérni ezügyben.
A cél az átlagos netezés, videó nézés (rátöltött fájl VLC-vel + youtube), könyv/képregény olvasás és laza játék alkalomadtán (nincs tervben maratoni gaming session).
Ebből kifolyólag nem szempont a silány kamera, illetve a sim kártya/gps hiánya vagy a bővíthetőség nem megléte se.
A három opció közül egyiknek sem ismerem OS-ét, nem tudom szoftverileg melyik a "leggagyibb", amit nagyon elhanyagolnak pl frissítések tekintetében vagy használhatóság szempontjából (akad, bugos stb), a netes bemutatók, fórumok alapján pedig elég vegyes a kép, rendesen szidják mindegyiket egy Samsung/Apple-hez képest, én külsősként egyikre se tudnám rámondani hogy viszi a prímet.
Memória tekintetében 8 vs 12 GB RAM mire elég ma/közeljövőben, kinek mi a tapasztalata (legalább 2-3 évig tervezem használni majd a kiválasztott példányt)?
A pixelsűrüség mennyire mérvadó egy ilyen (tablet) eszköznél? Ahogy látjátok a fentebb, mind a három készülék eléggé eltérő (273 vs 304 vs 345 ppi), átlagos közelségben használva feltünő lehet pl 273 a 345-höz képest?
Illetve ami még talán fontos szempont az az akksi, de röviden utánaolvasva azt vettem észre, hogy hiába raknak bele baromi nagy kapacitásút a gyártók, ha a szoftver maga zabálja rendesen (akármilyen effektív a hardver maga), szóval ez is lutrinak tűnik.
Így elsö körben ezek jutottak hirtelen eszembe, köszi ha végigolvastátok és várom a tippeket, tanácsokat
-
hasman
tag
Üdv!
Tudom hogy ennek nem itt van a helye, de bárki tudja, hogy a iplay 60 mini pro hol vásárolható jelenleg jó áron? Leginkább a 286 GB-os érdekelne. Ha nem nagy kérés küldjetek egy pm-et. Előre is köszi! -
Ramos_
tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb vétel
új Xiaomi redmi pad SE 11 különböző változatai
(4/128 8/256) - 50-60ezer körül
vagy
használt újszerű Xiaomi pad 5 6/256 (kb 21 hónapos, 3 hó garival)
60ezer körülUgye itt a proci a nagy különbség, snapdragon 680 vs 860
2K kijelző vs FullHD -
Ciccuka
veterán
válasz
Dhampir #95432 üzenetére
Nem nagyon erőltetik meg magukat a gyártók. 1-2-3 évig tart a támogatás azt annyi, valahol még frissítést se adnak ki soha.
Apple volt talán a legjobb ilyen téren csak ott meg az volt a trükk, hogy belassították a telefont használhatatlanra a frissítések.
Semmit se ér az EU előírásai, lásd USB-C szabványosítás.
Hiába az egységesítés, ha a minőség a béka segge alatt van.
A rossz minőségű foglalatok tönkre vágják a minőségi kábeleket és fordítva is igaz ugyanez. Aki egy bizonyos minőségi szinten nem tud gyártani az ne gyárthasson már, azt kéne meglépni. -
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #95424 üzenetére
"Vajon várhatóan mennyi ideig kap Android főverzió frissítést?"
Időközben megtaláltam rá a választ:
"a MagicPad 2 csak 1 operációs rendszer frissítést és 3 évnyi biztonsági javítást kap. Ez utóbbiakat a negyedévente fogja kiosztani."Notebookcheck tesztje
Honor MagicOS/Magic UI biztonsági frissítések -
-
Öcsielvtárs
aktív tag
Sziasztok, unokámnak sikerült beletörnie egy Samsung tabletbe a fülhallgató jack dugóját. Apuka egy részét kipiszkálta, de a lényeg benne maradt, ezért megkapta a nagypapa (én) javításra, mondván, hogy szeretek kütyüket piszkálni... Van valamilyen házi módszer, vagy vigyem szervizbe? (mert én szét nem szedem az biztos)
-
Fboy
aktív tag
Alldocube iplay 50 vagy 60 mini-t láttatok mostanában esetleg leakciózva 50K környékére (kuponokkal)?
Vagy esetleg tudtok hasonló 8"-es tabletet ebben az árkategóriában? Édesanyámnak lenne, netezésre, youtube-ozásra, viszont ha lehet azért 8 gb ram jó lenne bele.
(Még márciusban sikerült kuponokkal 58K-ért beszerezni egy 60 mini turbo-t, ezért reméltem, hogy esetleg 50K körül kapható valami hasonló, de most nem találtam sehol akciósan) -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A Honor MagicPad 2-ről esetleg van felhasználói tapasztalatotok?
Az érdekelne, hogy tud-e olyasmit, mint a Samsung táblagépe, például PDF lefordítása vagy AI funkciók?
Vajon várhatóan mennyi ideig kap Android főverzió frissítést?
-
Ramos_
tag
válasz
Thunderzolee #95422 üzenetére
Mi nem használunk se instát, se tiktok, páromnak lesz ajándék tulajdonképpen főzéshez fogja használni, hogy nagyban lássa a recepteket a konyhában, + átlag böngészés.
Többit a telefonján megoldja.
Gyereknek meg 7 éves szintű alap játékok.Mivel az egész tablet úgy kezdődött, hogy egy másik családtól kaptunk ajándékba egy régi 11colos fos tabletet, ami semmire nem jó, emiatt kell most már egy működő.
Tehát 11 col alá nem mennék.
a 4gb/64-ben persze igazad van, de szerintem a xiaomi redmi 128 minden igényünket kielégítené.
Az Alldocube-ot most hallom először, nem biztos, hogy belevágnék, akkor már sokkal inkább ezt, ha innen szabad vásárolni. De már ez is a rászánt keret fölött van bőven. -
válasz
Ramos_ #95419 üzenetére
Én nem vennék 4GB rammal semmit se ma már. Meg 64 rommal se. Facebook, Messenger, Insta, TikTok, meg a többi amiket felsoroltál, aztán betelt a tárhely; jön a folytonos bosszankodás, h melyik játékot töröljük épp le, ha kell némi hely, mit használtak már régen. :/
Alldocube iPlay?
Kisméretű, de erős hardvere van 8giga rammal.
Hardveraprón is láttam belőle, illetve Bangoodon rendszeresen kuponozzák. -
cidalain
veterán
válasz
Ramos_ #95419 üzenetére
Ki fogja többet használni? A gyerek, vagy anyuka?
A gyerek mire használná? Ezek borzasztó méretű tabok, kézben nem fogja tudni használni, nem éri át a képernyőt, nehéz is. Ülve az ölében lesz, és lenyaklott fejjel fogja nézni, ami a nyaki gerincnek nagyon nem lesz jó.
Letámasztva mesét nézni mondjuk szuper.
Csak látva a gyerekeimet, nem mesét néznek rajta. Ha itthon kiteszem egymás mellé a Mi Pad 4 8" tabletet, és egy Mi A3 telefont, 10-ből 12x a telefonért nyúlnak a gyerekek, mert sokkal jobban kézreáll nekik, és nem érdekli őket a nagy kijelző (mindegyik gépen gyerekprofil, kb ugyanazokkal a játékokkal ellátva, tehát emaitt nem fals a teszt) -
Ramos_
tag
Üdv
7 éves gyereknek néha alap játékokra, anyukának böngészni vásárolnék alap tabletet.
3 között vacilálok, van mindre vásárlási kedvezményem. Szerintetek ezeken az árakon melyik a legjobb vétel?Honor pad X8a 4/64 - 47.000
Xiaomi redmi pad se 11" 4/128 - 52.000
Samsung A9+ 4/64 (x210n) - 55.000Köszi szépen a segítséget
-
BB9000
senior tag
Az általad kinézett tabinak a versenytársa a Samu Galaxy Tab A9+ X210 128GB Itt egy összehasonlítás.
Megfontolandó ez is, mivel a Samu-nak talán picit jobb lehet a terméktámogatása. Vélhetően tovább kap frissítést, könnyebben lesz hozzá alkatrész, szerviz, mivel sokkal nagyobb példányszámban kerül értékesítésre, mint a Lenovo. -
F.B.I.
veterán
XIAOMI Tab 7 (sima) van most jobb ár-érték arányban ha szoftveres frissítési hátteret (4 fő verzió, 6 év biztonsági) is nézzük ?
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Szeretnék egy tabletet általános használatra. Ezt a Lenovo tabletet néztem ki. Ez így tokkal-vonóval szimpatikus. Ebben az árban van jobban javasolt model is?
-
cidalain
veterán
válasz
Thunderzolee #95410 üzenetére
Az Aldocube iPlay Miniben biztosan nincs benne a navigombok sorrendjének cserélgetése, ne is keresd... (Ne kérdezd hogy ez miért jó, egy közepesen szar fejlesztőnek is kb 8 percébe telt volna megírni ezt az opciót, de hát ez van)
-
ÖregMackó
tag
válasz
Próbáltad már a gesztusvezérlést?
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
És szerintem ezt még custom launcherrel sem lehet állítani, csak custom ROM-mal.
Esetleg próbálj meg egy ilyesmi appot:
https://play.google.com/store/apps/details?id=nu.nav.bar&pli=1 -
Ja, h nincs ilyen opció, az is lehet?
Ehh...Egy telefonnál még ha nem is lehet állítani, nem gond, mert az ember oda tud nyúlni, max két centire van a két gomb egymástól, de egy ekkora tabletnél már 5-6 centivel kell arrébb tapicskolni, ez így rohadtul nem áll kézre, én nem tudom ki hogy van vele, de én rohadt sokat használom a vissza nyilat, és most átnyúlni a túloldalra már macerás. :/
De hát olcsó tabletnek híg a leve, akarom mondani ez balkezeseknek való akkor inkább.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Thunderzolee #95408 üzenetére
Az eszköz beállításaiban szokott lenni, simán lehet hogy nincs ilyen opció.
-
Hogy lehet átcserélni a "vissza" és az "alkalmazások áttekintése" gombokat?
Nem találom.
Vagy nem minden eszköznél lehet?
(Alldocube tablet) -
Beni2360
félisten
Most kapott a két éves Lenovo m9 tabom rendszer frissítést.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Gabesz87 #95401 üzenetére
A gyári launcher ilyen vacak.
Valami olyan rémlik régebbről, hogy a főképernyőn a hosszan nyomás/ Home settingsben a Launcher Style-t lehet állítgani drawer mode és standard mode között és valami bugos volt, resetelt amikor nem is kellett volna.
Esetleg itt érdemes váltogatni, nekem most drawer módban van.Vagy másik launchert kell használni.
-
Gabesz87
veterán
iPlay 50 mini Pro kérdés. Olyan problémám van, hogy a gyereknek a tabletén a YT Kids valamiért minden oldalon ott szerepel, és nem tudom törölni az ikont
Ha nyomvatartom, felül nem jelenik meg az Eltávolítás opció, csak az, hogy Mégse. Van ötletetek, hogy ez mi miatt van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Microsoft Surface Go 3, Intel Core i3-10100Y, 8Gb, 128Gb SSD, 10,5
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan 2025.06.18. Apple J. AC. köthető rá.
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest