Új hozzászólás Aktív témák

  • Z10N

    veterán

    válasz Pécsi gyerek #43667 üzenetére

    Ugy latszik nem erted.

    Ad1) Nem sajnos, hanem nem kell venni es rajonnek, hogy nem veszik annyiert meg. Lasd az 5700/XT "instant" arcsokkentese.
    Ad2) Del-Koreat mondtam, nem Kinat.
    Ad3) Pont, hogy van ertelme viszonyitani. Ugyanis az azsiai orszagokban (es itt mar mondhatod Kinat), hatalmas mennyiesegeket vasaroltak fel banyaszatra es a kizarolag belso piacra szant modellekbol (470D) tobbek kozt az internetkavezokba. A ket emlitett pelda Japan es Del-Korea, mint mondtam nem olcso helyek (es ez a lenyeg bennuk), de meg is hasznaltan ilyen aron kezdik elarasztani a piacot (nagyon nagy lesz a kulonbseg a price/perf-ban es nyilvan senki se a penztarcaja ellensege). Ezek nem fognak kodde valni es mint mondtam korabban, ezzel az AMD-nek is tisztaban kene/kellett volna lennie. Szerinted mit fognak veluk csinalni? Kidobjak oket?! Nem, hanem elarasztjak vele a piacot, ami mar ev eleje ota eszreveheto. Tehat az AMD-nek lett volna ideje ehhez alkalmazkodni. Erre meg ratesz egy lapattal, hogy nyomtak az atnevezosdit es ugyan azt adtak el megegyszer, mint megannyiszor. Szoval polarisbol tonna szamra van kartya (470/480/570/580) hasznaltan, de ujonnnan is tele van veluk a polc a boltokban. Hasznalt vagy sem, ilyen hatalmas mennyisegben ez mar nagyon komoly arkepzo kepessegel bir, ha tetszik, ha nem egyeseknek.

    Egy hamar nem fognak kikopni. Mar csak azert sem, mert azok a kereskedesek amik a banyaszlaz idejen vasaroltak be es nem tudtak mindet eleadni "kalmar" aron csak fokozatosan vittek le az arukat (van olyan hely ahol az 580 8G meg mindig 129k, de sok van ahol tovabbra is 90-110k kozott vannak, mikozben 72k-ert kapsz uj Veg56-t EU-s boltbol). Igy ezen termekekbol nem fogytak gyorsan a keszletek, bukni meg nem akarnak rajtuk sokat es ezert meg nagyon sokaig be fognak ragadni a polcokon. Aki erti ezt, az a piacot egyben latja.

    Ui: A Navi pedig nemhogy ezen javitott volna, hanem meg rontott is es szvsz meg tovabb fog rontani.

    [ Szerkesztve ]

    # sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

Új hozzászólás Aktív témák