Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
Nekem firkál,mert a kolléga szerint a 385Xre elég lesz a 2GB VRAM is,jött itt 2011es játékokkal,ja és szerinte FHD-ban is elég lehet,meg irt még egy csomó bődületes okosságot.Bár már egyszer lezártuk,de nem tud túllépni saját magán.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
félisten
Srácok, szerintem ezt addig fejezzétek be, amíg nem jár erre egy modi...
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
nagyúr
A Keplerrel szemben is veszítettek - egyedül a 780Ti - 290X viszonylatban hasonló a perf / watt, minden más kategóriában az nVidia van előrébb ezen a téren. Ráadásul ez már egy lefutott ügy, mert ugyan ki fog foglalkozni azzal, ha esetleg DX12 alatt szar lesz a Kepler? Én biztos nem, pedig nekem az van
A Maxwellnél még fennforog ez a kérdés, bár mire kiderül a tuti, addigra várhatóan lesz következő generáció."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
HSM
félisten
Igen, csak akik a kuporgatott pénzükből vettek GTX970, vagy 980-at, azokat nem fogja vigasztalni, ha jövőre vehetnek új kártyát oltári pénzügyi bukóval....
Halkan jegyzem meg, a GK104 és a Tahiti jól belőve eléggé közel voltak egymáshoz, akár sebességre, akár fogyasztásra. -
törölt tag
válasz Malibutomi #10813 üzenetére
Ahogy a 290x-nek is 95 fok...
(#10811) Xmister: Az overhead teszt nem grafikuskártyák összehasonlítására készült, vagy szerinted egy 285 290x-el van egy szinten ? [link]
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
itt azt írják, hogy a wccftech.com egy régebbi roadmaphoz jutott hozzá, és hogy az amd az új modellek grafikus csipjeit is 20nm-en akarja gyártatni a tsmcnél.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
törölt tag
válasz Malibutomi #10816 üzenetére
Olyan szinten előny, hogy az a 85 temp target még kitolható akár 90-re is ami stabilabb FPS-t netalán még nagyobb teljesítményt is hozhat. A 290X meg már így is maxon van.
-
nagyúr
válasz #85552128 #10809 üzenetére
Abban a pillanatban, hogy egy program megfelelő módon kihasználja a GPU "láthatóbb" erőforrásait, a 980 és a 290X sorrendje gyakorlatilag megfordul - a főbb részegységek kapacitása alapján a 290X-nek 10-20%-kal gyorsabbnak kellene lennie (emellett jelenthet még előnyt a "CPU-sabb" felépítés, ez általánosan nem nagyon számszerűsíthető, úgyhogy jobb nem jósolgatni rá). Hogy ez most mégsem így van, annak több oka is van (nem csak a DX11), és ezek közül nem biztos, hogy mind megszűnik egy-egy DX12-es motorban - viszont valószínűleg egy éven belül lesz 1-2 olyan, ahol igen.
(#10812) HSM: 2016H1 végéig aligha lesznek jelentős fájdalmak - pár játékban jobb lesz a konkurencia, na bumm. Ha valakinek meg ennyitől összemegy az e-pénisze, azt hadd ne sajnáljam
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
törölt tag
1.5+ éves lesz a 980 mire kelleni fog a DX12 és HA cserben hagy (nem kezelném még tényként...) akkor is addig már több tucat játékkal játszottak a tulajok...
Ne gondold hogy ha kijön az új széria AMD-nél annyira támogatott lesz a régi, előre félek hogyan fognak a fejlesztők ennyi féle kártyára optimalizálni. A mostani utólag driveres optimalizálás lényegében megszűnik...[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz #85552128 #10825 üzenetére
Igen, csak erősen nem mindegy, mennyit veszít az értékéből adott idő alatt...
A HD5850-em pl. 3 év alatt vesztett az értékéből összesen 35K-t, pedig 1 hónaposan vettem, szinte újonann, és 2 évig kb. kompromisszummentes volt, az utolsó egy évben kellett minimálisan visszább venni ezt-azt.
Két éve, aki 7970-et vett 70-80K környékén és megtartotta, az se csinált rossz boltot, mert még jövőre is jónak ígérkezik, és tartja az árát. A 290-ek se vesztettek olyan nagyon sokat az értékükből, még most is 70K felett mennek használtan, erős a gyanúm, hogy innen már sokat nem fognak az értékükből veszíteni, pláne, ha jön a DX12.
Ezzel szemben mik a kilátások egy akár használtan is 100K-ba kerülő 970-el, vagy 130-140K-ért vesztegetett 980-akkal? Kijön a Pascal, meg pár játék DX12-re, olyan bukó lesz rajtuk, mint a ház...
Persze, most még mindenki örül, gyorsak, halkak, takarékosak (ami zseniális üzleti húzás az Nv-től elismerem, jókor, jó termék az Ő üzleti szempontjukból), de ennek előbb vagy utóbb meglesz a böjtje.Nyilván ez nem szempont azoknak, akik pénzüket nem kímélve mindig ragaszkodnak az elérhető legerősebb VGA-hoz, de a maradék többségnek igen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Kijön a Pascal, meg pár játék DX12-re, olyan bukó lesz rajtuk, mint a ház..."
Forrás ?
"Persze, most még mindenki örül, gyorsak, halkak, takarékosak (ami zseniális üzleti húzás az Nv-től elismerem, jókor, jó termék az Ő üzleti szempontjukból), de ennek előbb vagy utóbb meglesz a böjtje."
Persze hogy örülnek, 1.5-2 évig használja megelégedéssel (nem mintha lenne a 980-ra AMD-s alternatíva...), ha ezután elkezdenek lassulni most őszintén ki fog rajta meglepődni ?
(#10828) HSM
Onnan tudod, hogy bukó lesz DX12-n (egy meg nemjelent API-ról) a 980 hűha, akkor most kérem a heti ötöslottó számokat...
[ Szerkesztve ]
-
7time
senior tag
Mindenki gondolkodjon el azon hogy ha nem lenne versenytárs akkor a kedvenc 30-40% többe kerülne, hogy ki viszi majd előre a piacot és mivel úgyis a játékgyártók döntik el, de a Mantle, DX12, Vulkan elindított egy komoly fejlesztést, lehet bagatellizálni de minek?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Az Nvidia mindig is így árazott mert van egy Ázsiai+USA kemény mag aki ezt támogatja"
-> "engem nem zavar hogy megvegyem jó árban a kedvenc Radeonomat"
Mindkét tábort alkotja ilyen kemény mag, valaki meg azt veszi ami épp jó...980 előtt a 290X is ~45k-val drágább volt (forrás: ipon - Tri-Xi, Vapor, DC2) mint most... A 8 gigás meg most is annyi mint egy 980.
Ha nincs konkurencia mindkettő eszementen áraz ahogy csak nem szégyenlik[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
A piaci részesedések alapján inkább az AMD -re lehetne azt mondani, hogy csak egy kemény mag veszi a termékeit. És amíg a béka segge alatt van az AMD részesedése addig úgyis úgy fejlesztik a játékokat, hogy az NV tulajok is boldogok legyenek.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
7time
senior tag
válasz kovsol #10833 üzenetére
Nem érdekel a piaci részesedés még annyit sem mint a tegnapi csirkét, viszont mindenki annyit fizet nekik amennyit akar, ez a demokrácia, ha megveszek egy R9-380X a GTX 980 fele árában hatalmasat fogok röhögni, részesedés nélkül is, nem értem miért kell a részesedésbe keverni a vásárlók hasznát????
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Biztos az AMD részvényesei is így gondolkoznak mint te a piaci részesedésről. Majd ha csődbe megy akkor biztos te is így gondolod. Ha elrontják a következő szériát akkor kapáltak nekik. És amekkora elvárások vannak az új szériával kapcsolatban félek nagy lesz a csalódás.
Végül is ez tökre megéri, hogy negyed annyi kártyát adnak el, és sokkal kisebb is a hasznunk rajta.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
7time
senior tag
Világos dolog hogy a DX12 megjelenésekor az Nvidia is felokosítja a MAXWELT és már nem annyit fog fogyasztani, de ezt most magyarázd meg a ződös hívőknek, nem beszélve hogy ez nekem jól fog jönni mert olcsóbb lesz a Radeon, viszont azoknak akiknek viszketegséget okoz a Radeon , AMD név ez nem jelent sokat.
Amúgy gyerekek nem elég az 1 bittes Magyar társadalomból, Orosz-Amerikai, Ausztrál-Magyar, Orosz-Magyar, Magyar -EU-vagy Magyar -USA mindig 2 bitre voltunk osztva.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Világos dolog hogy a DX12 megjelenésekor az Nvidia is felokosítja a MAXWELT és már nem annyit fog fogyasztani"
Ó, édes Istenem... Összeesküvés elméletek, jövőbe látás. Minden van ebben a topicban.
Btw. a 290X-nek sem az a baja, hogy sokat fogyaszt, hanem a Performance/Watt mutatója - amit még nem is mondanék óriási problémának, mert a Maxwell újabb, csak ne akarjátok már beadni, hogy annyira szar az a 9-es széria...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Kijön a Pascal, meg pár játék DX12-re, olyan bukó lesz rajtuk, mint a ház...
Mindig itt megy félre az AMD-párt - ezek feltételezések, 100%-nál messze kisebb valószínűséggel (bár ezúttal 0%-nál valóban lényegesen nagyobbal), és még ha be is jönnek, az időtávjuk ingatag. Nem ismétlem meg az ominózus postomat a VS topicból, hogy mi ment az elmúlt 8 évben architektúrás huhogás terén, amiből semmi, ismétlem, semmi nem jött be...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
7time
senior tag
HOGYAN lehet pártolni egy olyan céget aki évek óta visszahúzza a PC -s fejlesztést, lásd óceán a város alatt de nem is ez lenne a baj hanem Ubisoft-Nvidia black OPS 90-40-40-60% CPU terhelés 60% GPU a pofám égne le ilyen cégek helyében, kivi vagyok mikor mondják azt a zöldek hogy az Nvidia helyett magamat pártolom, persze mindenki oda szórja ahova akarja.
-
törölt tag
Ki pártolja őket ? Nekem teljesen mindegy, hogy ki mit ad ki, mit csinál, engem az adott termék érdekel.
A 980/970 meg vitathatatlanul jól sikerült sorozat.A 970 előtt csak AMD kártyám volt (~6 hétig volt nálam egy 7600 GT-is de azt ne számoljuk bele): ATI 9550-nel kezdtem, amit a 2600XT, Mobility 4650, HD 7560D (IGP), 260X folytatott és ősszel is AMD kártyát vettem volna, ha az AMD méltóztatja kiadni a 285-öt elfogadható áron és 4 GB-s verzióban (ebben vagy egy másik topicban, de ezen az oldalon érdeklődtem is ennek esélyeiről) - ez nekem elég lett volna az új szériáig - nem így lett, úgyhogy úgy gondoltam erősebbet veszek. Néztem a 290X-et és a 970 kb. egy szinten van/volt (valamiben egyik jobb, valamiben meg a másik) a 970-nek viszont majdnem feleannyi a fogyasztása és akkor még a jobb 290X-ek is drágábbak voltak. Az már csak ráadás, hogy az akkori 500W-os tápom 290X-hez hosszú távon nem lett volna valami jó ötlet a 970 meg vígan elvolt vele és az így nyert +30k-t meg egy i7-be fektetettem. Egyszóval bocs, de nem pártolok senkit, én az AMD-nek "köszönhetően" vettem nV kártyát mert akkor az jobb volt és azóta megelégedéssel használom. A stikliiket is jól ismerem a 970 topicban is kifejtettem, hogy a VRAM-os trükközés elhallgatása egy g*ci húzás volt, de 290X-et akkor sem vettem volna ha a vásárláskor ezt tudom, akkor inkább várok vagy veszek egy 980-at...
Ettől függetlenül azóta is megelégedéssel használom a 970-et, nyilván a VRAM később még problémát okozhat, de addigra már vagy nem is ez lesz nekem vagy nem a VRAM lesz a szűk keresztmetszet...Azt még a margóra jegyzem meg, hogy az összes kártyával együttvéve nem szívtam annyit amennyit a 260X-szel a ZeroCore és BlackScreenek miatt (meg az ASUS még adott nekünk egy extra problémát is a DC2-OC-vel...) - tele van vele a net ezzel is meg más típusokkal is és még mostanra sem sikerült javítani. És bár egy léghűtős 390/X(?) 8 GB-s verziója lehet hogy érdekelne, de ezek miatt a dolgok miatt nem biztos hogy őket választom főleg ha a Pascal is hamar kijön.
Még úgy is, hogy driverek szempontjából a CCC-t 100% használhatóbbnak találom mint az nV "vezérlőprogramját".
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Nem lehetne hogy mindenki áthúzzon végre az amd vs nv topicba és ne ezt toljátok tele a nem idevaló vitával?
-
addikt
válasz cheatergs #10844 üzenetére
Jó a tipped, a 360/360X lesz nagyjából a megfelelőjük... Gondolom valami vérfrissítés azért csak történt a nyák tervezéssel, és az alkatrészekkel kapcsolatban is...
Ha jól rémlik valamelyik táblázatban GCN 1.3-at láttam melléjük írva, akárcsak a legnagyobb kártya mellé, amit kicsit furcsállottam is..
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
HSM
félisten
Ha megkérhetlek, hogy ne azonosíts semmiféle "AMD-párt"-al, nagyon hálás lennék. HSM-vagyok, nem AMD, meg párt, meg mittudoménmi. Ez az én véleményem, ahogy én látom a jövőt, se több, se kevesebb. Sok AMD-s ökörség volt, amin én is csak jókat derültem, mint pl. csodadriver-várás, meg hasonlók....
-
nagyúr
válasz Malibutomi #10843 üzenetére
Jogos a felvetés, csak azt nem értem, hogy miért van az, hogy egyik pillanatban a 390X-ről elmélkedünk, a másik pillanatban meg arról van szó (sokadszor), hogy az nVidia tulajdonosok hogy meg fogják szívni, most éppen a DX12-vel. No mindegy.
(#10841) 7time: Az itt fórumozók többsége magát pártolja, nem elvakult ideológiák alapján vesz kártyát. Folytatás az AMD VS nVidia topikban.
-
5ent1nel
aktív tag
válasz TTomax #10771 üzenetére
Szóval a zöldek prémium cuccát használva "építő jellegű kritikát" fogalmazol meg jó pár fórumon a pirosak vezérei felé, miszerint dobjanak össze valami ütőset, mert nehogy már méregdrágán kelljen megvenned a zöldek köv generációs prémium cuccait az elkövetkező években.
Valami ilyesmi eddig is tiszta volt, csak nem gondoltam volna, h ezt komolyan is gondolod!
Lennének még kérdéseim, de inkább nem is "kötekedem" tovább...
[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
Nem akarom az összes hozzá szólást végig olvasni de van valami hír milyen áron fognak jönni az új r9 390?
Vagy még csak tippelni lehet?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest