Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz lowzor #32971 üzenetére

    ez még mindig nem a műanyag vázon múlik.

    ott a HIS 6950 ICEQ a műanyag borításával és a csodálatos Adda ventijével. órákig lehetett nyúzni 99%on anélkül, hogy erősen hangosodott volna és 85 fok alatt maradt a 200Wos fogyasztása ellenére. felfogatás meg itt látszik a bordához volt

    7850 ICEQ detto. viszont bármennyire is hasonló a két borda (a két 6milis oldalsó csövön kívül), az nem látszik, hogy a 6950nek egy Adda csúszócsapágyas (tippre valamelyik jobb sleeve bearinges) ventije van meseszép karakterisztikával, a 7850é pedig egy golyós, morgósabb és olcsóbb modell.

    másik oldalon ott a powercolor pcs+, borításhoz rögzített ventivel, szintén nem zörög.

    konklúzió: szinte teljesen mindegy, hogy milyen anyaga van a külső váznak. a felhasznált venti számít, a hőcsövek kialakítása (nikkelezett?), a lamellák kidolgozása (rá vannak forrasztva a bordára? nikkelezés ok? egymáshoz vannak erősítve?), a hűtő felépítése. aztán erre jön még a PCB, felhasznált alkatrészek, fázisok száma, kialakítás. fém borítás egyébként lehet masszívabb, de nehezebb is, ami nem feltétlenül előny hosszabb kártyáknál, még ha nagyon egyben is vannak.

    ha a külső borítás ilyen érdekes lenne, akkor a Thermalright HR03GT vagy az Alpenföhn Peter katasztrofális hűtők lennének, mivel nincs borításuk.

    másképp: akinek tényleg a hűtés minősége a legfontosabb, az úgyis addig fogja nézni a teszteket, amíg nem talál egy ventigörbét, egy képet a ventiről és pár jó minőségű képet a hűtésről/pcbről. plusz ugye a szokásos hőfokok/fogyasztás, esetleg zaj adatok. utóbbihoz ugye megfelelő mérési környezet is kell.

    DEV_NULL: ez a két kártya van a birtokomban, ezekről tudok véleményt mondani. a morgós venti szerinted hipiszupi?

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák