Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
laskr99
addikt
Pulse a referencia kártyához képest milyen?
Hőfok, hang stb téren. Újonnan van 320ért, ha már használtan nen találok referenciát.
-
dzsampi
tag
Srácok, köszönöm szépen!
A Ray Tracing nagyon csábító, viszont nem tudom, hogy 4K-ban a 4080 bírná-e az RT-t.
+ DLSS későbbiekben, mikor a kártya már nem lesz "top", akkor jól jöhet nem?
-
fanti
addikt
válasz Speedy007 #4155 üzenetére
Én sem tudom, hogy mennyire megbízható az a csatorna, de azt igen, hogy a 7900XT ereje 4K-n tud igazából kibontakozni.
És hiába az 1440p-beni "namajdjólelengedjükazFPSt" stratégia, az 1440p elengedett FPS-el is teljesen más terhelést ad a 7900XT-nek, mint a 4K gémelés.
Maga a 7900XT GPU architektúra, számolóegységek/ROP/stb...úgy lettek tervezve, hogy 4K-n hozzák ki magukból a maximumot, és az 1440p-s elengedett FPS-es 100% terhelés az a 7900XT esetében teljesen más mint a 4K-s felbontáson kapott 100% terhelés.Anno nyár legelején tesztelgettem egy 6700XT-t és egy sima 6800-ast...
1080p alatt olyan 15% különbség volt játékok közben, ami nem sok...viszont 1440p-ben a 6700XT már 25%-al volt lemaradva, 4K esetében pedig olyan 35%-al.Ugyanabban a konfigban teszteltem őket, (Ryzen 5950X PBO)ugyanazon Windows, ugyanazon driver, ugyanazon játékok, mindkét kártya Sapphire Pulse széria volt, és vadi újak az Ufósoktól. Nem valami szétbányászott és biosmoddolt tröcsögék.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
Hétvégén teszteltem 4K-n 60 Fps-t vígan tartotta maximum alatt grafikán a CP 2077 2.0 a 7900XT pedig arról olyan hírek jöttek hogy ha nincsen optimalizálva a géped minden téren a KV-t simán lefőzi mert a CPU-t és a GPU-t egyaránt le terheli a szokotthoz képest még jobban.
-
laragirl83
őstag
válasz dzsampi #4204 üzenetére
Akkor ott van fsr3.0.
Én is 4080 es 7900xtxen matekoltam, de kb gamek többségében xtx jobb, meg olcsóbb is ...
RT engem abszolút nem izgat.
De kinek mi.gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
-
laskr99
addikt
válasz FragMaster #4213 üzenetére
Berendeltem az asrock refet. Ahogy nézem jól elmentek az árak. Asrock 330 volt 3 év garral, a másik meg a sapphire 400 már
-
dzsampi
tag
válasz Sontir Fel #4212 üzenetére
Köszönöm! A RT nagyon szép tud lenni, csak azt nem tudom, hogy a 4080-ban van-e annyi kraft, hogy 4K Ultra / High beállításokon hozzon 60 FPS-t RT-vel. Ha nem akkor nincs is nagyon kérdés.
Kifejtenéd kérlek bővebben?
-
jimpo
senior tag
válasz dzsampi #4215 üzenetére
RTX ON, A DLSS a jövő, az Nvidia szerint elfelejthetjük a natív felbontást
Biztos jó csak eszi az erőforrást mint az állat, így a 4K valóban nem is natív 4K.Hogy On is legyek. Kipróbáltam a HYPR-RX -et multiban, csak rányomtam hogy ON. Kábé hányinger lett a kép, pedig biztos jó valamire, valakinek.
Igaz tuti picit szebbé lehet "varázsolni", de jó nekem falura a Natív 1080P illetve mellé az Anti-Lag+[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Sontir Fel
őstag
Persze. A baráti körömben ez folyamatosan aktív téma, a többség inkább nvidias. Sokat rágtuk a dolgot, mert mások is váltottak keresztbe: 3080-7900xtx vagy pl én 6900xt-4080.
Arra jutottunk - és egyet tudok érteni vele - hogy aki inkább single player és fontos a látvány és másodlagos az fős, jobban jár az Nvidiaval (Pl. Cyberpunk vagy Starfield). Aki multizik és inkább több fpst szeretne annak AMD. Esténként Battlefieldezünk, a barátom masináján picivel biztos jobban megy a játék 7900xtx mellett.
És akkor egy másik szempont, ami nálam továbbra is fontos, az ár/érték. Szerintem nem kérdés, hogy a 4090 a legjobb kártya, de mivel veszel belőle majdnem két 7900xtxet, hát... A 4080asom (Asus TUF)a vásárlás pillanatában kb 200 euróval került többe mint a VaporX 7900xtx. Akkor adtak hozzá Diablo 4et és Asus billentyűzetet, így azt mondtam, egyszer élünk... de ha az nincs, akkor szerintem most 7900xtxem lenne. Ma érkezett meg 4K kijelzőm, most elkezdem izzasztani a 4080ast, lehet most érik be a dolog
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
-
fanti
addikt
válasz Sontir Fel #4220 üzenetére
"Esténként Battlefieldezünk, a barátom masináján picivel biztos jobban megy a játék 7900xtx mellett"
Nem is picivel!Amúgy meg komolyan.
Én multizok is, leginkább BF 1 és BF V. A monitorom 4K-s és 60Hz-es. Ezt 70%-on kihajtja a referencia 7900XT csutka beállításon +HDR. Vsync On.És most lehet lerohanni, hogy "na jó, de aki 120Hz-en akar 4K-zni a BF 1-el, vagy a BF V-vel....?!!!!"
Annak azt üzenem, hagyja! Engedje el!
Ugyanis annyi a csaló, hogy még 500Hz esetén sem lenne esélyed...kis pisztollyal kb. 100 méterről egy lövés, de az fejlövés...
Nyüzsögnek a szerverek a falon átlátó, azonnal fejlövést adó csíterektől.Inkább vedd meg Te is a csalást a BF-ekhez, és még 60Hz-en is Te leszel a király!
-
jimpo
senior tag
válasz KAMELOT #4217 üzenetére
Majd szeretnék és fogok is ha több időm lesz. De ennyire nem izgulok a hwinfo képekért, örülök ha csendben és viszonylag hűvösen teszi a dolgát. A többi másodlagos most....
arnoldito
Egy tesztet csináltam reggel Aida 64 System Stability test, majd azt linkelem később a nap folyamán. Természetesen HWINFO képpel.
Az könnyen reprodukálható bárki számára, igaz tekerte is a kártya a ventilátorait. Volt is hangja, a memória mondjunk nem kapta.
De legalább majszolt a teljes rendszer ~390 wattot folyamatosan.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
Igen sikerült
Tehát a nálam megszokott Aida 64 System Stability test, most 20 percig futott. 5 perc bemelegítés után nulláztam a HWINFO -t kép és az Adrenalin beállítások. Tehát alapon megy a NITRO+ RX 7800 XT
Ez a Primary BIOS, egyedül a Zero RPM OFF
Szobahőmérséklet a képernyőkép készültekor, illetve ott az adatlapomon a cuccaim.
Azért a kártyának már volt hangja, viszont játék alatt nem teker ennyire. Illetve nem is fogyaszt ennyire...
Bővebben később.[ Szerkesztve ]
-
Anax
tag
Láttam hogy írtál a 4080-4090 es topikba is.
Nem értem őket, mintha nem akarnák érteni a kérdésed.
Legtöbb reakció a 4090 -et mondja, hogy vedd meg 6-700 ezerért, amikor világosan írtad, hogy a 4080, 7900XTX között gondolkozol, vagyis ennyit szánsz rá kb.Én is kártyavásárlás előtt vagyok, illetve megrendeltem a nitro+ 7900XTX -et. Mivel a 4080 RT 4k ultrához kevésnek tűnik, ezért ha már nincs RT, akkor már nem is tudok érvet a 4080 mellett ilyen + árért.
Ezt írhattam volna a 4090 es topikba is csak nem akartam, hogy elevenen megnyúzzanak.
-
laskr99
addikt
7900XT-t alulfeszelve kb mennyit lehet nyerni? Ha a 7800XT-n már 9% teljesítmény árán 40 százalék fogyit
-
jimpo
senior tag
-
laragirl83
őstag
No én közben annyit mahináltam, hogy min frek 2400 max frek csúszka 3000mhz, mV 1100, PL +15%, vram 2600, es egy max 50%os fan curve, gpu game alatt 60 fok, hs 85.
gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
Sontir Fel
őstag
KB ezt írtam én is a 4220-as posztban
Mondjuk a DLSS miatt azért nem temetném még a 4080ast, na meg akkora eltérés azért nincs a két kártya között. 2Kban már csak 1%-ot mértek előnyként, fullhdban pedig 4080 volt a jobb. Teljesen játékfüggő a dolog.Amennyiben korlátozottak az anyagiak, akkor szerintem 7900xtx.
-
spleenszuru
őstag
válasz laragirl83 #4237 üzenetére
Ezt tőled, és más 7900 XTX tulajoktól is kérdezném, hogy alapból, mindenféle állítgatás nélkül, a memória órajelet mennyire lövi be nektek a driver/adrenalin?
Malaka!
-
Anax
tag
válasz Sontir Fel #4238 üzenetére
4k -ra kellett neki.
(Meg nekem is)
Mindkét kártya jó amúgy.Amit nem értettem, hogy arra a kérdésre, hogy "Melyiket javasoljátok: 4080 vagy 7900XTX" Miért az a válasz, hogy vegyél 4090 -et? Ennyi erővel inkább vegyen 2db 4090 -et és használja SLI -ben.
[ Szerkesztve ]
-
laragirl83
őstag
válasz spleenszuru #4239 üzenetére
2500
gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
KAMELOT
titán
Ami esetleg nincs ott és fontos azt hozzáírod.
Már a 20. képet teszed be a kártyáról. Elég 1x.
Mérésekre vagyunk kíváncsiak!!
CP2077 és a többi. Legalább 2ó
TS SW tesztek is jöhetnek különböző beállításokkal.
Érdekes, hogy bedtévedt ide egy tag és az is mindjárt tudta mit, hogyan kell betenni. Esetleg megkérdezi még mi kell.
Olvass vissza és nézd meg, milyen teszteket tesznek be.Anax: Azért írták neked a 4090, mert jóval erősebb. Tapasztalatból írták. Volt 7900XTX-je FC blokkos, aztán váltott 4090.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
joysefke
veterán
Köszi a tesztet!
-Terhelés alatt mi a minimum rpm amire le lehet szabályozni a Sapphire ventijeit nálad?
-Mivel vezérled a házventiket?
-FanControl-t próbáltad már?
-Ha igen, akkor a FanControl tudja monitorozni a VGA-d ventijeit?
-Szabályozni is tudja? (álltalában nem tudja)[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
Szerintem egyfajta onigazolas van mogotte, hogy bizony megerte azt a penzt a kartya. Nekem mar a 4080 is fajt
off: egyik nap dobott az amazon 1400 euroert (bontott termek) rgy 4090est... nah az mondjuk mar tenyleg baratsagos
-
koxminator
senior tag
válasz koxminator #3441 üzenetére
Változás állt be a Powercolor Red Devil 7900 XTX garanciáztatási történetben:
ma kaptam Aquatól értesítést, hogy nem tudják cserélni a hibás terméket, mert már nem beszerezhető, ezért visszautalják a vételárat.
Szóval most akkor választhatom ki a következő XTX-emet..
Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!
-
fanti
addikt
válasz koxminator #4246 üzenetére
Te szegéééééény.....
Sapphire 7900XTX Vapor? -
jimpo
senior tag
válasz joysefke #4243 üzenetére
Ez nem teszt. Pedig más nem is lesz egyenlőre...
Ez terhelés függő, lásd a Hsz-t amire válaszoltál.
Próbáld ki és meglátod nálad mire elég a fordulat ami játék közben még okés.
De nem izgat játék közben nincs vele gond. Főleg hogy maximum 144 FPS Lock-on pörög 1080P felbontáson multiban.FanControl-t használok a házventikhez. A VGA ventijei nem szabályozhatóak vele, de lássa hogy 20% -on pörög jelenleg ami az abszolút minimum 660 RPM.
villamos
1080P Medium 144Hz multi, az átlag rendben van. Viszont a kártya malmozik néha elengedett képkockával, igaza a proci sem teker 100%-on.
De érezhetően beröccen a játék. Igaz nem olyan durva mint ami az R5 2600 és az RX 5600 XT társaságában volt, ott jobban és mélyebbre zuhant a képkockák száma.
Single címekben nem gáz, ott minden kicsit lassabban történik.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Elektromos autók - motorok
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Öregszem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs