Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbokecske
csendes tag
válasz petike2014 #20900 üzenetére
Mennyi feszültséget kap az a pár Kingston ram? Állítsd kézzel 1.36-ra.
-
atiska007
senior tag
Hello!
Összeállt az új konfig, intelről váltottam és lenne pár kérdésem.
1. Normális, hogy lapon egy ID-COOLING SE-213V2 hűtővel default 40C az alap cpu hőmérséklet? (intel után nekem ez magas..)
2. asrock b450m pro 4 lapot vettem, és 2*8gb-os memóriákat melyik slotba érdemes tenni?
(most a CPU-tól számított 2. és 4. slotban vannak.
3. A lapot 3.6 bios-al kaptam, de most nincs kép windows login után. A [lap] leírásánál viszont azt írják, hogy nem javasolt ez a bios pl 2600-nak. Most nincs kép, hiába teszek fel bármilyen AMD vga drivert. Lehet ez már lapos kérdés, de hátha valaki belefutott ebbe. Érdemes/kellene egy downgrade 3.5-re?4. Próbáltam USB-ről win10-et újratelepíteni, de folyamatosan "Missing MBR helper" hibaüzibe futottam. Előző lap/proci/pendrive kombóval ez simán ment. Valamit lapon kell beállítani?
Most így ennyi, bocs, ha alaplapos kérdés is keveredett ide, de akik ilyen procit használnak, lehet már belefutottak a fenti dolgokba
Mittudomain!
-
meszike91
senior tag
Igen. Az órajelre 1550-et mutat az msi afterburner minden magon ha nem terhelem, terhelésnél meg minden mag 4 ghz.
A feszültség most viszont nem akar annyira lemenni. Tegnap volt 1 alatt is. Most csak 1,1-ig láttam lemenni, de azt is csak kis időre. Amúgy olyan 1,33-1,345 körül változik.
Cinebenchben meg olyan 2500 körül volt oc nélkül.
du, du hast, du hast mich
-
petike2014
aktív tag
válasz Turbokecske #20901 üzenetére
1.36-ot írt minden program és random kékhalál windowsban böngészés közben, gskillel semmi gond eddig
A nálam nem működő kingston ramok egy intel konfigban tökéletesen mennek most is épp egész délelőttSSD gond megoldódott, gskill ram, másik pendrive új telepítő és továbbment.
Talán most tudom majd tesztelni a cpu-t.
Milyen beállításokat javasoltok megnézni? Köszönöm -
rumkola
veterán
Javaslatom az X-es procihoz: ne babrálj semmit, ezért X.
Talán egyedül az offset voltage mehet -50 miliwattra. Ennyi. -
Turbokecske
csendes tag
válasz petike2014 #20905 üzenetére
Lehet, hogy nem szereti a lap azt a ramot. Hivatalos kompatibilitási listán szerepel? Csak érdekel, ezek után..
-
pandras83
senior tag
Mérte már valaki közületek , hogy az R5 2600 különböző fesz értékek mellett milyen teljesítmény eltérést produkál teszketben, játékban?
Cyberfuck Patchrunner
-
petike2014
aktív tag
válasz Turbokecske #20908 üzenetére
..., nem nincs rajta. Ahogy a kapható RAM-ok többsége sem.
Memtest OK lett pendriveról bootolva, viszont ahogy visszarakom azt a ramot, nem látja az SSD-t és nem is bootol csak BIOS-ba lép be.
Milyen memóriát javasoltok? köszönöm 16 vagy 32gb KIT érdekel, köszönöm
-
Televan74
nagyúr
1600 -ról váltok 2700 -ra. Alaplap egy MSI B450 Tomahawk MAX. Mennyire bírják a 2700 -s procik a memóriát? Mert egy 3466MHz Kingston HyperX Fury Black CL16 -os csomagot rendeltem hozzá.
3600 -as volt a cél,de +20.000 Ft lett volt.Azt a felárat meg nem szerettem volna kifizetni érte. Néztem a 2600 -t is,de az meg csak -10.000 Ft -al lett volna karcsúbb.
Egy Sapphire RX5700 Pulse lesz hajtva vele. Egyelőre 1080p/75Hz -en. Szeretném majd a monitor kicserélni egy 144hz -s 1080p modellre cserélni a közeljövőben.Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Paxker315
addikt
válasz Televan74 #20911 üzenetére
Szia. Esetleg vissza tudod mondani? A 27 ezer forintos Crucial Ballistix Sport altalaban 3600 MHz -t erőlködés nélkül tud még zen+ procikkal is.
Esetleg a 2700x-en gondolkoztal? Jobb egymagos, egyszalas teljesítmény, és a gyári hűtőt bármikor el tudod adni korrekt áron
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
válasz djhalasz #20914 üzenetére
60-70 centiről játszom, 27" nagy lenne. 24" -on meg a másfeles olvasóm is kevés lenne. Így is 125% -os nagyításban van a böngészőm hogy szemüveg nélkül tudjak fórumozni. Az apróbb betűkhöz így is fel kell vennem az olvasót.
Tudom,hogy a kártya és a cpu is tudná.Bocsi az offért.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Televan74 #20915 üzenetére
én a sajátomat ajánlanám (29" 21:9), az szerintem kb a 25"-nak felelhet meg csak nagyobb a látószög, én ezen okból vissza nem térek a 16:9-re, a felbontás növelését nem láttam indokoltnak (főleg ahogy romlik a látásom ), de a céges 4K monitortól sem esett le az állam, mondjuk az meg 34-es, ha nem kell a valag fps akkor meg a 75Hz felletti sem indokolt
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
petike2014
aktív tag
CRUCIAL Ballistix Sport LT DDR4 3200Mhz CL16 vagy CORSAIR Vengeance RGB Pro DDR4 3200MHz CL16 a javaslatotok,hogy biztos jó legyen?! Köszönöm
-
Turbokecske
csendes tag
válasz petike2014 #20910 üzenetére
Nézz valami 3200-as kitet a kompatibilitási listáról, azt' csókolom.
Természetesen attól, hogy X ram nincs rajta a szent listán, még működhet, de ha már az alaplapgyártó végignyálazta őket, és megvan, hogy mi TUTIRA jó bele, akkor sokkal egyszerűbb olyat venni.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Turbokecske #20921 üzenetére
Ennél egy fokkal egyszerűbb, ha ajánlott típust vesz, ami már sokaknál bizonyított.
-
Bodz
nagyúr
-
Mizol29
senior tag
válasz Turbokecske #20923 üzenetére
Az én ramom is benne van a qvl listában mégse tudja hozni a 3000mhz-et csak a 2400-at. Szóval erről ennyit.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Mizol29 #20925 üzenetére
na ha a vendors listből válogattam volna akkor a mostani sosem lenne, de még lehet mindig csak keresgélnék
szóval +1 Speed(R)-nekcsak a beváltakat szabad!!! mer tutána meg itt a fórumon jön a sírás hogy így nem meg úgy nem jajj help ...
és egyébként az sem mindegy hogy hány stick, meg ezer más dolog... na mind1 ishttps://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
MaddeNNNN
őstag
Csak Jóska meg Pista azt a ramot ajánlják amit már tobbszaz féle konfig variacioban kiprobaltak itt a userek hiba nélkül.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
A szakszavakat hagyd meg annak, akinek érted a szavait..az ajánlott típusok nem egyenlőek 1-1 Jóskapista ajánlással, nem kis felhasználói réteg alapján alakult ki a lista, mit érdemes valójában keresni és mi a felejtős. QVL..az elérhető típusok részhalmaza szerepel benne, annyit is ér.
-
Z_A_P
addikt
válasz petike2014 #20919 üzenetére
Nálam msi b450 tomahawk max, r1600@2600,a lenti crucial 2x8G@3200 rammal azonnal ment hibátlanul BIOS /xmp aktiválás után.
Auto - n soc+dram feszt magasabbra rakta kicsivel, de manuálisan visszakorrigáltam (1.075 es 1.35, par hsz-al lentebb írtam), így is atom stabil.
Szoval crucial +1OK
-
Paxker315
addikt
válasz Turbokecske #20921 üzenetére
majd rájösz, hogy a QVL nagyjából szinte teljesen irreleváns, a Ballistix meg nagyon jó.
3600Mhz CL16 általában meg szokott vele lenni. Kit érdekel, az alaplapgyártó milyen kitekkel tesztelte a lapot, ha van olyan RAM, ami mindig minden Ryzen procival, AM4 lapon jól teljesít?
[ Szerkesztve ]
-
rumkola
veterán
Az alaplap gyártója hogyan mondhatja meg melyik 2400-3600 közötti ram jó az alaplapjukba, amikor ez manapság már a cpu generációtól és a cpu memóriavezérlőjétől függ LOL. 😂
-
Tomtailor85
senior tag
Sziasztok!
Van egy MSI x370 Carbon Gaming lapon + egy 2700X-es Ryzen proci. A gép használata közben random elmegy a kép. Az alaplapon villog a CPU debug led. Kép nincs, de a ventillátorok forognak! Bios a legújabb! Tipp, hogy mi lehet a gond? Memória G. Skill Aegis 3000mhz.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
rumkola
veterán
válasz Tomtailor85 #20934 üzenetére
Szerintem kevés a cpunak a fesz. Nekem akkor volt ilyen amikor túl sok offsettel mentem mínuszba.
-
Paxker315
addikt
válasz Tomtailor85 #20936 üzenetére
Rumkola arra gondolt, hogy túlságosan alulfeszeled a procit.
Eseménynaploban bármi gyanús?
-
Tomtailor85
senior tag
Tud valaki segíteni a problémámra?
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Tomtailor85 #20941 üzenetére
Mivel X-es procid van, ezért ne adjál neki fix frekvenciát (értsd: szorzót ... felül ... pl 40x ...), hanem auto-n hagyd, állíts valami XMP profilt a ram-nak (reméljük megy), aztán a képen látható helyen a negatív offszetet állítsd be ... nem tudom pontosan mit szoktak az X-nek adni, de innen a topikból a 0.1 rémlik, vagy az enyém (0.0875) körüli, vagy elég kevesebb is akár 0.5-0.75, attól függ milyen hűtésed van, meddig boostol magától és mennyi feszültséget ad neki ehhez a lap...
-
Tomtailor85
senior tag
válasz GIORGIONE76 #20942 üzenetére
Jelenleg még Noctua D15-ös hűtő van a procin. Akkor megpróbálom ezekkel a beállításokkal!
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Akinek R5 2400G van dedikált kártyával, megnézné nekem hogy milyen PCI-e üzemmódban megy a vga-ja? Nekem 1.1_8×. Nem a sebességgel van gond, az apuk használatával az feleződik, ez ok. Hanem a Gen-nel. A vga-m 3.0-ás, de csak 1.1-ben megy.Köszi szépen!
Üdv:
L.[ Szerkesztve ]
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Tomtailor85 #20943 üzenetére
Az nagyon fain, akkor még ajánlom majd beállítani a DigitAll Powerben a load line calibration szinteket, LLC1 a legdurvább LLC7-8.. a gyengébb, ez megjelenhet neked a feszültségnél, hőfoknál stb, de hagyhatod auto-n is..
-
Lacpac
őstag
válasz Dragon3000 #20946 üzenetére
Köszi, akkor ez volt a gond. Nem volt terhelve.
-
Stan648
tag
Én a 2600X processzorom Asus Prime b450-plus lapban, d14 hűtővel, 3200cl16 rammal a pbo-t autóról manualra állítva mindent kimaxolva 95fok thermalthrottlinggal 2-2.5% plusz cb20 pontszámot hoz. CPU és soc alul feszeléssel ez még javulhat? Egyébként hwinfo folyamat 95w fogyasztást ír 105w-os pillanatnyi kiugrásokkal. Aida64 stressztesztel max 85fokra ment fel.
7600X + A620 + 32GB DDR5 + 4060 Ti 8GB
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest