Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz TTomax #39047 üzenetére

    Az Intel nem úgy képzeli ezt el, hogy majd te választasz a proci mellé VGA-t, hanem odarakják a dedikált GPU-t a tokozásra, és kifizettetik veled, akkor is, ha neked nem kell. Ilyen szempontból az OEM-eket már megnyerték, mert ők aztán tuti nem raknak majd VGA-t a gépekbe, ha közben az Intelnek muszáj fizetni ezért +200-400 dollárt.
    Az AMD is ugyanezt fogja csinálni. Látod, hogy már felkészültek rá az I/O lapkával, ami mellé nem csak CPU chipletet rakhatsz, hanem ugyanúgy beköthetsz IF-en keresztül egy dedikált GPU-t is. És onnantól kezdve az OEM-ek döntésének megint harangoztak, mert nyilván nem éri meg az extra VGA-val jelentős többletköltségbe verni magukat.
    Szóval nem, nem abból lesz piaci előny, hogy leraknak valami "dulva" cuccot az asztalra, hanem abból, hogy eldöntik, hogy ezt veheted meg és kész. Aztán verheted az asztalt, hogy neked kurvára nem kell, de ez a kínálat, szóval vagy fizetsz érte, vagy veszel konzolt.

    Azt veszi amúgy itt az Intel számításba, hogy ha az OEM-eket kiüti a VGA-piacról, akkor olyan szinten megdrágul a VGA-k gyártása, hogy luxuskategória lesz az egész szegmens, és ezzel gyakorlatilag mesterségesen kihúzzák a piac alól a jelenlegi vásárlóbázis 80%-át. Így nagyon könnyű ám piacot nyerni. ;)

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák