Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    válasz Yutani #45569 üzenetére

    A GTX 1660S ilyen logikával az árcsökkentett RTX 2060-t is feleslegessé teszi, mivel az is az RX 5600XT $/perf szintjén van:

    Az 1660S és a 2060 között van 70-80 dollár, cirka harmadával drágább az utóbbi. Ha az old bios-os eredményeket nézzük, akkor kb. bejött volna, amit írtam, de az új bios-al az AMD elérte, hogy ne legyen DOA a kártya...

    Igaz, pici a különbség mindkét tekintetben, de mégis ott van, ettől senki nem tekinthet el, hiába szeretné az AMD-t minden alkalommal ócsárolni. Nem neked szól, hanem általában az PH közönségének.

    A probléma még mindig az, hogy az AMD megint egy felesleges vargabetűvel jutott el a végső helyzethez. Ha az RX5600XT az eredeti firmware-el jött volna, akkor megint egy nem túl jól pozicionált kártyát láthattunk volna tőlük. A "PH közösség" nem azért ócsárolja az AMD-t, mert nem szeretne versenyképes kártyákat versenyképes áron, hanem azért, mert az AMD késve és ilyen vargabetűkkel tudja csak lereagálni az nVidiát.

    Ha nem hozza ki az új firmware-t az AMD, akkor megint kaphatta volna az ívet, lássuk be, jogosan...

    Megvan Abu hozzászólása korábbról, hogy gyors lett az 5600XT és így rendben van a perf/$ aránya? Senki nem hitt neki... :N

    Persze, mert egyszerűen nem vett tudomást a GTX1660 Superről, hanem folyamatosan a GTX1660Ti-hez hasonlította. Aminek a GTX1660 Super mellett sincs túl sok létjogosultsága.

    Csak van rajta +2GB memória és gyorsabb is. Így pont jól van pozícionálva az 5600XT.

    Szvsz az AMD az "old biossal" akarta pozícionálni az RX5600XT az RX5500 és az RX5700 közé. Amúgy teljesítmény/fogyasztás terén a legjobb kártyák közé ugrott volna úgy. De az RTX2060 árcsökkenése nehéz helyzetbe hozta, és így sikerült megoldani.

    A baj ezzel annyi, hogy nem így készültek eredetileg...

    Ó, Abu már biztos tudott a fast BIOS-ról, amikor azt mondta, sokkal gyorsabb lesz az 1660Ti-nél. ;)

    Biztos vagyok benne, hogy nem tudott róla. Akkor nem a GTX1660Ti-hez, hanem az RTX2060-hoz hasonlította volna a kártyát...

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák