Új hozzászólás Aktív témák

  • #65755648

    törölt tag

    válasz TESCO-Zsömle #17144 üzenetére

    Így van, és ha szabad még picit továbbvinni a gondolatot: csakis azért létezik még a CUDA/PhysX mert elbuktak. Ha sikerült volna elérni a célt, azaz beépíteni a funkcióikat egy fejlettebb, mindenki által támogatott API-ba (DX11 vagy bármi más), akkor NV-nek már nem kellene támogatnia a CUDA-t és megszűnt volna. Ami az NV-nek 8 év kínlódással sem sikerült, azt az AMD megcsinálta zökkenőmentesen 1 év alatt. A kérdés csak az, hogy ezt a sikert kamatoztatni tudják-e az eladásokban is.
    Sajnos ez emberek többsége birka és nagyon fogékony az NV agresszív agymosására és PR-jára, ezért ilyen sok a habzó szájú NV-fan és ezért lesz nehéz megtörni a lendületüket.

    (#17145) janos666: ez mind igaz amit írsz, de csak alátámasztja azt amit mi is írunk :)
    Ja és azt azért ne felejtsd el, hogy ATI/NV két jelentősen eltérő architektúrát használnak. Valószínűleg abban kell keresni az okát annak miért terheli jobban a CPU-t az AMD, hogy nehezebb az ő hardverükhöz megírni nem CPU-igényesre a drivert, figyelembe véve a korábbi DX-ek erős limitációit is. És nem azért mert balf@szok a programozóik. Ezt bizonyította be a Mantle, és ennek hála hogy úgy néz ez a probléma és a különbség a két gyártó közt már a múlté.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák