Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    válasz Petykemano #45728 üzenetére

    Az igazgatótanács tagjait a tulajdonosok, részvénytársaságnál a részvényesek választják ki, szavazzák meg. Jellemzően komoly múltú, tapasztalt, jó megítélésű embereket igyekeznek választani. Az igazgatótanács feladata a cég alapvető céljainak meghatározása, és bár a céget napi szinten a CEO vezeti, az ő vízióit az igazgatótanácsnak kell jóváhagynia, így a stratégiai döntésekben nem a CEO szava a döntő. Ő csak megpróbálhatja meggyőzni az igazgatótanács tagjait arról, hogy támogassák a vízióját.

    Egy Cisco méretű cégnél az igazgatótanács tagjainak fizetése éve 150-300 ezer dollár körül mozog, amit jellemzően részvényopciókban fizetnek ki. Vagyis az, hogy pontosan mennyit is ér a fizetségük a cég teljesítményétől is függ. Persze vannak hiperjól fizetett igazgatótanácsi díjjazások is, egy Su féle embernél simán lehet fél millió felett is az éves juttatás.

    Ezzel együtt ez nem csak vállveregetésről szól. A Cisco hirtelen nagyot ment 2018-2019-ben, csinált egy csomó felvásárlást, és a hálózati eszközöktől elindult a szolgáltatások irányába, bővíti a cég portfólióját. A cégnek valószínűleg jól fog jönni Su tapasztalata e téren...

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák