Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzHUN
addikt
Na srácok, úgy néz ki 7850 cf helyett 7870+7850 lesz, úgy hozta a sors. Holnap délután jön elvileg a kártya
-
HSM
félisten
válasz katt777 #33354 üzenetére
Jó, de egy szót lespóroltál, és fél oldalt keresgéltem vissza, és még akkor se lettem benne 100%, csak sejtettem, hogy ilyesmire vonatkozhat. Egyszerűbb, ha leírod.
(#33355) ZozzHUN: Nálam így volt. A 7970 folyamatosan 88-90% terhelésen ment, mikor a 7950 folyamatosan 99%-on, tehát maxon. Ez éppen megfelelt a sebességkülönbségüknek, ebből gondoltam, hogy 7950 sebességgel dolgozik, különben miért nem volt mindkét kari terhelése 99%?
Javíts ki, ha tévednék, de nekem így logikus.... -
HSM
félisten
válasz PandaMonium #33358 üzenetére
Nem-nem, ott nem volt. CPU-limitnél is kipróbáltam, mindkét kari 40% körül, és épp ugyanúgy volt a kihasználtságuk közt egy bő 10% difi, akármit csináltam, ez folyamatosan megvolt! Itt van kép is róla: [link]
(V-sync se volt a linkelt TR képen, és CPU-limit se, kegyetlenül rányomtam az SSAA-t meg az extra árnyékokat is, nesze neked Ultimate beállítás... )[ Szerkesztve ]
-
tibee77
őstag
Kicsit takarítgattam a gépet és jött egy ötlet, hogy lerakom a videókártyát az alsó pci-e slot-ba, hogy ne termelje ott a sok hőt a procira.Most a táphoz van közelebb.A táp tud annyira melegedni, hogy keresztbe tegyen a kártya hűtésének?
[ Szerkesztve ]
poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters
-
fatboy.slim
csendes tag
csao, valaki segítene abban, hogy tudom kiszedni-betenni a szinkront buffert? Fps-ben le van korlátozva pár játék. Nvidiaban könnyen megtaláltam, de itt (asus ati 7850) menüjében sehol sem találom. Köszi előre is
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk! http://heeeeeeeey.com/
-
Gabás
addikt
válasz fatboy.slim #33367 üzenetére
a mit?
-
Repsol600
addikt
válasz fatboy.slim #33367 üzenetére
Játékoknál a beállításokban is ki tudud kapcsolni. (Sync on off vagy pipa be-ki.) Alapból úgy tudom ki van kapcsolva a Catalystben.
-
addikt
Beléptem a klubba egy giga 7870-nel
Akinek van tapasztalata vele (vagy hasonlóval), az leírná, hogy mit sikerült neki minimumra beállítani feszültséget, amivel stabilak voltak a gyári órajelek?Szeretnék még ajánlást kérni valamilyen programra, amivel a ventilátor fordulatszámát tudom szabályozni illetve a feszültségeket állítani (esetleg tuningolni a kíváncsiság kedvéért, hogy mit megy)
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Bali27
addikt
válasz kleinguru #33371 üzenetére
Nekem régebben volt egy HIS 2870-em, és én is állitgattam a minimum feszültséget biosokkal. Most ott virít a polcon mert bedöglött.- Nincs bizonyítékom hogy ez miatt, de pont utána? Szóval nekem is giga7870-em van, az oldalárol a legfrissebb biost feltettem. AZ eredetivel is tökéletes volt és most is az
-
addikt
válasz Bali27 #33372 üzenetére
Elég szűkszavú a leírás mellé, és sok mindenben (ha a nyelvi finomságokat nem tekintem) nem tér el a 2 egymástól
Biosba semmiképp nem szeretném beírni a csökkentett feszültségadatokat, elég volna csak szoftveresen megoldani
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
MZsoltee
veterán
válasz katt777 #33376 üzenetére
Nekem van 7870LE-m az első vásárlók közétartozom még januárban szert tettem rá. Sajnos akkor myst lett, a meleg megérkezéséig nem is volt gondom, addig nem volt hangos. Most 925/1500-on hajtom 1.05V-on, így csöndes és hűs, télen meg mehet 1100/1500-on.
MOD:
Felnéztem az apróra, mindenki szabadul a tahiti LE-től? Miért?[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
katt777
félisten
válasz MZsoltee #33377 üzenetére
Ennyire azért ne legyen már gáz! Ennek a boostja állítólag már csak 1.144V, nem 1.2, és alulfeszelve is OK, de nem szeretném, ha a boost lelassítaná a karit a melegedés miatt. Meglátjuk, Sapphire-nek milyen a dual hűtése, HD4870-en az 1 ventis is elfogadhatóan dolgozott.
Talán, hogy tudjak venni... Bár most már késő...
Vagy mindenkinek melegedni kezd a kánikulában.
Kérdezz rá.[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
belinho
senior tag
válasz katt777 #33378 üzenetére
0%-os power limit mellett 1.144v a boost, viszont azt ki kell tolni 10-20%-ra, ha nem akarod, hogy ugráljon az órajel, úgy meg már 1.225v a boost.
Ez is attól függ mennyin akarod járatni majd, ha kell így alapfeszen is viszi majd az 1200-at vagy felette, de ha alulfeszeled akkor kevesebbet fog menni, viszont halkabb lesz és energiagazdaságosabb. -
gyuszaa
őstag
válasz belinho #33379 üzenetére
Pontosan, erre is írtam már, hogy el lehet találni normális órajelet egy alacsonyabb feszültséggel, és ki kell tapasztalni honnan indul meg a fogyasztás és a hőmérséklet aránytalanul, ha a legtöbbet akarod kihozni a kártyádból mindennapi használatra.
1100 Mhz még abban a helyzetben van, hogy kellemes a fogyasztás, ventilátor fordulatszám és a hőmérséklet az én esetemben, és itt már szép teljesítményt kap az ember.
-
-
Yutani
nagyúr
válasz MZsoltee #33377 üzenetére
Én is azt nézem a napokban, hogy alig 50k feletti áron rengeteg Tahiti LE kártyát árulnak, pedig azok nagyok újak lehetnek. Tényleg mintha szabadulni akarnának tőlük...
Én is beléptem a klubba egy Sapphire 7870 GHz Edition kártyával. Nagyon meg vagyok vele elégedve, főleg az idle fogyasztást tekintve. A korábbi 5850 Xtreme kártyámmal idle fogyasztás 110W körül van, de ezzel 50W alattit mutat a fogyasztásmérő. Hihetetlen! A kétventis hűtés nagyon halk, de ezt el is vártam a Sapphire 5850 Xtreme után, mert az is nagyon jó kis darab volt!
A Zero Core Power funkció engem is nagyon megszívatott a hétvégén, mert nem tudtam, hogy a HDMI audio ezért megy el. Tegnap kikapcsoltam a monitor altatást, így nem is volt problémám, felismerte a TV HDMI audo képességét és működött is rendben.
#tarcsad
-
gyuszaa
őstag
Én már itt is leírtam miért válok meg tőle (kihasználatlanság miatt), jóval kisebb teljesítményű kártyát veszek általános felhasználásra, megmaradt különbözetből meg egy konzolt egyenlőre egy bizonyos játék miatt, aztán ha megjelenik több platformra eladom mindkettőt.
Azért a sapphire nem annyira sűrűn van itt aprón (se boltban), főleg vtx/powercolor-t árulnak.
Hidd el annyi a különbség, hogy tahitis és gyorsabb.[ Szerkesztve ]
-
ZozzHUN
addikt
válasz proci985 #33390 üzenetére
2x kitoltam már, benchmark miatt fent volt, de meguntam hogy nincs hely az SSD-n...
38-nál többért nem veszek 7850est az biztos (néha van is fent, volt 36-ért is), 51-52-ért lehet venni a 7870 tahitit. Azért az 13ft/db, ami 26.000Ft összesen, és hülyéskedés kedvéért nem annyira éri meg nekem
-
DEV_NULL
őstag
bekerült egy 128as crucial m4 ssd a gépembe, szóval újratelepítettem a windowst. na most a 2.2.0.1es gpu tweakben nem tudom bekapcsolni, hogy 1050nél tovább tudjam húzni a kártyámat a settings->tune->tune settingsben. mi lehet az oka? eddig működött...
-
Steve198310
őstag
Játék tesztet ne teszt tesztet
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
ZozzHUN
addikt
Sikerült átrendezni a gépet, hogy beférjen a házba a 7870
Mivel teszteljek? Bármi jöhet, csak idő kérdése. Beépített benchmarkosok előnyben.
-
rovid89
csendes tag
Sziasztok ma en is beleptem a klubba egy gigabyte 7850 el
Kerdesem az lenne hogy mennyire biztonsagos huzni? 1050mhz clock es 1250mhz ram ra allitottam most aida64 streszteszt 65º lett. Esetleg valami stabilitas tesz van? Vagy hogy tudom megnezni hogy birja e az adott frekit?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest