Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alogonomus
őstag
Az elérhető legújabb bios van fent. Nekem a Ryzen 2600-as mellett biztosan nincs SAM opció. Az XTX kapcsán bekapcsoltam az "Above 4G Decoding" opciót, Adrenalinban nem vált tőle elérhetővé a SAM csúszka, és kicsit instabillá is vált tőle a rendszer, majd kikapcsolva újra stabil lett a rendszer, szóval inkább a default off állásban hagytam.
Elhiszem, hogy Zen 2-es processzortól kezdve saját szakállukra engedélyeztek az alaplapgyártók a 300-as és 400-as alaplapjaikon egy SAM lehetőséget, és alighanem az én alaplapomon is elérhető lenne az opció Ryzen 5000-es processzorral. -
xtremist
senior tag
válasz SpongyaBob #4400 üzenetére
Meg ki kell hozzá kapcsolni a CSM/boot compatibility mode-ot hogy egyáltalán megjelenjen a sam bekapcsolási lehetősége. Ryzen 3000-től biztosan működik.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
Nem tudom hogy van e köze de ha jól emlékszem korábban is szó volt itt róla nincsen sehova sem állítgatva a kapcsoló és OC sincsen csak a HYPER-RX van bekapcsolva de azt vettem észre a Far Cray 6 alatt hogy MSI AB szerint 2800-2900Mhz-ig boostol fel a kártya lehet hogy emiatt lehet a CW az egyik ok.
-
R3laX
addikt
válasz Johnny001 #4391 üzenetére
Heló, ja nézz rá. Én +5mv-ot most ráraktam a napokban, mert BF2042 alatt elég jól kiengedi a frekvenciát 2800 fölé és volt egy pillanatnyi képbefagyás. Épphogy nem dobott ki hibával . 3DMark TS Stress Test amúgy szépen lement 99,7%, persze mert ott nincs olyan magas GPU frekvencia a terhelés miatt. (9.1 Adrenalinnal).
Leadtam egy hibabejelentést AMD-nél amúgy a 3DMark-ra, a jelentős pontcsökkenés miatt Adrenalin 9.2-9.3 alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
Hát úgy nézki hogy nem vált be a tápcsere picivel halkabb lett de most mást tónusra váltott eddig sikított most kb olyan hangja van mint egy "héliumot szívot szúnyognak" kb.. Muszáj lesz megszoknom mert ahogy olvastam 1kwh-s táp esetén nagyobb az esélye hogy megszűnhet ahogy itt olvastam meg mást topikban de akkora tápra tényleg nincsen szükségem nem is fér bele a büdzsébe egy komolyabb pl.Corsair RM1000x.
-
Speedy007
őstag
válasz xtremist #4410 üzenetére
Köszönöm az ajánlatodat de jó lesz ez így is. Ha nagyon felhúzom magam rajta akkor megpróbálok 19-re lapot húzni és garanciában elintéztetni a dolgot. Mert ez se fair hogy a tápegységekkel kell zsonglőrködni mert a VGA-n van pár "hibás" tekercs amit ha nem megfelelő táppal üzemelünk be akkor sikít vagy zümmög.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
Lehet hogy lusta vagyok de hol lehet ahhoz hasonló A-RGB-s kábelt kapni amit a Sapphire csomagol a VGA mellé az enyém tönkre ment és hiába kötöm bármilyen portra is rá nem veszi a jelet. Minden RGB és A-RGB olyan hogy csak pár újra csatlakoztatást bír ki?
-
jimpo
senior tag
válasz Speedy007 #4413 üzenetére
Alapesetben semmit nem csinál ha csak kábelezel, TriXX szoftverben is kell egy kattintás.
Ha valóban a kábel akkor nem szóltam...
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Speedy007
őstag
-
Exodion
aktív tag
válasz Speedy007 #4412 üzenetére
Nem feltetlenul javitana barmit is (de nem kizarhato). A tekercs ha azon aram folyik at "zummog" . Hat ok ilyenek. Lehet hogy egy tapcserevel ez oda jut, hogy teszi ezt egy olyan frekvencian hogy nem hallod de alapesetben ez valoban nem hiba.
Nekem van egy CM V850SFX meg egy Corsair RM1000x tapom itthon egy 5700XT Nitro+ meg egy 7900XTX Taichi White kartyaval.
A V850-el visit az 5700XT de meg se mukkan a 7900XTX.
Az RM1000x-el meg pont forditva van.
(A visitas csak menukben fordul elo a 7900XTX-en, az 5700XT-n igazabol mar teljesen mindegy, 2-3ev utan mindenhol uvolt)Akkor most ezt minek tudjuk be? A kartya "hibas" (nem az), vagy a tapok rosszak? Hat egyik sem, ez ilyen .
Boven elofordulhat, mar elo is fordult nem egyszer, hogy:
- visit a kartya, visit a kartya
- tapcsere -80eFt
- nem visit a kartya!
- hopp megdoglott a kartya, gariztatni
- visszajon egy ugyanolyan kartya
- visit a kartya az uj tappal
- tapcsere s regire
- nem visit a kartyaDe ez ahogy irta mas is, idovel is valtozhat. Lehet probalkozni OC-vel, UV-val, tapcserevel (en azt mondanam hogy HA van masik), ez mindegyik egyedi eset. Vagy segit vagy nem, de semmi garancia nincs ra.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz Exodion #4418 üzenetére
Többet olvastam arról hogy 1Kwh-s tápok esetén kisebb az esélye de ahogy te írtad 50-50% valóban. Kártyát viszont ennek ellenére vissza küldöm mert alaplapról nem lehet vezérelni az led csíkot a VGA-nak csak a Trixx-ből. Kábel jó mert a ventilátorokat tudja azon keresztül kezelni
Uv és társaihoz nem értek[ Szerkesztve ]
-
Exodion
aktív tag
válasz Speedy007 #4419 üzenetére
Igen, azzal mar vissza tudod kuldeni. Jo esetben cserelik az egeszet, rossz esetben pedig csak a komplett hutoblokkot (de ha jol emlekszem a nitro-k rgb vezerloje a PCB-n van, legalabbis 5700XT-n meg ott van). Ha uj kartyat kapsz maris 50/50%, hogy a mostani tapoddal nem visit.
Rem egyszeru az UV elrontani nem tudsz vele semmit (veglegesen).
Adrenalin > Performance > Tuning > Advanced Control > Voltage (mV) elkezded csokkenteni 25mV -kent.Na most ami erdekesse teszi a dolgokat az az lesz, hogy mivel teszteled, mert a nagyok azt szoktak mondani hogy az UV az per jatek (ez jogos is vegulis).
Ha altalanos UV-t keresel, akkor trukkos mert ha benchmark-al nezed akkor le tudsz menni 1025mV-ig egy atlagos kepessegu kartyan (7900xtx-rol tudok nyilatkozni, ez nyilvan valtozhat). Viszont ugyanezen a kartyan a jatekok (csak a hasamra utok) 75%-a azonnal dogleni fog . Nekem van Xbox Game Pass Ultimate-em, en a Forza V-el tesztelek mert az nagyon harap az UV-re. Ha az nem hal ki egy 30perc utan, akkor johet a kovetkezo -25mV. Na most meg mindig elofordulhat hogy talalsz egy jatekot ami teszem azt 4ora jatek utan puff driver timeout. Dontse el valaki hogy az most az UV miatt tortent vagy valami tenyleg felrement a driverben...Lenyegtelen, a legroszabb ami tortenhet az egy driver timeout; crash. Ujrainditod a gepet (resetelni fogja a beallitasaid az adrenalin - kertem hogy ezt ne tegye de nem csinaltak meg ), es az elozo beallitas +10mV -al ujra tesztelsz. Amikor ezzel elegedett vagy akkor johet egy esetleges freki OC (+50MHz), majd egy VRAM OC (en itt +150MHz-enkent ugraltam). A freki OC ha instabil, jo esetben siman crashel, roszabb esetben artifactol mint a VRAM OC-nel. A VRAM instabilitas meg inkabb artifact.
A venti profil az lenyegeben ott all meg amit meg a joizlesnek velsz hang/homerseklet aranyaban. Nalam egy max 90c hotspot (83-84kornyeken vagyok most), a hang meg szubjektiv (nincs oldala most a gephaznak meg lusta vagyok lemerni).
Power Tuning-ot en pl 7900xtx-en teljesen foloslegesnek talalom (de izlesek es pofonok). Adott nekem instant +15c hotspotot ~+15MHz freki mellett. Ment is vissza +0 -ra. Lehet egy refen tobbet jelent, de a taichi remekul megvan +0 -n.
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
Próbáljátok....13napig lehet demózni...
Robocop: Rogue City Demo letöltése -
Speedy007
őstag
válasz Speedy007 #4419 üzenetére
Lehet hogy rá jöttem mi lehet a gond a VGA-val de az is lehet hogy hülyeséget mondok. RGB színkódokat nem lehet be írni a Trixx-ben csak Hex-t de viszont az alaplap csak az MSI meg RGB paranccsal kommunikál így a kettő meg üti egymást. Ezért nem bírja az alaplap szóra bírni szerintem a VGA-ban a led-t
-
Speedy007
őstag
válasz arnoldito #4425 üzenetére
Nekem valamiért nem, mert ha manualban viszem be a színkódokat RGB-t nem fogadja el csak a Hex-t a Trixx-ben, az MSI Mystic Light meg csak RGB-t ismeri a Hex-t meg nem. Nekem az utolsó előtti frissítés óta szarakodik ez 9.4 vagy mióta az azelőttivel simán ment.
Később ki próbálom hogy ha külső vezérlőről mit fog csinálni ha az alaplapot megkerülöm
[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
válasz ScomComputer #4423 üzenetére
Kegyetlen gyenge szerintem Viszont ahoigy megszólal a zene és lőni kell a punokat... Must have! (tududuu-tududu...)
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Exodion
aktív tag
válasz Speedy007 #4426 üzenetére
Aki ismeri annak szajbaragos lesz, bocs .
Az RGB meg a HEX ugyanaz . Red(0-255)/Green(0-255)/Blue(0-255). A hex semmi egyeb csak ennek a harom szamnak 16-os szamrendszerben valo leirasa: 0->00 ... 255->FF. Szoval pl RGB(0, 127, 255)->007FFF.
0->00
127->7F
255->FF
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A(10) B(11) C(12) D(13) E(14) F(15)
00=(0)*16^1+(0)*16^0=0
7F=(7)*16^1+(15)*16^0=127
FF=(15)*16^1+(15)*16^0=255
Szoval amit megadsz az egyikben, ugyanazt megadhatod a masikban csak at kell valtani. Keresel egy pl. ilyet, beirod az alaplap RGB-jet es megmondja hogy mit irj a Trixx-be hogy ugyanaz a szin legyen. Pont ugyanaz eleg ritkan van, mert rgb led != rgb led de azert nem lesz az egyik kek a masik meg barna. -
Speedy007
őstag
válasz Exodion #4428 üzenetére
Tudom a kettő ugyanaz csak két különböző parancssorral van össze bírom így hangolni ha egy színre állítom be de a VGA ledje kissé sötétebb színű. Ha mozgó effekteket szeretnék pl. rainbow és társai akkor már nem bírom a kettőt össze hangolni
De amikor ez a kép készült akkor még tudtam RGB-s színkódot adni ha jól emlékszem ez még a 9.4-s Trixx volt. Itt kezdett el vacakolni már az alaplapról vezérlés volt olyan is mikor villog be vibrált mint egy hibás fenycső.
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
Sziasztok, Mivel soha nem volt még AMD VGA-m így nem is értek hozzá. Most a 4070/4070Ti mellé nézem a hasonló árkategóriában található AMD kártyákat is, mint lehetőség. A monitorom egy DELL Alienware, ami tudja a G-SYNC-et és a FreeSyncet is. A G-SYNC-et nagy megelégedéssel használom már 10 éve, ilyen a FreesSync is csak más az elnevezése? Illetve egy 7800XT/7900XT mellé gondolom a 650-es táp már kicsi? (CPU:13600KF)
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
Bossp
addikt
Ha a monitorod tuda az FS-t es a GS-t is akkor freesynces monitorod van :) ugyan olyan jó ha nem jobb lesz AMD-vel. Ha jó minőségű a táp és nincs extreme tunin a procidon bőven el3g a 7800 XT-hez. A 7900 xt-hez is ha nem tolod ki a tdp limitet. A 7900XTX-em 5800x3d-vel +a full config játék közben soha nem éri el a 650et kitolt tdp-vel. (530 így a kártya max peak-je). Egy jó minőségű 650-es táp-nak 700-750es pillanatnyi pike-okat is tolerálnia kell. Akkor kapcsol le ha huzamosabb ideig (1-2 mp :D) átlépi a 650-et. De sztem egy nem nyuzott es proci es nem kitolt tdp-s 7900XT 500 fölé nem fog menni ha nincs hdd farmod a gépedben :D.
-
h1mpi
félisten
Oké köszi a választ, nem lesz tuning, minden alapon fog menni. 2 SATA3 SSD van, 1 HDD és M.2 SSD. A 4070/Ti esetében és is keveslem a VRAM-ot és mivel 6 évente váltok VGA-t kb., nekem elég fontos a megfelelő VRAM. Melyik gyártók a jobbak és melyiket kerüljem el? Most úgy érzem adok egy lehetőséget az AMD VGA-nak, úgyis kíváncsi vagyok milyen lehet.
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
Speedy007
őstag
válasz Speedy007 #4426 üzenetére
Ki próbáltam külső vezérlővel azzal amit a léghűtéshez adtak illetve ami a Lian Li Lancool 216 A-RGB-hez lehetet utólag vásárolni meg ugyanúgy nem mukkan meg.Trixx 9.2-al próbáltam meg.
Ha tényleg hibás a külső port amin A-RGB-t lehet vezérleni akkor a komplett kártya de legalább az alaplap cserés lesz DR.VGA vidojában 7900XTX nél tisztán látszik hogy az alapon van a a csatlakozó[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
válasz Speedy007 #4433 üzenetére
A Sapphire Nitro+ RX5700X szériánál is voltak RGB furcsaságok. A fórumában írták is, hogy a led csík fel fel villan fehéren egy pillanatra. Nekem volt Asus ROG Strix 1080ti ami fehéren világított, nem tudtál vele mit kezdeni kikapcsolni sem lehetett, persze gari lejárt pont róla...
-
Speedy007
őstag
válasz arnoldito #4434 üzenetére
Szerencse még ez garis , olvastam én is de konkrét hiba elhárítást nem találtam csak Gigabyte esetén, hasonlóval próbálkoztam de semmi eredménye nem volt.
Alza:
Igyekszik a szerviz 15 nap alatt megoldani a garanciális problémát, ám ha nem sikerül 15 nap alatt megoldaniuk, akkor a reklamációs ügyintézés maximum 30 napot vehet igénybe. A szerviz törekszik elsősorban javítani a készüléket, amennyiben nem tudják, cserélik. Ha egyik opció sem megoldható, olyan esetben jóváirjuk a vételárat.
Ez érdekes lesz mert XTX-l hasonló probléma már van fent a neten nyár közepi bejegyzéssel ott a tag szerint még a Sapphire is értetlenül áll a problémával mikor felvette velük a kapcsolatot és továbbították máshova.
De nekem meg működik de ha külső eszközzel alapról vagy A-RGB kontrollerről akarom akkor már nem -
laskr99
addikt
Arra van e valami megoldás/ami szerintem alap doognak kéne lennie/ hogy a 2. kijelző ne kapcsoljon néha ki-be?
Mármint a kép fekete, majd vissza. NV-nél nem volt ilyen, egy pár ilyen után tökéletes. -
Bossp
addikt
Sziasztok.
Hajt valaki lg c2-t amd-vel? Vagy egyéb tv-t amit lehet uwqhd+ módba rakni? (3840*1600).
Ha beállítom és driverben létrehozok egy ilyen profilt 120hz-en ki lehet választani. És elvileg freesync is megy faszán. De windowsban a tv 74-75 fpst mutat játék közben meg középen szétesik a kép. És mindig középen van screen tearing :D. Ha nem csinálok új profilt akkor windows csak 3840*1600-on 60hz-et enged.
Viszont ha belövöm a tvt natív 4k-ra és amd ben létrehozott profilt használom akkor megy faszán ez a felbontás és kapok egy fasza uwqhd+ monitort 120 hz-en csak ugye játék közben ilyenkor kiesik a teljesképernyős mód mert akkor ugye széthúzza 🤕
Neten mindenki nvidiaval mutatja be es ott megy faszán."1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
traktorgumi
aktív tag
Van értelme a 4k játéknak? Még nem láttam élőben csak youtube videokat... egy 4 vs 2k bontás között lehet látni a különbséget? Van akkora ugrás mint egy hd és 2k között?
Ahogy nézem a teszteket a 7800xt is 60fps elég jól elviszi és mivel nekem a monitorom 4k nem tud többet nekem elég lehet lehet ez a kártya? most hogy bejött az fsr 3 gondolom még jobban mennek majd a játékok.
3-4 évente cserlék igy szeretném azt venni ami kompromisszum mentes
Ritkán van időm gyerek és munka mellet játszani de feleslegesen nem vennék 7900 xt plusz 100 ezer forinttal többért.
nem igazán tudom hova pozícionálni a 7900xt.... -
Bossp
addikt
válasz traktorgumi #4446 üzenetére
A 2k az a full hd :D. Játék függő hogy elég e meg fsr függő. +A válasz attól függ. De a kérdés eleve rossz.
-
traktorgumi
aktív tag
a 2k az nem full HD
HD 1920X1080
2K 2560X1440
4K 3840X2160az lett volna a kérdésem hogy a 7800 xt 2k bőven elég, de 7900xt elég 4k játékra plusz 100ezer forintért?
és lehet látni a pl egy 7800 xt kártyával a 2k ultrában vagy 4k-ban a 7900 xt picit vissza véve a grafikát?
Tehát érdemes 7900 xt venni vagy az több fps tud 2k-ban amit én nem érzékelek mivel 60 fps tud a monitorom. -
Bossp
addikt
-
SpongyaBob
veterán
válasz traktorgumi #4448 üzenetére
A 2560X1440 az sose volt 2K. Ez úgy hívják, hogy QHD.
FHD – 1920 x 1080 pixel
2K – 2048 x 1080 pixel
QHD – 2560 x 1440 pixel
UHD – 3840 x 2160 pixel
4K – 4096 x 2160 pixeli11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest