Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alogonomus

    őstag

    A Navi 32 (7800 XT?) hardveresen állítólag kb 40%-kal lesz a 7900 XTX alatt, míg 30%-kal a 7900 XT alatt.
    Feltéve, hogy MLiD szerint a 6950 XT-hez viszonyított 170%-os állítás teljesen igaz volt, csak az utolsó pillanatban szükség volt a driveres javításra, akkor az eredetileg 70% és a valós 40% gyorsulás közötti elvesztett 30% teljesítmény nagy része a "javított" Navi 32-es kártyák esetén már rendelkezésre állhat majd? A feldolgozó egységek alapján 40% és 30% lemaradás valós teljesítmény szempontjából már csak mondjuk 20% és 10% lesz a Navi 31-es kártyákhoz képest? Ettől a Navi 31-es kártyák iránti kereslet zuhanna be azok már gyengének számító perf/W és perf/$ mutatói miatt.
    Esetleg a Navi 32-es kártyák frekvenciáját fogja majd vissza jelentősen az AMD. és ezzel bár perf/W szempontjából még ideálisabbak lesznek, de a perf/$ szempontjából már nem jelentenek majd konkurenciát a Navi 31-es kártyáknak?

    Valószínűleg a kereskedelmi részlegen is nagy agyalás megy most, hogy ebből hogy jöjjenek ki jól.

    A másik gondolatom pedig az, hogy amennyiben valóban csak ez a több órányi folyamatos terhelés után jelentkező bosszantó "atifacting" volt a gond, akkor azért kiadhatta volna az AMD az eredeti drivert legalább a launch előtti tesztelésekhez az Abu által megírt "jelszavas" módszerrel, és akkor a tesztelők bemutathatták volna, hogy "Nézzétek ezt tudja a kártya, ezzel 1000 dollárból teljesen a 4090 szintjén van átlagosan, de sajnos X óra játék után jöhet grafikai probléma, ezért a nyilvános driverrel inkább kicsit visszafogják a kártya teljesítményét a hiba elkerüléséhez, de dolgoznak a hibán, és még a 20-25%-os visszafogással együtt is jobb a 7900-as kártyák perf/$ mutatója."

Új hozzászólás Aktív témák