Új hozzászólás Aktív témák

  • gbors

    nagyúr

    válasz Menthirist #10776 üzenetére

    Élesen szétszedném a DX11 és a DX12 kérdést. A becsléseim DX11-re vonatkoznak, a 12-vel kapcsolatban annyira sok a változó, hogy arra jobb nem jósolgatni. Tudható, hogy nagyobb a potenciál a GCN-ben, és az is ismert, hogy lesz pár engine, ami ezzel élni is akar. Hogy ez mennyire fog sikerülni, mennyire lesz sok próbálkozó, és nem utolsósorban mikortól lesz széles körben elterjedt, az mind nagy kérdés. Ebből az is következik, hogy (szerintem) 2015. júniusban a DX11 alapján kell értékelni a kártyát, azzal a kitétellel, hogy nem most kell 18-36 hónapra szóló vásárlási döntéseket hozni.

    A HBM nekem elég egyszerű kérdéskör. Van egy pletykált sebességszint, ami duplája a 290X-nek, ezért ha valami műszaki gebasz nem lesz (reméljük, hogy nem), akkor olyan (vagy még jobb) lesz, mint a 4870-en a gDDR5. Happiness.

    Tuningpotenciál terén én nem a hőelvezetést látom a fő korlátozó tényezőnek, hanem a tápellátást, ill. azt, hogy az alkatrészek mennyire fogják bírni ezt a szintű megterhelést. A 295 esetében volt az árazásban hely arra, hogy mindent túltervezzenek, itt az amúgy is drága HBM miatt ez nehéz lesz. Valamint ott lesz a GPU, aminek a (várható) fogyasztására még nincs precedens.

    (#10777) 7time: Szerintem kicsit túlpörögted ezt a kötekedés kérdést ;)
    Ha a fogyasztás annyi lesz, mint a Titan X-é, akkor nyilván nem lesz gond a tuninggal, de a fogyasztás nem annyi lesz, mint a Titan X-é, még csak nem is annyi, mint a 290X-é.

    (#10791) Abu85: Az elméleti alapok nagyon szépek, de itt most a gyakorlatról beszéltünk, és a lapka területe eddig szóba sem került. Btw. az emlegetett CPU-k tekintetében a 8150 sokkal nagyobb, mint a 2500 (sőt, a 2600, hiszen ugyanaz a chip), mégsem lehet belőle jelentős előnyt kipréselni. Ezért jó, ha az elméletet tudjuk a helyén kezelni.

    [ Szerkesztve ]

    Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Új hozzászólás Aktív témák