Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz #85552128 #27424 üzenetére

    Micsodát? Ott van világosan, hogy van egy köztes órajelszint a memóriánál. Emiatt nem max órajelre kapcsol a memória, hanem a max órajel felére. Ehhez memóriavezérlőre vonatkozó változtatás kell, mivel az eddigi vezérlő csak két állapotot kezelt. A harmadik állapotnak tehát kell egy extra slot a hardverbe.
    A fixfunkciós blokkok az UVD-be a Bristol Ridge APU-ból kerültek át. Ezeket az AMD kihagyta régebben a dGPU-knál, mert nem tartották fontosnak, viszont a shaderek post-process számításnál sokat fogyasztottak. Emiatt az új Polaris GPU-k megkapták a Bristol Ridge APU-knak ezt a hardverelemét. Nyilván nem az Isten döntött úgy, hogy mostantól keveset fog fogyasztani a hardver multimédiában.
    Az LDO pedig a Summit Ridge-ből került át, ez az AVFS-nek egy kiegészítése. Arra jó, hogy kiterjessze a beállítható órajeltartományt. Ebből szedtek extra órajeleket, és ezt sem az Isten adta oda nekik.

    Azzal nem tudok mit kezdeni, hogy más nem magyarázza meg a változást, hanem egyszerűen annyit írnak, hogy optimalizáció. Na most optimalizációból nem lehet az ötödére/tizedére csökkenteni a multimédiás fogyasztást. Ehhez csoda kellene, de csodák nincsenek, így kapott az APU-ból egy már eleve létező és működő hardvert rá.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák