Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz stranger28 #4553 üzenetére
Tetszik neki a kártya!
Azért ilyen képek szivároghatnának már!
LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
stranger28
addikt
válasz ViiiiktorOC #4554 üzenetére
Egyet kell értsek, valami kis morzsát elhinthetnének, az nekik sem ártana..
-
Z10N
veterán
Release Dates Leaked, XDR2 Memory and New Liquid Chamber Cooling Confirmed
Release Dates #2
Yahoo Finance Leak
Guru 3D
Softpedia
TechRadarMid-range GPUs 7850 (Pitcairn Pro - VLIW4) / 7870 (Pitcairn XT - VLIW4) in early december!?
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Z10N
veterán
-
L4mie
veterán
válasz stranger28 #4558 üzenetére
Azért kiváncsi vagyok mikorra érnek be ténylegesen a 7800 asok.
Most már eléggé aktuális a VGA vásárlás, 6870-et nézegetem 50körül lehet kapni, de lehet inkább meg kéne várni a 7850/70 et....szívesen meglepném magam karácsonyra egy ilyennel -_- esélytelen?Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
stranger28
addikt
Szerintem a december hihető, csak akkor még drága lesz, meg mire ideér hozzánk az nem december, és drágulni is fog még pluszban. Érdemes várni az ilyen nagyon új cuccokkal, nehogy belefusson az ember valami idegesítő hibába. Tehát januárban tartsd a karácsonyt szvsz. Én a 7970-re vagyok "ráizgulva" az meg február-március körül lesz vehető, én akkor tartom.
-
Z10N
veterán
válasz stranger28 #4558 üzenetére
Ez nem kerdeses. A 7850-et 60k koruli kezdo aron kepzelem el. Bar ha a Bulldozer arazasakat nezzuk, lehet ilyen lesz a kezdo aruk, amit fentebb linkeltem...Ki tudja? Eleve ha azzal szamolok, hogy TSMC minden 28nm-bol adodo fejlesztesi es kezdeti rossz kihozatalt a vegfelhasznalokkal fogja megfizettetni...avagy az AMD azon lesz, hogy minnel hamarabb lefedje a kozepszegmenst Karacsony elott.
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
Teljesen logikus lenne, karácsony előtt kidobni a 7600-7800 as szériát
Naja, bár fura mód mindig azt hallja az ember, hogy minél fejlettebb a gyártástechnológia, annál olcsóbb a GPU, annál kevesebbet fogyaszt, azt a piac szűkülése, a dollár/euró "átváltás" na meg a csodás forintunk miatt mi mindig azt érezzük, hogy drágább drágább :/Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
stranger28
addikt
Karácsonyt meg kell lovagolni, ez egyértelmű. Mégha többe is kerül, sokan meg fogják venni ekkortájt, úgyhogy én nem számítok túl nagy "kedvezményre". 7900asok meg teljesítmény szerint alakulnak gondolom, úgyhogy ez a 300 fontos ár nekem érdekes. Jóval több lesz az, ha sikerül a kártya. 400-420 körül, mivel ebbe már jobban bele lehet tenni a sok selejt árát/fejlesztést.
Ha meg 300 lesz, de büntetni is fog azért, rögtön veszek kettőt is.
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
Sajnos ez igy van. Viszont kevesebb, mint egy honapon belul minden kiderul. Valtani pedig amugy sem erdemes egybol. Az 5850/5870 illetve 6850/6870 kivaloan ellatja a feladatat ebben a szegmensben addig. Kiveve persze, ha valaki a 48XX szeriarol kivan cserelni, pl. a BF3 miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
válasz Misi 007 #4565 üzenetére
"Kiveve persze, ha valaki a 48XX szeriarol kivan cserelni, pl. a BF3 miatt."
Ergo ebbe akkor te is beletartozol.
ui: A hasznalt piaci arakra kivancsi leszek. Ugye a 5850/6850 5870/6870 pariban vannak, viszont a 7850/7870 a 6950/6970-et fogja valtani amik most 60k+ korul vannak. Elvileg le kene majd nyomni az arakat, ahol torlodast fog eredmenyezni, de ebbe meg a rossz Forint is bele fog szolni, emellett az Euro sem vmi stabil.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
A 7850-et 60k koruli kezdo aron kepzelem el.
Akkor igazíts az elképzeléseiden. A HD78xx-es olyan áron fognak kezdeni, mint anno a HD69xx-ek. A HD7990-es 100-150$-al fog drágulni a HD6990-eshez képest, mint ahogy a HD6990-es is 100$-al volt drágább a HD5970-esnél...
A piac 33%-os csökkenést mutat. Ezt a költségek csökkentésével és az árak emelésével kompenzálják, mert muszáj.
Szóval akkor egy becsült ár:
7850 - 80-90k
7870 - 110-120k
7950 - 150-160k
7970 - 200-210k
7990 - 250kEbbe benne van a 27%-os áfa és a + 16%-os euró is...
Kb erre lehet számítani boltok polcain.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz TESCO-Zsömle #4568 üzenetére
Ilyen árak mellett azt várom el, hogy 7870 ugyanolyan jó legyen mint 6970.
⭐ Stella
-
Misi 007
Közösségépítő
Na ha neked lesz igazad és tényleg ennyi lesz egy 7850 akkor annyit én tuti nem adok érte.
Marad a várakozás... Végül is ha eddig megbírtam akkor az a pár hónap már mit számít. -
L4mie
veterán
na igen, ha ilyen árak lesznek, marad a 6870 a célkeresztben, max felmegy 6950 re.
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Z10N
veterán
Nem igazitok az elkepzeleseimen, mivel nem itthoni arakkal szamoltam Uj es raadasul draga hardvert mar csak kulfoldrol rendelek Plane ugy, hogy 27%-os afa lesz Udv.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
radi8tor1: Ami azt illeti a HD78xx-ek gyakorlatilag 1:1-ben a HD69xx-ek 28nm-en, kicsit nagyob órajellel és júval kedvezőbb fogyasztással. Itt kezdődött a spórolás. Csak a 79xx-ekbe lesz GCN. Az alatta levő kártyák a korábbi széria 28nm-es változatai.
Misi 007: Nem ér meg ennyit egy HD6950-es kicsit nagyobb órajellel és fele fogyasztással?
Furkoo: Fél év alatt egy forintot nem csökkent a VGA-m használtpiaci ára. Azért ez csak elmond valamit...
Z10N. Az 50-150$/€-s növekedés ott is jelen lesz, és a 16%-os Euro-növekedést se tudod kivédeni, ha nem külföldön dolgozol*... Az a +2% Áfa meg senkit se vág földhöz...
* - Ha meg külföldön dolgozol havi 400-600k-ból futni fogja drága HW-re is...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Enclave
aktív tag
"Ugye a 5850/6850 5870/6870 pariban vannak"
Én ezt így helyesbíteném: az 5850/6870 és 5870/6950 (esetleg 6970,bár nem minden esetben) pariban vannak...
Attól, hogy a 2. szám a kártya nevében megegyezik, még nem jelenti azt,h. egy szegmens lenne. A HD5xxx-ek után lett a kártyák megnevezése a HD6xxx-eknél kicsit megkavarva, aki nem néz utána alaposan, az könnyen elnézheti...HD58xx -> felsőkategória a HD5xxx-eknél és HD5970 a két gpu
HD68xx-> középkategória a HD6xxx-eknél és HD6950-6970 a felső, a két gpu 6990...Egyrészt tapasztalat is, másrészt, ugyan a Wikipedia nem tekinthető hivatalosnak de elég csak megnézni a "nyers számítási teljesítményt" (GFLOPS) (másodpercenkénti lebegőpontos műveletek száma gigában) , ami két család között sem biztos,h. ugyanolyan módon számítódik és ez talán inkább egy irányadó érték mégis, szerintem mérvadó valamennyire:
5850 : 2088Gflops
6870 : 2016Gflops
5870 : 2720Gflops
6950 : 2253Gflops
6970 : 2703Gflops7950 : 3456Gflops
7970 : 4096GflopsAz utolsó két érték ugyan nem biztos,h. megbízható, mégis ha irányadó és helyesen volt számolva, akkor a teljesítmény növekedés ebből meghatározható körülbelül.
Ha mégsem, akkor majd esetleg Abu kijavít.
Semmi sem állandó, csak a változás.
-
L4mie
veterán
válasz TESCO-Zsömle #4574 üzenetére
Na pont ez az ami nem zavar, viszont csökkenni fog, ha kijönnek az újak.
(sőt most talán felment az ára egy 10 essel a boltban aug-hoz képest)
Engem az újak árai fognak zavarni emlékszem a 6850 az nagyon jó áron jött ki.
Mindenesetre valahogy úgy is lesz, aztán majd ennek függvényében vásárlok kártyát.
Reméljük telik majd 78xx ra.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Misi 007
Közösségépítő
válasz TESCO-Zsömle #4574 üzenetére
Megérné de mostanság nem vet fel túlságosan a pénz.
Meg kevés az olyan stuff amiért érdemes erős kártyát venni.
Még meglátom mi lesz de ennyi pénzért már vígan átálok majd FM2-re és szerintem egy Trinity többé kevésbé kielégítené az igényeim. -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Enclave #4575 üzenetére
Az utolsó két érték ugyan nem biztos,h. megbízható
Ha wikipediából van, akkor biztos, hogy nem megbízható.
Legutóbb elég nagy baromságok voltak beleírva... Mobil 7990-esbe 5000 CU-egység, mikor az asztali 7970-esbe 2048-at pletykálnak, meg ilyenek... Wiki csak megjelenés után lesz használható...
Furkoo: Nem zavar, hogy a kártyáknak csökken a külföldi ára előkészítve a helyet a 7xxx szériának, itthon meg még emelkedik is az árfolyam-változás miatt? A piacon ugyanúgy végbemegy az árcsökkenés, csak mi nem érzünk belőle semmit a gazdasági hanyatlás miatt...
Misi 007: Pontosan tudom, mire gondolsz. Én a Kaveri-re várok. Bár nem biztos, hogy megéri...
radi8tor1: Ne feledd, hogy a GCN általános számításra van kihegyezve a Fusion miatt (Kaveri). A játékok alatt a VLIW4 hatásfoka jobb. Pletykák szerint egyébként a HD7970-es kb a HD6990-es szintjén, vagy kicsit afölött lesz játékban. A hatásfokot is beleszámolva ebbe belefér, hogy a nyersz számítási teljesítménye jobb legyen.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz TESCO-Zsömle #4579 üzenetére
Kösz az infót, akkor mindenképpen megérné váltani (mivel csak játéknál használom a GPU-t).
⭐ Stella
-
L4mie
veterán
válasz TESCO-Zsömle #4579 üzenetére
Önző dög vagyok ezért, ha kijövetel után csökkenni fog, akkor nem zavar, mivel ha relatíve jó áron fog kijönni a 7xxx széria (úgyse) akkor olyant veszek, ha nem akkor 6xxx-et, utóbbi ára mindenképpen csökkenni fog, kivéve ha megint benyög valami nagyokos a világon valami bölcset és felmegy az euró 340 re....
Az, hogy 3 hónap alatt 30% al nőtt egyes modellek ára, az zavar, de nem tudok vele mit kezdeni :/ maximum morgok egy sort és végül úgy döntök, hogy egész jó nekem a BF és a következő számomra érdekes game low-on is és maradok a 4850-nél.
A magyar piacon meg már gondolkoztam sokat, hogy miért ilyen mutáns dög....de mindig csak felcseszem rajta az agyam.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Angel1981
veterán
"Naja, bár fura mód mindig azt hallja az ember, hogy minél fejlettebb a gyártástechnológia, annál olcsóbb a GPU"
Az tranzisztorszámra bontva értendő. Ezért tartalmaznak a GPU-k, CPU-k egyre több és több tranzisztort, míg az előállítási, és végfelhasználói áruk kb. ugyanannyi marad.
-
stranger28
addikt
Ez már mindjárt reálisabb árazás, 7970 nagyon csábító. Ha a 6970 CF-t nem is, de a 6950-et már lehet hozza, ami azért durva.
Most akkor mi lesz a 6950 árakkal? Maradnak vagy lemennek majd?
[ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
Huhhh!
Ez azért nagyon meredek árazás!
Így nagyon hamar öngerjesztővé fog válni a dVGA-k pusztulása!
A nagyon magas árazás miatt még kevesebben fogják megvenni, ergo még kevesebb termékre fognak még nagyobb árrést helyezni, és így tovább...
Számomra a fentebb lévő táblázatban közölt 5-10%-os emelés sokkal reálisabbnak tűnik, ha mégis így lesz, ahogy írod, akkor nagyot fogok koppanni, pedig látatlanban szemezgetek egy HD7970-nel! -
KillerKollar
őstag
Jelenlegi árfolyam szerint 520 font az 185ezer forint,mindennel 1ütt véve esélyes hogy 200 körül fog nyitni a 7990,a 250-et brutális túlzásnak tartom,kétségtelen hogy lesz 1-2 bolt ahol annyi lesz vagy még több,főleg amikor bejön és még csak 1-2 helyen lehet kapni,de biztos vagyok benne hogy a megjelenés utáni 1 hónapban már lesz olyan bolt is ahol 190-200 között kapni lehet,azért mondtam ezt a kártyát mert engem ez érdekel,de ez arányosan vonatkozik a többire is,egyszerűen mindig így van a Bulldozer amit nemrég vettem 80 fölött indult magyarországon,hozattam szlovákiából 64ért,ami áfa nélkül volt 53,rá 2 héttel magyarországon is lehetett már kapni 65ért áfástul,de volt ahol 90 szóval jó helyről kell rendelni,itthon is van olyan,én megjelenéskor 178ért vettem GTX 590-et és volt hely ahol 250-be került.
-
TESCO-Zsömle
félisten
(#4580) radi8tor1: Csak játékra jobb a VLIW4, de gyakorlatilag -szinte- csak fogyasztásban járnál jobban a mostaninál.
(#4582) Furkoo: Én csak azt mondom, hogy eddig is úgy csökkent a VGA-k ára és értéke, hogy nálunk emelkedés volt. Nem kell majd semmilyen árcsökkentés, mert a 7xxx-ek a +5-15% miatt eleve drágábbak lesznek, így meglesz az árrés...
(#4584) stranger28: Id előző. Ilyen árak mellett nem lesz szükséges árat csökkenteni...
(#4585) Angel1981: Nem lesz teljes pusztulás. Akik eddig megtehették, hogy nagy pénzeket adjanak ki dVGA-ra, azok eztán is megtehetik majd... A többieknek meg ott lesz a Fusion. Egy A8-3850-essel már tökéletesen lehet játszani 720p felbontáson.
Ráadásul a várható sebesség-növekedés is nagyobb, mert nem csak HW oldalon lehet a dologhoz hozzányúlni, hanem el lehet kezdeni SW oldalon is kihasználni a CPU-GPU közti szorosabb kapcsolatot...
sz: És a Trinity a TDP-keretet is kitolja 100W-ról. Talán 125-150(#4586) KillerKollar: 200k kizárt... Számolj utána:
449$ - 3870 X2 +100
549$ - 4870 X2 +50
599$ - 5970 +100
699$ - 6990 +150
849$ - 799033% egyszerűen túl sok és túl gyors a piacnak. Nem lesz baráti árazás... Egyszerűen lehetetlen...
A Fusion lefedi a piaci igények 80%-át. Afölött értelme sincs erőlködni... Akinek kell, megveszi ennyiért is... El fog jönni a 999$-os VGA-k kora. Prociból már régóta ott tanyás az "Enthusiast" kategória...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
stranger28
addikt
válasz TESCO-Zsömle #4587 üzenetére
Köszi.
Egyébként szerintem minden ilyen 999 dodó körül lesz, ami hájend alkotóelem. Proci már most is, memória kitek is, az alaplapok és a GPU-k nem érték még el. De az alaplapok egyre bonyolódnak, X79 alá a legolcsóbb annyi, mint SB-hez a felső kategória. 500 már az is van. Könnyű lesz kiszámolni az új gépet legalább: 1+1+1+1+1+0,5+0,5
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
válasz Enclave #4575 üzenetére
Koszonom a felvilagositast, ezekkel en is tisztaban vagyok, ennyire ne nezzel laikusnak En nem GFLOPS alapjan neztem, de ha mar errol van szo az sem mindegy, hogy azt a teljesitemynt mennyire kepes kipumplani (frontend/backend) magabol grafika alatt, hacsak nem HASH-t fejtesz rajta:] Eleve a UTDP megdupalazasa kb 30%-kal javitja a hatekonysagot (Barts), a GE duplazas szinten optimalizal a Cayman-nal. Olvass elotte mielott kiokitasz (de ne a wikipediarol) En a hasznaltpiaci arazasra ertettem, ami jelenleg van/volt. Nagyon jol tudom melyiknek milyen teljesitmenye van mert nalam is megfordult par darab tobb fele felhasznalas miatt (grafika/openCL/HASH). Ha csak a GFLOPS-ot neznek, akkor az nvidia kartyak a fasorban sincsenek az atikhoz, tapasztalat . Megis grafika alatt pariban vannak. Ismetlem nem a nyers/hash/etc teljesitmenyt kell alapul venni, kiveve ha csak az a felhasznalasi terulet.
ui: amugy az alaplap meg mindig szepen mukodik
ui2: kis olvasnivalo[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
-
Angel1981
veterán
válasz TESCO-Zsömle #4587 üzenetére
Teljes persze, hogy nem lesz, a hangkártyák sem haltak ki teljesen....
És mi a "nagy pénz"?
Aki mondjuk még 100.000 FT-ot kiad egy VGA-ra (mint én) egyáltalán nem biztos, hogy 150-200-at is kiad - pláne, ha esetleg a jövőben az APU-kra optimalizálnak, és egy dVGA nem fog akkora előnyt jelenteni.
Ha az árak megduplázódnak / triplázódnak, és az APU lesz az elsődleges fejlesztési platform, akkor tényleg mi létjogosultságuk lenne?
A professzionális felhasználás természetesen más, én a játékos VGA-król beszélek. -
Z10N
veterán
válasz stranger28 #4584 üzenetére
A 6950 nem is az uj, inkabb a hasznaltpiaci arara leszek kivancsi, ha igaz lesz amit a Zsomle mond, akkor nem fog az ara sehova csokkeni. Ha megis, akkor...
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Angel1981 #4592 üzenetére
Ezután is kiadhatsz 100k-t egy VGA-ra és jobbat is kapsz a réginél. Mindössze annyi lesz a különbség, hogy a 4-jegyű típusszámból a második nem 9-es lesz, hanem 8-as, vagy 7-es...
Max bejön a képbe az, hogy nem 20-30k-s proci mellé veszel egy 100k-s VGA-t, hanem egy 60-70k-s APU mellé veszel egy 50-60k-s VGA-t CF-be...
Ennyi...
(#4593) Z10N: Márciusban vettem 58k-ért a VGA-mat, ami egy BIOS-kapcsolós Asus HD6950-es. Nézd meg most mennyiért vannak fent ezek... 60-64k....
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
L4mie
veterán
Zsomle azt mondta, hogy az elmúlt fél évben nem változott neki, ami jogos is, én most néztem meg a procimat, az elmúlt 10 hónapban drágább lett mint a belépő ára, na ez fura -.-'
A használtpiaci ára csökkenni fog, mivel követi az új árakat és várhatóan nőni fog a kínálat is(van azért még Magyarországon pénz, vannak olyanok akik nem élnek 2 hónapig virslin ha új VGA-t akarnak )[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Z10N
veterán
#4562 Furkoo: Az arak be vannak love egy szintre a tranzisztorok gyartasi ara csokken, viszont abbol egyre tobb, igy allando. Erre jon ra a gazdasagi "tejszinhab"
#4563 stranger28: Igen ezzel az amd-sek is szamolnak, ezert adjak ki a csak csikszelesseg csokkentet peldanyokat. Amugy a benq monitor mennyibe ment el a vegen?
-
Z10N
veterán
válasz TESCO-Zsömle #4594 üzenetére
Ezzel most mit is akarsz mondani? Majd tel vegen, kora tavasszal gondoltam az atrendezodest leghamarabb. Addig persze ilyen arak vannak.
-
Z10N
veterán
válasz stranger28 #4595 üzenetére
Pedig ha ugyan annyiert adod el es nem buksz rajta es veszel belole egy 7850/7870 CF-et akkor nem ertem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Trollok komolyan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest