Új hozzászólás Aktív témák

  • ricshard444

    veterán

    Oland: Belépő szintű, első generációs GCN architektúra köré épülő grafikus processzor, amely 384 stream processzorral, 24 textúrázóval és 16 renderelő egységgel bír. A GPU és a fedélzeti memória között 128-bites adatsín teremt majd kapcsolatot. Oland sorozatú grafikus processzorokkal a Radeon HD 8500-as, illetve Radeon HD 8600-as videokártyákon találkozhatunk majd.
    Bonaire: Ez a GPU már a kereskedelem fő áramába szánt egységekre kerül és már nem első, hanem második generációs GCN architektúrára alapoz. A Bonaire a Cape Verde utódja lehet és a gyorsabb Radeon HD 8600-as mellett a Radeon HD 8700-as sorozatú videokártyákon is helyet kap.
    Hainan: A teljesítmény kategóriában labdába rúgó újdonság a Pitcairn helyét veszi majd át és a Radeon HD 8800-as sorozatot erősíti, természetesen GCN2-es architektúrára támaszkodva.
    Curacao: A felsőkategóriás videokártyákra szánt GPU ugyancsak GCN2-es architektúra köré épül és a Tahiti sorozatú grafikus processzorok utódjául szolgál. Ez a modell a Radeon HD 8900-as sorozatú videokártyákon lesz jelen.
    Aruba: Egy abszolút felsőkategóriás megoldás, amely két darab Curacao grafikus processzorra támaszkodik. A két GPU-s videokártya-szörnyeteg a New Zealand kódnévre keresztelt, két Tahiti GPU-ra alapozó csúcs videokártya utódja lesz.

    Elég hülye nevek ;]

    Vannak dolgok...

Új hozzászólás Aktív témák